Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 juli 2021

Uitgerekend: een huis huren is niet per se weggesmeten geld

HLN
Uitgerekend: een huis huren is niet per se weggesmeten geld
Het gezegde wilt dat de Belg geboren is met een baksteen in de maag. Huren zien veel mensen als weggesmeten geld. Maar klopt dat wel? En wat als je huren combineert met beleggen? Spaargids.be zocht uit welke optie het voordeligste is.
Lees verder

Eerste groep keert besmet terug van jongerenvakantie in Lloret de Mar: "We doen er alles aan om het scenario van vorig jaar te vermijden"
Zeven jongeren uit het Waregemse zijn met corona besmet teruggekeerd van vakantie in het Spaanse Lloret del Mar. Ze waren daar met jongerenreisorganisatie Summer Bash. Dat doet heel hard denken aan vorig jaar: toen strandde de teller in september op 47 besmette jongeren die met diezelfde organisatie naar Portugal op feestvakantie waren geweest, wat onder meer in West-Vlaanderen een aanzienlijk effect had op de algemene besmettingscijfers. "We doen er alles aan om het dit jaar niet zover te laten komen", zegt Summer Bash woordvoerder Jordy S'Jongers.
Lees verder

Inzittenden ontsnappen op miraculeuze wijze na crash
Twee vrouwen en een klein kindje zijn aan de dood ontsnapt na een spectaculaire crash. Op beelden is te zien hoe hun voertuig na een inhaalmanoeuvre plots kantelt. De voorruit breekt door de klap, en net dat blijkt de redding voor de inzittenden. Terwijl het voertuig nog verder schuift, kan één vrouw al uit de truck ontsnappen.
Lees verder

Grootste paard ter wereld van Belgische afkomst overleden in Wisconsin
Big Jake is niet meer. De Belgische ruin werd met zijn 2,10 meter in 2010 officieel uitgeroepen tot het grootste paard ter wereld. Big Jake werd 20 jaar. Hij overleed enkele weken geleden in Wisconsin, thuis op de boerderij van Jerry Gilbert.
Lees verder

Assisen maakt zich klaar voor moord op Julie Van Espen
Twee jaar na de moord op Julie Van Espen (23) heeft het parket-generaal vanmorgen het dossier voorgelegd aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling. Dat zal donderdag beslissen om moordverdachte Steve Bakelmans (41) door te verwijzen naar het hof van assisen. Het proces zelf zal ten vroegste volgend voorjaar kunnen plaatsvinden.
Lees verder

Prins William is nooit fan geweest van Meghan: "Hij vindt haar een bloederige vrouw"
Meghan Markle (39) maakte geen goede eerste indruk in 'The Firm'. In de documentaire 'Harry and William: What Went Wrong' vertelt koninklijke experte Penny Junor dat ze vanaf het begin slechte verhalen hoorde over Meghan. "De 'Suits'-ster was niet zo charmant als ze leek. Ze maakte veel mensen van streek." Ook Harry's broer, prins William, zou helemaal geen fan zijn van de hertogin van Sussex.
Lees verder

Sprint Van Aert straks naar eerste ritzege? Stijn Vlaeminck: "Redelijk grote kans dat hij wint"
De rustdag zit erop, en dus springen de renners in de Ronde van Frankrijk vandaag weer op de fiets. De tiende etappe brengt het peloton over een overwegend vlak parcours richting Valence, waar naar alle verwachting gesprint zal worden voor de ritzege. Een kans voor Wout van Aert dus, weet Stijn Vlaeminck vanuit Frankrijk. "Hij voelt zich goed in z'n vel, groeit naar een goede vorm én hij gelooft erin."
Lees verder

Tractor rijdt twee slapende vrouwen op Italiaans maïsveld dood
Twee jonge vrouwen (28 en 32) zijn vrijdagvoormiddag nabij Milaan om het leven gekomen bij een bizar ongeval op een maïsveld. De twee lagen te slapen op het veld toen een tractor die insecticide spoot hen aanreed. De boerenknecht die het voertuig bestuurde, verklaarde niets te hebben gezien.
Lees verder

Tractor rijdt twee slapende vrouwen op Italiaans maïsveld dodelijk aan
Twee jonge vrouwen (28 en 32) zijn vrijdagvoormiddag nabij Milaan om het leven gekomen bij een bizar ongeval op een maïsveld. De twee lagen te slapen op het veld toen een tractor die insecticide spoot hen aanreed. De boerenknecht die het voertuig bestuurde, verklaarde niets te hebben gezien.
Lees verder

Hellas Verona wil Hongla van Antwerp naar Serie A halen
Wordt hij de eerste grote uitgaande transfer van Antwerp? Martin Hongla lijkt op weg naar de uitgang bij de Great Old. De 23-jarige Kameroense international staat namelijk hoog op het lijstje bij Hellas Verona, afgelopen seizoen nummer 10 in de Serie A. Antwerp bevestigt dat de Italianen al enkele weken concrete interesse tonen in de speler. Een akkoord is er echter nog niet.
Lees verder

Waarom supersterren als Mbappé net vaker missen: wetenschapper geeft inkijk in het psychologische spelletje van een strafschoppenreeks
Italië en Spanje kijken best nog eens naar de studie van de Noorse professor Geir Jordet alvorens ze aan hun halve finale op het EK voetbal beginnen. Want een penaltyreeks, dat is om kunnen gaan met een immense druk en dus een psychologisch spelletje. En via deze tips heb je een grotere kans op slagen.
Lees verder

Al bijna 3.000 faillissementen in 2021: dit moet je weten als jouw bedrijf over de kop gaat
In de eerste 25 weken van dit jaar werden er in ons land 2.960 bedrijven failliet verklaard. Daarbij gingen er 6.830 jobs verloren, blijkt uit cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Behoor jij tot de ongelukkigen? Of heb je het vermoeden dat jouw werkgever eveneens in slechte papieren zit? Jobat.be legt uit welke stappen je best onderneemt.
Lees verder

Frederic (53) organiseerde al 15 keer 'Fête des Belges à Saint-Tropez': "Begonnen met varkentje aan het spit op het strand"
Het is dan wel onze nationale 'feest'-dag, op 21 juli wordt er in België doorgaans weinig gefeest. In Saint-Tropez daarentegen zijn er al sinds de jaren '70 tricolore party's. Frederic Destoop (53) uit Waregem organiseerde de voorbije 15 jaar het 'Fête des Belges'. "We nemen wel altijd onze eigen champagne mee, anders is het onbetaalbaar."
Lees verder

'K2 zoekt K3' dit najaar op tv: bekijk hier de allereerste beelden
Op de definitieve uitslag is het uiteraard nog even wachten, maar de zoektocht naar het nieuwe K3'tje is achter de schermen al in volle gang. Vanaf het najaar gaan Hanne en Marthe op VTM op zoek naar een nieuw K3'tje om de groep weer te vervolledigen. Binnenkort meer informatie op vtm.be, in tussentijd hier al een allereerste trailer!
Lees verder

Drie Genkse Colombianen vs Messi: waarom Genk met gemengde gevoelens naar het succes van hun Colombianen kijkt
De drie Colombianen van Racing Genk dansen komende nacht de tango met Lionel Messi. Colombia - Argentinië, met als inzet een plek in de finale van de Copa América. Maar het Colombiaanse succes zorgt ook voor problemen voor John van den Brom.
Lees verder

Klein passagiersvliegtuig neergestort in Rusland met 28 mensen aan boord
Een klein passagiersvliegtuig is in het uiterste oosten van Rusland neergestort in zee. Dat meldt het Russische persbureau RIA. De nooddiensten hebben het toestel inmiddels gelokaliseerd. Aan boord waren in totaal 28 personen, onder wie zes bemanningsleden en een of twee kinderen.
Lees verder

Bugatti overgenomen door relatief onbekend bedrijf uit Kroatië
Bugatti is binnenkort niet langer eigendom van de Volkswagen Group. De nieuwe eigenaar, Mate Rimac, is een relatief onbekende fabrikant van elektrische supersportwagens uit Zagreb.
Lees verder

Jonge vrouw (25) dood teruggevonden in Heers
Het parket is een onderzoek gestart nadat een jonge vrouw maandagavond dood werd aangetroffen in een woning in Heers. Ze lag er dood in bed. In het appartement waren nog twee anderen aanwezigen. Allen zijn gekend in het drugsmilieu.
Lees verder

Duits misbruiknetwerk: 14 jaar en internering voor spil die stiefzoontje verkrachtte en uitleende
De rechtbank in Münster heeft dinsdag zware straffen opgelegd in een van de grootste Duitse misbruikzaken van de afgelopen jaren. Hoofdverdachte Adrian V. (28) werd veroordeeld tot veertien jaar cel en 'Sicherungsverwahrung', de Duitse evenknie van internering, wegens ernstig seksueel misbruik van kinderen. Drie medeverdachten kregen celstraffen van tien tot twaalf jaar met eveneens internering vanwege de kans op herhaling. De moeder van V. die haar zomerhuisje beschikbaar stelde voor het misbruik, kreeg vijf jaar cel wegens medeplichtigheid.
Lees verder

Olieprijzen schieten naar hoogste niveau in jaren door geruzie binnen OPEC+
De prijs van ruwe olie gaat vandaag opnieuw omhoog nadat er binnen de OPEC+, dat is het oliekartel OPEC en een reeks bondgenoten, geen akkoord is bereikt over een hogere olieproductie. Het is meer dan zes jaar geleden dat nog zo veel werd betaald voor een vat Amerikaanse olie.
Lees verder