Doorgaan naar hoofdcontent

WIMBLEDON. Hurkacz stunt tegen Medvedev en treft Federer - Pliskova tegen Sabalenka in halve finale

HLN
WIMBLEDON. Hurkacz stunt tegen Medvedev en treft Federer - Pliskova tegen Sabalenka in halve finale
Aryna Sabalenka (WTA 4) heeft zich geplaatst voor de halve finale op het "heilige gras" van Wimbledon. De Wit-Russische, het tweede reekshoofd, versloeg in de kwartfinales de Tunesische Ons Jabeur (WTA 24) met 6-4 en 6-3. In de halve finale treft ze Karolina Pliskova (WTA 13) uit Tsjechië.
Lees verder

Vruchtbaar gesprek van De Bleeker met eventfederatie en Tele Ticket Service over terugbetaling tickets
Staatssecretaris voor Consumentenzaken Eva De Bleeker (Open Vld) heeft dinsdag een "positief en vruchtbaar" gesprek gehad met de eventfederatie en Tele Ticket Service. Dat gesprek kwam er na berichten over klachten bij Test Aankoop en de Economische Inspectie over moeilijkheden om tickets terugbetaald te krijgen van evenementen die vanwege de coronamaatregelen geannuleerd werden. Tele Ticket Service heeft zich volgens de woordvoerder van De Bleeker geëngageerd om zich consumentvriendelijker op te stellen.
Lees verder

Wordt je haar sneller vet in de zomer? Drie haarspecialisten leggen uit waarom (+ wat je eraan kan doen)
Niets zo lastig als opstaan met een 'coupe friture'. Maar in de zomer gebeurt het wel eens dat je uit bed stapt met haren die vettig zijn, terwijl je ze de dag voordien nog maar net gewassen hebt. Twee kappers en een dermatoloog leggen uit hoe dat komt, hoe geregeld je mag shampooën en hoe je de vettige dagen het best kan overbruggen.
Lees verder

Schip dat Suezkanaal blokkeerde vrijgegeven door Egyptische rechtbank
Een Egyptische rechtbank heeft dinsdag het licht op groen gezet voor de vrijgave van de Ever Given. Het reusachtige containerschip was aan de ketting gelegd nadat het eind maart het Suezkanaal had geblokkeerd en zo de wereldwijde handel had verstoord.
Lees verder

Anderlecht-voorzitter Vandenhaute ergert zich mateloos: "Elke speler die wij willen, krijgt plots bod van Club Brugge"
Het gebrek aan sportsmanship in het voetbal stoort Wouter Vandenhaute mateloos. De Anderlecht-voorzitter viseert in een gesprek met De Morgen nadrukkelijk Club Brugge.
Lees verder

Douaniers voeren stiptheidsacties in luchthaven van Charleroi
De douaniers van de luchthaven van Charleroi voeren dinsdag vanaf 17 uur stiptheidsacties. De vakbonden willen zo aan de kaak stellen dat er nog steeds geen oplossingen zijn voor een reeks problemen die aangekaart werden bij minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Het gaat daarbij onder meer om de rekruteringsproblemen en het niet rekening houden met de zwaarte van het beroep voor de berekening van de pensioenen.
Lees verder

70 procent van alle Vlamingen kreeg eerste prik, amper 86.000 weigeraars
In Vlaanderen heeft 70 procent van de bevolking een eerste prik tegen het coronavirus gekregen. Er zijn ook nog maar 14.653 volwassen Vlamingen die een uitnodiging moeten krijgen. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) dinsdag in de commissie Welzijn van het Vlaams Parlement gezegd. Opvallend: er zijn maar 86.000 weigeraars. Maar ook zij krijgen nog een tweede kans, zegt Beke.
Lees verder

IN BEELD. Deens supporterslegioen wuift voetbalhelden uit richting Londen voor halve finale
Op naar Wembley. De Deense selectie, toch wel de verrassing in de halve finales van dit EK 2021, stapt vandaag op het vliegtuig naar Londen, waar ze Engeland bekampen. Aan het spelershotel stond een horde Deense fans te wachten om hun helden een hart onder de riem te steken.
Lees verder

Nederland laat Pfizer toe na eerste dosis AstraZeneca
In Nederland is het vanaf 16 juli mogelijk om na een eerste dosis met het coronavaccin van AstraZeneca een coronaprik van BioNTech/Pfizer te krijgen. De Nederlandse ontslagnemende minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge volgt daarmee een advies van de Nederlandse Gezondheidsraad op.
Lees verder

LIVE TOUR. Voorspelde storm blijft voorlopig uit, op naar een massasprint in Valence?
Na een dagje welverdiende rust keert het Tourpeloton weer terug naar de orde van de dag. Op het menu staat een overwegend vlakke rit. Alles wijst dus op een nieuwe massasprint, waarin Mark Cavendish z'n derde ritzege in deze Tour kan boeken. Of doorbreekt met Wout van Aert of Jasper Philipsen een Belg de Britse dominantie? Op deze pagina hoeft u niets van de etappe te missen.
Lees verder

15 jaar en 2m25 groot: basketreus (die dolt met leeftijdsgenoten) droomt van carrière in NBA
De kans dat u Olivier Rioux kent, is klein. Misschien moet u zijn naam wel onthouden, want de Canadese basketter is op z'n 15de maar liefst 2 meter en 25 centimeter groot. Een toekomstig fenomeen in de NBA?
Lees verder

Elke Vlaamse provincie krijgt Kom op tegen Kanker-wandelpad
Kom op tegen Kanker (KOTK) en Natuurpunt lanceren samen vier nieuwe Kom op tegen Kanker-wandelpaden. Het eerste wandelpad kwam er al in 2019 in Landschap De Liereman (Antwerpen). Daar komen nu vier nieuwe wandelpaden bij: in het Vlaams-Brabantse provinciedomein Het Vinne, de Limburgse Vallei van de Zwarte Beek , de West-Vlaamse Stadswallen van Damme en de Oost-Vlaamse Zwalmvallei.
Lees verder

REPORTAGE. Knokken om dokter te mogen worden: "Hopelijk behoor ik dit jaar wél tot de besten"
"Ik heb al vijf keer meegedaan, maar geef niet op." Met 6.012 kandidaten voor 1.456 plekken is de drang om arts of tandarts te worden groot, maar de strijd bikkelhard. Alleen de primussen mogen beginnen aan de opleiding. Wij gingen de spanning opmeten aan het Koninklijk Atheneum in Etterbeek, waar kandidaat-artsen het toelatingsexamen konden afleggen.
Lees verder

CELEBS 24/7. David en Victoria Beckham zijn 22 jaar getrouwd en de bijzondere work-out van Kate Hudson
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Betoverd door haar schoonheid, maar Neymar ligt al op de loer: dit is Mishel Gerzig (23), de nieuwe vriendin van Thibaut Courtois
Ronddobberende voetbalsterren op een luxueus jacht in het bijzijn van een ravissante verschijning, het begint zowaar een fenomeen te lijken. Eerst was er Cristiano Ronaldo (36) die met zijn vriendin genoot van de stralende zon voor de kust van Madeira, nu is het Rode Duivel Thibaut Courtois (29) die nabij Ibiza werd gezien op een groot luxejacht. In zijn armen: Mishel Gerzig (23), het Israëlisch model dat zijn hart sinds mei sneller doet slaan. "Ik kan er nog niet zo veel over zeggen", liet Courtois zich al ontvallen tijdens 'It's Deviltime' op VTM. Maar wie is Mishel nu eigenlijk? Een portret van een gegeerd model, op wie achter de schermen blijkbaar meer dan één voetballer jaagt.
Lees verder

Europese Unie steunt Litouwen in grensconflict met Wit-Rusland
De voorzitter van de Europese Raad Charles Michel heeft zijn volledige steun aan Litouwen uitgesproken. Het Baltische EU-land riep afgelopen vrijdag de noodtoestand uit nadat meer dan 150 migranten de grens tussen Litouwen en Wit-Rusland overstaken. Er zijn sterke vermoedens dat het regime van de Wit-Russische president Aleksander Loekasjenko hen doelbewust de grens overzet als wraak voor de Europese sancties die onlangs van kracht werden.
Lees verder

LIVE TOUR. Dan toch verbrokkeling in het peloton! Deceuninck-Quick.Step trekt door voor Cavendish
Na een dagje welverdiende rust keert het Tourpeloton weer terug naar de orde van de dag. Op het menu staat een overwegend vlakke rit. Alles wijst dus op een nieuwe massasprint, waarin Mark Cavendish z'n derde ritzege in deze Tour kan boeken. Of doorbreekt met Wout van Aert of Jasper Philipsen een Belg de Britse dominantie? Op deze pagina hoeft u niets van de etappe te missen.
Lees verder

Wimbledon verdedigt speelschema na opgave Raducanu, ook John McEnroe onder vuur genomen na 'harde uitspraken'
Het Wimbledon-sprookje van Emma Raducanu kwam gisteren tot een abrupt einde. De Britse tienersensatie moest opgeven door ademhalingsproblemen. De organisatie van het grastoernooi wenste Raducanu ondertussen een spoedig herstel toe, maar verdedigde zich ook tegen de kritiek op het speelschema.
Lees verder

Morgen wellicht definitief groen licht voor vaccineren 12- tot 15-jarigen: is dat wel veilig?
De Hoge Gezondheidsraad heeft groen licht gegeven voor het inenten van 12- tot 15-jarigen tegen het coronavirus. Nu zijn de ministers van Volksgezondheid aan zet. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk woensdag definitief beslissen. Maar welk vaccin zullen deze tieners krijgen? Zullen zij ook naar het vaccinatiecentrum moeten? En is een prik wel veilig voor hen? Al uw vragen beantwoord.
Lees verder

Nummer 33! Cavendish klopt Van Aert en Philipsen en komt op één zege van Merckx
Nog eentje en dan evenaart Mark Cavendish (36) het zegerecord van Eddy Merckx met 34 overwinningen in de Tour de France. De Brit won in Valence zijn derde rit in deze Ronde van Frankrijk na een sprint die vanuit het boekje werd ingeleid door Deceuninck-Quick.Step. Van Aert en Philipsen strandden op twee en drie. Pogacar behoudt de gele trui.
Lees verder