Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

Vluchtend duo crasht frontaal op tegenligger, luttele minuten na stelen van volle winkelkar: bestuurster is onder inv...

HLN
Vluchtend duo crasht frontaal op tegenligger, luttele minuten na stelen van volle winkelkar: bestuurster is onder invloed
Een volle winkelkar stelen, met de wagen wegvluchten en enkele minuten later al een ongeval hebben. 'Instant karma', heet dat dan. Het overkwam een 40-jarige man uit Torhout en een 44-jarige vrouw uit Bredene woensdag in de vooravond in Eernegem. De bestuurster had bovendien alcohol gedronken en haar wagen was niet eens verzekerd. Dat zal ongetwijfeld een erg dure grap worden, want de auto van de tegenpartij - die gewond raakte - is ernstig beschadigd.
Lees verder

Megatransfer nu ook bevestigd: Sancho voor 85 miljoen van Dortmund naar Man United
Jadon Sancho verlaat Borussia Dortmund voor Manchester United. De transfer hing al maanden in de lucht, maar werd vandaag officieel bevestigd. De Engelse club betaalt maar liefst 85 miljoen euro voor de aanvaller.
Lees verder

WHO waarschuwt voor risico op nieuwe coronagolf in Europa
Het aantal coronabesmettingen in Europa is de afgelopen week weer gestegen, nadat het tien weken op rij was gedaald. Dat meldt de Europese afdeling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De WHO waarschuwt voor het risico op een nieuwe golf. "Er komt een nieuwe golf in de Europese regio, tenzij we gedisciplineerd blijven", zei Hans Kluge, de Europese WHO-directeur, donderdag op een persconferentie.
Lees verder

Het verhaal achter het passionele Italiaanse volkslied: "Uitstralen dat je goesting hebt om te spelen voor de nationale ploeg"
Vrijdag kijken de Rode Duivels in de kwartfinale van het EK Italië in de ogen. Eén van de landen die dit toernooi al het meeste indruk maakten. Niet enkel tijdens, maar ook vóór de match. De Italianen staan er namelijk om bekend het volkslied luidkeels en vol passie mee te zingen. Maar waar komt die traditie vandaan? En waarom doen de Italianen het? Ex-bondscoach Marcello Lippi geeft het antwoord.
Lees verder

Prins Harry heeft het met Ed Sheeran over ouderschap: "Lilibet is heel chill"
Prins Harry (36) verraste samen met Ed Sheeran (30) enkele zieke kinderen met een bezoekje. Tijdens een event van gezondheidsorganisatie WellChild dook het tweetal onaangekondigd op. Ze hadden het onderling bovendien ook over hun persoonlijk leven: "Twee kinderen opvoeden is echt schipperen", aldus Harry.
Lees verder

Britse gezondheidsdienst start met voorbereidingen voor boostershot: risicogroepen en 70-plussers krijgen derde coronaprik vanaf september
De Britse gezondheidsdienst NHS is begonnen met de planningen voor een zogenaamde "boostervaccinatie" tegen het coronavirus. Al in september zou kunnen begonnen worden met de campagne voor een herhalingsprik, zo heeft het Britse ministerie van Volksgezondheid laten weten. Miljoenen mensen in het Verenigd Koninkrijk krijgen dan een derde inenting met een coronavaccin.
Lees verder

Annelies Verlinden woont eerste controles 'vaccinatiepaspoorten' bij
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft vanochtend op de luchthaven van Charleroi de eerste controles van de Europese vaccinatiepaspoorten bijgewoond. Het 'EU Digital Covid Certificate' moest tegen vandaag geldig zijn in alle EU-landen.
Lees verder

Tour-organisatie laat klacht tegen 'de vrouw met het bordje' vallen, Française deze namiddag weer vrij nadat ze zichzelf aangaf
Tourorganisator ASO heeft laten weten dat ze hun klacht tegen de vrouw die zaterdag een hallucinante crash veroorzaakte, heeft laten vallen. Sinds gisteren zit de 31-jarige Française in hechtenis nadat ze zichzelf had aangegeven bij de politie van Bretagne. "Dit verhaal werd buiten proportie geblazen", zei Tourbaas Christian Prudhomme. ASO had de klacht in eerste instantie ingediend nadat de vrouw de benen had genomen en enkele dagen spoorloos bleef. De rennersvakbond CPA heeft dan wel weer aangifte gedaan. Door de daad van de vrouw ging half het peloton tegen de vlakte.
Lees verder

Tour-organisatie laat klacht tegen 'de vrouw met het bordje' vallen, Française blijft wel aangehouden nadat ze zichzelf had aangegeven
Tourorganisator ASO heeft laten weten dat ze hun klacht tegen de vrouw die zaterdag een hallucinante crash veroorzaakte, heeft laten vallen. Sinds gisteren zit de 31-jarige Française in hechtenis nadat ze zichzelf had aangegeven bij de politie van Bretagne. ASO had de klacht in eerste instantie ingediend nadat de vrouw de benen had genomen en enkele dagen spoorloos bleef. De rennersvakbond CPA heeft dan wel weer aangifte gedaan tegen de vrouw.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Helmut Lotti woont al vier jaar in de Ardennen: "Mijn vriendin woont nog in Antwerpen, maar ze komt wanneer ze wil"
Vier jaar is het nu geleden dat Helmut Lotti (51) besloot om definitief te verhuizen naar zijn vakantiewoning in de Ardennen, en daar heeft hij nog geen seconde spijt van gehad. "Het is een huis uit 1850, maar het enige wat overeind bleef, zijn de buitenmuren", klinkt het. De zanger geeft ons een rondleiding en vertelt intussen uitgebreid over z'n gemoedelijke leven in het zuiden van ons land, z'n financiële buffer en het verlies van z'n vader vorige zomer. "Drie dagen lang heb ik gehuild als een klein kind."
Lees verder

Statiegeldalliantie wil dat België Nederlands voorbeeld volgt
Nu er in Nederland statiegeld wordt geheven op kleine plastic flesjes, pleit een groep gemeenten, verenigingen en bedrijven ook in België voor de invoer van statiegeld. De maatregel zal volgens de voorstanders komaf maken met de grote hoeveelheden zwerfvuil in ons milieu.
Lees verder

LIVE. Geen Eden Hazard of De Bruyne te zien bij start van laatste training in Tubeke, Vermaelen krijgt lof uit Japan
De spanning stijgt. Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Zij tekenden deze ochtend alvast niét present bij de start van de laatste training in Tubeke. Niemand die weet of ze later wél nog op het veld stonden, want alleen het openingskwartier van de training was toegankelijk voor de pers. Om 16u30 stappen de Duivels op het vliegtuig richting München. Vanavond staan Martínez en Witsel de pers nog te woord. Alle ontwikkelingen over de Rode Duivels volgt u hier in deze liveblog!
Lees verder

Politietruck ontploft tijdens mislukte ontmijning in Los Angeles: 17 gewonden
In de Verenigde Staten zijn woensdagavond zeker zeventien mensen gewond geraakt na een ontploffing in een ontmijningsvrachtwagen van de politie in Los Angeles. De politie had illegaal vuurwerk en geïmproviseerde explosieven in beslag genomen, en wilde dat springtuig gecontroleerd doen ontploffen in de vrachtwagen. "Het voertuig had het materiaal onschadelijk moeten kunnen maken", zegt politiechef Michel Moore van Los Angeles. "Er is echter iets gebeurd in het voertuig dat niet had mogen gebeuren, en we weten niet waarom."
Lees verder

Ontmijningsvrachtwagen ontploft: zeventien gewonden in Los Angeles
In de Verenigde Staten zijn woensdagavond zeker zeventien mensen gewond geraakt na een ontploffing in een ontmijningsvrachtwagen van de politie in Los Angeles. De politie had illegaal vuurwerk en geïmproviseerde explosieven in beslag genomen, en wilde dat springtuig gecontroleerd doen ontploffen in de vrachtwagen. "Het voertuig had het materiaal onschadelijk moeten kunnen maken", zegt politiechef Michel Moore van Los Angeles. "Er is echter iets gebeurd in het voertuig dat niet had mogen gebeuren, en we weten niet waarom."
Lees verder

"Behandel huisdier als medemens als je besmet bent met corona"
Het is nog steeds niet helemaal uit te sluiten dat huisdieren het coronavirus verder brengen. Besmette huisdierenbezitters doen er daarom zeer verstandig aan hun kat of hond te mijden, net zoals ze met hun medemensen moeten doen. Dat zegt Els Broens, hoofd van het Veterinair Microbiologisch Diagnostisch Centrum (VMDC) van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht. Ze doet de oproep uit voorzorg, na nieuw onderzoek.
Lees verder

Zeer warme en natte maand achter de rug met twee vernietigende tornado's: "Deze maand laat echt zomerweer zeker tot half juli op zich wachten"
De maand juni was heel warm en nat, en er was weinig wind. Er werd één absoluut record gebroken: dat van de gemiddelde minimumtemperatuur. Dat blijkt uit cijfers van het meteorologisch instituut KMI. "Deze maand laat het echte zomerweer zeker nog op zich wachten tot half juli", voorspelt VTM-weerman David Dehenauw.
Lees verder

Na overval op autistische gamer op appartement in Izegem: "Wilden hem lesje leren voor Pokemonspelletje."
"Davy wilde een bevriende gamer een lesje leren omdat hij een Playstationspelletje van Pokemon nog niet had teruggegeven." Dàt was volgens Bjorn H. (32) uit Middelkerke de reden waarom hij op zaterdagavond 20 februari in Izegem samen met Davy B. (33) uit Jonkershove (Houthulst) en zijn broer Tom (29) een 30-jarige autistische jongeman op zijn appartement overviel en knevelde. De drie daders riskeren drie jaar cel.
Lees verder

Roofvogel grauwe kiekendief langer beschermd in onze contreien
Het Agentschap Natuur en Bos gaat in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij haar soortenbeschermingsprogramma voor de grauwe kiekendief verlengen. De afgelopen vier jaar werden extra inspanningen gedaan om voor deze roofvogels bijkomende broedplaatsen te creëren en die waren zo succesvol dat Natuur en Bos het programma wil verderzetten.
Lees verder

Löfven mogelijk oude en nieuwe premier van Zweden
De Zweedse premier Stefan Löfven krijgt nadat zijn regering weggestemd werd via een motie van wantrouwen, een nieuwe kans om een regering te vormen. Andreas Norlén, de voorzitter van het parlement, gaf de sociaaldemocratische partijleider donderdag de opdracht om verkennende gesprekken te voeren met andere partijen.
Lees verder

Directeur Trump Organization geeft zichzelf aan bij aanklager in New York
Kort voor 6.30 uur lokale tijd (12.30 uur Belgische tijd) heeft financieel directeur Allen Weisselberg van The Trump Organization zich gemeld bij het kantoor van het Openbaar Ministerie in New York. Hij en The Trump Organization bereiden zich voor op een aanklacht in verband met een belastingonderzoek, aldus ingewijden.
Lees verder