Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 juli 2021

Verkoop appartementen The Grand start pas maandag: “Al meer dan 1000 kandidaten voor 70 appartementen.”

HLN
Verkoop appartementen The Grand start pas maandag: "Al meer dan 1000 kandidaten voor 70 appartementen."
Het vroegere en vervallen historische gebouw The White Residence op de Zeedijk in Nieuwpoort krijgt zijn grandeur terug als The Grand. De verkoop van de 70 appartementen start pas maandag maar nu al zijn er ruim 1000 gegadigden. Wat mogen toekomstige eigenaars verwachten en hoeveel kost zo'n uniek stulpje?
Lees verder

Spaarcenten kunnen niet op tegen stijgende inflatie: wat zijn de gevolgen?
De inflatie is in ons land de voorbije maanden stevig gestegen. Dat betekent dat het algemene prijspeil de hoogte in gaat en jouw centen minder waard worden. Maar wat zijn de gevolgen voor de spaar- en hypotheekrente? Spaargids.be legt het uit.
Lees verder

Terwijl concurrenten met miljoenen gooien: Supercup in zicht en nog geen nieuwkomers, maar... Club heeft tijd
De oefencampagne loopt stroef, van nieuwe spelers is er geen spoor. Het is windstil in Brugge… al hoeft dat geen probleem te zijn.
Lees verder

Taliban melden controle over belangrijkste grenspost tussen Afghanistan en Iran
De taliban hebben de controle verworven over Islam Qala, de belangrijkste grenspost tussen Afghanistan en Iran, in de Afghaanse provincie Herat. Dat zegt een woordvoerder van de radicaalislamitische opstandelingen.
Lees verder

VS willen tiental Chinese bedrijven toevoegen aan economische zwarte lijst
De Amerikaanse regering wil een tiental Chinese bedrijven toevoegen aan een economische zwarte lijst vanwege vermeende schendingen van de mensenrechten in de regio Xinjiang. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Reuters. Bedrijven die op de lijst staan kunnen niet zonder vergunning goederen van Amerikaanse leveranciers ontvangen. Ook worden ze streng gecontroleerd.
Lees verder

Vandaag vertrekken nog 350 jongeren in Spanje richting ons land: "Wie negatief is, ondergaat nogmaals test"
Vandaag vertrekken nog eens 350 jongeren, die op reis waren in Spanje met reisorganisatie Summer Bash, richting ons land. "Daarvan testten 31 jongeren gisteravond al positief", vertelt VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme vanuit Lloret de Mar. "Wie nog negatief is, zal vanmorgen rond 10 uur opnieuw getest worden en op basis van die resultaten, worden de bussen ingedeeld."
Lees verder

IN KAART. België kleurt weer voor de helft geel op coronakaart. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in fors stijgende lijn gaan. De incidentiekaart kleurt nu weer voor de helft geel, de andere helft is voorlopig nog groen.
Lees verder

IN KAART. Helft provincies kleurt weer oranje op Belgische coronakaart. Bekijk hier de situatie in uw regio
De coronacijfers in ons land blijven in fors stijgende lijn gaan. De incidentiekaart kleurt nu weer voor de helft oranje, de andere helft is voorlopig nog groen.
Lees verder

Nederlandse bank ABN AMRO belegt voorlopig niet in cryptomunten
De Nederlandse bank ABN AMRO gaat voorlopig niet beleggen in cryptomunten. Volgens de bank is er veel onzekerheid rondom digitale munten en zijn er zorgen over transparantie en regulering van bitcoin en andere crypto's. "Daardoor hebben crypto's nog altijd een sterk speculatief karakter, waardoor er kans is op grote verliezen", aldus de bank.
Lees verder

Chiellini komt terug op episode met Alba en vergelijkt België en Spanje: "Tegen Rode Duivels verloren we nooit de controle"
Capitano Giorgio is er klaar voor. Italië kijkt zondag op Wembley Engeland in de ogen voor de finale van het EK voetbal. Steunpilaar Chiellini blikte in aanloop nog eens terug op het afgelegde EK-parcours van de Azzurri. "Spanje deed ons meer pijn dan België."
Lees verder

Britse kappers en schoonheidsspecialisten kunnen voortaan een training volgen om signalen van huiselijk geweld te spotten
Blauwe plekken in de nek of een plotselinge verandering in manier van doen? Het zijn tekenen die van levensbelang kunnen zijn. In navolging van de Verenigde Staten zullen kappers en schoonheidsspecialisten in Ierland en het Verenigd Koninkrijk nu ook een opleiding kunnen volgen om bij hun klanten signalen van huiselijk geweld te spotten. "De persoon achter de kappers- of behandelingsstoel bevindt zich daarvoor in de perfecte positie."
Lees verder

Kortingsrace tussen energieleveranciers: hoe haal je er zelf voordeel uit?
Tot 476 euro per jaar, zo hoog kunnen welkomstkortingen oplopen. Energieleveranciers proberen er nieuwe klanten mee te lokken en consumenten kunnen er veel voordeel uit halen. Maar wat staat er in de kleine lettertjes? Mijnenergie.be legt uit waar je op moet letten.
Lees verder

Genoeg excuses om niet deel te nemen: waarom tennistoppers massaal afzeggen voor Olympische Spelen
Komt-ie of komt-ie niet? De Internationale tennisfederatie houdt het hart vast, Roger Federer (ATP 8) weet nog niet of hij meedoet aan het olympisch tennistornooi. Zegt de Zwitser af, dan volgt hij het voorbeeld van zestien (!) collega's uit de top 40.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Bon van 25 euro bij aankoop van 100 euro en twee extra tips voor IKEA Family-leden
"Ikea is altijd populair in onze groep", zo steekt Gunther Devisch van Promojagers België van wal. Deze week heeft hij dan ook niet één, maar wel drie tips met interessante acties van de bekende meubelgigant in petto.
Lees verder

Dankzij hun 'mercato XXL': met dit indrukwekkend team wil PSG eindelijk Champions League winnen
De Franse pers noemt deze transferperiode van Paris Saint-Germain een 'mercato XXL'. Geheel terecht. De ploeg van voorzitter Nasser Al-Khelaifi ziet er nu al indrukwekkend uit, met nieuwkomers als Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum en Achraf Hakimi.
Lees verder

Deense EK-selectie krijgt warm onthaal bij thuiskomst: "Nu moet ik toch weer huilen"
De Deense selectie is weer thuis. Na de 2-1 nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK kreeg de ploeg van Kasper Hjulmand een warm onthaal op het vliegveld van Kopenhagen.
Lees verder

Omzet chipfabrikant TSMC stijgt flink door chiptekorten
De Taiwanese chipproducent TSMC heeft in het tweede kwartaal van het jaar geprofiteerd van het wereldwijde chiptekort. De omzet van het bedrijf, dat chips maakt voor andere bedrijven en geen eigen merken voert, ging met 20 procent omhoog. In juni lagen de opbrengsten zelfs bijna een kwart hoger dan vorig jaar.
Lees verder

Aantal positieve coronatests verzevenvoudigd: Nederlandse regering kondigt vanavond mogelijk nieuwe maatregelen aan
De ontslagnemende regering in Nederland overweegt maatregelen te nemen om de sterke toename van het aantal coronabesmettingen tegen te gaan. Mogelijk volgt er vrijdagavond een persconferentie, zo bericht de Nederlandse openbare omroep NOS.
Lees verder

Mick Jagger breekt quarantaineregels voor EK-wedstrijd: "Boete van 11.637 euro"
Mick Jagger (77) zag woensdag Engeland doorstoten naar de finale van het EK voetbal. Alleen brak hij daarvoor wel de quarantaineregels, en dat werd hem in z'n thuisland niet in dank afgenomen.
Lees verder

Koninklijke biograaf: "Harry's volgende zet? Prins William vreest het ergste"
Het zijn benauwde dagen voor de Britse prins William (39). Volgens auteur Duncan Larcombe, die het boek 'Prince Harry: The Inside Story' schreef en in contact staat met het paleis, is de prins bang om te ontdekken welke stappen zijn broer (36) en zijn vrouw Meghan (39) nog allemaal zullen zetten. Die angst zou gegroeid zijn nadat de Hertog en Hertogin van Sussex lucratieve contracten met onder meer Netflix en Spotify afsloten.
Lees verder