Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 augustus 2021

Annelien Vandenabeele pakt brons bij EK gewichtheffen

Annelien Vandenabeele pakt brons bij EK gewichtheffen

Annelien Vandenabeele heeft maandagavond in de klasse tot 55kg brons veroverd bij de U17 op de Europese kampioenschappen gewichtheffen in het Poolse Ciechanow.

Lees verder

14-jarig kind reisde alleen naar België vanuit Afghanistan

Maandag landde op de militaire luchthaven van Melsbroek twee vliegtuigen uit Islamabad. Aan boord zaten ruim 200 geëvacueerden uit Kaboel. Daaronder ook een 14-jarig kind dat alleen naar ons land reisde zonder familie. Dat deelt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) mee in een persbericht.

Lees verder

Twee kinderen omgekomen bij ongeval met vrachtwagen in Antwerpen

In het centrum van Antwerpen zijn dinsdagochtend twee kinderen om het leven gekomen bij een ongeval met een vrachtwagen. Dat zegt de lokale politie.

Lees verder

Nederlandse overheid lekt per ongeluk privéadres 14-jarig meisje

Het privéadres van een 14-jarig meisje is vorige week per ongeluk online gezet op de officiële website van de Nederlandse Tweede Kamer. Dat schrijft de Nederlandse krantNRC maandag. Het kind schreef een open brief aan premier Rutte en bij openbare archivering van zijn antwoord werd verzuimd haar adres onleesbaar te maken. Het adres is inmiddels offline gehaald.

Lees verder

Montenegro zoekt jaarlijks naar meest luie inwoner: wie kan het langst niksen?

Wie denkt dat je met luieren niks kan bereiken, is mis. In Montenegro kan je er zelfs een prijs mee winnen. Jaarlijks wordt er gezocht naar de meest luie persoon van het land: die persoon moet zo lang mogelijk op een matje blijven liggen en niks doen. 'Onderschat deze proef niet', zegt organisator Milos Blagojevic. 'Het is vooral een mentaal spelletje.'

Lees verder

Ivo Van Hove bewerkt roman Marieke Lucas Rijneveld

Brengt Ivo van Hove weer echte koeien op het toneel bij zijn nieuwe bewerking van de tweede roman van Marieke Lucas Rijneveld? Zij zou het 'prachtig vinden'.

Lees verder

Na 18 maanden weer wisseling van de wacht aan Buckingham Palace

Sinds maandag kunnen mensen in Londen weer gaan kijken naar de ceremoniële wisseling van de wacht aan Buckingham Palace. De bekende toeristische attractie werd een tijd stilgelegd om massabijeenkomsten voor het paleis te vermijden en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar nu zijn de soldaten in rood uniform en met berenmutsen weer helemaal terug van weggeweest.

Lees verder

New York heeft een nieuwe gouverneur: wie is Kathy Hochul?

Kathy Hochul is dinsdag ingezworen als nieuwe gouverneur van de Amerikaanse staat New York. De 62-jarige politica was als vicegouverneur formeel de rechterhand van de onlangs afgetreden Andrew Cuomo, maar heel vertrouwd waren de twee niet met elkaar.

Lees verder

'Afschuwelijk en fascinerend': reuzenschildpad eet jonge vogel op

Een reuzenschildpad op de Seychellen heeft de regels van de biologie eigenhandig op zijn kop gezet. De schildpad werd gefilmd toen die een jonge vogel opjoeg en vervolgens opat. Volgens onderzoekers aan de universiteit van Cambridge is dit de eerste keer dat dit doelbewuste gedrag gedocumenteerd wordt. 'Reuzenschildpadden zijn normaal gezien strikt herbivoor, dus dit gedrag is ongezien. Het is afschuwelijk en fascinerend tegelijkertijd.'

Lees verder

Rog is vis van het jaar

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (Vlam) heeft rog verkozen tot 'Vis van het jaar 2021'. De vis is dinsdag voorgesteld en geproefd in Oostende.

Lees verder

AA Gent vindt nieuwe spits in Letland

De Buffalo's hebben hun nieuwe spits beet: Darko Lemajic moet de Gentse aanvalsleider worden. De 28-jarige Servische centrumspits kwam in beeld tijdens de twee Europese duels van AA Gent tegen het Letse Rigas FS.

Lees verder

Is winkelen met een kar nog verplicht? 'Veel mensen weten het niet'

Winkelen moet nog steeds mét mondmasker gebeuren. Maar hoe zit het eigenlijk met de kar of het mandje? Moet dat ook nog steeds of mag u intussen opnieuw zomaar de winkel binnenlopen als je maar één of enkele dingen nodig hebt?

Lees verder

'Lachaert provoceert over het minimumpensioen', vindt de PS

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert wil het minimumpensioen voorbehouden voor wie effectief twintig jaar heeft gewerkt. 'Een provocatie', net wanneer pensioenminister Karine Lalieux (PS) klaar is om haar pensioenplannen op de regeringstafel te leggen.

Lees verder

Passagier van lijnbus overleden na val door noodstop

In de Oude Godstraat in Edegem is dinsdag een passagier van een lijnbus om het leven gekomen. De oudere man (85) kwam zwaar ten val in de bus toen de buschauffeur bruusk in de remmen moest door een bestelwagen. Dat bevestigt De Lijn.

Lees verder

Vliegtuig moet rechtsomkeer maken nadat deur openvliegt tijdens opstijgen

Een vrachtvliegtuig van de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Aerosucre moest vlak na opstijgen weer terugkeren naar de luchthaven. De piloot ontdekte dat de deur van de laadruimte niet vergrendeld was.

Lees verder

Radja Nainggolan tweet nu ook zelf over misstap, maar excuses blijven uit

'Was zelfs niet in Nationalestraat zoals iedereen beweert.' Dat staat te lezen in een reactie van Radja Nainggolan op Twitter nadat iemand de voetballer op zijn fouten wees.

Lees verder

Nasa deelt betoverende beelden van Jupiter en zijn maan Ganymedes

Nasa heeft spectaculaire beelden gedeeld van de gasreus Jupiter en zijn maan Ganymedes, de grootste maan van ons zonnestelsel. De beelden werden samengesteld door foto's, gemaakt door de ruimtesonde Juno, op een geanimeerde bol te projecten. 'Deze animatie stelt ons in staat om mensen een idee te geven hoe het zou zijn als ze zelf langs Jupiter zouden reizen,' zegt Scott Bolton van het ruimtevaartagentschap.

Lees verder

Taliban verbieden Afghanen nog naar luchthaven Kaboel te gaan

Vanwege de chaotische situatie staan de taliban Afghaanse staatsburgers niet meer toe om naar de luchthaven in Kaboel te gaan. Dat heeft een woordvoerder van de radicaalislamitische beweging laten weten op een persconferentie.

Lees verder

'Mission Impossible'-locomotief stort de dieperik in

Heel wat wandelaars in de buurt van het Engelse Stoney Middleton werden zondag getrakteerd op een heus spektakel. Lokale fotograaf Richard Bowring kon beelden maken van hoe een zwarte locomotief een ravijn in stort. Momenteel zijn er opnames aan de gang voor de nieuwste 'Mission Impossible', waarvan de scène met de trein ook deel uitmaakt.

Lees verder

Michael Storer pakt tweede ritzege in de Vuelta, voor Mauri Vansevenant

Michael Storer (Team DSM) won in Rincón de la Victoria de tiende rit in de Vuelta. Voor de Australiër van Team DSM meteen de tweede ritzege. Onze landgenoot Mauri Vansevenant (Deceuninck - Quick-Step) werd tweede.

Lees verder

Airbnb biedt 20.000 gevluchte Afghanen kosteloos onderdak

Woningverhuurplatform Airbnb gaat wereldwijd tijdelijk 20.000 Afghaanse vluchtelingen kosteloos onderdak bieden. Die belofte deed Brian Chesky, topman en medeoprichter van Airbnb op Twitter.

Lees verder

Voetbalicoon Wilfried van Moer overleden

Wilfried Van Moer is overleden. Hij werd 76 jaar. De middenvelder was een van de succesvolste spelers uit de geschiedenis van het Belgisch voetbal.

Lees verder

Yellow Tigers stoten door op EK volleybal na zege tegen Bosnië-Herzegovina

De Belgische volleybalvrouwen hebben zich op het EK verzekerd van een ticket voor de achtste finales. De Yellow Tigers versloegen dinsdag in het Servische Belgrado in hun vierde groepswedstrijd Bosnië-Herzegovina met 3-0. De setstanden waren 25-23, 25-19 en 25-15.

Lees verder

Drummer Charlie Watts van The Rolling Stones overleden

Charlie Watts, drummer van de Britse rockband The Rolling Stones, is op tachtigjarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn agent dinsdag meegedeeld

Lees verder

Na dodelijk ongeluk in Antwerpen: 'Veiligheid zou moeten primeren op doorstroming'

Een ongeval in Antwerpen waarbij twee kinderen omkwamen, doet de roep naar conflictvrije kruispunten weer klinken. Een proefproject op het kruispunt werd eerder terug­gedraaid ter wille van de hulpdiensten.

Lees verder

Betoging in Brussel tegen femicide na moord op directrice Francorchamps

Een 150-tal betogers zijn dinsdagavond op het Brusselse Muntplein samen gekomen om zich uit te spreken tegen femicide, homofobie en bifobie. Aanleiding is de dubbele moord op Nathalie Maillet, directrice van Francorchamps, en advocate Ann Lawrence Durviaux.

Lees verder

België verliest met Wilfried Van Moer een van zijn beste middenvelders ooit: 'Ik kon een beetje van alles'

Wilfried Van Moer is niet meer. De 57-voudige Rode Duivel overleed op zijn 76ste aan de gevolgen van een hersenbloeding. Standard verliest een icoon, België een van zijn beste middenvelders ooit.

Lees verder

David Goffin geeft forfait voor laatste voorbereidingstoernooi US Open

David Goffin geeft forfait voor het ATP-toernooi van Winston-Salem, zo maakte de 30-jarige Luikenaar dinsdag bekend.

Lees verder

Charlie Watts, de man bij wie Mick Jagger zong

Voor het eerst sinds 1963 zou Charlie Watts optredens van The Rolling Stones overslaan, na een niet nader omschreven ingreep. Dat wordt definitief, want de drummer overleed dinsdag in een Londens ziekenhuis.

Lees verder

EU-leiders vangen bot bij Biden: exit op 31 augustus

Ook na een speciale bijeenkomst van de G7-leiders houdt Biden voet bij stuk: alle Amerikaanse troepen hebben op 31 augustus Kaboel verlaten.

Lees verder

Toch kan wachtmuziek ook gewoon tof zijn

U kent het gevoel. Internet werkt niet meer, en nadat u alle knopjes in de omgeving vruchteloos hebt ingedrukt, rest er maar één optie: bellen naar uw operator. Er is slechts één ding vervelender dan het wachten aan de lijn, en dat is de muziek die erbij komt. Tenzij...

Lees verder

Toch kan wachtmuziek ook gewoon tof zijn

U kent het gevoel. Internet werkt niet meer, en nadat u alle knopjes in de omgeving vruchteloos hebt ingedrukt, rest er maar één optie: bellen naar uw operator. Er is slechts één ding vervelender dan het wachten aan de lijn, en dat is de muziek die erbij komt. Tenzij ...

Lees verder

Beyoncé en Jay-Z onder vuur door reclamecampagne

Beyoncé en Jay-Z zitten midden in een socialemediastorm, en de wind komt van alle kanten. Het powerkoppel is namelijk zo slim geweest om te poseren voor een reclamecampagne voor Tiffany & Co, het Amerikaanse luxe-juwelenmerk.

Lees verder

Toename coronacijfers vertraagt, elke dag 5 overlijdens

De coronacijfers die Sciensano woensdagochtend publiceerde, vertonen nog altijd een stijgende trend, maar de toename vertraagt.

Lees verder

Droge en zonnige dag

Woensdag blijft het droog en is het vaak zonnig met soms enkele hoge sluierwolken. In de loop van de dag ontstaan er lokale stapelwolken.

Lees verder

Burgemeester De Panne verliest burgemeesterssjerp na goedkeuring motie van wantrouwen

De gemeenteraad van De Panne heeft dinsdagavond een constructieve motie van wantrouwen goedgekeurd. Daarmee verliest burgemeester van De Panne Bram Degrieck zijn burgemeesterschap. Na een tumultueuze gemeenteraad werd een nieuw schepencollege aangesteld. De nieuwe burgemeester van De Panne is Ann Vanheste (Vooruit).

Lees verder

Extra handen op komst in de kleuterklas

De Vlaamse regering investeert in extra handen in de kleuterklas. Er komt vanaf september geld vrij voor 550 voltijdse kinderverzorgers.

Lees verder

Kinderen zien nog te vaak reclame voor ongezonde voeding

De vrijwillige ­verbintenissen van voedings­bedrijven om marketing gericht op kinderen te beperken, zijn niet doeltreffend, zegt Sciensano.

Lees verder

Bewoner levenloos aangetroffen na woningbrand in Sint-Katelijne-Waver

Buren hebben woensdagochtend alarm geslagen voor een woningbrand met mogelijke slachtoffers in de Valkstraat in Sint-Katelijne-Waver. Even later trof de brandweer een bewoner levenloos aan. Een mug-team probeerde de man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Zijn vriendin was op haar werk.

Lees verder

Laurens Devos wint overtuigend eerste groepsduel: 'Maar was toch nerveus in openingsfase'

Tafeltennisser Laurens Devos is woensdag uitstekend begonnen aan de Paralympische Spelen in Tokio. De 21-jarige Kempenaar versloeg in zijn eerste groepsduel in klasse 9 de Amerikaan Tahl Leibovitz (ITTF 10) in drie sets (11-5, 11-2 en 11-9). Achteraf was de paralympische kampioen van vijf jaar geleden in Rio de Janeiro tevreden. 'Dit is een goed begin', liet hij noteren.

Lees verder

Creg waarschuwt voor zware energiefactuur bij variabele contracten

De stijgende prijzen voor elektriciteit en aardgas dreigen de gezinnen met variabele contracten voorlopig op te zadelen met een zware meerkost op hun energiefactuur van gemiddeld 133 euro per jaar. Dat becijferde de Creg. De federale energiewaakhond waarschuwt dat de factuur nog aanzienlijk zwaarder kan oplopen als de huidige prijsstijging aanhoudt.

Lees verder