Doorgaan naar hoofdcontent

Wout van Aert na zilveren plak: “Een medaille was het hoogst haalbare, Carapaz was de sterkste”

HLN
Wout van Aert na zilveren plak: "Een medaille was het hoogst haalbare, Carapaz was de sterkste"
Wout van Aert is tevreden met zijn zilveren medaille op de Olympische Spelen, zo vertelde hij na de wegrit aan VTM Nieuws. "Dit was het hoogst haalbare."
Lees verder

Belgische man (23) op intensieve nadat hij dronken in zwembad van vakantievilla springt in Italië
Een Belgische jongeman (23) ligt op de afdeling intensieve zorg van een ziekenhuis in de Noord-Italiaanse stad Piacenza. Volgens zijn vrienden zou hij te veel bier gedronken hebben en daarna in het zwembad van hun vakantievilla gedoken zijn. Dat meldt de lokale krant Il Piacenza.
Lees verder

LIVE. Meteen een stunt van de Belgische 3x3-basketbalploeg: Lions kloppen nipt topland Letland
• Dag 2 Olympische Spelen
Lees verder

LIVE. Japanse wereldkampioen sneuvelt in reeksen 400 meter wisselslag - Meteen een stunt van de Belgische 3x3-basketbalploeg: Lions kloppen nipt topland Letland
• Dag 2 Olympische Spelen
Lees verder

Mertens en Van Uytvanck gaan er meteen uit in het dubbelspel
Elise Mertens en Alison Van Uytvanck hebben zaterdag hun eerste ronde in het dubbelspel op de Olympische Spelen verloren. Het Belgische duo moest na één uur en 32 minuten tennis de duimen leggen voor de Spaanse tandem Garbine Muguruza/Carla Suarez Navarro. Het werd 6-3 en 7-6 (7/4).
Lees verder

Bekend om haar wenkbrauwen, kunst en feminisme: waarom blijft Frida Kahlo zo populair?
Hoewel ze al meer dan 60 jaar geleden overleed, blijft Frida Kahlo een icoon van lef, vrouwelijkheid en creativiteit. Haar ideeën zijn ook bij jongere generaties springlevend. Maar waarom? Auteur Arianna Davis verklaart: "Zelfs in haar kwetsbare momenten was Frida haar meest authentieke zelf, en ze verontschuldigde zich daar niet voor."
Lees verder

Football Talk. Solskjaer tekent nieuw contract bij Manchester United
Ole Gunnar Solskjaer heeft een nieuw contract getekend bij Manchester United, dat hem minstens tot 2024 aan de club verbindt. In de verbintenis is tevens een optie op een extra jaar opgenomen. Solskjaer, die als speler al elf jaar aan de slag was op Old Trafford en onder het bewind van Sir Alex Ferguson de Champions League won, is sinds 2018 trainer bij de Red Devils. Hij maakte in eerste instantie op interimbasis de overstap van het Noorse Molde, maar hij presteerde zo goed dat United hem er definitief losweekte.
Lees verder

Axel Merckx zag hoe Van Aert hulp ontbrak om te winnen: "Evenepoel had van goudwaarde kunnen zijn"
Tweede na een ongelijke strijd. Axel Merckx (48), zelf derde op de Olympische Spelen van Athene 2004, spreekt over "een heel mooie zilveren medaille" voor Wout van Aert. "Hij heeft alles gedaan wat mogelijk was. Het enige spijtige is dat Evenepoel ontbrak in de finale: die had letterlijk van goudwaarde kunnen zijn."
Lees verder

Oostenrijk stuurt 400 extra soldaten naar grens tegen toename aantal migranten
Oostenrijk versterkt de bewaking van zijn grenzen nu er weer meer migranten arriveren in het land. Dat hebben minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer en minister van Defensie Klaudia Tanner gezegd. In eerste instantie worden ongeveer 400 extra soldaten naar de grens gestuurd.
Lees verder

Tafeltennisster zonder rechterhand wint met overmacht in eerste ronde
Nog geen half uur had Natalia Partyka nodig om bij de Olympische Spelen de tweede ronde te bereiken bij het tafeltennis. De setstanden spraken boekdelen, maar de prestatie wordt pas echt bijzonder als je weet dat de Poolse het met een handicap moet doen.
Lees verder

Pukkelpop gaat constructies op terrein vanaf maandag afbouwen
De organisatie van Pukkelpop was samen met haar medewerkers enkele vrijwilligers al anderhalve week bezig met de opbouw op de festivalweide in Kiewit bij Hasselt. Zo zijn er al verschillende tenten opgesteld. Nu het muziekfestival offcieel niet doorgaat, kan de afbraak beginnen. Maar die start pas maandag. De organisatie neemt eerst even de tijd om de annulering te laten bezinken. "Wij gaan ervoor zorgen dat vrijdag de weide tegen vrijdag leeg is", zegt mede-organisator Patrick Breugelmans.
Lees verder

PXL Esports gaat strijdend ten onder op Red Bull Campus Clutch World Final
Na een reeks online Qualifiers, een spannende nationale finale én de Europese Knockout Rounds speelde PXL Esports vorig weekend de Red Bull Campus Clutch World Final in Madrid.
Lees verder

15 verstekelingen uit een voertuig gehaald bij grootschalige politieacties tegen mensensmokkelaars in Grieks grensgebied
Bij grootschalige acties van de Bulgaarse en Hongaarse politie zijn woensdag de vermoedelijke leiders van een grote bende mensensmokkelaars opgepakt. Dat maakte Europol vrijdag bekend. Uit een voertuig haalde de politie vijftien verstekelingen. Enkelen van hen raakten gewond bij de achtervolgingen waarbij zeer hoge snelheden werden gehaald.
Lees verder

Sarah De Bie apetrots op echtgenoot Wout van Aert: "Hij heeft de koning al aan de lijn gehad"
Terwijl hun echtgenoot en vader in Tokio zilver veroverde in de olympische wegrit, volgden Sarah De Bie en Georges de koers op het thuisfront. Sarah De Bie is uiteraard fier op Wout van Aert, die zelfs al de koning aan de lijn had. "Hij is al even weg, dus de drang om hem eens vast te pakken is des te groter nu."
Lees verder

Uitzonderlijk: eerlijke vinder brengt portefeuille met 750 euro terug
Het zal je maar overkomen: net uitbetaald, onderweg van de bank of met de inhoud van je kassa op de baan en dan je portefeuille verliezen. Alles kwijt om het nooit meer terug te zien? Niet altijd ...
Lees verder

Mertens en Van Uytvanck betreuren gemiste medaillekans na snelle exit, maar zijn blij voor Van Aert: "Zalig toen we van zijn zilver hoorden"
Een Belgische medaillekans minder: Elise Mertens en Alison Van Uytvanck zijn al out na de eerste dubbelronde tegen Spanje (3-6, 6-7): "Ons niveau was goed, maar Spanje liet geen steek vallen", analyseerde het duo. Tijdens hun tiebreak haalde Wout van Aert zilver in de wegrit: "Dat was chic om achteraf te horen, dat is het mooie aan Team Belgium."
Lees verder

Man (37) laat hond uit, wordt meerdere keren beschoten en overlijdt in ziekenhuis in Nederland
Een man die afgelopen nacht zwaargewond raakte bij een schietpartij in het Nederlandse Capelle aan den IJssel nabij Rotterdam is in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen. De man had meerdere schotwonden. Dat bevestigt de politie zaterdagmiddag.
Lees verder

Man (37) laat hond uit, wordt meerdere keren beschoten en overlijdt in ziekenhuis
Een man die afgelopen nacht zwaargewond raakte bij een schietpartij in het Nederlandse Capelle aan den IJssel nabij Rotterdam is in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen. De man had meerdere schotwonden. Dat bevestigt de politie zaterdagmiddag.
Lees verder

LIVE. Belgische 3x3-basketbalploeg verslaat topland Letland, straks wacht thuisland Japan
• Dag 2 Olympische Spelen
Lees verder

"Gigantisch belangrijk om tegen topfavoriet te winnen, al is het maar voor de moraal": 3x3 basketbalteam begint met zege aan Spelen
Het Belgische 3x3 basketbalteam heeft z'n olympisch debuut niet gemist: hun 21-20-zege tegen Letland was zonder meer een stunt en doet dromen van meer. "Niks van," zei Thierry Marien. "Zo zitten wij niet in elkaar. Voetjes op de grond."
Lees verder