Doorgaan naar hoofdcontent

Zware brand treft Bredense camping, toeriste (70) met ernstige brandwonden naar ziekenhuis

HLN
Zware brand treft Bredense camping, toeriste (70) met ernstige brandwonden naar ziekenhuis
Op camping Metsu in Bredene heeft donderdagnacht een verwoestende brand gewoed. Een 70-jarige toeriste uit Vilvoorde liep zware verwondingen op en is naar het UZ Gent overgebracht. De brand ontstond wellicht door een kortsluiting aan de batterij van een elektrische rollator, die aan het opladen was. Een vijftigtal mensen werd geëvacueerd.
Lees verder

Wie zijn de nieuwe aandeelhouders van Club? Wat verandert er? En heeft de mislukte beursgang er iets mee te maken? 8 pertinente vragen beantwoord
Club Brugge komt (deels) in buitenlandse handen terecht. Wie is Orkila Capital, het bedrijf dat in blauw-zwart investeert en welke rol zullen ze er spelen? Passeren Verhaeghe en Mannaert langs de kassa? En heeft de mislukte beursgang van de landskampioen iets met deze zet te maken? Vind hier een antwoord op al uw vragen.
Lees verder

Na antisemitische gezangen op titelviering: Noa Lang moet Dossinkazerne bezoeken
Noa Lang kent zijn straf voor het zingen van een antisemitisch lied op de titelviering. De aanvaller van Club Brugge krijgt van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal geen geldboete of schorsing, maar een alternatieve straf. Lang moet verplicht de Dossinkazerne in Mechelen bezoeken.
Lees verder

"Helft van de journalisten slachtoffer van agressie"
Ruim vier op de vijf journalisten merken een verruwing van de omgang met de pers de voorbije jaren. Zowat de helft werd al persoonlijk slachtoffer van agressie. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) bij ruim 200 deelnemers.
Lees verder

Steekpartij in Antwerpen: slachtoffer in levensgevaar naar ziekenhuis, verdachte opgepakt
In de Carnotstraat is vrijdagochtend iemand neergestoken. Het slachtoffer liep zware verwondingen op en is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Een verdachte is niet lang na de feiten aangehouden.
Lees verder

Na de 'Duivelse' oproep: zoontje van Christophe Lambrecht krijgt persoonlijke boodschap van Thibaut Courtois
Een mooi moment voor Maurice, het 7-jarige zoontje van wijlen radiostem Christophe Lambrecht. Nadat hij via de sociale media al zijn buren en omwonenden in Kontich had opgeroepen om massaal het straatbeeld te versieren voor de Rode Duivels op het EK, heeft hij nu ook reactie ontvangen van niemand minder dan Thibaut Courtois (29).
Lees verder

Nieuwe meidengroep Starsky's Angels - met Maithé Rivera - ziet het groots: "Er is al interesse vanuit Brazilië"
Ze is vooral bekend als influencer, schietinstructrice bij de politie en nieuwe vriendin van Sean Dhondt, maar Maithé Rivera beschikt ook over zangtalent. Samen met Jotti Verbruggen en Rachel Nimegeers - net als Maithé twee knappe dames met een hoop volgers op Instagram en Tik Tok - vormt ze sinds kort de girl band 'Starsky's Angels'. "Buiten K3, waar de doelgroep jonger is, heb je dit niet in België. Noem ons dus gerust de Vlaamse Spice Girls of The Pussycat Dolls."
Lees verder

"Doku'tje kan Italianen écht pijn doen": Degryse ziet in 'Deviltime' verrassende vervanger voor De Bruyne of Hazard
De vraag van 1 miljoen: spelen Kevin De Bruyne en Eden Hazard tegen Italië? Wie moet hen eventueel vervangen? En voor wie moeten de Duivels uitkijken bij La Squadra? Analisten Jan Mulder en Marc Degryse blikken in onze online voetbalshow 'Deviltime' vooruit op de kwartfinale van de Rode Duivels tegen Italië.
Lees verder

KIJK LIVE. "Doku'tje kan Italianen écht pijn doen": Degryse ziet in 'Deviltime' verrassende vervanger voor De Bruyne of Hazard
De vraag van 1 miljoen: spelen Kevin De Bruyne en Eden Hazard tegen Italië? Wie moet hen eventueel vervangen? En voor wie moeten de Duivels uitkijken bij La Squadra? Analisten Jan Mulder en Marc Degryse blikken in onze online voetbalshow 'Deviltime' vooruit op de kwartfinale van de Rode Duivels tegen Italië.
Lees verder

Eddy Merckx: "Dat Cavendish mijn record kan kloppen? Hij is er nog niet, hé"
Mark Cavendish pakte gisteren zijn 32ste zege in de Tour de France en nadert tot op twee overwinningen van het record van Eddy Merckx. Onze wielerjournalist Joeri De Knop ging vandaag langs bij 'de Kannibaal'. "Dat Cavendish mijn record kan kloppen? Hij is er nog niet, hé", lacht Merckx. "Als het hem lukt, dan is het zo. Ik heb ook wel vijfmaal de Tour gewonnen en 96 keer de gele trui gedragen. Dat record zal hij me niet afnemen."
Lees verder

Supporteren voor de Duivels zonder eruit te zien als een kleurboek? Doe je zo!
Wil je graag supporteren, maar heb je geen zin om dat als een wandelende driekleurvlag te doen? Hoeft ook niet. Beautyredactrice Sophie legt stap voor stap uit hoe je je kan schminken en welke producten je nodig hebt. Het resultaat: drie EK-looks waarmee je gegarandeerd scoort. Nu hopen dat onze vrienden op het voetbalveld hetzelfde doen.
Lees verder

Vlaeminck in Frankrijk verwacht Van der Poel, Van Aert en Pogacar: "Pittige finale met ene klim na de andere"
Gisteren sloeg Mark Cavendish wéér toe in de Tour de France, vandaag is het de beurt aan de aanvallers of de klassementsmannen. Stijn Vlaeminck liet bij Joe zijn licht schijnen op de rit: "Het is een beetje een finale à la Luik-Bastenaken-Luik."
Lees verder

Football Talk. Avenatti trekt naar promovendus Union - Ex-STVV'er concurrent voor Alderweireld? - Mike Trésor nieuwste aanwinst Racing Genk
Toby Alderweireld krijgt mogelijk een oud-STVV-speler als concurrent bij Tottenham. De Engelse topclub bracht een bod van 15 miljoen euro uit op Takehiro Tomiyasu. De Japanner speelde anderhalf jaar in Limburg. In 2019 trok hij voor 9 miljoen naar Bologna. In de Serie A maakt hij een voortreffelijke indruk. (KTH)
Lees verder

Douane voert volgende week ook stiptheidsacties in luchthaven van Charleroi
De douane voert normaal gezien volgende week ook stiptheidsacties in de luchthaven van Charleroi, uit protest tegen het aanhoudende personeelsgebrek. Dat zegt Stefaan Slaghmuylder, nationaal voorzitter van VSOA Financiën.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert én Van der Poel in ruime kopgroep vol kleppers
Genoeg gesprint, vandaag gaat het in de zevende etappe van de Tour de France weer meer bergop. De renners krijgen tussen Vierzon en Le Creusot - met zo'n 250 kilometer de langste rit - vijf beklimmingen voorgeschoteld. Zorgt een uitschieter van tweede categorie voor een spektakelrijke finale? En grijpen de (Belgische?) vluchters hun kans? U kan de hele etappe volgen in deze liveblog!
Lees verder

Een goed voorteken? Exact drie jaar geleden counterden Duivels zich in 10 seconden de geschiedenisboeken in
De sterren voor de Rode Duivels staan goed. Dag op dag drie jaar geleden counterden ze zich in tien seconden de Belgische geschiedenisboeken in. Een herhaling van het Japan-scenario, vanavond tegen Italië? Krijg hier alvast nog eens kippenvel.
Lees verder

Hoe een uitgestorven gewaand muisje zich decennialang verborgen wist te houden door van identiteit te wisselen
Het Goulds muisje (Pseudomys gouldii) ging in 1990 te boek als een uitgestorven knaagdier, officieel doodverklaard. Totdat er dertig jaar later, in 2020, opeens weer een Goulds muisje opduikt tijdens een wetenschappelijk onderzoek. In een uitgebreide studie in het vaktijdschrift PNAS beschrijven en verklaren de onderzoekers hun verrassende vondst.
Lees verder

WHO publiceert nieuwe aanbevelingen rond onderwijs in coronatijden
Scholen moeten zo lang mogelijk openblijven met gepaste gezondheids- en sociale maatregelen en regeringen moeten de zomermaanden gebruiken om maatregelen te nemen die fysiek onderwijs volgend schooljaar waarborgen. Dat staat vrijdag in een nieuwe aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over Europees onderwijs in coronatijden.
Lees verder

Glenn (30) krijgt tweede Pfizer-prik te vroeg, vaccinatiecentrum bevestigt fout: "Ongelukkige samenloop van omstandigheden"
Opnieuw een 'foutje' in de vaccinatiecampagne. Nadat woensdag nog een vrouw uit Lille het verkeerde vaccin kreeg als tweede prik, werd ook bij de 30-jarige Glenn in Oostende de tweede Pfizer-inenting veel te vroeg toegediend. "Ik was doodsbang voor een trombose, want ik ben er gevoelig voor. Twee jaar geleden is mijn hand geamputeerd na een trombose", zegt hij. Hoe is de fout kunnen gebeuren en maakt Glenn zich terecht zorgen?
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix verlengt contracten Sbaragli en Riesebeek
Alpecin-Fenix heeft de contracten van de Italiaan Kristian Sbaragli (31) en de Nederlander Oscar Riesebeek (28) met twee jaar verlengd tot eind 2023. Dat heeft de Belgische procontinentale wielerformatie vrijdag bekendgemaakt. Sbaragli en Riesebeek rijden sinds vorig jaar voor Alpecin-Fenix.
Lees verder