Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 augustus 2021

85-jarige passagier overleden na bruusk remmanoeuvre van lijnbus

HLN
85-jarige passagier overleden na bruusk remmanoeuvre van lijnbus
Aan het kruispunt van de Oude Godstraat en de Doelveldstraat in Edegem is dinsdag rond 9 uur een oudere man om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Een bus van De Lijn moest bruusk remmen voor een bestelwagen, waarna de passagier zwaar ten val kwam.
Lees verder

"Verrassend en gruwelijk": reuzenschildpadden eten babyvogels
Het imago van de 'brave en trage schildpad' krijgt een serieuze knauw. Onderzoekers op de Afrikaanse Seychellen konden vastleggen hoe een reuzenschildpad op een babyvogel jaagt en hem daarna opeet. "Het is verrassend en nogal gruwelijk", zegt de Britse eilandecoloog Justin Gerlach.
Lees verder

Iké Ugbo moet nieuwe sterkhouder worden bij Genk: "Ik zag mezelf eerst niet als spits"
Hij wilde in de voetsporen van Didier Drogba treden, maar was fan van Thierry Henry. Iké Ugbo (22) moet de nieuwe sterke man in de Luminus Arena worden. Een kennismaking met de kersverse Nigeriaanse spits van Racing Genk.
Lees verder

Deze vijf internationale topartiesten stalen de show in 'Tien Om Te Zien'
Het iconische muziekprogramma 'Tien Om Te Zien' is terug. Eenmalig wel, met een liveshow op woensdag 25 augustus vanuit Middelkerke. Als opwarmertje zetten wij vijf memorabele optredens van internationale sterren op een rij.
Lees verder

Milkshakes zijn op in Britse McDonald's-restaurants
Fastfoodketen McDonald's zit zonder milkshakes in alle Britse vestigingen, door problemen in de leveringsketen. De burgerketen zit ook zonder dranken in flesjes in de 1.250 restaurants in Engeland, Schotland en Wales.
Lees verder

Achttien doden bij gevechten om militaire basis in Somalië
Gewapende militanten van de jihadistische terreurgroep al-Shabaab zijn dinsdagmorgen een district in de Somalische staat Galmudug binnengevallen en hebben er in korte tijd een militaire basis veroverd. Het geweld heeft het leven gekost aan achttien mensen. Honderden inwoners zijn op de vlucht geslagen, zo hebben militaire bronnen en de lokale overheid meegedeeld.
Lees verder

LIVE VUELTA. Vuurwerk in finale? Peloton krijgt daags na rustdag overgangsrit voor de wielen geschoven
Gisteren kon het Vuelta-peloton genieten van een welverdiende rustdag, maar vandaag moeten de renners weer vol aan de bak. Op het programma staat een overwegend vlakke etappe, met aan het einde een lastige beklimming van tweede categorie. Voer voor de vluchters of kruisen de klassementsmannen andermaal de degens? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Rog is uitgeroepen tot vis van het jaar. Derde meest gevangen vis door Vlaamse vissers, maar nog te weinig bekend op ons bord
Rog is dit jaar de vis van het jaar. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt in Oostende. Het is al de 33ste keer dat een vis in de schijnwerpers wordt geplaatst. Bedoeling is om de verscheidenheid van de vangst van de Vlaamse vissers in de kijker te plaatsen. Rog is de derde meest aangevoerde vis in de Vlaamse havens.
Lees verder

Vastgebonden komiek maakt net voor zijn executie nog grapje over talibanstrijders
Talibanstrijders hebben een Afghaanse komiek die geregeld grapjes over de wrede extremisten maakte geëxecuteerd. Opvallend: zelfs toen Nazar Mohammad gevangengenomen was, bleef hij de spot met hen drijven. In een filmpje is te zien hoe hij fijntjes opmerkte dat zijn ontvoerders "snorren op de rug" hadden. Het mopje leverde hem twee harde klappen in het gezicht op.
Lees verder

Formule 1 lijkt voor het eerst op weg naar Qatar
Dit jaar nog zou voor het eerst een Formule 1-race kunnen plaatsvinden in Qatar. Volgens meerdere vakmedia komt die er ter vervanging van de Grote Prijs van Australië, die voor het tweede jaar op rij is afgelast wegens de coronapandemie.
Lees verder

HET DEBAT. Waarom wordt het eigendomsrecht aangepast en is dat een goede zaak?
Vanaf 1 september gelden er enkele nieuwe regels omtrent het eigendomsrecht. Zo mogen kinderen bijvoorbeeld hun bal in de tuin van de buren gaan halen als die daar per ongeluk terechtkwam. Wandelaars mogen dan weer ongestraft op privé-eigendom wandelen. Al zijn er daar enkele belangrijke nuanceringen. Is de aanpassing van het eigendomsrecht een goede zaak? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
Lees verder

OPROEP. Jong maar al wel bezig met uw pensioen?
Ben jij ook al bezig met jouw pensioen hoewel de pensioenleeftijd nog ver weg is en ben je ook al gaan kijken op mypension.be om te zien wat je dan mag verwachten? Dan zouden wij jou graag spreken voor een reportage in de krant. Mail je gegevens naar marc.coppens@dpgmedia.be
Lees verder

Rodrigo Duterte kandidaat-vicepresident bij Filipijnse verkiezingen van 2022
De Filipijnse president Rodrigo Duterte is voor zijn partij, de PDP-Laban, kandidaat-vicepresident bij de verkiezingen van volgend jaar. Dat bevestigt Karlo Nograles, ondervoorzitter van de partij. "President Duterte stemde ermee in het offer te brengen en gehoor te geven aan de oproep van het volk", zei Nograles. Volgens de partijleider wil de bevolking graag een leiderschap "dat de continuïteit van de overheidsprogramma's zal garanderen".
Lees verder

Nieuwe versie CovidSafeBE-app gelanceerd
Dinsdag is een nieuwe versie gelanceerd van de CovidSafeBE-app, waarop je het certificaat kunt downloaden om aan te tonen dat je volledig gevaccineerd ben tegen COVID-19, negatief getest bent of recent herstelde van het virus. Intussen gebruiken meer dan 4 miljoen mensen de applicatie.
Lees verder

Prins Laurent en Claire duiken weer op als koppel, maar waar was de prinses? "Ze is al te vaak ontgoocheld"
Het was lang een mysterie, maar met één foto van een hecht gezin op vakantie bij Guy Gilbert (85) - de 'rockpriester' die hun huwelijk inzegende - ontkrachten prins Laurent (57) en prinses Claire (47) deze week de aanhoudende geruchten dat ze uit elkaar zijn. Van een breuk is dus geen sprake, maar waar hing prinses Claire dan al die tijd uit? Vrienden van het prinsenpaar verklaren voor het eerst haar afwezigheid: "Ze vindt het steeds moeilijker om haar plaats binnen de koninklijke familie te vinden."
Lees verder

Niet meer overlijdens in Vlaanderen dan verwacht in eerste zeven maanden van 2021
In de eerste zeven maanden van 2021 waren er niet meer overlijdens in Vlaanderen dan werd verwacht. Het aantal overlijdens lag van januari tot en met juli in lijn met de sterfte in de jaren 2015 tot 2019. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. In 2020 was er in Vlaanderen nog sprake van een oversterfte.
Lees verder

De Croo geeft nog geen einddatum voor Belgische operatie in Afghanistan: "We volgen het van uur tot uur"
Als de Verenigde Staten zich zoals verwacht op 31 augustus zullen terugtrekken uit Afghanistan, dan stopt Frankrijk donderdag al de evacuatie van landgenoten en Afghanen. Premier Alexander De Croo geeft nog geen einddatum voor de Belgische operatie. "We volgen het van uur tot uur", klinkt het.
Lees verder

VN-mensenrechtencommissaris: "Vrouwenrechten vormen rode lijn voor taliban"
De behandeling van vrouwen zal een "rode lijn" zijn voor het talibanregime in Afghanistan. Dat heeft VN-mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet dinsdag verklaard tijdens een bijzondere zitting van de VN-mensenrechtenraad over de situatie in het Aziatische land. Ze geef ook aan dat er ook geloofwaardige meldingen zijn over massa-executies, die sinds de machtsovername door de taliban hebben plaatsgevonden.
Lees verder

Instagram stopt met het omhoog swipen
Gebruikers op Instagram kunnen vanaf 30 augustus geen externe webpagina's meer bezoeken door omhoog te swipen of te vegen. Dat meldt de nieuwssite The Verge. In de plaats daarvan komen er zogenaamde 'linkstickers'.
Lees verder

Brussel hoopt vierde golf te omzeilen met vaccinatiegraad van 65 procent tegen eind oktober
Aan een tempo van 16.000 prikjes per week moet het Brussels Gewest een vaccinatiegraad van 65 procent eerste dosissen tegen eind oktober bereiken om zo een mogelijk intense vierde golf in het najaar te omzeilen. In de loop van september volgt een eerste evaluatiemoment. Als de vaccinatietrein blijft stokken, lijkt een bredere invoering van het Covid Safe Ticket dan onvermijdelijk. Dat gaf Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) dinsdag aan. Tijdens een persmoment gaf hij in tandem met Brussels coronacrisismanager Inge Neven tekst en uitleg over de vaccinatiesituatie.
Lees verder