Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 augustus 2021

Alleen voor evenementen en discotheken nog ‘strenge’ regels: dit ligt allemaal op tafel van Overlegcomité

HLN
Alleen voor evenementen en discotheken nog 'strenge' regels: dit ligt allemaal op tafel van Overlegcomité
Het Overlegcomité wil morgen - nu voor echt - de deur open stampen naar het 'rijk der vrijheid'. "We moeten vertrekken van een wit blad en de maatregelen laten stroken met de realiteit", klinkt het in de Wetstraat. Lees: een privéfeest moet weer zonder (al te veel) regels - en mét dansen - kunnen doorgaan. Nog op tafel: het sluitingsuur van de horeca, een uitbreiding van de coronapas en een strengere aanpak in Brussel.
Lees verder

Nieuwe Mega Mindy kroop stiekem al eerder in lycrapakje: "Niemand had iets door toen ik inviel voor Free"
Het roze lycrapakje zit haar als gegoten. Dat mocht Lotte Stevens (28) al ervaren toen ze twee jaar geleden voor het eerst Free Souffriau (41) verving als Mega Mindy. "Maar nooit gedacht dat ik de fakkel ging mogen overnemen", zegt de musicalactrice, die het vak met de paplepel binnenkreeg. Qua uiterlijk en stemtimbre alvast een ideale match, en nu maar aan die conditie werken. "Het is fysiek een hele opgave!"
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven verder stijgen: gemiddeld 60 nieuwe ziekenhuisopnames per dag
Het aantal ziekenhuisopnames als gevolg van een coronabesmetting stijgt verder. Er liggen nu 590 coronapatiënten in het hospitaal. Ook het aantal geregistreerde infecties zit nog altijd in de lift. Het aantal overlijdens daarentegen daalt licht. Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Luk Alloo wordt vliegende VTM-reporter in 'Alloo Live'
Reportagemaker Luk Alloo (58) krijgt dit najaar een prominente rol in het VTM-uitzendschema. In plaats van 'De wegpolitie' brengt hij de nieuwe reeks 'Alloo bij... de verkeerspolitie'. Geen wilde achtervolgingen van drugssmokkelaars op de Antwerpse Ring meer, wel het avontuurlijke leven bij de verschillende eenheden van de Vlaamse verkeerspolitie.
Lees verder

Luk Alloo bij verkeerspolitie en als vliegende VTM-reporter
Reportagemaker Luk Alloo (58) krijgt dit najaar een prominente rol in het VTM-uitzendschema. In plaats van 'De wegpolitie' brengt hij de nieuwe reeks 'Alloo bij... de verkeerspolitie'. Geen wilde achtervolgingen van drugssmokkelaars op de Antwerpse Ring meer, wel het avontuurlijke leven bij de verschillende eenheden van de Vlaamse verkeerspolitie.
Lees verder

Aardbeving Haïti kostte aan zeker 2.189 mensen het leven
Het dodental als gevolg van de verwoestende aardbeving die Haïti zaterdag trof is inmiddels opgelopen tot 2189. Woensdag stond de balans volgens de Haïtiaanse autoriteiten nog op 1.941 slachtoffers.
Lees verder

Sam Gooris maakt roadtrip met gezin in nieuw programma 'Expeditie Gooris'
Fijn nieuws voor de trouwe fans van Sam Gooris (48) en zijn familie. Naast zijn avonturen in 'De Pfaffs', die dezer dagen te herbeleven vallen op VTM2, krijgt krijgen Sam en zijn gezin nu ook zijn een eigen realityreeks op dezelfde zender.
Lees verder

"Heftigste branden in twintig jaar tijd" woeden nog nabij Saint-Tropez ondanks betere weersomstandigheden
De bosbranden in het zuiden van Frankrijk hebben inmiddels al 7.000 hectare bos in de as gelegd, maar de wind is iets gaan liggen waardoor de brandweer het vuur verder onder controle zou moeten krijgen. Toch blijft het risico op nieuwe branden in het departement Var "zeer ernstig", melden de lokale autoriteiten.
Lees verder

Oorsprong nieuwe corona-uitbraak in Nieuw-Zeeland bekend: reiziger uit Sydney
De oorsprong van de laatste uitbraak van het coronavirus in Nieuw-Zeeland is waarschijnlijk bekend, vertelde premier Jacinda Ardern vandaag tijdens een persconferentie. Het gaat om een besmette reiziger die op 7 augustus vanuit Sydney naar Nieuw-Zeeland reisde en in hotelquarantaine ging. Hoe het virus zich vervolgens heeft kunnen verspreiden is nog niet duidelijk.
Lees verder

Michel Louwagie rekent op kwalificatie tegen Czestochowa: "Groepsfase Conference League halen is even belangrijk als grote transfer"
Michel Louwagie kijkt met vertrouwen, maar ook met spanning naar de dubbele confrontatie met Czestochowa. De voorrondes van de Conference League brengen AA Gent amper uit de kosten, de groepsfase kan een bedrag tussen 5 en 6 miljoen euro opleveren. Louwagie: "Vorig seizoen is een horrorjaar geweest."
Lees verder

Toptalent Ilan Van Wilder verkommert in conflict met DSM: "Hij traint amper, maar waarom zou hij? Hij heeft geen doel meer"
Wie gelijk heeft? Gelijk krijgt? Bijzaak. De impasse waarin Ilan Van Wilder (21) en Team DSM zich bevinden, kent alleen maar verliezers. En vooral: Belgisch toptalent dat zit te verkommeren. "Aan koersen komt hij dit seizoen wellicht niet meer toe."
Lees verder

Elke maand verwerpen 3.850 Belgen een erfenis
De voorbije twaalf maanden hebben ruim 46.000 Belgen een erfenis verworpen voor een notaris, om te vermijden dat ze de schulden van de ­overledene zouden moeten betalen. Dat zijn er 3.851 per maand, een vijfde meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat schrijft Het Nieuwsblad op basis van cijfers van de notarisfederatie.
Lees verder

Geslaagd of niet? Wel erg opvallend derde tenue voor De Bruyne en Doku
"Herschrijf de regels." Kledingsponsor Puma gooit het over een compleet andere boeg. Geen clubembleem op de borst bij de derde tenues, wel de clubnaam voluit. Een wel erg opvallend ontwerp voor onder anderen Kevin De Bruyne en Jérémy Doku.
Lees verder

Johnny Depp eist 43 miljoen schadevergoeding van ex-vrouw Amber Heard
Johnny Depp (58) is niet van plan om het op te geven, na het verlies van zijn rechtszaak tegen de Britse krant The Sun. De acteur kreeg toestemming van de rechter om zijn ex-vrouw Amber Heard (35) aan te klagen in de rechtbank van Virginia. Depp is van plan om 43 miljoen euro schadevergoeding van haar los te krijgen.
Lees verder

Kinepolis ziet "veelbelovende heropstart" na coronasluitingen
Bioscoopuitbater Kinepolis heeft een "veelbelovende heropstart" gemaakt nadat zijn filmzalen weer konden heropenen. De zalen lokken 50 tot 80 procent van het aantal bezoekers vergeleken met 2019 (voor corona) en zij geven per persoon gemiddeld meer uit. Over de hele eerste jaarhelft was er wel nog verlies, heeft Kinepolis bekendgemaakt.
Lees verder

Hip gerenoveerd, maar achter de façade van deze Gentse huisjes schuilen massa's gebreken
In Gent staan ze in de volksmond bekend als Vicushuisjes: oude panden die in ijltempo gerenoveerd zijn met krak dezelfde materialen. Verkopen doen ze als zoete broodjes, maar achter de façade schuilt vaak een lappendeken van gebreken. De Morgen ging aankloppen.
Lees verder

De top bestormen doe je niet op het gemakje: waarom Antwerp met of zonder Nainggolan de oven van Nicosia moét overleven
'Harder, better, faster, stronger'. 't Zou niet misstaan op de gevel van de Bosuil. De Great Old wil de top bestormen. Hoe sneller, hoe liever. Paul Gheysens wil altijd meer, maar wie zoveel ambitie heeft, mag niet struikelen over Europese voetbaldwerg Omonia Nicosia. 40 graden of niet, Radja of geen Radja, geen excuses, Antwerp. Je weet wat te doen.
Lees verder

Marvel kondigt 'Captain America 4' aan, met nieuwe hoofdrol
Het is zover, Marvel Studios heeft zopas hun nieuwste superheldenfilm aangekondigd: 'Captain America 4'. Deze keer zal de hoofdrol echter niet gespeeld worden door Chris Evans, die de rol in de vorige 3 Captain America-films vertolkte, maar wél door Anthony Mackie.
Lees verder

Tiener doodgeschoten en twee minderjarigen gewond in Marseille
Een tiener van 14 jaar oud is woensdagavond doodgeschoten in een woonwijk in het Franse Marseille. Een andere 14-jarige en een kind van 8 jaar oud zijn gewond geraakt. Dat schrijft de Franse krant La Provence en bevestigt het Franse parket aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

Zware brand vernielt woning van gezin met vier kinderen, vijf katten overleven vlammenzee niet
Bij een zware brand in de Kloosterstraat in Veldegem, deelgemeente van Zedelgem, zijn woensdagavond 5 katten - waarvan 4 kittens - om het leven gekomen. Een gezin met vier kinderen kon tijdig ontkomen. De ravage is wel groot. "De woning is volledig onbewoonbaar", zegt burgemeester Annick Vermeulen, die persoonlijk ter plaatse kwam.
Lees verder