Doorgaan naar hoofdcontent

Zingen en dansen geblazen: dit zijn onze favoriete muzikale series en films

HLN
Zingen en dansen geblazen: dit zijn onze favoriete muzikale series en films
De festivaltickets vliegen de deur uit, de line-ups worden steeds verder aangevuld en de knaldrang neemt zienderogen toe. Deze zomer mogen we de benen weer losgooien en onze danskriebels de vrije loop laten! Wij brengen je nu al in the mood met de beste muzikale series en films uit onze Kijkgids. Van muzikale lessen burgerschap in 'We the People' (Netflix) en de aanstekelijke deuntjes in 'Zoey's Extraordinary Playlist' (Streamz) tot het welklinkende levensverhaal van Freddie Mercury in 'Bohemian Rhapsody' (Prime Video).
Lees verder

PORTRET. Doctorandus Chiellini, krijgsheer in de loopgraven maar altijd met de glimlach: "Liever een vervelende winnaar dan een vriendelijke loser"
De lach, de tik, de knuffel, het knijpen in de wang van een verbouwereerde Jordi Alba. Giorgio Chiellini (36), de olijke Italiaan. Verdediger met de eeuwige glimlach - een smiling assassin tussen de lijnen. Maar wie is hij naast het veld?
Lees verder

België doneert AstraZeneca-vaccins aan Covax en erkent Indiase Covishield
België doneert eind deze maand minstens 164.200 coronavaccins van AstraZeneca aan Covax, het initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om vaccins beschikbaar te maken in ontwikkelingslanden. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist, meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit).
Lees verder

WIMBLEDON. Elise Mertens stoot door naar halve finales in het dubbelspel
Elise Mertens en haar Taiwanese partner Su-Wei Hsieh hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op Wimbledon. De derde reekshoofden versloegen in de kwartfinales het Servische duo Aleksandra Krunic/Nina Stojanovic met 6-1 en 6-3, na 1 uur en 14 minuten.
Lees verder

LIVE TOUR. Belgische ritzege in de maak? Kopgroep, mét Van Aert en Meurisse, bezig aan tweede beklimming Mont Ventoux
De elfde etappe van de Tour de France brengt het peloton van Sorgues naar Malaucène, over 198,9 kilometer en met onderweg tweemaal de beklimming van de Mont Ventoux. De finish ligt evenwel niet op de top. Er volgt na de laatste beklimming namelijk nog een 22 kilometer lange afdaling richting de finish. Maakt Tadej Pogacar opnieuw indruk of kan iemand anders het zegegebaar maken? Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Hongaars Europarlementslid sneert naar Rutte na aanslag op De Vries: "Nederland heeft duidelijk een rechtsstaatprobleem"
Nederland moet na de moordaanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries een toontje lager zingen. Dat vindt het Hongaarse Europarlementslid Hidveghi Balazs, die een partijgenoot is van premier Viktor Orban van Hongarije. De aanval bewijst volgens Balazs dat Nederland, dat vaak het voortouw neemt om Hongarije aan te spreken op zijn omgang met de vrijheid van rechters en journalisten om hun werk te doen, daarmee zélf een probleem heeft.
Lees verder

"Risico op coronabesmetting tijdens evenement binnen is miniem"
Het bijkomende risico op een besmetting met het coronavirus tijdens een evenement binnen is kleiner dan 1 procent. Dat blijkt uit de resultaten van een zestal testevenementen in Brussel en Wallonië van afgelopen lente.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert gaat solo op de Mont Ventoux! Belg op weg naar ritzege in prestigieuze etappe
De elfde etappe van de Tour de France brengt het peloton van Sorgues naar Malaucène, over 198,9 kilometer en met onderweg tweemaal de beklimming van de Mont Ventoux. De finish ligt evenwel niet op de top. Er volgt na de laatste beklimming namelijk nog een 22 kilometer lange afdaling richting de finish. Maakt Tadej Pogacar opnieuw indruk of kan iemand anders het zegegebaar maken? Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Bedrijf wil geluid van blikje dat geopend wordt claimen, maar vangt bot
De Ierse producent Ardagh had wel een erg vreemd verzoek voor het bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO). Ardagh wou het geluid dat een drankblikje maakt als het geopend wordt wettelijk beschermen als kenmerkend voor hun producten. Uiteraard klinkt een blikje van Ardagh niet anders dan blikjes van andere producenten. Het EUIPO wees daarom het verzoek eerder al af, het Hof van Justitie van de Europese Unie (EU) volgt nu.
Lees verder

Dodelijk treinongeval aan Wiedauwkaai in Gent: slachtoffer was 11-jarige jongen die slagbomen negeerde
Het is stillaan duidelijk wat er dinsdagmiddag gebeurde aan de Wiedauwkaai in Gent. De persoon die werd aangereden blijkt een 11-jarige jongen te zijn. Volgens camerabeelden zou hij de slagbomen genegeerd hebben, met het tragische gevolg van dien.
Lees verder

CELEBS 24/7. Demi Moore poseert met haar dochters en Rebel Wilson speelt haar troeven uit
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Trump daagt bazen Twitter en Facebook voor rechter"
De grotendeels van sociale media verbannen Amerikaanse oud-president Donald Trump gaat rechtszaken aanspannen tegen Facebook-baas Mark Zuckerberg en Twitter-topman Jack Dorsey. De juridische stappen zal hij naar verluidt later vandaag aankondigden op een persconferentie vandaag om 17 uur Belgische tijd. Dat meldt nieuwssite Axios op basis van ingewijden.
Lees verder

Verhuurders riskeren jaarlijkse boete als ze conformiteitsattest negeren
Verhuurders die blijven weigeren om een conformiteitsattest voor hun woning aan te vragen, kunnen voortaan jaarlijks een GAS-boete krijgen. Die regel zal in 49 gemeenten gelden. Het attest toont aan dat de huurwoning niet ongeschikt of onbewoonbaar is en aan alle kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoet. Op het document wordt ook het maximumaantal toegelaten bewoners vermeld.
Lees verder

RECENSIE. 'Clarice': "Teleurstellend oppervlakkig"
Dertig jaar geleden mocht Hannibal Lecter met veel grimmige binnenpret FBI-cadet Clarice Starling op het scherm verwelkomen. Dat 'The Silence of the Lambs' sindsdien uitgroeide tot horrorklassieker, hoeven we u niet te vertellen. Evenmin dat het een serieuze red flag is wanneer u op date met een onbekende plots favaboontjes en chianti zou voorgeschoteld krijgen. Maar moet u deze nieuwe Streamz-reeks daarom ook streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Mathieu van der Poel traint op bmx-parcours in Schoten
Zelfs wereldkampioenen vinden hun weg naar de pumptrack in Schoten, die in mei geopend werd. Zaterdag reed hij nog mee in de Tour de France, maar woensdag waagde Mathieu van der Poel zich met zijn mountainbike aan de bulten en bochten van het bmx-parcours, dat niet bijzonder ver ligt van zijn woning in 's-Gravenwezel. Ongetwijfeld een goede voorbereiding op de Olympische Spelen mountainbiken in Japan einde juli. Daar hoopt van der Poel een gouden plak in de wacht te slepen.
Lees verder

Transfer Talk. Trésor tekent voor vier seizoenen bij Racing Genk - Antwerp stalt Pius jaartje bij STVV - Balotelli naar Turkse promovendus
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Al 46 lichamen geborgen na instorting flatgebouw Miami, nog tientallen mensen vermist
Het aantal bevestigde doden na de instorting van een appartementencomplex in Surfside bij Miami is gestegen van 36 naar 46. Er worden nog altijd tientallen mensen vermist.
Lees verder

Rusland wijst van spionage beschuldigde Estse consul uit
Rusland heeft de Estse consul het land uitgewezen die was opgepakt en werd beschuldigd van het proberen te verkrijgen van "geheime documenten".
Lees verder

WIMBLEDON. Djokovic kent geen problemen met Fucsovics - Elise Mertens stoot door naar halve finales in het dubbelspel
Novak Djokovic heeft zich probleemloos geplaatst voor de halve finales. De nummer 1 van de wereld versloeg de Hongaar Fucsovics met 6-3, 6-4 en nog eens 6-4. De Serviër kan op Wimbledon zijn twintigste Grand Slam titel pakken. Daarmee zou hij Roger Federer en Rafael Nadal bijhalen. Op Wimbledon telt hij momenteel vijf eindoverwinningen.
Lees verder

Is kleding huren de mirakeloplossing voor duurzamere mode? Wetenschappers zijn niet overtuigd
Dat de modewereld moet verduurzamen staat vast. Maar hoe kunnen we dat aanpakken? Finse wetenschappers gingen op zoek naar antwoorden. Ze analyseerden enkele groene alternatieven voor mensen die van mode houden maar de planeet willen sparen, en kwamen tot een aantal verrassende bevindingen. Nogal straf: kleding huren is in sommige gevallen zelfs slechter dan het weg te gooien.
Lees verder