Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 augustus 2021

Al 21 doden bij overstromingen in Tennessee, 50 vermisten

Al 21 doden bij overstromingen in Tennessee, 50 vermisten

Bij de overstromingen in de Amerikaanse staat Tennessee, als gevolg van hevige regenval, zijn al minstens 21 mensen omgekomen. Er zijn ook nog zo'n 50 mensen vermist.

Lees verder

Taliban waarschuwen: 'Uitstel vertrek Amerikaanse troepen is rode lijn'

De deadline waarop de Amerikaanse troepen Afghanistan zouden verlaten, loopt normaal gezien eind deze maand af. De Amerikaanse president Joe Biden zei zondagavond echter dat hij gesprekken voert over een mogelijke verlenging van de Amerikaanse aanwezigheid in Kaboel, maar dat zint de taliban niet.

Lees verder

Internationale pers over debuut Romelu Lukaku bij Chelsea: 'meedogenloos', 'glorieus' en 'onhoudbaar'

Romelu Lukaku heeft zijn start bij Chelsea niet gemist. Al na veertien minuten stond zijn naam op het scorebord tijdens zijn debuutwedstrijd tegen Arsenal en hij werd ook uitgeroepen tot man van de match. De internationale media smullen van onze landgenoot en gaven hem dan ook lovende kritieken. 'Hij is the real deal.'

Lees verder

Belgische toeriste die dodelijk bootongeval veroorzaakte in Italië blijft onder huisarrest

Het Italiaanse gerecht heeft het verzoek om vrijlating van de 21-jarige Clea W. afgewezen. De Belgische toeriste zit onder huisarrest vast in Italië na een dodelijk bootongeval op het Comomeer in juni.

Lees verder

Donald Trump even uitgejouwd door fans nadat hij oproept tot vaccineren: 'Ik heb het gedaan, het werkt'

Donald Trump organiseerde zaterdag een politieke rally in het door corona geplaagde Alabama, ondanks de noodtoestand in de Amerikaanse staat. Trump nam president Biden en de situatie in Afghanistan stevig op de korrel, tot groot genoegen van de honderden aanhangers die waren opgedaagd. Het was pas toen de voormalige president opriep om een coronaprik te halen, dat de sfeer even omsloeg en Trump zelfs even uitgejouwd werd. 'Ik heb het gedaan, het werkt', klonk het, hoewel hij ook snel benadrukte dat hij oprecht in vrijheid gelooft.

Lees verder

Vervangster van Kim Cattrall in reboot 'Sex and the city' is bekend

Kim Cattrall bedankte voor de reboot van HBO-reeks 'Sex and the city'. De vriendengroep rond personage Carrie Bradshaw wordt nu vervolledigd door Nicole Ari Parker.

Lees verder

Bitcoin opnieuw boven de 50.000 dollar

Voor het eerst sinds mei is de digitale munt bitcoin meer waard dan 50.000 dollar. Er is opnieuw animo onder investeerders voor cryptomunten.

Lees verder

E313 van Antwerpen naar Hasselt volledig versperd door gekantelde vrachtwagen

De E313 van Antwerpen naar Hasselt is volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen. Het verkeer moet de snelweg verlaten via de afrit Wommelgem.

Lees verder

Nieuwe Get Ready! verschijnt bij platenfirma Bazart

Het is 25 jaar geleden dat Get Ready! doorbrak met zijn eerste single 'Diep', en dat laat de groep niet onopgemerkt voorbijgaan. Tijdens de lockdown herwerkte de groep de oude hits voor een jubileumplaat waarop ook nieuwe nummers komen.

Lees verder

Strengere straffen voor dierenbeulen: tot tien jaar cel mogelijk voor recidivisten

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) verhoogt de straffen voor wie dieren mishandelt of verwaarloost. Dierenbeulen kunnen voortaan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen, of zelfs tien jaar in het geval van recidive.

Lees verder

Opmerkelijk: tientallen ooievaars gespot boven N17

Bestuurders op de Dendermondsesteenweg, de N17, werd zaterdag getrakteerd op een heus spektakel. Enkele honderden ooievaars streken er neer langs de weg. De vogels zijn naar alle waarschijnlijkheid onderweg naar het zuiden. Eén getuige, Stacha Roelandst uit Terhagen, kon de vogels op beeld vastleggen. 'Ik was echt verbluft, dit zijn beelden die ik niet gauw zal vergeten', klinkt het.

Lees verder

Dodelijk vuurgevecht aan luchthaven Kaboel: Afghaanse bewaker omgekomen

Bij een vuurgevecht aan de luchthaven van Kaboel is vanochtend een Afghaanse soldaat omgekomen. Drie anderen raakten gewond. De situatie rond de luchthaven blijft chaotisch.

Lees verder

Indrukwekkende luchtbeelden tonen ravage in Tennessee

De Amerikaanse staat Tennessee is zwaar getroffen door enkele overstromingen ten gevolge van hevige regenval. Er vielen reeds 21 doden en nog 50 anderen zijn nog steeds vermist. Op luchtbeelden is te zien wat de desastreuze gevolgen zijn van het woeste water.

Lees verder

Vincent Kompany krijgt zaterdag standbeeld bij Manchester City

Aan het stadion van Manchester City wordt zaterdag een standbeeld van Vincent Kompany onthuld.

Lees verder

Bevrijdend nieuws voor Belgisch gezin dat verscheurd raakte tijdens evacuatie: 'Zaki is op luchthaven geraakt'

De familie Nazari kreeg vanochtend goed nieuws. Oudste broer Zaki (30) is op de luchthaven geraakt en zal de komende uren hopelijk op een Belgisch vliegtuig kunnen stappen.

Lees verder

Paypal laat nu ook Britse klanten met cryptomunten betalen

De Amerikaanse betaalgigant Paypal gaat zijn klanten in het Verenigd Koninkrijk de mogelijkheid bieden om met digitale munten te kopen of te verkopen, of ze te verzamelen.

Lees verder

Ella Leyers en Brihang nieuwe stemmen op StuBru

Actrice Ella Leyers en rapper Brihang krijgen dit najaar elk een programma op Studio Brussel. Dat heeft VRT aangekondigd.

Lees verder

Drie Red Lions en coach McLeod zijn genomineerd voor FIH Hockey Stars Awards

De internationale hockeyfederatie FIH heeft maandag de genomineerden bekendgemaakt voor de trofeeën van beste spelers en coaches van het Jaar.

Lees verder

David Goffin zakt na mindere prestaties naar 30ste plaats op wereldranglijst

David Goffin doet maandag een slechte zaak op de nieuwe ATP-ranking. De Luikenaar tuimelt elf plaatsen naar beneden en belandt op nummer 30.

Lees verder

Fotograaf heeft bijzondere ontmoeting met vos

Een nieuwsgierig jong vosje trof eerder deze maand twee fotografen op zijn pad. De nieuwsgierigheid van het vosje nam de overhand en het diertje kwam tot vlak bij de fotografen. De bijzondere ontmoeting tussen mens en dier vond plaats in Lofoten, een eilandengroep in Noorwegen. Bekijk het speciale moment in bovenstaande video.

Lees verder

'Voor Biden lijken de taliban een verwaarloosbaar probleem'

Onder Afghaanse Amerikanen heersen verbijstering en woede over de rommelige terugtrekking uit hun oude moederland. 'Natuurlijk moesten we daar een keer weg, maar toch niet zo?'

Lees verder

Bliksem slaat in op hoogste gebouw van New York City tijdens storm Henri

De tropische storm Henri heeft voet aan wal gezet in de Verenigde Staten. De oostkust van het land kreeg te maken met hevige regenval en sterke wind. Ook New York City ontsnapte niet aan de storm: de bliksem sloeg er in op het hoogste gebouw van de stad.

Lees verder

Polen bouwt 'solide hek' aan grens met Wit-Rusland

Polen bouwt een 2,5 meter hoog hek aan de grens met oostelijk buurland Wit-Rusland. Reden is het grote aantal migranten dat vanuit Wit-Rusland illegaal het land binnenkomt.

Lees verder

Video toont hoe destructief het coronavirus zich gedraagt in hersenen

Het heeft de premisse van een horrorfilm, i.e. hoe een indringer zijn gastheer parasiteert en uiteindelijk ten gronde richt, maar het is een video van hoe het coronavirus zich gedraagt in de hersenen van een vleermuis. De video toont hoe het virus precies te werk gaat en hoe gevaarlijk het virus eigenlijk is: 'Het is belangrijk om mensen voorbij het wetenschappelijke jargon te krijgen en te doen inzien dat dit een erg gesofisticeerd en slim virus is, dat perfect is aangepast om mensen ziek te maken.'

Lees verder

Digitale bankapp N26 kampt met zware storingen

De app van de digitale bank N26 kampt al een groot deel van de namiddag met ernstige problemen waardoor klanten niet via de app kunnen betalen.

Lees verder

Opnieuw grote bosbrand nabij Athene

Er woedt opnieuw een grote, ongecontroleerde bosbrand in de buurt van Athene. Verschillende dorpen werden geëvacueerd.

Lees verder

Boterhammen in de Stad: de duisternis van Meuris

Meuris, Marzo, Meersschaert en Van Lierde openden Boterhammen in de Stad met donkere versies van oude Noordkaap-songs. Een concert dat zweefde tussen pop en jazz.

Lees verder

Leraar van basisschool in Turnhout verdacht van aanranding minderjarigen

Een leraar van de vrije basisschool Sint-Franciscus in de Turnhoutse wijk Schorvoort is op non-actief gezet. Het parket is een onderzoek naar de man gestart op verdenking van zedenfeiten. Hij zou enkele leerlingen hebben aangerand. 'We ontvingen intussen vijf klachten', zegt Kristof Aerts van het parket in Antwerpen.

Lees verder

Belg neergeschoten op luchthaven van Kaboel

Jahanshir H., een Belg uit Antwerpen, is vrijdag neergeschoten aan de North Gate van de luchthaven in Kaboel. Dat zegt zijn oom die in België is, die Het Nieuwsblad sprak. 'Mijn neef is zonder enige waarschuwing vooraf neergeschoten door een Engelssprekende militair.'

Lees verder

Yellow Tigers van 0-2 achterstand naar 3-2 winst tegen Rusland op EK volleybal

De Yellow Tigers hebben hun derde wedstrijd op het EK volleybal gewonnen. Onze nationale volleybalvrouwen klopten Rusland na een spannende vijfsetter (29-31, 21-25, 25-13, 25-22 & 15-11).

Lees verder

Vijf Afghanen met link naar taliban onder toezicht in Frankrijk

Zeker een van hen zou hebben toegegeven namens de taliban een barrage in Kaboel te hebben bemand. Dat melden de Franstalige kranten Le Figaro en Le Monde.

Lees verder

Beleggers lusten liever speculoos dan Apple

Het Lotus speculoosje wordt stilaan bekender dan een madeleine van Proust. Vorige week maakte CEO Jan Boone bekend dat Lotus Bakeries de verwachtingen op de beurs met glans overtroffen heeft. De beleggers lusten er pap van, de koers van het koekje flirt met recordcijfers. Op 20 jaar tijd heeft het familiebedrijf uit Lembeke zijn waarde verhonderdvoudigd.

Lees verder

Zon weer even van de partij

Dinsdag en woensdag is de zon weer van de partij, zegt het KMI. Na het oplossen van het lokaal ochtendgrijs, blijft het dinsdag droog met vaak brede opklaringen en plaatselijk enkele onschuldige wolken. De maxima schommelen rond 17 graden in de Ardennen, 19 graden aan zee en 22 graden elders.

Lees verder

Stijging coronacijfers vertraagt

De coronacijfers die Sciensano dinsdagochtend publiceerde, vertonen nog altijd een stijgende trend, maar de toename lijkt wel wat te vertragen.

Lees verder

Meer kans op watersnood door klimaatverandering

Een internationale studie legt het verband tussen klimaatverandering en de hevige neerslag van midden juli.

Lees verder

Tekst van nooit opgenomen Beatles-song in nieuw boek

In een nieuw boek publiceert Paul McCartney een 'zelf­portret in 154 songs'. Het gaat om 154 songteksten, aangevuld met conversaties van de 79-jarige muzikant met de dichter Paul Muldoon over de totstandkoming van de songs.

Lees verder

Proud Boys-leider die Back Lives Matter-vlag verbrandde krijgt celstraf

De leider van de extreemrechtse organisatie Proud Boys is veroordeeld tot bijna zes maanden celstraf voor het verbranden van een Black Lives Matter-vlag en voor het illegaal vervoeren van munitie, vlak voor de bestorming van het Capitool op 6 januari.

Lees verder

Roméo Elvis in het huwelijksbootje gestapt met Frans fotomodel

Roméo Elvis (28) is afgelopen zondag in alle stilte in het huwelijksbootje gestapt. De Brusselse muzikant en rapper zei ja tegen zijn vriendin Lena Simonne, een Frans fotomodel. Elvis, de broer van zangeres Angèle, zette een filmpje van zijn trouwerij op Instagram.

Lees verder

3M vandaag op het matje
bij milieu-inspectie

Dat de omgeving rond de 3M-vestiging in Zwijndrecht tot 2002 werd vervuild met de chemische stof PFOS, kwam eerder aan het licht tijdens de Oosterweelwerken. Maar vorige week bleek dat het bedrijf nog steeds een ­gelijkaardige stof in het water loost, FBSA. Doordat 3M daarvoor geen vergunning heeft, werd het daarop niet gecontroleerd en glipte die vervuiling tussen de mazen van het net.

Lees verder