Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 juli 2021

Zangeres Iggy Azalea (31) last pauze in: “Ik neem een paar jaar de tijd om me te focussen op andere projecten”

HLN
Zangeres Iggy Azalea (31) last pauze in: "Ik neem een paar jaar de tijd om me te focussen op andere projecten"
Iggy Azalea laat op Twitter weten een muzikale pauze in te lassen. Haar aankomende derde album zal dus voorlopig haar laatste muzikale onderneming voor een tijdje. De Australische zangeres gaat zich richten op "andere creatieve projecten."
Lees verder

Nachtklok in Barcelona en andere coronabrandhaarden in Catalonië
In Barcelona en meer dan 150 Catalaanse gemeenten geldt vanaf komend weekend een nachtelijk uitgaansverbod van 01.00 tot 06.00 uur. Het Hooggerechtshof van de Spaanse regio heeft ingestemd met dit voorstel van de Catalaanse regering.
Lees verder

Duurste portie friet ter wereld vind je in New York
Wij hebben natuurlijk de beste frieten ter wereld, maar New York heeft de duurste. In popcultuurrestaurant Serendipity 3 in de wijk Upper East Side loopt de kost van een schotel frietjes op tot maar liefst 200 dollar of 170 euro. Je krijgt er dan wel goudstof bij.
Lees verder

LIVE TOUR. Wel of niet sprinten in Libourne? Sterke groep achtervolgers met Van Avermaet en Valverde op zoek naar koplopers
Het verhaal van de Tour de France is bijna geschreven. Vooraleer het slotweekend in te duiken wacht het peloton nog een overgangsrit van Mourenx naar Libourne. Gaat Mark Cavendish er voor zijn 35ste ritzege in de Ronde van Frankrijk of is het rijk nog eens aan de aanvallers? U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Clement blikt vooruit op nieuwe seizoen: "Transfer van Refaelov naar Anderlecht heeft mij het meest verbaasd"
Terug naar Olympia voor landskampioen Club Brugge. Morgen wacht een eerste krachtmeting met een potentiële concurrent dit seizoen, namelijk Racing Genk: "Deze match zou je graag op volle kracht spelen, maar daarvoor komt-ie te vroeg", meent Philippe Clement.
Lees verder

PORTRET. 'De Leeuw van Vlaanderen', dé thuishaven van extreemrechts en Vlaams-nationalisten: "linkse punkers goten kokend water over onze barman"
De Leeuw van Vlaanderen, dé thuishaven van wie Vlaams-nationalist én extreemrechts is, heeft een nieuwe – zij het deeltijdse - cafébaas: Filip Dewinter. Het Vlaams Belang-kopstuk wil het Antwerpse café voor de ondergang behoeden en heeft daarom aandelen van de zaak gekocht. Maar wat maakt De Leeuw van Vlaanderen – ook wel 'De Beest' genoemd - al meer dan 60 jaar zó berucht en gevreesd? Een portret.
Lees verder

Pure nostalgie: 20-jarige Kompany bezocht in 2006 straatvoetbaltoernooi in Belgrado... en voetbalde gewoon mee
Vanavond zit Vincent Kompany in de dug-out voor de galamatch tegen Ajax. Maar vandaag precies 15 jaar geleden speelde de RSCA-coach mee tijdens een straatvoetbaltoernooi in Belgrado. En dus vond een deelnemer van toen het vandaag een uitgelezen moment om de gewéldige beelden van onder het stof te halen. A trip down memory lane.
Lees verder

Dijkdoorbraak aan Belgische grens: geen tijd meer om te evacueren, bewoners moeten thuis naar veilige verdieping
Een dijk langs het Nederlands Limburgse Julianakanaal, een aftakking van de Maas, is vanmiddag doorgebroken ter hoogte van het gehucht Voulwames, aan de grens met ons land. Voor evacueren is geen tijd meer, de veiligheidsregio roept bewoners zich te begeven naar een veilige verdieping in huis.
Lees verder

Dijkdoorbraak aan Belgische grens: nu toch oproep om nog huizen te verlaten
Een dijk langs het Nederlands Limburgse Julianakanaal, een aftakking van de Maas, is vanmiddag doorgebroken ter hoogte van het gehucht Voulwames, aan de grens met het Belgische Rekem (Lanaken). Voor evacueren was rond 14.00 uur eerst geen tijd meer, de veiligheidsregio riep bewoners op zich te begeven naar een veilige verdieping in huis. Ongeveer tien minuten later zei een woordvoerder op tv-zender L1 dat de inwoners toch zo snel mogelijk moeten vertrekken.
Lees verder

Esports-team van Hogeschool PXL Hasselt jaagt op prijzenpot van 20.000 euro in Madrid
Na een reeks online Qualifiers, een spannende nationale finale én de Europese Knockout Rounds speelt PXL Esports dit weekend de Red Bull Campus Clutch World Final in Madrid. PXL Esports gaat er de Belgische eer verdedigen en hun kans wagen op eeuwige roem én een prijzenpot van 20.000 euro.
Lees verder

Hongarije verplicht vaccinatie voor zorgverstrekkers
Hongarije zal de vaccinatie tegen Covid-19 verplichten voor het personeel uit de zorgsector, zo heeft premier Viktor Orban vandaag bekendgemaakt, die ook andere maatregelen aankondigde om de vaccinatie nieuw leven in te blazen.
Lees verder

'Chivalry II' is 'Battlefield' in de middeleeuwen
Een Battlefield-achtige onlinegame, maar dan met middeleeuws wapentuig: dat vat, zeer kort door de bocht weliswaar, de multiplayersensatie Chivalry II samen. Dat, en het feit dat het bloed, de ingewanden en de ledematen alle windstreken op kliederen.
Lees verder

Hoofdingang NOS op Mediapark afgesloten wegens dreiging: "Staat geheel los van eerdere dreigingen"
De hoofdingang van de Nederlandse openbare omroep NOS is momenteel uit voorzorg afgesloten in verband met een dreiging. Ook is er extra politie op het Mediapark in het Nederlandse Hilversum aanwezig. "Dit staat geheel staat los van eerdere dreigingen deze week", klinkt het.
Lees verder

Ann Reymen neemt na 12 jaar afscheid van MNM en verhuist naar Radio 2
Op vrijdag 23 juli is radiopresentatrice Ann Reymen (44) voor het laatst te horen op MNM, waar ze 12 jaar lang een vaste stem was. Maar Reymen maakt de overstap naar Radio 2, laat de VRT weten.
Lees verder

Meer dan 150 reddingswerkers uit Frankrijk, Italië en Oostenrijk bieden hulp
Meer dan 150 reddingswerkers uit Frankrijk, Italië en Oostenrijk zijn in België om hulp te verlenen aan de mensen die getroffen zijn door de overstromingen. Dat meldt de Europese Commissie.
Lees verder

Veerle Heeren op dag van haar terugkeer meteen vol aan de slag: "Ik ben helemaal tot rust gekomen"
Deze vrijdag keert Veerle Heeren (CD&V) terug als burgemeester van Sint-Truiden. Al op haar eerste werkdag moest ze vol aan de slag, ze bracht een bezoek aan alle gebieden in haar stad die getroffen werden door de waterellende. "Ik ben meteen een hele dag op pad, maar dat is misschien wel het beste. Zo zit ik weer meteen helemaal in het ritme", vertelt ze met de glimlach.
Lees verder

Steenrijk, naar de cel, verslaafd of overleden: zo is het de originele leden van 'Jackass' vergaan
Een dikke 20 jaar geleden liet zender MTV plots 10 grappenmakers op de wereld los. In hun programma 'Jackass' haalden ze de ene stunt na de andere uit en zaten ze om niets verlegen. De bende werd legendarisch met hun fratsen, maar na het grote succes werden verschillende leden getroffen door tragedie. Nu de stuntmannen nog één keer samenkomen voor hun afscheidsfilm 'Jackass Forever' - vanaf 22 oktober te bekijken - gingen wij na wat er met alle originele leden is gebeurd. Zo moest de ene niet minder dan 25 keer geopereerd worden, terwijl de andere zijn lichaam op straat verkocht voor drugs.
Lees verder

Auto beschadigd door een overstroming: wat vergoedt je verzekering?
Hallucinante overstromingen teisteren ons land en de opgelopen schade was in geen honderd jaar zo groot. De desastreuze regenval kan niet alleen voor ellende in je woning zorgen, ook je auto kan zware schade oplopen. Kan je beroep doen op je autoverzekering als je wagen beschadigd is door een overstroming, en wat is er dan precies gedekt? Independer.be legt het uit.
Lees verder

Meghan Markle neemt nog meer afstand van het Britse koningshuis in de geboorteakte van Lilibet
Dat de vete tussen de Britse koninklijke familie er nog lang niet op zit, hebben Harry (36) en Meghan (39) nogmaals bewezen. In de geboorteakte van Lilibet staat te lezen dat de ouders van het kleine meisje 'Zijn Koninklijke Hoogheid De Hertog van Sussex' en 'Rachel Meghan Markle' zijn. Meghans koninklijke titels zijn dus niet vermeld op het certificaat.
Lees verder

Vloedgolf verrast bewoners Duits verzorgingshuis: 12 mensen met zware beperkingen verdronken
De watersnoodramp in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts heeft op sommige plaatsen een wel heel bittere tol geëist. In de zwaar getroffen regio Ahrweiler blijken twaalf bewoners van een verzorgingshuis voor mensen met een beperking te zijn verdronken. Ze werden in hun slaap verrast door het wassende water.
Lees verder