Doorgaan naar hoofdcontent

Voor het eerst op de tribune: prinses Delphine krijgt uitnodiging voor nationale feestdag

HLN
Voor het eerst op de tribune: prinses Delphine krijgt uitnodiging voor nationale feestdag
Prinses Delphine (53) is voor het eerst uitgenodigd voor de nationale feestdag. Dat maakt het koninklijk paleis bekend in een verklaring. De prinses zal op 21 juli aanwezig zijn met haar man Jim O'Hare (57) en de twee zullen samen het jaarlijkse defilé bijwonen.
Lees verder

LIVE TOUR-RUSTDAG. Nibali stapt uit de wedstrijd - Deceuninck-Quick.Step grootverdiener
Tweede rustdag in de Tour de France. Tadej Pogacar is nog steeds autoritair leider en onze landgenoten konden in de eerste twee weken al drie ritoverwinningen in de wacht slepen. Ontdek in onderstaande liveblog waar de renners zich vandaag mee bezighouden.
Lees verder

Francis Amuzu maakt indruk tijdens de voorbereiding: ontploft de winger dit seizoen eindelijk?
Tegen AZ was-ie bij alle gevaar betrokken. 2021-2022 moet het seizoen van Francis Amuzu (21) worden. Zijn start is alvast veelbelovend. Met zijn acties en snelheid is de winger een gesel voor elke vijandige defensie. Als hij ook zijn statistieken nog wat kan opkrikken, ontploft hij echt.
Lees verder

Netflix toont eerste trailer van 2de seizoen 'The Witcher'
Na erg lang wachten is het dan zover: de eerste trailer van het nieuwe seizoen 'The Witcher' is er. Het programma zou normaal gezien vorig jaar al op de buis zijn geweest, maar de opnames moesten onverwacht worden stilgelegd wegens de coronacrisis. Fans bleven dus even op hun honger zitten.
Lees verder

Microsoft wil cyberbeveiligingsbedrijf RiskIQ kopen
Softwaregigant Microsoft is van plan om RiskIQ, een start-up die beveiligingssoftware ontwikkelt, te kopen voor een bedrag van meer dan 500 miljoen dollar (circa 421 miljoen euro). Dat melden verschillende ingewijden aan persagentschap Bloomberg. De aankoop zou kaderen in het voornemen van Microsoft om zijn klanten beter te beschermen tegen de toenemende cyberaanvallen.
Lees verder

Hoe Pol Goossen veganist werd dankzij zijn hond: "Van de ene dag op de andere dag stopte ik met alle dierlijke producten"
Pol Goossen, die Frank Bomans speelt in 'Thuis' praat in Planet Lolo over een dratische keuze die hij maakte door zijn overleden hond Wap. Hij adopteerde de Golden Retriever ooit en ze werden hechte maatjes. Op een dag stelt een vriend van Pol hem een vraag die heel zijn visie verandert en waardoor hij de ingrijpende beslissing maakt om veganist te worden. "Er was maar één vraag nodig, van de ene op de andere dag stopte ik met dierlijke producten te eten."
Lees verder

Moordproces advocaat Wiersum van start, de strafpleiter die Taghi's kroongetuige Nabil B. bijstond
Het proces tegen twee mannen die worden verdacht van de moord op advocaat Derk Wiersum (44), een misdaad die heel Nederland in shock bracht, is van start gegaan in de extra beveiligde rechtszaal nabij luchthaven Schiphol. Aan de toch al zeer dramatische zaak is op 6 juli een ongekende, nieuwe lading toegevoegd: de schietpartij op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Officieel staat er nog niets vast, maar er gaan hardnekkige geluiden dat de schokkende aanslagen verband met elkaar houden.
Lees verder

Europese klacht tegen WhatsApp: "Consumenten zonder duidelijke toestemming blootgesteld aan gebruik van gegevens op grote schaal"
De Europese consumentenorganisatie BEUC heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen de gebruiksvoorwaarden van WhatsApp. De chatdienst voerde onlangs nieuwe, omstreden privacyregels in.
Lees verder

Rijden we binnenkort allemaal op perslucht?
Het Nederlandse bedrijf SolutionAir heeft een op perslucht rijdend Renault Master-busje voorgesteld. Het busje rijdt op een omgebouwde benzinemotor die nu op perslucht draait. De milieuvriendelijke technologie zou zich niet tot benzinemotoren beperken, ook diesel- en gasmotoren zouden kunnen worden omgezet. Een veelbelovend concept, maar wel een dat nog niet meteen voor iedereen is.
Lees verder

Geiten: het Amerikaanse wapen tegen bosbranden
De VS heeft sinds kort een nieuwe bondgenoot in de strijd tegen de felle bosbranden in onder meer Californië. Het land zet geiten in. Die eten de kurkdroge vegetatie op, waardoor er minder brandgevaar is.
Lees verder

Ecologisch, stevig en ruim: deze elektrische SUV's kwamen dit jaar uit
Geen koetswerkvorm is zo populair als de SUV. Wie zowel wil genieten van het comfort van een ruime, stevige wagen én tegelijk zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen, kan voor een elektrische SUV kiezen. Hoewel de SUV's met stekker een trage start kenden, worden ze nu steeds populairder. HLN Drive neemt de wagens die dit jaar uitkwamen onder de loep en vertelt je welke modellen het overwegen waard zijn.
Lees verder

Rode Duivels met zelfde notering als Europees kampioen Italië: zo zien de bookmakers winstkansen op WK Qatar
Ondanks een teleurstellend EK: de grootste online aanbieders van sportweddenschappen zien de Rode Duivels nog steeds als een gevaarlijke outsider voor winst op het WK 2022 in Qatar. België krijgt dezelfde notering (12.00) als Italië. Welk land dé favoriet is? Brazilië.
Lees verder

Deze mooie Italiaanse dorpen betalen jou 28.000 euro om naar daar te verhuizen en zaak op te starten
Heb je er ooit van gedroomd om een delicatessenzaak of B&B op te starten in een idyllisch dorpje in het diepe zuiden van Italië - en er ook nog voor betaald te worden? Voor degenen die de sprong willen wagen, hoeft het niet bij een droom te blijven. Enkele dorpen in de regio Calabrië betalen jou om naar daar te verhuizen en een zaak op te starten of eventueel een knelpuntberoep in te vullen. Dit zijn de voorwaarden.
Lees verder

Netflix cancelt fantasyreeks 'Cursed' na slechts 1 seizoen
Netflix gaat met de hakbijl door hun aanbod en geen enkele reeks is nog veilig. Het meest recente 'slachtoffer' is 'Cursed', een reeks rond de mythologie van Camelot met Katherine Langford in de hoofdrol.
Lees verder

Penaltydrama blijft nazinderen, Grealish bijt fel van zich af na kritiek: "Ik wilde wél een strafschop nemen!"
't Was bedoeld als meesterzet, maar het draaide uit op een onwaarschijnlijke teleurstelling. Engels bondscoach Gareth Southgate bracht vlak voor de strafschoppenreeks Marcus Rashford en Jadon Sancho nog tussen de lijnen om een penalty te nemen, maar zij misten. Net als Bukayo Saka, amper 19 (!) jaar oud. De keuzes van Southgate stuiten op onbegrip, maar analisten Roy Keane en José Mourinho wijzen ook naar de ervaren spelers. Zoals Jack Grealish, die fel van zich af beet op Twitter.
Lees verder

Bali stuurt vier toeristen huiswaarts omdat ze zich niet houden aan coronamaatregelen
Indonesië heeft vier buitenlandse toeristen op Bali gevraagd om het land te verlaten. Twee toeristen zijn vandaag het land uitgezet, twee anderen worden naar huis gestuurd als hun quarantaine erop zit. De toeristen weigerden zich aan de geldende coronamaatregelen te houden. Dat heeft Jamaruli Manihuruk, het hoofd van de immigratiedienst van Bali, vandaag gezegd.
Lees verder

Interesse om een vliegtuig te besturen? Ryanair gaat 2.000 piloten rekruteren
De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair gaat op zoek naar 2.000 nieuwe piloten om de nieuwe vliegtuigen die de komende drie jaar worden geleverd te besturen. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij maandag bekend.
Lees verder

LIVE TOUR-RUSTDAG. Wout van Aert en teamgenoten blazen even uit - Deceuninck-Quick.Step grootverdiener
Tweede rustdag in de Tour de France. Tadej Pogacar is nog steeds autoritair leider en onze landgenoten konden in de eerste twee weken al drie ritoverwinningen in de wacht slepen. Ontdek in onderstaande liveblog waar de renners zich vandaag mee bezighouden.
Lees verder

Steeds meer Balkanlanden kleuren groen op kaart met reisbestemmingen
Steeds meer Balkanlanden krijgen een groene kleurencode op de reiskaart: na Albanië, de Republiek Noord-Macedonië en Servië kleuren vanaf vandaag ook Armenië, Azerbeidzjan, Bosnië en Herzegovina, Kosovo, Moldavië en Montenegro groen. Dat staat sinds vanmiddag op de website info-coronavirus.be te lezen.
Lees verder

"Zorg goed voor mijn kinderen", zei de doodzieke Stephanie, en dat is precies wat haar zwaar beproefde familie al een jaar doet
Weinig families die al zoveel tegenslagen te verwerken kregen als de familie Vandebuerie uit Deerlijk. Enkele jaren geleden moesten oma Mieke en opa Yves al afscheid nemen van kleinkinderen Marthe en Raph, vorig jaar verloor hun dochter Stephanie de strijd tegen kanker. Amper enkele maanden later kreeg Mieke zelf de diagnose kanker. "We zorgen nu met zijn allen voor de kindjes van Stephanie", zegt zus Magali. "Stephanie had het zo gezegd: zorg jij voor de mijne, dan zorg ik voor de jouwe in de hemel."
Lees verder