Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 juli 2021

Van een zwangere man tot een lege batterij: deze emoji zie je mogelijk eind dit jaar op je scherm

HLN
Van een zwangere man tot een lege batterij: deze emoji zie je mogelijk eind dit jaar op je scherm
Een trol, een röntgenfoto of bonen. Het zijn allemaal voorbeelden van nieuwe emoji die binnenkort op jouw scherm kunnen verschijnen. De definitieve selectie wordt in september pas gemaakt door 'specialisten', maar wij keken al eens door de kandidatenlijst.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Deze Opel was ooit net zo snel als een Ferrari Testarossa
De Franse firma Artcurial veilt binnenkort een Lotus Omega. De vierdeurs sedan was zo snel als een Ferrari Testarossa en werd in 1990 uitgeroepen tot snelste sedan ter wereld.
Lees verder

LIVE TOUR. Renners vertrokken! Opnieuw sprinten in Libourne? Merckx wenst Cavendish bij de start succes: "Ik wens Mark die 35ste ritzege toe"
Het verhaal van de Tour de France is bijna geschreven. Vooraleer het slotweekend in te duiken wacht het peloton nog een overgangsrit van Mourenx naar Libourne. Gaat Mark Cavendish er voor zijn 35ste ritzege in de Ronde van Frankrijk of is het rijk nog eens aan de aanvallers? U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

LIVE TOUR. Is het rijk laatste keer aan de vluchters of gaat Cavendish vol voor 35ste ritzege? Stijn Vlaeminck: "Heb indruk dat Philipsen frisser zit"
Het verhaal van de Tour de France is bijna geschreven. Vooraleer het slotweekend in te duiken wacht het peloton nog een overgangsrit van Mourenx naar Libourne. Gaat Mark Cavendish er voor zijn 35ste ritzege in de Ronde van Frankrijk of is het rijk nog eens aan de aanvallers? U volgt alles LIVE op deze pagina.
Lees verder

Overlegcomité verplaatst naar maandagmiddag
Het Overlegcomité dat normaal gezien vandaag zou doorgaan, is verplaatst naar maandagmiddag om 14 uur. Dat bevestigt het kabinet van de premier.
Lees verder

Na de ongeziene wateroverlast: wat dekt de brandverzekering?
Extreme regenval teisterde de voorbije dagen grote delen van ons land. Vanaf vandaag zal de impact ervan op veel woningen pas echt duidelijk worden. Maar voor welke schade kan je op jouw brandverzekering terugvallen? En geldt dat voor iedereen? Spaargids.be verheldert je vragen.
Lees verder

IN BEELD. Op sommige plaatsen trekt het water weg: zo groot is de ravage na zondvloed
Na de rampzalige overstromingen is het voor enkele gemeenten en steden tijd om de schade op te meten. Het water is grotendeels weggetrokken en heeft een enorme puinhoop achtergelaten. Onder meer in Verviers, Theux en Eupen hebben de overstromingen een ongeziene ravage veroorzaakt. Een overzicht.
Lees verder

Jessie J laat powerstem galmen in parkeergarage na loodzware maanden van stilte en pijn
Popster Jessie J (33) kan na loodzware maanden zonder stem eindelijk weer zingen. Het doet nog altijd veel pijn in haar keel, maar haar meest dierbare instrument klinkt weer als een klok. In een nieuwe video vertoont ze galmend haar vocale krachten in een parkeergarage, slechts enkele weken nadat ze zó weinig geluid produceerde dat ze ervan moest huilen.
Lees verder

OPROEP. Bood u onderdak aan een slachtoffer van de overstromingen?
Door de zware overstromingen zijn verschillende inwoners in het centrum en oosten van het land alles kwijt. Om te helpen, zijn heel wat mensen bereid om een slaapkamer of bed af te staan. Voor een reportage zoeken wij mensen die intussen al onderdak konden bieden aan getroffenen. Wie wil meewerken mag mailen naar celien.moors@dpgmedia.be.
Lees verder

13 procent minder Belgen overleden in eerste jaarhelft van 2021
In de eerste helft van het jaar 2021 zijn 55.772 Belgen overleden. Dat zijn 8.308 mensen minder dan in de eerste helft van het jaar 2020, ongeveer zo'n 13 procent. Dat blijkt vrijdag uit de sterftecijfers van Statbel, het Belgisch statistiekbureau.
Lees verder

Alles wat u moet weten over de World Matchplay, het belangrijkste darttoernooi na het WK
Morgen gaat de World Matchplay van start. Mét Dimitri Van den Bergh, die voor het eerst een titel verdedigt op een major. Hieronder alles wat u moet weten over het belangrijkste darttoernooi, na het WK.
Lees verder

De voor- en nadelen van elk Chinees automerk op de Belgische markt
Er staan heel wat Chinese merken te popelen om de Europese markt te bestormen. Polestar en MG ken je waarschijnlijk al, maar wat weet je over DFSK, BAIC of Aiways? HLN Drive wikt en weegt alle Chinese merken.
Lees verder

Sébastien (36) heeft dankzij de 'FIRE'-lifestyle nu al genoeg geld om te rentenieren. "Budgetteren hoort erbij. Maar je leeft niét als een monnik"
Je werkt vijfenveertig jaar en gaat op pensioen rond je vijfenzestigste. Zo doen de meeste Belgen het. Sébastien (36) niet. Hij volgt de 'FIRE'-lifestyle en gaat zo verstandig om met zijn geld dat hij nu al drie jaar renteniert. Om te leven zonder geldzorgen hoef je geen miljonair of financieel genie te zijn, zegt hij. "Ik ben zelfs gestart met schulden en nul kennis over geld." Hij legt uit waarom België het beste land is om FIRE na te streven en hoe hij financiële vrijheid bereikte. "Ik kan nu doen wat ik wil met mijn tijd."
Lees verder

Hotels geëvacueerd voor grote brand op Samos
Verscheidene hotels en residenties op Samos zijn uit voorzorg geëvacueerd vanwege een grote brand op het Griekse eiland. Griekenland kampt met ongewoon hoge zomertemperaturen.
Lees verder

Ramkoers met Europese Unie zet deur open voor een 'Polexit'
De machtsstrijd tussen Polen en de Europese Unie over het Europees recht neemt gevaarlijke vormen aan. Critici beschuldigen de regering in Warschau ervan dat het op weg is naar een 'Polexit', een vertrek uit de Unie. Maar zal het wel zo ver komen?
Lees verder

Hoofd militaire inlichtingendienst moet opstappen in nasleep zaak Jürgen Conings
Generaal-majoor Philippe Boucké is niet langer de baas van de militaire inlichtingendienst ADIV. Vice-admiraal Wim Robberecht neemt de leiding over. Dat is beslist in onderling overleg tussen minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS), de chef Defensie admiraal Michel Hofman en Boucké, meldt Defensie.
Lees verder

Operatie Sky: politie vindt 500.000 euro, drugs en wapens bij familie achter Hotdog Factory
Een criminele organisatie rond twee Marokkaanse families uit Antwerpen is afgelopen dinsdag opgerold. Kopstuk Brahim Z. en enkele familieleden zijn gearresteerd. Ook Ousama O. en enkele familieleden zijn opgepakt en aangehouden. In totaal heeft de politie 500.000 euro in beslag genomen, onder andere verstopt in geheime luiken in auto's.
Lees verder

Football Talk. Standard speelt oefenmatch tegen Rennes na noodweer achter gesloten deuren
Door het noodweer gaat de oefenmatch tussen Standard en Stade Rennes van morgen achter gesloten deuren door. Normaal moest de friendly een galawedstrijd worden voor een beperkt publiek, maar door de overstromingen passen de Rouches het plan aan uit respect voor de getroffenen en gaat de match door in het oefencentrum. "Zoals heel België is Standard de Liège in rouw en in shock door de verschrikkelijke overstromingen die het land de afgelopen dagen hebben getroffen", klinkt het. "Veel burgers, veel supporters van onze kleuren en sommige leden van onze club zijn direct of indirect getroffen door deze tragedie. Onze club betuigt haar oprechte deelneming aan de slachtoffers en betuigt haar grootste steun aan alle slachtoffers."
Lees verder

Stel je Gouden 11-ploeg samen en maak kans op 10.000 euro
Volgende week vrijdag is het eindelijk zover, dan trappen Standard en Racing Genk de Jupiler Pro League op gang. Bewijs dit seizoen dat jij de grootste kenner bent van het Belgische voetbal met De Gouden 11 en win 10.000 euro cash.
Lees verder