Doorgaan naar hoofdcontent

Westen van VS bereidt zich voor op extreme hitte: nog nooit zo warm op aarde met temperatuur van 54,4 (!) graden in D...

HLN
Westen van VS bereidt zich voor op extreme hitte: nog nooit zo warm op aarde met temperatuur van 54,4 (!) graden in Death Valley
In het westen van de Verenigde Staten worden dit weekend opnieuw recordtemperaturen verwacht. In grote delen van Californië en Nevada geldt het hoogste waarschuwingsniveau. Niet alleen ouderen en zieken, maar de hele bevolking wordt aangeraden om op te letten, aangezien het ook 's nachts amper zal afkoelen.
Lees verder

Westen van Verenigde Staten bereidt zich voor op extreme hitte: nog nooit zo warm op aarde met temperatuur van 54,4 graden in Death Valley
In het westen van de Verenigde Staten worden dit weekend opnieuw recordtemperaturen verwacht. In grote delen van Californië en Nevada geldt het hoogste waarschuwingsniveau. Niet alleen ouderen en zieken, maar de hele bevolking wordt aangeraden om op te letten, aangezien het ook 's nachts amper zal afkoelen.
Lees verder

Opvallend: Real Madrid trekt Amerikaanse dokter aan die hielp bij operatie Hazard
Opvallend bericht in de Spaanse kwaliteitskrant ABC. Daniel Cooper komt de medische cel van Real Madrid versterken. De Amerikaan is orthopedisch chirurg aan de Carrell Clinic in Dallas en stond zijn vriend dr. Eugene Curry in de operatiezaal bij toen die Eden Hazard in maart 2020 opereerde aan de enkel.
Lees verder

Kate Middleton mag weer buiten na kans op coronabesmetting
Kate Middleton (39) mag eindelijk weer buitenkomen nadat ze vorige week in contact kwam met een met corona besmette persoon. De hertogin koos de tenniswedstrijd Wimbledon, een van haar favoriete evenementen van het jaar, als eerste optreden na haar zelfgekozen quarantaine.
Lees verder

Koop een hemd, plant een bos: het Belgische merk Mr. Manchette verkoopt duurzame hemden met Dieter Coppens
Het hemd is een klassieker in de kleerkast van vele mannen. Dat denken ze ook bij Mr. Manchette, waar ze voornamelijk duurzame mannenhemden verkopen. Voor hun nieuwste collectie sloegen ze de handen in elkaar met Stratier, het creatieve bureau van Dieter Coppens en Tom Suykens. Samen hebben ze een gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk items verkopen, zodat ze een bos kunnen aanplanten.
Lees verder

Club aast op Malacia (Feyenoord), maar linksachter moet elf miljoen euro kosten
Club Brugge heeft een persoonlijk akkoord met Feyenoord-verdediger Tyrell Malacia (21). De Nederlandse belofteninternational moet de nieuwe linksachter van blauw-zwart worden. Wel moet Club nog een akkoord vinden met de Rotterdammers, die voorlopig elf miljoen euro vragen.
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Vadis zorgt met prachtgoal voor Gentse draw tegen Sparta - Gelijkspel tussen Anderlecht en FC Utrecht - KV Kortrijk speelt gelijk tegen Heerenveen
AA Gent heeft ook de tweede oefenwedstrijd op Nederlandse bodem niet winnend kunnen afsluiten. De Buffalo's waren een stuk beter dan Sparta Rotterdam, maar morsten met de kansen. Tissoudali bracht met een gelukje de bezoekers op voorsprong. Zijn zwak getrapte strafschop ging via de doelman toch tegen de netten. Het tweede Gentse doelpunt was wel van mooie makelij. Eentijdsvoetbal tussen Odjidja en Hjulsager zorgde ervoor dat Bruno maar hoefde binnen te tikken. Gent hield de controle over de wedstrijd, maar zag de Nederlanders door foutjes achterin op een 3-2 voorsprong komen. Vadis Odjidja zorgde vlak voor tijd met een prachtgoal toch nog voor een gelijkspel. Met links krulde hij de bal in de verste kruising. Achteraf eiste de broer van Hanche-Olsen de aandacht op toen hij mee ging uitlopen met de invallers. (SDG)
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Anderlecht speelt gelijk tegen AZ en FC Utrecht - Geen winnaar tussen Standard en KV Mechelen - Vadis zorgt met prachtgoal voor Gentse draw tegen Sparta
Anderlecht heeft de stage nabij Alkmaar afgesloten met een tweede draw. Nadat het vanmiddag tegen FC Utrecht 1-1 was geworden, was dat ook de score na negentig minuten tegen AZ. De Nederlandse topclub kreeg via de stip vroeg de kans om op voorsprong te komen, maar Van Crombrugge redde knap. Aan de overzijde miste een heel bedrijvige Amuzu oog in oog met de AZ-goalie. Met de rust in zicht scoorde Amuzu alsnog, na een mooie collectieve aanval (0-1).
Lees verder

"Historisch moment": multinationals moeten vanaf 2023 minimumbelasting van 15 procent betalen
De ministers van Financiën van de G20, de groep van 19 grootste nationale economieën en de Europese Unie, hebben een akkoord bereikt over een wereldwijde belastinghervorming. Er komt onder meer een minimumbelasting voor grote bedrijven.
Lees verder

Ontsnapping komt laat tot stand, Woods valt en Mollema pakt uit met sterke solo: de hoogtepunten van de 14e Touretappe
Een overgangsetappe in de Tour de France die veel Belgen hadden aangestipt. Toch speelde geen enkele landgenoot een hoofdrol vandaag. De kopgroep kwam pas laat tot stand, op ruim 40 kilometer van de streep achtte Bauke Mollema (Trek-Segafredo) zijn moment gekomen. Met een knappe solo won de Nederlander de tweede Tourrit uit zijn carrière.
Lees verder

"Ernstige dreiging" tegen programma waar Peter R. de Vries voor aanslag te gast was: uitzending afgelast, studio ontruimd
De uitzending van 'RTL Boulevard' is afgelast vanwege een "ernstige dreiging". De studio werd ontruimd. Misdaadjournalist Peter R. de Vries was dinsdagavond in dit programma te gast. Even later werd hij neergeschoten op straat. De man vecht nog altijd voor zijn leven.
Lees verder

Ritwinnaar Mollema topt lijstje koersdagen: "Had er vertrouwen in dat ik lange tijd op mijn eentje voorop kon rijden"
De 34-jarige Bauke Mollema heeft met een lange solo een tweede Tourritzege aan zijn palmares toegevoegd. "Ik had er vertrouwen in dat ik lange tijd alleen op kop kon rijden", vertelde de Nederlander van Trek-Segafredo, die dit jaar meer wedstrijddagen op zijn teller heeft dan eender welke andere profrenner.
Lees verder

Ex-VTM-journaliste Kathy Pauwels verhuisde vlak voor de coronacrisis: "Ik ben heel eenzaam geweest de voorbije maanden"
We hebben tijdens de pandemie niet alleen massaal het wandelen herontdekt, maar ook openbare bankjes in parken, op pleinen... Tijdens de zomer van 2021 nemen BV's je mee naar hun favoriete plekje, een dat warme herinneringen oproept of waar een leuke sfeer heerst. Deze week: Kathy Pauwels (54) op het Max Havelaarplein in Wezemaal. "Een plaatselijke trekpleister hier is de supermarkt die Sophie, de vrouw van Sergio Quisquater, uitbaat. Mijn ex-collega Stef Wauters komt er ook zijn boodschappen doen", vertelt ze.
Lees verder

Na ontslag van Sam Ingham: Britney Spears zou nieuwe advocaat gevonden hebben
Britney Spears (39) neemt een nieuwe advocaat onder de arm die ervoor moet zorgen dat de zangeres uit het curatorschap van haar vader wordt gehaald. Volgens TMZ heeft ze contact opgenomen met een groot advocatenkantoor en is ze van plan voormalig federaal aanklager Mathew Rosengart in te huren.
Lees verder

CELEBS 24/7. Tristan en Lamar vechten om Khloé Kardashian en Amanda Seyfried dook in de oude doos
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Oliver Naesen probeerde tevergeefs mee te schuiven: "Ik vrees dat het mijn laatste kans was"
Hij ging van bij de start mee in het offensief, maar toen de vlucht zich definitief vormde, hing Oliver Naesen 'tussen zijn kader'. De renner van AG2R – Citroën kon nog niet echt zijn stempel op een rit drukken en vreest dat het een schier onmogelijke opgave wordt om dat nog voor mekaar te krijgen in deze Tour.
Lees verder

Ingestort flatgebouw in Miami: dodentol loopt op tot 86, nog 43 mensen vermist
De dodentol van de instorting van een appartementencomplex in Surfside bij Miami, in de Amerikaanse staat Florida, bedraagt nu 86. Reddingswerkers hebben het puin afgelopen nacht opnieuw doorzocht. Daarbij konden zeven nieuwe lichamen worden geïdentificeerd. Van 43 mensen ontbreekt nog elk spoor.
Lees verder

EK ATLETIEK U23. Ruben Verheyden pakt verrassend goud op 1.500m, zilver voor Sacoor op 400m en Obasuyi op 110m horden
Ruben Verheyden heeft zich zaterdag in het Estse Tallinn verrassend tot Europees kampioen U23 op de 1.500 meter gekroond. Hij haalde het in de finale in 3:40.03.
Lees verder

Jonathan Sacoor verovert zilver op EK U23 en benadert persoonlijk record op 400 meter
Jonathan Sacoor heeft zilver veroverd op de 400 meter bij het EK atletiek U23 in het Estse Tallinn. Hij liep 45.17 en benaderde zo zijn drie jaar oude persoonlijk record tot op veertien honderdsten.
Lees verder

Gehavende Tim Declercq overleeft lastige overgangsetappe: "Eén van zwaarste dagen op de fiets"
Meer dan 25 minuten na Mollema, haalde ook Tim Declercq de meet in Quillan. 'El Tractor' ging vrijdag tussen Nîmes en Carcassonne zwaar tegen de grond en startte met een gehavende knie en elleboog aan de zaterdagrit. Hij moest erg vroeg lossen, maar liep na een calvarietocht uiteindelijk nog ruim op tijd benen. "De ploegmaats hebben voor één keer eens voor mij gezorgd."
Lees verder