Doorgaan naar hoofdcontent

Vissers varen tegen ponton en vallen overboord: een slachtoffer overleden

HLN
Vissers varen tegen ponton en vallen overboord: een slachtoffer overleden
In de Schelde in Hamme ter hoogte van Driegoten zijn zaterdagochtend twee mannen overboord gevallen van een plezierjacht in het water. Beide heren waren op hun jacht op vissersuitstap vertrokken toen ze tegen het ponton van de veerboot zijn aangevaren. Een van de vissers heeft het ongeval niet overleefd
Lees verder

"Tis wreed dat ik binnenzit voor een brokke van een wuuf": hoe Malfried 'Den dikken' Dumarey zijn vriendin Christa (47) wurgde tijdens een vrijpartij en daarna alle monden deed openvallen
"Ik zal op geen enkele vraag antwoorden." Kasseilegger Malfried Dumarey (55) uit Aartrijke veroorzaakt op 2 mei 2006 opschudding in het Brugse assisenhof. 'Den dikken' beroept zich bij de start van zijn proces op zijn zwijgrecht, iets wat in vijftig jaar nooit voorgevallen is in de Breydelstad. Eerder had Dumarey zich nog laatdunkend uitgelaten over zijn vriendin Christa Dekeyser (47), die hij op brutale wijze gewurgd heeft tijdens een vrijpartij achter een Oostendse school. "Het moest er eens van komen", verklaarde hij aan de speurders. Of hoe 'den dikken' zichzelf uiteindelijk de das omdeed. Een reconstructie van de zaak in onze reeks misdaadverhalen van de voorbije decennia.
Lees verder

Duits olympisch elftal staakt oefenwedstrijd tegen Honduras na racisme, Hondurese bond spreekt van "misverstand"
Ter voorbereiding op de Olympische Spelen speelde de Duitse voetbalploeg vandaag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Hondurese selectie. Vijf minuten voor tijd eindigde die partij echter in mineur. De Duitsers verlieten het veld nadat Jordan Torunarigha racistisch bejegend werd.
Lees verder

Toeristische zomer al voorbij in de Ardennen? "Blijf niet weg, we hebben jullie nodig"
Naast de zware menselijke tol, staan de door het noodweer getroffen regio's ook voor een economische ravage. In Wallonië - en zeker de Ardennen - vreest men dat het toeristische hoogseizoen er nu al op zit. "Een ramp voor alles wat met toerisme te maken heeft", zo klinkt het. En een dure, als je weet dat de toeristische sector in Wallonië goed is voor een omzet van 2 miljard euro. Tegelijk doen de uitbaters een oproep: "Blijf niet weg. Wij hebben jullie nodig!"
Lees verder

Twee meisjes overleven val van 8 meter uit woning in Oostenrijk
Twee meisjes hebben in Oostenrijk een val van bijna 8 meter uit de ouderlijke woning overleefd. Dat heeft de politie zaterdag gemeld.
Lees verder

Geboeide arrestant rijdt weg met politiewagen in Roosendaal
Een geboeide arrestant is gisteravond in Roosendaal kunnen wegrijden met de politiewagen waarin hij was gezet. De auto werd later leeg teruggevonden, de man is voortvluchtig.
Lees verder

André stopt ermee: zegekoning Greipel gaat na dit seizoen met wielerpensioen
André Greipel stopt na dit seizoen met wielrennen. De 39-jarige successen Duitser kondigde zijn afscheid aan in een filmpje van zijn ploeg Israel-Start Up Nation. Greipel kende zijn grootste in het shirt van HTC-Columbia en Lotto. Met 158 overwinningen is hij de meest succesvolle nog actieve renner in het peloton.
Lees verder

Kroont PXL Esports zich tot beste Valorant-studententeam ter wereld?
Na een reeks online Qualifiers, een spannende nationale finale én de Europese Knockout Rounds speelt PXL Esports vandaag de Red Bull Campus Clutch World Final in Madrid. PXL Esports verdedigt er de Belgische eer en waagt hun kans op eeuwige roem én een prijzenpot van 20.000 euro.
Lees verder

Engelsen, met Walker en Pickford op kop, gooien alle remmen los op vakantie: "Sweet Caroline!"
De verloren EK-finale lijkt al doorgespoeld. Veel spelers van de Engelse nationale ploeg zijn op dit moment op vakantie. En of ze er van genieten. Zo verblijft een groepje met onder meer Kyle Walker, die met ontbloot bovenlijf 'Sweet Caroline' zong, op het Griekse eiland Mykonos. Doelman Jordan Pickford leefde zich dan weer uit op een uitbundig feestje bij hem thuis.
Lees verder

Eddy Merckx ziet Pogacar, net zoals hij, ook vijf keer de Tour winnen: "Zoals hij nu rijdt, dat is ongelofelijk"
Eddy Merckx was gisteren in de Tour de France. In Mourenx, waar de start van de negentiende etappe werd gegeven nam hij tijd voor een praatje met Mark Cavendish, die z'n etappezegerecord evenaarde en misschien wel kan verbreken, én met onze man in Frankrijk Stijn Vlaeminck: "Pogacar is de nieuwe kannibaal."
Lees verder

Eddy Merckx over "de nieuwe kannibaal": "Pogacar is op weg om ook vijf keer de Tour te winnen"
Eddy Merckx was gisteren in de Tour de France. In Mourenx, waar de start van de negentiende etappe werd gegeven nam hij tijd voor een praatje met Mark Cavendish, die z'n etappezegerecord evenaarde en misschien wel kan verbreken, én met onze man in Frankrijk Stijn Vlaeminck: "Pogacar is de nieuwe kannibaal."
Lees verder

Oegandese gewichtheffer verdwijnt uit hotel en laat briefje achter: "Ik wil in Japan blijven"
Vrijdag raakte bekend dat een Oegandese atleet verdwenen was uit zijn hotel in Osaka, waar hij verbleef voor de Olympische Spelen. Het bleek te gaan om Julius Ssekitoleko. Hij liet in zijn hotel een briefje achter waarop hij schreef "in Japan te willen blijven leven". Dat bericht de Franse sportkrant L'Equipe zaterdag.
Lees verder

Duitse snelweg compleet overspoeld na noodweer, reddingswerkers op zoek naar slachtoffers
Het noodweer in Duitsland heeft erg hard toegeslagen, de snelweg langs Erfstadt is helemaal overspoeld na het noodweer van de afgelopen dagen. De bestuurders werden totaal verrast door het water. Reddingswerkers zochten met een sonarbootje naar lichamen in de voertuigen, er zouden ook nog 28 auto's onder het water zitten. Hulpverleners vrezen een nog hoger dodental.
Lees verder

Vierjarig kind rijdt met limousine Belg aan in Monaco
Een 4-jarig jongetje dat erin geslaagd was achter het stuur te kruipen van een limousine van zijn vader in Monaco, heeft een voetganger aangereden. Het slachtoffer, een Belg die in Monaco woont, moest worden geopereerd, maar verkeert niet meer in levensgevaar. Dat werd vernomen bij de politie van de dwergstaat.
Lees verder

Valt je ketting eraf of staat je zadel niet meer goed? Zo fix je de meest voorkomende fietsproblemen volgens voormalig veldritkampioen Klaas Vantornout
Een deugddoende fietstocht is voor veel mensen dé manier om optimaal van een zomerse vakantiedag te genieten. Maar wat als je stalen ros het onderweg begeeft? We klopten aan bij niemand minder dan Klaas Vantornout. De ex-veldritkampioen geeft tegenwoordig avondles in fietsen herstellen, geeft crosslessen aan kinderen en werkt voor Fietsen Opsomer in Wingene. Hij leert je met woord en beeld de kneepjes van het vak: bekijk hier hoe je snel een band vervangt of je ketting er weer op te legt zonder je handen al te vuil te maken.
Lees verder

De bijzondere vriendschap tussen Christoff en Cindy Sommers: "Ik heb Willy het duwtje in de rug gegeven"
In de Vlaamse hitparade zijn ze misschien concurrenten, privé zijn Christoff (45) en Willy Sommers (68) goed bevriend. Maar de geschiedenis van Christoff en Cindy (45), mevrouw Sommers, gaat zelfs nog een heel stuk verder terug. "Wij hebben samen een fantastische jeugd gehad", vertellen de twee in een uniek dubbelgesprek over hoe hun tienerjaren, hoe Christoff Cindy aan Willy koppelde en hun relaties. "Ritchie was veel te nuchter om zich voor mij weg te cijferen. Als Cindy dat niet had gedaan, was hun relatie niet blijven duren."
Lees verder

Camille geeft de Spaanse Salvador bijles Engels, maar dat draait uit op een funky rollenspel: "Hij was de onervaren student, ik de strenge lerares"
"'You're hot, misses', zei Salvador plagerig. 'Pay attention to the text, Juanito', zei ik streng terug. Ik gebruikte instinctief een andere naam voor hem, omdat ik voelde dat hij in een rol kroop. 'I hope your husband won't mind that I touch you like this', zei hij." Camille (toen 23, nu 30) ontmoet Salvador in het warme Spanje. Al snel komt ze erachter dat hij een onstuimige seksdrive heeft. Hij neemt haar mee op een wilde rit, de wondere wereld van rollenspellen in. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel.
Lees verder

Britney Spears haalt uit naar 'hypocriete' familie en vrienden: "Waar haal je het lef vandaan?"
"Waren jullie er voor mij toen ik aan het verdrinken was? Nee", haalt Britney Spears (39) uit op sociale media. Het is een boodschap aan haar 'hypocriete' familie en vrienden die haar nu openlijk steunen, maar er nooit voor haar zijn geweest toen de zangeres hen nodig had.
Lees verder

LIVE. Bissegger zet ferme referentietijd neer: Van Aert, Küng en Pogacar weten wat hen te doen staat
30,8 kilometer hengsten tegen de tijd door de wijngaarden in Saint-Émilion, dat is de voorlaatste taak die de renners wacht in de Tour de France. De individuele tijdrit belooft een strijd te worden tussen Wout van Aert, Tadej Pogacar en Stefan Küng. In het algemene klassement staan enkel nog de ereplaatsen op het spel. U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

SHOWBITS. Lize Feryn haar snor staat in brand en Maxime De Winne plant een boom
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder