Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 juli 2021

Uitbaters Mediterraneo slaken noodkreet door nijpend personeelstekort (en ze zijn niet alleen): “Bezorgde klanten s...

HLN
Uitbaters Mediterraneo slaken noodkreet door nijpend personeelstekort (en ze zijn niet alleen): "Bezorgde klanten stellen voor om zélf bij te springen, omdat we zo afzien"
Het personeelstekort in de horeca wordt steeds nijpender, na de coronacrisis. Veel mensen in de sector zochten andere oorden op door de lange sluitingen. "Iemand vinden is nu zó moeilijk, ik word er gek van. We gaan van veertig naar dertig couverts, uit noodzaak", zegt Stephanie Kavadias van Grieks restaurant Mediterraneo in Kortrijk. "Het is een drama, we horen overal zo'n verhalen", zegt voorzitter Wim Loontjens van Horeca Zuid-West-Vlaanderen. Er zijn momenteel bijna 900 vacatures niet ingevuld in West-Vlaanderen. Minister Hilde Crevits en de VDAB lanceren een campagne.
Lees verder

Iran lanceert eigen en 'enige goedgekeurde' datingapp: "Voor een duurzaam en geïnformeerd huwelijk"
Iran heeft een door de staat gekeurde datingapp gelanceerd. 'Hamdam' zal singles helpen om de perfecte match te vinden: "Want de familiewaarden worden bedreigd door de duivel", klinkt het. Bovendien zullen experten de koppels tot vier jaar na hun huwelijk bijstaan met advies.
Lees verder

Romelu Lukaku krijgt plekje in Elftal van het EK, Italië alomtegenwoordig en ook Pedri van de partij
Romelu Lukaku krijgt van de Europese Voetbalbond (UEFA) een plek in het elftal van EURO 2020. De Rode Duivel - onze enige landgenoot in het elftal - krijgt voorin onder meer de voorkeur op Harry Kane en Patrik Schick. Europees kampioen Italië levert vijf spelers af.
Lees verder

Focus op jongeren, geld inzamelen en ook u kan een sleutelfiguur zijn: dit wordt De Warmste Week 2021
Deze keer geen Linde Merckpoel of Eva De Roo: De Warmste Week geeft de fakkel door aan 21 jongeren. Naast de drie ambassadeurs Gloria Monserez, Kawtar Ehlalouch en Stéphan Tanganagba gaat de VRT op zoek naar achttien jongeren die heel Vlaanderen op sleeptouw willen nemen. De centrale boodschap van de solidariteitsactie dit jaar is dat iedereen mag zijn wie hij wil zijn. Naast het bespreekbaar maken van dit thema, wordt er ook opnieuw geld ingezameld.
Lees verder

Zoon getuigt op proces 'Kettingzaagmoord': "Wat heeft jullie bezield om deze horror met mijn vader uit te voeren?"
Begin juli hebben echtgenote Rita en haar twee zonen Neil en Sam afscheid genomen van hun man en vader Johan Van der Heyden. De begrafenis volgde twee jaar na de moord op de loodgieter uit Lint in juni 2019. Op het proces vertelde het gezin hoe zij maandenlang in angst en onzekerheid leefden tot de horrorverhalen over de dood van Johan bewaarheid werden.
Lees verder

Transfer Talk. Club Brugge heeft Engelse jeugdinternational op de radar - Eupen haalt ex-speler Standard
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Paris Hilton krijgt eigen kookprogramma op Netflix
Bijna elf jaar na haar laatste volwaardige acteerprestatie haalt Netflix Paris Hilton (40) van onder het stof. De ooit zo beroemde it-girl krijgt vanaf 4 augustus haar eigen kookprogramma op het streamingplatform.
Lees verder

Offerfeest vindt plaats op 20 juli
Het islamitische Offerfeest, waarbij het offer van Abraham herdacht wordt, vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 juli. Dat deelt de moslimexecutieve mee, na overleg met de Raad der Theologen.
Lees verder

Bouwkraan belandt op vrachtwagen: chauffeur in levensgevaar afgevoerd
In de Moerstraat in Zele is dinsdagochtend een zwaar arbeidsongeval gebeurd op een bouwwerf. Bij het opstellen van een bouwkraan liep het mis en brak een onderdeel van de kraan af. Het gevaarte kwam op een cabine van een vrachtwagen terecht waar de chauffeur nog in zat. De man is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis.
Lees verder

Lufthansa verwelkomt niet langer 'dames en heren' aan boord
Geen 'dames en heren' meer aan boord van Lufthansa. De luchtvaartmaatschappij wijzigt haar communicatie en wil passagiers in de toekomst alleen nog aanspreken op een manier die past bij hun gender.
Lees verder

Meer dan de helft van de volwassen Europeanen volledig gevaccineerd
Meer dan de helft van de volwassen burgers van de Europese Unie (EU) is volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dat heeft Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, getweet.
Lees verder

Kinderen (1 en 2) uit warme auto gered in Nederland, ouders zeiden vanaf strand "op te letten met camera"
Twee kinderen van 1 en 2 jaar zijn zondagmiddag uit een warme auto gered bij Wijk aan Zee, niet ver van Amsterdam. Dat meldt de politie IJmond op Facebook. De ouders waren op het strand en hielden de kinderen in de gaten met een camera. Beiden werden aangehouden.
Lees verder

Belgische ziekenhuizen eisen verplichte vaccinatie in de zorg
Alle Belgische ziekenhuizen en de meeste woonzorgcentra pleiten samen voor een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Ze eisen dat het Overlegcomité dit komende vrijdag al beslist.
Lees verder

Grootschalige politieactie tegen bende autodieven in Nederland, Duitsland en België: 5 mensen opgepakt
Nederlandse, Duitse en Belgische politiemensen hebben vanmorgen invallen gepleegd in een groot aantal panden in Nederland, België en het drielandenpunt bij Aken/Vaals. De actie is gericht tegen een internationaal opererende bende van auto- en motordieven. Vijf mensen werden opgepakt.
Lees verder

Geen Vormer in Supercup na hoogrisicocontact
Club Brugge zal het zaterdag in de Supercup tegen Racing Genk zonder Ruud Vormer moeten doen. De Nederlandse aanvoerder van blauw-zwart heeft een hoogrisicocontact gehad en verlaat de groep preventief, zo maakte de club bekend. Vormer is zelf niet besmet met het coronavirus.
Lees verder

Nederlands reproductiegetal stijgt tot 2,17: honderd besmette personen steken 217 anderen aan
Nederland kampt met een sterk stijgend aantal coronabesmettingen en dat is te merken in het reproductiegetal. Dit is gestegen naar 2,17. Dat is het hoogste niveau sinds 24 februari 2020. Het cijfer, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, stond afgelopen vrijdag nog op 1,37.
Lees verder

Vier op de vijf Belgen al geconfronteerd met phishing
Vier op de vijf Belgen zijn al in aanraking gekomen met phishing. Dat meldt consumentenorganisatie Test Aankoop dinsdag op basis van een enquête bij 1.300 Belgen. Test Aankoop roept de banken op om het probleem samen aan te pakken.
Lees verder

Leeft in Koksijde al jarenlang een terrorist onder de radar? Man (36) in cel voor 16 jaar oude aanslag in Bagdad
Een 36-jarige Irakees uit Koksijde is aangehouden op verdenking van een terroristische moord in z'n thuisland. Dat bevestigt het federaal parket. I.A. zou in 2005 betrokken zijn geweest bij een aanslag aan een moskee in Bagdad. Daarbij vielen volgens onze informatie één dode en verschillende gewonden. De Irakees kwam jaren geleden met z'n gezin aan in ons land. Hij ontkent met klem een terrorist te zijn.
Lees verder

KOERS KORT. Sagan past na knieoperatie voor Tokio - EK baanwielrennen verhuist naar Zwitserland
Peter Sagan zal na zijn knieoperatie niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Tokio (23/07-8/08). Dat heeft het Slovaaks olympisch comité bekendgemaakt. Gisteren meldde Bora-hansgrohe dat de drievoudige wereldkampioen na zijn opgave in de Ronde van Frankrijk een kleine operatie aan de knie heeft ondergaan in zijn woonplaats Monaco. Binnen enkele dagen mag hij al opnieuw op de fiets zitten, maar een comeback in Tokio komt te vroeg.
Lees verder

Belgische springpaarden gaan zaterdag in quarantaine voor olympische vlucht naar Tokio: "Als het nu niet lukt, wanneer dan wel?"
Vraag: aan wie denkt u als het over Belgische medailles in Tokio gaat? Ongetwijfeld aan Nafi Thiam en Nina Derwael. Of aan de Red Lions. En Matthias Casse. Voeg daar maar de namen van drie Belgische ruiters en hun drie springpaarden aan toe: "Het zou een teleurstelling zijn om de Spelen zonder medaille te verlaten."
Lees verder