Doorgaan naar hoofdcontent

Vlaamse acteur opgepakt in onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik

Vlaamse acteur opgepakt in onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik

Een Vlaamse acteur uit kinderprogramma's en -films is vorige week opgepakt in een onderzoek naar vermoedelijk kindermisbruik. Het gerecht kwam de man op het spoor na undercoveronderzoek van een Nederlandse journalist, in samenwerking met Het Laatste Nieuws. Dat bevestigt het parket van Antwerpen aan VRT NWS.

Lees verder

Podcasttips | Vertrek gerust op reis, met een blinde als gids en de kinderen stil op de achterbank

In 'Blind Guy Travels' neemt een blinde je mee op sleeptouw. Om de kinderen op de achterbank stil te houden kan 'Wetenschapje' soelaas bieden. En 'Blind Landing' biedt een intieme blik in een van de grootste fouten in de olympische geschiedenis.

Lees verder

Antwerp haalt Deen Viktor Fischer (ex-Ajax) officieel binnen

Viktor Fischer (27) is officieel een speler van Royal Antwerp FC. De Deen tekende vrijdag een contract voor vier seizoenen op de Bosuil. De linksbuiten, die vijf jaar geleden nog furore maakte bij Ajax, komt over van FC Kopenhagen.

Lees verder

14-jarig Nederlands slachtoffer lgtbi-geweld maakt het naar omstandigheden goed, verdachte opgepakt

De Nederlandse tiener die begin deze week in Amstelveen werd mishandeld, maakt het naar omstandigheden goed. Er zou sprake zijn van lgtbi-geweld. De politie heeft een veertienjarige verdachte opgepakt.

Lees verder

Iedereen vooraf getest, en toch veel besmettingen: 1.100 festivalgangers positief na testevent

In Nederland gingen de deuren van het hele uitgaansleven eind juni wagenwijd open. Toegangstesten moesten grootschalige besmettingen voorkomen, maar tijdens het tweedaagse technofestival 'Verknipt' in Utrecht testten achteraf maar liefst 1.100 festivalgangers positief.

Lees verder

Ongezien: vos stapt lege bus op in Brussel

Dat er her en der vossen rondlopen in Brussel, is al langer geweten. Maar dat ze zich af en toe ook op MIVB-bussen wagen, dat weten we nog maar sinds deze week. Op Twitter doken enkele dagen terug bovenstaande ongeziene beelden op van een vos die in Ukkel plots een bus opsprong.

Lees verder

Evenenementensector vraagt coronapas in alle zalen

De evenementensector wil het Covid Safe Ticket ruim ­invoeren. In ruil voor een bewijs van vaccinatie of test mogen dan de maskers af en de dansschoenen aan. De bioscopen passen daarvoor.

Lees verder

Goud voor Nederlandse BMX'er ondanks gescheurde knieschijf

De Nederlandse BMX'er Niek Kimmann heeft olympisch goud veroverd. Een straffe prestatie want de 25-jarige Nederlander botste afgelopen week nog met een overstekende official op training waardoor hij een scheurtje in zijn knieschijf opliep. Even werd zelfs gevreesd voor zijn deelname aan de Spelen, maar de blessure hield hem uiteindelijk niet tegen om de olympische titel te veroveren.

Lees verder

ISS even uit koers na problemen met Russisch raket

De reis van de Nauka raket naar het ISS verliep niet zonder slag of stoot, maar kon zich donderdag dan toch aan het Internationaal Ruimtestation ISS vastklinken. Om onbekende reden schoten de stuurraketjes van de Nauka daarna onverwachts aan, waardoor het hele complex even uit koers ging.

Lees verder

Stroompanne treft Gents vaccinatiecentrum, bijna 600 bezoekers krijgen nieuwe afspraak

Het Gentse vaccinatiecentrum is vrijdag getroffen door een stroompanne, waardoor een deel van de bezoekers niet geprikt is. Een 470-tal mensen krijgen een afspraak voor vaccinatie later op de dag. Het is nog niet duidelijk hoeveel vaccins door de stroompanne onbruikbaar zijn.

Lees verder

'Het leven van een atleet is zeer arm als het enkel over sport gaat'

'Mensen gooien atleten vandaag meteen in de vuilnisbak, maar het moet menselijk blijven', zegt sportpsycholoog Jef Brouwers van Team Belgium die onder andere de gymnastes Nina Derwael en Jutta Verkest begeleidt. In bovenstaande video vertelt Brouwers over hoe hij de jonge atleten helpt om met de immense druk in de topsportwereld om te gaan.

Lees verder

Simone Biles in moeilijkheden 'bij elke toesteloefening'

De Amerikaanse turnvedette Simone Biles heeft vrijdag aangegeven dat ze 'bij letterlijk elke toesteloefening' in de problemen komt. Met die uitspraak vrijdag via haar Instagram-account voedt ze de twijfels over haar deelname aan de toestelfinales in het turnen. Die gaan zondag van start.

Lees verder

Geen Golden Slam voor Novak Djokovic, Zverev speelt finale tegen Khachanov

De Serviër Novak Djokovic (ATP 1) heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de finale bij de mannen op het olympisch tennistoernooi in Tokio. In de halve finales ging de nummer een van de wereld, tevens topreekshoofd in de Japanse hoofdstad, verrassend in drie sets onderuit tegen de Duitser Alexander Zverev (ATP 5), na een inzinking na de eerste set: 1-6, 6-3 en 6-1 na 2 uur en 3 minuten.

Lees verder

Afspreken volgens (zomerplan): deze regels gelden nog

Al voelen we ze minder, er gelden deze zomer nog coronaregels. Het laatste Overlegcomité heeft ze niet allemaal opgeheven. Weet u nog hoeveel mensen u in uw tuin mag ontvangen voor een barbecue? Stel dat het begint te regenen, mag u dan allemaal samen binnen schuilen? En hoe zit het met dat vakantiehuisje dat u met wat vrienden hebt gehuurd? Acht blijkt het magische nummer.

Lees verder

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft vorig jaar 1.848 boetes voor verkeersovertredingen ontvangen. Dat is een record en een stijging van ruim 40 procent op vijf jaar tijd. 'Ook De Lijn moet zich aan de verkeersregels houden', CD&V-parlementslid Stijn De Roo. Hij wijst op de 'voorbeeldfunctie' van de vervoersmaatschappij.

Lees verder

Negen jaar cel voor eerste Hongkonger veroordeeld onder omstreden veiligheidswet

De eerste inwoner van Hongkong die dinsdag veroordeeld werd op basis van de strenge, controversiële veiligheidswet die Peking er doorvoerde, heeft vrijdag een gevangenisstraf van negen jaar opgelegd gekregen. De 24-jarige Tong Ying-kit, een voormalige ober, werd schuldig bevonden aan terrorisme en aanzetten tot separatisme.

Lees verder

Engelse 'Freedom Day' heeft niet tot besmettingspiek geleid: hoe kan dat?

Na de recente versoepelingen in Engeland werd gevreesd voor een piek in coronabesmettingen, maar die kwam er niet. Sterker nog, na Freedom Day doken de cijfers naar beneden. Hoe kan dat?

Lees verder

Australische die kajak repareert met condoom behaalt goud

De Australische kajakster en kanovaarster Jessica Fox heeft donderdag een gouden medaille veroverd bij de kajak-slalom. Voor de race deelde Fox een filmpje op Tiktok waarin ze toont dat de punt van haar kajak gerepareerd wordt met behulp van een condoom. 'Erg rekbaar en heel sterk', zo blijkt. Kijk mee in bovenstaande video.

Lees verder

Amazon krijgt hoogste boete ooit voor inbreuk op Europese privacywetgeving

Technologiegigant Amazon heeft een boete van 746 miljoen euro gekregen van de Luxemburgse waakhond CNPD. Het gaat om de hoogste boete ooit in de Europese Unie voor een inbreuk op de privacywetgeving.

Lees verder

België naar finale 4x400m gemengd

De gemengde aflossingsploeg in de 4x400 meter heeft zich vrijdag op de Spelen van Tokio met een Belgisch record in de reeksen geplaatst voor de finale. De Belgen kwamen in Tokio als derde over de streep, nadien schoven ze nog op naar stek één na de diskwalificatie van de Verenigde Staten en de Dominicaanse Republiek.

Lees verder

Wetenschappers creëren twaalf embryo's om noordelijke witte neushoorn van uitsterven te redden

Wetenschappers hebben twaalf embryo's van de noordelijke witte neushoorn gecreëerd in een poging de ondersoort van de uitsterving te redden.

Lees verder

Start-up van Elon Musk haalt 205 miljoen dollar op om hersenen te hacken

Elon Musk heeft niet alleen grootste plannen voor de kolonisatie van Mars, de Tesla-baas wil ook het menselijk brein proberen te hacken. Donderdag haalde hij met zijn bedrijf Neuralink 205 miljoen Amerikaanse dollar (ruim 170 miljoen euro) op om een eerste versie van een hersenimplantaat op de markt te brengen.

Lees verder

Toeristen in Turkije pootjebaden met bosbranden op achtergrond

In Turkije hebben tientallen natuurbranden in het zuiden van het land al het leven gekost aan vier mensen en zo'n 183 mensen liggen in het ziekenhuis. Het natuurgeweld leidde ook tot evacuaties in dorpen en hotels in toeristische gebieden aan de kust. In bovenstaande video is te zien hoe mensen ontsteld op het strand naar de bosbranden turen.

Lees verder

'Voor een leeg stadion het beste van jezelf geven, dat is absurd'

Tienkamper Thomas Van der Plaetsen maakt zich op om een topprestatie neer te zetten op de Olympische Spelen. Hij plaatste zich met een persoonlijk record en is nog nooit zo fit geweest. Last van zenuwen heeft hij niet, maar het gebrek aan publiek hakt er stevig in. 'Het niveau is beter dan ooit, maar om voor een leeg stadion het beste van jezelf te geven, dat is absurd.'

Lees verder

Nu al druk op Europese wegen, wie kan vertrekt best zondag

Mobiliteitsorganisatie VAB waarschuwt vrijdagnamiddag voor de eerste zwarte zaterdag op de Europese wegen. Nu al staan er lange files richting het zuiden en op de terugweg. VAB raadt dan ook aan om, in de mate van het mogelijke, het vertrek voor de heen- of terugreis uit te stellen tot zondag.

Lees verder

De waarde van papieren strandbloemen: 'Zeven handjes alstublieft'

Kleurig crêpepapier, houten stokjes en ijzerdraad. Meer is er niet nodig om van jonge kinderen ondernemers te maken. Al sinds het interbellum onderhandelen kinderen flink over hoeveel schelpen zulke mooie papieren strandbloem moet kosten. Maar ook de symbolische waarde ervan is groot.

Lees verder

Parket opent onderzoek naar overlijden man na arrestatie in Schaarbeek

Een 26-jarige man uit Schaarbeek is donderdag overleden nadat hij in de nacht van woensdag op donderdag opgepakt was door de politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). Dat meldt RTL en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Dat parket heeft een onderzoek geopend naar de juiste omstandigheden van de arrestatie en het overlijden.

Lees verder

Pogacar heeft contractverlenging bij Team UAE beet en tekent bij tot 2027

Tweevoudig Tourwinnaar Tadej Pogacar heeft een contractverlenging beet. De 22-jarige Sloveen die recent nog derde werd in de wegrit van de Olympische Spelen heeft tot 2027 bijgetekend bij Team UAE.

Lees verder

Bekende thrillerschrijfster Mo Hayder overleden

Mo Hayder, pennaam van Clare Dunkel, is donderdag overleden aan ALS. Ze had de ­diagnose pas in december ­gekregen.

Lees verder

Voor dood achtergelaten: weduwe vermoorde president Haïti getuigt voor het eerst

President Jovenel Moïse werd 7 juli vermoord in zijn eigen woning. Zijn vrouw, Martine Moïse, sprak met de The New York Times, voor het eerst sinds de dood van haar man.

Lees verder

Matthias Casse terug thuis in Hemiksem: 'Maandje rusten nu en dan voorbereiden op Parijs'

Bronzen Matthias Casse is weer thuis uit Tokio en dat zullen ze geweten hebben in zijn thuisplaats Hemiksem. Daar werd de judoka na zijn succes op de Olympische Spelen ontvangen door enthousiaste dorpsgenoten.

Lees verder

CDC waarschuwt officieel: 'Wie gevaccineerd is, geeft deltavariant net zo goed door als niet-gevaccineerden'

Gevaccineerden kunnen het virus even goed doorgeven als niet-gevaccineerden. Tot die conclusie kwam het Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Amerikaanse tegenhanger van Sciensano. Dat schrijft The New York Times.

Lees verder

Amerikaanse politie schiet recordaantal mensen dood

De Amerikaanse politie heeft vorig jaar 1.021 mensen doodgeschoten. Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post is dat het hoogste aantal sinds het dagblad zes jaar geleden begon met het registreren van dergelijke incidenten.

Lees verder

Onderzoek naar jeugdacteur voor mogelijk kindermisbruik

Een acteur uit Antwerpen, bekend van kinder- en jeugdseries, doet in een undercoverreportage choquerende uitspraken over seks met minderjarigen. Het gerecht voert een onderzoek.

Lees verder

KV Oostende gaat na spektakelstuk met zeven goals met de drie punten lopen in Genk

Wat een onwaarschijnlijke wedstrijd hebben KRC Genk en KV Oostende vrijdagavond gespeeld. Nochtans zat Genk na een half uur op rozen dankzij een 2-0-voorsprong na goals van Heynen en Bongonda, maar een snelle tegentreffer van Kvasina en de gelijkmaker van Gueye zorgden kort na rust voor 2-2. Genk leek alsnog vlot de drie punten te pakken na een tweede goal van Bongonda, maar nieuwkomer Ambrose en Jakel zorgden zowaar nog voor een Oostendse zege: 3-4.

Lees verder

Belastingaangifte Trump moet naar het Congres

Dat heeft het ministerie van Justitie beslist. Democraten proberen al jaren belastingaangifte van Trump openbaar te krijgen, zoals in het verleden altijd gebeurde met de aangifte van de president van de VS.

Lees verder

Ongehoord | 'Een staminee heeft maar een paar goeie alcoholiekers nodig om te draaien'

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Dit hebt u deze nacht gemist: Belgian Hammers verdienstelijk vijfde, Belgisch record voor Paulien Couckuyt en wereldrecord voor Caeleb Dressel

De Olympische Spelen in Tokio leven bij ons vooral 's nachts. Hoe hebben de Belgen het gedaan, en wat waren de hoogtepunten van afgelopen nacht?

Lees verder

Onze man in Tokio: 'Grootste kanshebbers op een medaille moeten nog komen'

Zeventien dagen lang is journalist Diebrecht De Smet voor onze krant in Tokio om de Olympische Spelen te volgen. Hoe blikt hij terug op de eerste week? Welke Belgische atleten konden al verrassen? En waar mogen we nog naar uitkijken? Bekijk in bovenstaande video zijn analyse van Team Belgium.

Lees verder

Opnames coronapatiënten blijven stijgen, nu bijna honderd personen op intensieve zorg

Tussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Weerbericht | Fris met buien

Het KMI verwacht zaterdag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de voormiddag kunnen er een paar lokale buitjes vallen, maar op vele plaatsen blijft het droog. In de loop van de namiddag vallen er meer buien die vooral over het oosten plaatselijk een onweerachtig karakter kunnen krijgen. Aan zee wordt het in de namiddag droog en is het zonniger.

Lees verder

Europese vakantieroutes lopen vast, wie kan vertrekt best zaterdagmiddag of zondag

Wie dit weekend met de auto richting de zon gaat of terugkeert van vakantie rekent best op extra reistijd. Er staan lange files richting het zuiden en op de terugweg. Wie nog op pad wil vertrekt het best na de middag of morgen, adviseert de VAB.

Lees verder

Belgian Hammers vijfde: 'Het maximale uitgehaald'

De Belgian Hammers streden voor een derde medaille op de Olympische Spelen in Tokio, maar de gemengde aflossingsploeg in het triatlon strandde op een verdienstelijke vijfde plaats.

Lees verder

Goose is God

De Lokerse Feesten hebben hun start niet gemist. Halleluja!

Lees verder

Simone Biles past voor twee finales van zondag

De Amerikaanse turnster Simone Biles heeft het mentaal moeilijk en zal daarom ook aan de finales op de sprong en de brug met ongelijke leggers niet meedoen. De opgave is niet onverwacht, omdat ze eerder al uit de teamfinale stapte na een slechte sprong, en niet deelnam aan de individuele allroundfinale. Maandag en dinsdag kan ze nog aantreden.

Lees verder