Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 25 juli 2021

Zwerfkat Stumpertje overleeft 18 kogels en bekkenbreuk: dierenarts is dierenhater op het spoor

HLN
Zwerfkat Stumpertje overleeft 18 kogels en bekkenbreuk: dierenarts is dierenhater op het spoor
Een zwerfkat, die door medewerkers van het opvangasiel de naam Stumpertje meekreeg, werd in Maldegem 18 maal beschoten en kreeg een voet op haar bekken tot het brak. "Dit is ziekelijk gedrag en we hopen dat de dader wordt gevonden en berecht", zegt dierenarts Ellie De Grauwe van De Poezenboot in Gent. Daar werd het bijna kreupele dier donderdagavond binnengebracht. Intussen zijn er ernstige aanwijzingen naar de mogelijke dader.
Lees verder

Ruslan (16) ziet kamp twee keer in water vallen: vanwege corona en daarna door het noodweer
Wanneer je kamp met de jeugdbeweging letterlijk in het water valt, dan heb je dikke pech. De grootste pechvogel van allemaal moet Ruslan Jamaels (16) uit Kessel-Lo zijn. Op kamp vertrokken, ziek geworden, met coronavermoedens naar huis, met een negatieve test terug naar het kamp, en dan - na exact tien minuten - weer inpakken en wegwezen.
Lees verder

SHOWBITS. Jonah uit 'Blind Getrouwd' ligt onder de sloef en herken jij deze acteur?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

LIVE. Daar is de beste kans voor Club! Okereke kan van dichtbij koppen, maar Nurudeen redt
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 16u • Jan Breydel
Lees verder

Wat een turnprestatie! België voor het eerst naar teamfinale, grootse Derwael én 15-jarige Verkest boeken ook individueel succes
Wat een topprestatie. De Belgische turnsters hebben van zich laten spreken op de Olympische Spelen. Nina Derwael plaatste zich in Tokio voor de allroundfinale en de finale aan de brug met ongelijke leggers, dat laatste na een geweldige oefening. De Belgische ploeg, met verder ook Maellyse Brassart, Lisa Vaelen en Jutta Verkest, pakte bovendien een ticket voor de teamfinale, wat dan weer een historische gebeurtenis is. En ook Verkest, amper 15 (!), verzekerde zich van een stek in de allroundfinale.
Lees verder

Record! Vrienden spelen 54 uur darts voor het Guinness Book én het goede doel: "Niet gedacht dat ik dat dartbord zo scherp zou blijven zien"
'Dancing Dimi' Van den Bergh mag dan schitteren op de World Matchplay, voor een wereldrecord darts moest je zondag in Zandvliet zijn. Vier vrienden wierpen zich daar in het Guinness Book of Records. Zondagmiddag, na 54 onafgebroken uren spel, plantte de laatste pijl zich in het bord. Niemand deed ooit beter. De uitdaging was er één voor het goede doel: kankerpatiënten aan chemomutsen helpen.
Lees verder

BMW schort productie op in Regensburg wegens chiptekort
De Duitse automaker BMW zet vanaf maandag de productie voor een week stop in zijn fabriek in het Beierse Regensburg. Dat maakte een woordvoerder zondag bekend. Reden is het aanhoudende tekort aan computerchips.
Lees verder

LIVE. Rusten op Jan Breydel! Club en Eupen kwamen nog niet tot scoren
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 16u • Jan Breydel
Lees verder

25-jarige man neergestoken op straat in Schelle
In de Jef Van Hoofstraat in Schelle is zaterdagavond een 25-jarige man neergestoken. Twee verdachten werden gearresteerd door de politie.
Lees verder

CELEBS 24/7. Orlando Bloom schiet nog steeds raak en Naya Rivera werd precies een jaar geleden begraven
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

INTERVIEW. Nina Derwael na recordscore optimistisch voor brugfinale: "Als ik die dag op mijn best ben, voel ik me meer dan klaar voor goud"
De kwalificaties goed doorkomen is altijd een pak van haar hart. Op de Olympische Spelen in Tokio deed Nina Derwael het zelfs uitzonderlijk goed als nummer één op de brug met een recordscore van 15.366 en in haar zog een historische teamfinale: "Ik ben zo trots op iedereen."
Lees verder

Veertienjarige Spaanse motorrijder sterft na ongeluk op de European Talent Cup
De pas veertienjarige Spaanse motorrijder Hugo Millán is vandaag om het leven gekomen tijdens de European Talent Cup op het Circuit Motorland Aragon in Spanje.
Lees verder

Nostalgie, revenge dressing en duurzaamheid: Carries outfits uit de 'Sex and the City'-reboot zeggen heel wat over de tijdgeest van nu
De reboot van 'Sex and the City' maakt de tongen los. Eerst over de afwezigheid van Samantha Jones, het meest vrijgevochten en recht-voor-de-raap hoofdpersonage; nu over de eerste beelden van de nieuwe outfits. Vooral die van überfashionista Carrie Bradshaw worden met argusogen bekeken. Wat zeggen ze over de evolutie van haar personage? Passen ze in de tijdgeest? En vooral, zitten er knipogen in naar de oorspronkelijke serie? Onze modejournalist David mengt zich in de discussie.
Lees verder

Vakantiedrama in Frankrijk: Nederlander stikt in stukje vlees op terras van restaurant
Een vakantie in de Franse Loirestreek is voor een Nederlands echtpaar op leeftijd geëindigd in een nachtmerrie. De mannelijke helft van het stel (75) overleed vrijdagavond in Amboise op het terras van een Italiaans restaurant nadat hij zich had verslikt. "We hebben alles gedaan wat in ons vermogen lag maar konden zijn leven niet redden'', zegt de aangeslagen directeur Arnoud Gourdon tegen AD.nl.
Lees verder

Poetin pocht over slagkracht Russische marine: "In staat om elke vijand klap toe te brengen"
325 jaar na de oprichting van de Russische marine heeft president Vladimir Poetin zondag op een parade in Sint-Petersburg de slagkracht van zijn zeemacht in de verf gezet. De Russische marine is anno 2021 in staat "om elke vijand onder water, op het water of in de lucht te detecteren en een onontkoombare klap toe te brengen, verzekerde Poetin.
Lees verder

LIVE. En plots wordt het stil op Jan Breydel: Kayembe (ex-Anderlecht) zorgt meteen voor de gelijkmaker!
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 16u • Jan Breydel
Lees verder

LIVE (18u30). Anderlecht begint met Raman en Kiese Thelin tegen nieuwkomer Union
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 18u30 • Lotto Park
Lees verder

Franse hulpdiensten moeten 80 migranten redden uit bootjes op Kanaal
Tachtig migranten, onder wie 20 kinderen, zijn zondag uit het Kanaal gevist door de Franse hulpdiensten nadat ze in moeilijkheden waren gekomen met twee gammele bootjes. Dat meldt de maritieme prefectuur van de Noordzee.
Lees verder

LIVE. Club meteen op weg naar pijnlijke nederlaag? Blauw-zwart moet verlies tegen Eupen afwenden in toegevoegde tijd van 10 (!) minuten
• Jupiler Pro League • Speeldag 1 • Aftrap: 16u • Jan Breydel
Lees verder

Hevig onweer in China eiste al 63 doden - tyfoon bereikt oostelijke kust
De zware overstromingen van de voorbije dagen in de Chinese grootstad Zhengzhou hebben al 63 mensenlevens geëist. Vijf mensen zijn vermist, deelden de autoriteiten mee. Intussen dreigt nieuw onweer door de tyfoon In-Fa, die zondag met stormachtige winden en hevige regenval de Oost-Chinese kust heeft bereikt. De provincie Zhejiang had zaterdag al de hoogste alarmfase afgekondigd.
Lees verder