Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 juli 2021

Twee jongeren die na positieve coronatest van Spanje naar België terugkeerden, opgenomen in ziekenhuis

HLN
Twee jongeren die na positieve coronatest van Spanje naar België terugkeerden, opgenomen in ziekenhuis
Een twintigtal Belgische jongeren die in Spanje positief testten voor het coronavirus, keerden de afgelopen dagen toch terug naar ons land. Katrien Corens van reisorganisatie Jongerentravel bevestigde aan VRT NWS dat de jongeren daarvoor vliegtuigtickets kregen van hun ouders. VTM NIEUWS sprak met de zaakvoerder van reisorganisatie Jongerentravel. Reisorganisatie Summer Bash bevestigde vanavond aan VTM NIEUWS dat nog 27 jongeren die bij hen geboekt hadden naar België zijn teruggevlogen zonder eerst een coronatest af te leggen.
Lees verder

Jonge mensen vallen vaker flauw door prikangst: "Je zou verschieten wat een boterham met choco al doet"
18- tot 30-jarigen ervaren opvallend meer prikangst wanneer ze hun coronavaccin laten zetten. Dat merken de verschillende grote vaccinatielocaties, nu de jonge bevolking volop aan de beurt is. "Het zijn bijna uitsluitend jonge kerels die flauwvallen", klinkt het unisono. Maar hoe komt dat? En wat valt eraan te doen?
Lees verder

WIMBLEDON. Italiaan Berrettini is eerste finalist na winst tegen beul Federer
De Italiaan Matteo Berrettini (ATP-9) speelt zondag in Wimbledon zijn eerste grandslamfinale. De 25-jarige Italiaan versloeg in de halve finale de Pool Hubert Hurkacz (ATP-18) in vier sets (6-3, 6-0, 6-7 (3-7), 6-4). De wedstrijd duurde 2 uur en 36 minuten.
Lees verder

Parijs trekt op termijn tot 2.500 soldaten terug uit Sahelregio
Frankrijk gaat zijn militaire aanwezigheid in de Sahelregio afbouwen. Op lange termijn keren er zeker 2.000 militairen terug. Dat heeft president Emmanuel Macron vandaag aangekondigd na overleg met de landen van de G5 Sahel. Dat brengt de Franse troepenaanwezigheid in de regio tegen dan op tussen de 2.500 en 3.000 - vandaag zijn dat er zowat 5.100.
Lees verder

Elk jaar verdwijnen 25 spoorwegoverwegen in ons land, maar niet zonder slag of stoot
Een spooroverweg in een dorp sluiten? Het veroorzaakt vaak discussie tussen buurtbewoners, gemeenten en Infrabel. Federaal mobiliteitsminister Georges Gilkinet (Ecolo) werkt daarom aan een strenger kader, met objectieve criteria en beter overleg. Dat meldt De Morgen.
Lees verder

Ontbossing Amazonewoud breekt nieuw "droevig record" in juni
De ontbossing in het Amazonewoud heeft in juni voor de vierde maand op rij een record gebroken. In het eerste halfjaar is 3.609 vierkante kilometer ontbost, een stijging met 17 procent vergeleken met dezelfde periode van 2020. Dit blijkt uit officiële cijfers die vandaag werden bekendgemaakt.
Lees verder

QUIZ. De Nillies zijn helemaal terug in de mode, wat weet jij nog over de eerste jaren van het millennium?
De Nillies lijken helemaal terug in de mode. Was jij aan het begin van deze eeuw helemaal mee met de laatste nieuwe fashiontrends en nieuwtjes uit showbizzland? Dan moet je deze quiz doen om je millenniumkennis van onder het stof te halen.
Lees verder

VN keuren verlenging van grensovergang voor humanitaire hulp in Syrië goed
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft unaniem een resolutie goedgekeurd die het VN-mechanisme van grensoverschrijdende hulp voor Syrië met zes maanden verlengt, zonder de instemming van Damascus. Het mechanisme zou zaterdag verstrijken.
Lees verder

Regeringscommissaris Ihsane Haouach dient ontslag in bij Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen
Ihsane Haouach heeft haar ontslag aangeboden als regeringscommissaris bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IVGM). Dat blijkt uit een brief aan bevoegd staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo).
Lees verder

WOUT. Een unieke blik achter de schermen bij Wout van Aert en z'n team, tijdens de monumentale overwinning op de Mont Ventoux
"Ik wil misschien eens kijken naar de bergetappes. Niet de zware, maar... De Mont Ventoux? Niet de zware, zei ik." Wout van Aert was vooraf allesbehalve zeker van z'n stuk. En toch pakte hij woensdag in de Tour uit met een groots nummer door de rit met twee keer de Mont Ventoux op zijn naam te schrijven. Dat zorgde voor schitterende beelden - niet alleen op televisie, maar vooral ook áchter de schermen. Van de bespreking op de rustdag over de knuffel met vaste verzorger en boezemvriend Wesley Theunis tot de champagne 's avonds aan tafel. Bekijk hieronder de monumentale overwinning van Van Aert zoals u ze nog niet zag.
Lees verder

Hoe komt het dat Nederland opnieuw moet verstrengen en België niet?
Nederland trapt op de rem om de snelle stijging in het aantal coronabesmettingen terug te dringen. In ons land blijft het op beleidsvlak voorlopig windstil. Vanwaar dat verschil?
Lees verder

Onze chef wielrennen zegt 'châpeau' tegen Cavendish: "Hij krijgt nu alvast de titel van comeback kid van het jaar"
34 ritzeges in de Tour. Het record van Eddy Merckx leek voor de eeuwigheid, maar onze landgenoot heeft vandaag het gezelschap gekregen van Mark Cavendish. "Châpeau!", strooit onze chef wielrennen Marc Ghyselinck met lof. Al plaatst hij ook een kanttekening: "Er worden in deze Tour vragen gesteld bij de prestaties van Tadej Pogacar, maar zijn die terecht?"
Lees verder

Zus van Britney Spears brengt binnenkort haar eigen memoires uit
Jamie Lynn Spears (30), de jongere zus van Britney Spears (39), brengt binnenkort haar eigen memoires uit. Voor de titel van haar toekomstige boek haalde Jamie Lynn bovendien wat inspiratie bij de songteksten van haar zus. Zo koos ze voor 'I Must Confess', een zinnetje dat afkomstig is uit Britney's wereldhit 'Baby One More Time'.
Lees verder

Steeds meer coronapatiënten in het ziekenhuis: moeten we ons zorgen maken? Experten leggen uit
Op amper een week tijd zijn er plots bijna 20 procent méér coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis dan de week voordien. Hoe is dat mogelijk op een moment dat de vaccinatiecampagne zo goed loopt? Wie komt er nu nog in het ziekenhuis terecht? Moeten we vrezen voor nóg een lockdown? "We hebben de indruk gekregen dat de epidemie voorbij is, maar dat klopt niet", klinkt het onder meer bij infectioloog Erika Vlieghe.
Lees verder

Meer dan 1.000 apotheken staan klaar om vanaf maandag snelle antigeentesten af te nemen
Wie komende zomer wil reizen, nog niet de kans heeft gehad om zich volledig te laten vaccineren en er ook niet toe gekomen is om één van de twee gratis PCR-testen te laten afnemen, kan vanaf maandag in duizend apotheken terecht voor een snelle antigeentest.
Lees verder

Brandweerversterking arriveerde pas 15 minuten na eerste ploegen: "Gelukkig hielpen burgers mee blussen"
Dat de brandweerhervorming van zes jaar geleden geen garantie is voor een snellere en efficiëntere hulpverlening werd donderdagavond pijnlijk duidelijk bij een zware brand in Geraardsbergen. Door een gebrek aan hoog genoeg gekwalificeerde brandweermannen werd bijstand gevraagd uit Denderleeuw en Aalst. Die ploegen arriveerden pas 25 minuten na de eerste alarmering.
Lees verder

Kim Kardashian laat de 'W' van Kanye West uit haar merknaam halen
Het is over and out tussen Kim Kardashian (40) en rapper Kanye West (44). Nu ze officieel gescheiden zijn laat Kim de 'W' uit KKW Beauty, de naam van haar schoonheidsmerk, weghalen. Die letter stond voor 'West'.
Lees verder

In 2022 kan je geproduceerde groene stroom doorgeven aan familie, buren of vrienden
Wie zonnepanelen heeft en niet al zijn stroom op dat moment verbruikt, kan die in de toekomst doorgeven aan familie, vrienden of buren. Dat kan gratis of tegen een zelf bepaalde prijs. Op die manier zelf groenestroomleverancier worden, zal kunnen vanaf juli 2022.
Lees verder

Rani Rosius snelt op de 100 meter naar zilver op het EK voor U23
Rani Rosius heeft zilver veroverd in de 100 meterfinale op het EK atletiek U23 in het Estse Tallinn. Ze klokte 11.43.
Lees verder

Kersvers columnist Cédric Van Branteghem: "De atleten kunnen nu enkel rusten en zich focussen. Benieuwd of je dat in de prestaties zal zien"
De Olympische Spelen in Tokio gaan door zónder publiek. Onze columnist Cédric Van Branteghem - zelf tweevoudig olympiër - vindt dat uiteraard een spijtige zaak, maar toont ook begrip voor de organisatie. "Beter deze maatregel dan halfweg de Spelen te moeten stopzetten wegens een corona-uitbraak, want dat zou pas helemaal een catastrofe zijn."
Lees verder