Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 juli 2021

Zat meest gezochte man van Frankrijk tussen Spaanse supporters in Wembley? Lookalike is trending topic

HLN
Zat meest gezochte man van Frankrijk tussen Spaanse supporters in Wembley? Lookalike is trending topic
Zat de meest gezochte man van Frankrijk dinsdagavond gewoon tussen de Spaanse supporters in het Londense Wembley-stadion? Tv-kijkende Fransen meenden heel even in een supporter van La Selección de al tien jaar voortvluchtige Xavier Dupont de Ligonnès te ontwaren. De man die in april 2011 zijn vrouw en vier kinderen in Nantes om het leven bracht en sindsdien spoorloos is.
Lees verder

Britse moordenaar die terrorist in Londen overmeesterde vervroegd vrij
Een moordenaar in Groot-Brittannië is vervroegd vrijgelaten, mede omdat hij bij een aanslag in 2019 in Londen een terrorist overmeesterde. Hij was in 2005 veroordeeld omdat hij met een hamer een man had doodgeslagen. Hij kan nu tien maanden eerder dan gepland vertrekken uit de gevangenis.
Lees verder

Praten in onze slaap: waarom doen we het en betekent het iets? Een slaaptherapeute licht toe. "Het heeft niks te maken met dromen"
Het is midden in de nacht. Jij ligt wakker, wanneer je partner plots al slapend een paar woorden bazelt. Oren spitsen! Wie weet welke geheimpjes je opvangt. Of is dat nutteloos? Slaaptherapeute Annelies Smolders begeleidt 'slaappraters'. Soms is ze er zelf ook eentje. "Sporadisch geef ik 's nachts luidop een stukje van mijn lezing." Ze legt uit waarom we praten in onze slaap, wat de betekenis is van wat we zeggen en hoe je ervan af raakt als het te vaak voorkomt. "Het is een teken dat er iets schort aan je nachtrust."
Lees verder

Recordmosselen dit jaar: "Laatste 10 à 15 jaar niet meegemaakt"
"Je hebt goed, beter, best, maar deze zijn echt fantastico", mosselkweker Jan Schot vertolkt het enthousiast gevoel van de Zeeuwse mosselkwekers dit jaar, bij het binnenhalen van de eerste oogst Zeeuwse mosselen vanmiddag voor de kust van Yerseke in Zeeland. Het enthousiasme komt doordat de mosselschelpen dit jaar uitzonderlijk goed gevuld zijn.
Lees verder

Van Marcel Kittel tot Ilan Van Wilder: welke renners verlieten vroegtijdig de ploeg van Iwan Spekenbrink
Ilan Van Wilder lijkt na anderhalf jaar Team DSM te verlaten. Onze jonge landgenoot is niet de eerste renner die het Duitse WorldTourteam ­vroegtijdig verlaat. Heel wat toppers gingen hem vooraf. Wat was de aanleiding en waar trokken ze naartoe? Een overzicht.
Lees verder

Niet alle BV's gelukkig met heruitzendingen op tv: "We hadden misschien beter naar de details van ons contract moeten kijken"
De wulpse capriolen van Valerie De Booser in 'Temptation Island' zal u op haar vraag nooit meer op tv zien, evenmin als de avonturen van Astrid en 'den John'. Maar andere BV's moeten de soms gênante realityscènes van weleer wel nog eens -lijdzaam - ondergaan, nu ze deze zomer massaal herhaald worden. Onder meer Jean-Marie Pfaff (67) en Natassia Van Kerkvoorde (29) zijn daar niet zo blij mee. "Wéér afgeschilderd worden als die 'luie', zo jammer."
Lees verder

LIVE TOUR. Eerste beklimming Mont Ventoux achter de rug, Van Aert en Meurisse in kopgroep
De elfde etappe van de Tour de France brengt het peloton van Sorgues naar Malaucène, over 198,9 kilometer en met onderweg tweemaal de beklimming van de Mont Ventoux. De finish ligt evenwel niet op de top. Er volgt na de laatste beklimming namelijk nog een 22 kilometer lange afdaling richting de finish. Maakt Tadej Pogacar opnieuw indruk of kan iemand anders het zegegebaar maken? Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert en Meurisse in kopgroep, renners begonnen aan eerste beklimming Mont Ventoux
De elfde etappe van de Tour de France brengt het peloton van Sorgues naar Malaucène, over 198,9 kilometer en met onderweg tweemaal de beklimming van de Mont Ventoux. De finish ligt evenwel niet op de top. Er volgt na de laatste beklimming namelijk nog een 22 kilometer lange afdaling richting de finish. Maakt Tadej Pogacar opnieuw indruk of kan iemand anders het zegegebaar maken? Volg alle actie hier LIVE!
Lees verder

Duizenden mensen in Bangladesh willen glimp van dwergkoe Rani opvangen
In Bangladesh zijn al duizenden mensen samengekomen om een dwergkoe te bezichtigen. De koe, Rani genaamd, is amper 51 centimeter hoog en 66 centimeter lang. Volgens de eigenaars van het dier is het bijgevolg de kleinste koe ter wereld. Rani is door haar kleine bouw een waar fenomeen op sociale media geworden.
Lees verder

Paris Hilton reageert op de getuigenis van Britney Spears: "Ze is zo lief en vriendelijk. Ze verdient het om vrij te zijn"
Dat Paris Hilton (40) #TeamBritney is, is al een hele tijd duidelijk, maar ondertussen heeft de voormalige realityster zich eindelijk uitgesproken over de emotionele getuigenis van de zangeres. Tijdens het betoog van Britney Spears kwam Hilton namelijk heel eventjes aan bod.
Lees verder

Dik twee weken voor de olympische wegrit: Tiesj Benoot geeft geblesseerd op in de Tour
Opvallende opgever in de Tour de France: Tiesj Benoot. Onze 27-jarige landgenoot gaf er op weg naar de Mont Ventoux de brui aan in de elfde etappe. Het valt af te wachten wat dit betekent voor zijn deelname aan de Olympische Spelen.
Lees verder

#chanellike en #diorlike: deze hashtags tonen waar je 'designerlooks' koopt aan goedkopere prijzen
Modemerken als Chanel, Prada en Dior spreken meteen tot de verbeelding. Ze zijn elegant, tijdloos, chic en altijd on-trend. Veel mensen zouden maar al te graag een stuk uit de collecties in hun kleerkast hebben, maar helaas wil het prijskaartje niet mee. Sparen en geduld hebben is de boodschap. En in de tussentijd kan je Instagram afspeuren naar interessante lookalikes.
Lees verder

Stefan Löfven negen dagen na ontslag opnieuw premier van Zweden
De 63-jarige sociaaldemocraat Stefan Löfven is opnieuw premier van Zweden. Hij heeft daarvoor woensdag voldoende steun gekregen in het Zweedse parlement, amper negen dagen na zijn ontslag als regeringsleider.
Lees verder

Misnoegde brandweermannen protesteren in de Wetstraat
Tientallen brandweerlieden hebben woensdagnamiddag postgevat in de Wetstraat. Ze uiten er hun ongenoegen over het voorstel van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) om de 24 uursdiensten bij de brandweer af te schaffen. Een delegatie van de brandweer en de minister zitten op dit moment samen om over de kwestie te praten.
Lees verder

Emma Norsgaard snelste van het pak in Ronde van Italië voor vrouwen, Van der Breggen blijft leidster
De Deense Emma Norsgaard (Movistar) heeft woensdag de zesde etappe van de Ronde van Italië voor vrouwen gewonnen. Ze haalde het na een etappe van 155 kilometer rondom het Comomeer in de pelotonsprint.
Lees verder

Trieste primeur voor scoutskamp dat vroegtijdig werd stopgezet na gewapende overval: "Wat voor buit valt hier nu te rapen?"
Een scoutskamp in het Steendorp (Temse) is woensdagochtend overvallen door twee gewapende daders. Een lid van de begeleidingsploeg werd bedreigd door een vuurwapen en moest enkele gsm-toestellen en portefeuilles afgeven. Iedereen bleef ongedeerd maar de leiding besliste wel meteen om de bivak vroegtijdig stop te zetten. De kinderen, allen tussen de 9 en 11 jaar oud, werden door hun ouders opgehaald. "Dat is een telefoontje dat je niet verwacht", zegt mama Veerle Pauwels. "De leiding heeft wel enorm goed gehandeld."
Lees verder

Bijna helft bevolking in Vlaanderen gehuwd, 928.000 mensen wonen alleen
Bijna de helft van de volwassen bevolking in het Vlaamse Gewest is gehuwd, zo blijkt uit cijfers die Statistiek Vlaanderen publiceerde. Eén op de drie ongehuwde mensen woonde begin 2021 samen met een partner, terwijl één op de drie ongehuwde volwassenen bij (één van) de ouders woonde.
Lees verder

Wie is de Pool die gearresteerd werd voor aanslag op Peter R. de Vries? "Aan zijn woning vonden louche zaken plaats"
Voor de aanslag op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries zijn voorlopig een Rotterdammer (21) en een Pool (35) gearresteerd. Die laatste woonde sinds kort met zijn hoogzwangere vrouw en kinderen in een onopvallend rijtjeshuis in het dorp Maurik (provincie Gelderland). De ontsteltenis in de buurt is groot. "Maar aan zijn woning speelden zich wel vaker louche zaken af", klinkt het. Het slachtoffer vecht nog altijd voor zijn leven.
Lees verder

Nieuwe lambdavariant duikt op in 32 landen: "Op te volgen, maar niet onrustwekkend"
Na de alfavariant (Britse variant) dreigt de deltavariant de dominantste te worden in België en de rest van Europa. Maar nog voordat het zover is, doet er alweer een nieuwe variant zijn intrede in Europa: de lambdavariant. "Op te volgen, maar niet onrustwekkend."
Lees verder

Nieuwe (lambda)variant duikt op in 32 landen: "Op te volgen, maar niet onrustwekkend"
Na de alfavariant (Britse variant) dreigt de deltavariant de dominantste te worden in België en de rest van Europa. Nog voordat het zover is, doet er alweer een nieuwe variant zijn intrede in Europa: de lambdavariant: "Op te volgen, maar niet onrustwekkend".
Lees verder