Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 juli 2021

Wat kan er nu nog misgaan? Tadej Pogacar toont opnieuw wie de baas is: “Als ik heel diep ga, lijkt het alsof ik lac...

HLN
Wat kan er nu nog misgaan? Tadej Pogacar toont opnieuw wie de baas is: "Als ik heel diep ga, lijkt het alsof ik lach"
Voor wie er nog aan twijfelde: Tadej Pogacar is de beste man in deze Tour de France. Is dat hetzelfde als zeggen dat Pogacar zondag op de Champs Elysées zichzelf opvolgt als eindwinnaar in de Tour? Daar komt het wel op neer. Wanneer je zoals Pogacar al elf dagen leider bent en zoals vandaag ook de koninginnenrit wint in de Tour, wat kan er dan nog misgaan?
Lees verder

Wat kan er nu nog misgaan? Tadej Pogacar toont opnieuw wie de baas is: "Als ik heel diep ga, dat het lijkt alsof ik lach"
Voor wie er nog aan twijfelde: Tadej Pogacar is de beste man in deze Tour de France. Is dat hetzelfde als zeggen dat Pogacar zondag op de Champs Elysées zichzelf opvolgt als eindwinnaar in de Tour? Daar komt het wel op neer. Wanneer je zoals Pogacar al elf dagen leider bent en zoals vandaag ook de koninginnenrit wint in de Tour, wat kan er dan nog misgaan?
Lees verder

Zeker vijftien politiewagens maken jacht op Fransman die agent verwondt en uiteindelijk… zonder benzine valt
Een man (37) uit Roubaix heeft sinds dinsdagnacht de misschien wel lulligste arrestatie van het jaar op zijn naam staan. Nadat hij tijdens een vechtpartij in Rijsel een botsing veroorzaakte waardoor een agent gewond raakte, sloeg hij op de vlucht. Op de hielen gezeten door de Franse en Belgische politie, moest hij zich in Zonnebeke gewonnen geven. Allicht zal hij worden uitgeleverd aan het Franse gerecht.
Lees verder

Dramatische videobeelden tonen hoe uitzonderlijk de overstromingen zijn: koppel op vakantie in Theux toont hoe straten kolkende rivieren zijn geworden
Barbara Mattheyssen (38) en Robby Embrechts (46) uit Ekeren zitten met hun kinderen vast in een hotel in Theux. Door het noodweer zou een stuwdam in de buurt zijn gebroken. Het water stroomt er tot twee meter hoog door de straten. "We hebben nog snel voedsel uit de keuken gehaald en zijn naar een verdieping hoger gevlucht. De auto's drijven door de straten en we zitten zonder elektriciteit."
Lees verder

Laura uit 'Blind Getrouwd' toont nieuw lief
Laura Lieckens, bekend uit 'Blind Getrouwd', heeft een nieuw lief. Dat maakt ze bekend op Instagram.
Lees verder

Hoogste Poolse rechter veegt uitspraak Europees Hof over rechtsstaat van tafel
De hoogste Poolse rechter heeft opdracht gegeven een uitspraak van het Europees Hof van Justitie te negeren. Die gaat in tegen de Poolse grondwet, vindt het Constitutioneel Tribunaal. Dat oordeel kan grote gevolgen hebben voor de Europese rechtsorde, waarin het hof in Luxemburg in principe het laatste woord heeft.
Lees verder

Junior Planckaert mag nog niet racen na motorongeval: "Ik ben niet voldoende hersteld"
Even leek het erop dat Junior Planckaert het komende weekend op het circuit van Zolder zijn heroptreden zou maken in de Ford Fiesta Sprint Cup, maar op basis van het medisch rapport van de behandelende artsen kreeg hij vooralsnog geen groen licht om nu al opnieuw achter het stuur te kruipen van zijn Ford Fiesta van Team Longin/FordStore Feyaerts.
Lees verder

Roberto Mancini en zijn Armani: "Een pak als zijn voetbalploeg, niet omver te krijgen"
Nu we zijn uitgepraat over beslissende saves en gemiste penalty's, kan het eindelijk gaan over de man die onze aandacht trok langs de zijlijn. Als was de streep gras een catwalk, Italiaans coach Roberto Mancini ging er wedstrijd na wedstrijd met alle aandacht lopen. Uit een doosje kwam ie, in zijn zacht blauwgrijze Armani-pak. De coach en zijn oerdegelijke kostuum: dat was pas een match.
Lees verder

Mika (20) in coma na val met elektrisch skateboard: "Die toestellen zijn te gevaarlijk"
De 20-jarige Mika Gielkens uit Bilzen ligt momenteel in coma nadat hij hard ten val kwam met zijn elektrisch skateboard. De Bilzenaar kwam op zijn achterhoofd terecht en heeft een hersenbloeding. Zijn vader Frank wil anderen nu waarschuwen dat zo'n elektrisch skateboard enorm gevaarlijk kan zijn. "Mika is mijn beste vriend", zegt Frank, die continu hoopt op beter nieuws.
Lees verder

PSG maakt komst EK-ster Donnarumma officieel, maar "niet iedereen ziet hem even graag komen"
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar is nu ook officieel: Gianluigi Donnarumma (22) is de nieuwe doelman van Paris Saint-Germain. De Italiaan komt transfervrij over van AC Milan en tekende in Parijs een contract tot medio 2026. Een toptransfer, al lijkt in de Franse hoofdstad niet iedereen even blij met z'n komst.
Lees verder

Zuid-Afrika verdubbelt inzet legermacht in strijd tegen rellen
Het Zuid-Afrikaanse leger heeft inmiddels 5.000 militairen ingezet tegen de rellen in het land. Dat is een verdubbeling van het maandag ingezette aantal. Volgens lokale media wil de minister van Defensie de troepenmacht nog vervijfvoudigen. Veiligheidstroepen hebben inmiddels ruim 1.750 mensen aangehouden in verband met de onlusten. Zeventig mensen zijn om het leven gekomen in het geweld.
Lees verder

Noodweer treft ook De Planckaerts: "Dit hebben we nog nooit meegemaakt"
De hevige regenval in de Ardennen heeft ook de familie Planckaert getroffen. Hun terrein in Lesterny, een dorp in de provincie Luxemburg, staat deels onder water.
Lees verder

OEFENMATCHEN JPL. Genk speelt gelijk tegen AZ in Luminus Arena - Beerschot moet het het onderspit delven tegen Utrecht
Racing Genk heeft woensdag in een vriendschappelijke wedstrijd 1-1 gelijkgespeeld tegen het Nederlandse AZ Alkmaar. De wedstrijd vond achter gesloten deuren plaats in de Luminus Arena. Voor Genk opende Cyriel Dessers de score na 78 minuten. Thijs Oosting kon in de slotminuut gelijkmaken voor AZ.
Lees verder

Twitter stopt met functie voor tijdelijke berichten Fleets
Twitter stopt met de functie Fleets. De mogelijkheid om tijdelijke verhalen te posten trok te weinig gebruikers. De functie werd 8 maanden geleden geïntroduceerd, maar op 8 augustus maakt Twitter een einde aan Fleets.
Lees verder

TUI Nederland gaat alle vakantiereizen naar Spaanse eilanden annuleren: "Vanuit ons land gaan de reizen wél nog door"
Reisorganisatie TUI gaat voorlopig alle vakantiereizen voor Nederlandse toeristen met vertrek vanaf 16 juli tot en met 2 augustus naar de Spaanse eilanden annuleren wegens het oranje reisadvies dat in Nederland gaat gelden voor die eilanden. Voor de Belgische markt is dit vooralsnog niet aan de orde, zo heeft Piet Demeyere, woordvoerder van TUI, bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Geen nieuw uitstel voor bespreking Pandemiewet, stemming vindt morgen plaats
De plenaire Kamer is vandaag gestart met de bespreking van de Pandemiewet. N-VA-fractieleider Peter De Roover kondigde aan dat zijn fractie niet opnieuw amendementen zal indienen voor advies van de Raad van State. Daardoor is de rest van de oppositie niet met voldoende om de bespreking op die manier nogmaals uit te stellen en kan de stemming normaliter morgen plaatsvinden. De tekst zal waarschijnlijk meerderheid tegen oppositie goedgekeurd worden.
Lees verder

Federale regering keurt samenwerkingsakkoord goed voor Covid Safe Ticket dat vanaf half augustus zal worden ingezet voor grote evenementen
De federale ministerraad heeft vandaag het licht op groen gezet voor het samenwerkingsakkoord met de deelstaten dat nodig is om het Covid Safe Ticket in te voeren. Dat moet toelaten dat festivals en andere grote evenementen vanaf de tweede helft van augustus veilig kunnen verlopen.
Lees verder

Nina Derwael voert grootste olympische delegatie aan bij vertrek: "Ook zonder gouden medaille kunnen mijn Spelen geslaagd zijn"
Vergeet het rood van de Duivels, sportief België kleurt vanaf nu helemaal geel. Het grootste deel van onze olympische delegatie steeg vanavond op richting Tokio. Onder hen gouden hoop Nina Derwael. Zelf houdt ze de druk af. "Ik ambieer goud, maar ook zonder kunnen Spelen geslaagd zijn."
Lees verder

Thijs Zonneveld geeft inkijk in hoe Jumbo-Visma de druk op Vingegaard bewust en slim heeft afgehouden: "Geslaagd met vlag en wimpel"
Columnist Thijs Zonneveld is onder de indruk van Jonas Vingegaard. De jonge Deen rijdt een fenomenale Tour de France, en dat in zijn eerste beurt. Hij kwam naar Frankrijk als rechterhand van Primoz Roglic, maar sinds diens valpartij is Vingegaard de kopman. Iets waar hij zelf niet op zat te wachten overigens want hij heeft nauwelijks ervaring als leider. Bij Jumbo-Visma zijn ze er echter meesterlijk in geslaagd om de druk af te houden. Blik op de aanpak van de Nederlandse topformatie.
Lees verder

Regels rond handspel veranderen: onbewust contact zelden nog strafschop of fout
Op een infosessie in het Belgian Football Center in Tubeke heeft het Professional Refereeing Department woensdag de veranderingen in de spelregels toegelicht. De voornaamste wijziging is de regel rond handspel. Voor een bal die met de hand geraakt wordt, zal niet zo vaak meer een overtreding gefloten worden.
Lees verder