Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 juli 2021

Trump daagt techbedrijven Twitter, Facebook en Google en hun CEO’s voor de rechter

HLN
Trump daagt techbedrijven Twitter, Facebook en Google en hun CEO's voor de rechter
De grotendeels van sociale media verbannen Amerikaanse oud-president Donald Trump gaat rechtszaken aanspannen tegen Facebook, Twitter en Google en hun respectievelijke CEO's Mark Zuckerberg, Jack Dorsey en Sundar Pichai. Dat kondigde hij vandaag aan tijdens een persconferentie. De oud-president beschuldigt de techbedrijven van vooringenomenheid en beweert dat ze conservatieve stemmen de mond snoeren. Hij eist dat zijn accounts snel worden hersteld.
Lees verder

De weg naar Tokio verloopt langs Schoten: Mathieu van der Poel traint op gloednieuw bmx-parcours
Zelfs wereldkampioenen vinden hun weg naar de pumptrack in Schoten, die in mei geopend werd. Zaterdag reed hij nog mee in de Tour de France, maar woensdag waagde Mathieu van der Poel zich met zijn mountainbike aan de bulten en bochten van het bmx-parcours, dat niet bijzonder ver ligt van zijn woning in 's-Gravenwezel. Ongetwijfeld een goede voorbereiding op de Olympische Spelen mountainbiken in Japan einde juli. Daar hoopt van der Poel een gouden plak in de wacht te slepen.
Lees verder

Moeten jeugdkampen echt stopgezet worden na coronabesmettingen? "Kinderen naar huis sturen is niet ideaal"
Al vijf Vlaamse jeugdkampen zijn stopgezet of geannuleerd wegens coronabesmettingen. Ongetwijfeld zullen er deze zomer nog een aantal volgen. Is het echt nodig om kinderen en jongeren naar huis te sturen, waar ze hun ouders en grootouders kunnen besmetten? Zou het niet veiliger zijn om iedereen tot het einde te laten deelnemen aan het kamp? Sciensano-viroloog Steven Van Gucht ziet maar één goede oplossing.
Lees verder

Moeten jeugdkampen echt stopgezet worden na coronabesmettingen? "De kinderen naar huis sturen is niet ideaal"
Al vijf Vlaamse jeugdkampen zijn stopgezet of geannuleerd wegens coronabesmettingen. Ongetwijfeld zullen er deze zomer nog een aantal volgen. Is het echt nodig de kinderen en jongeren naar huis te sturen, waar ze hun ouders en grootouders kunnen besmetten? Zou het niet veiliger zijn om iedereen tot het einde te laten deelnemen aan het kamp? Sciensano-viroloog Steven Van Gucht ziet maar één goede oplossing.
Lees verder

Siemens haalt miljardencontract voor Amerikaanse treinen binnen
Treinbouwer Siemens Mobility heeft in de Verenigde Staten een contract van 3,4 miljard dollar (2,9 miljard euro) binnengehaald. Het gaat om het grootste order dat de dochter van het gelijknamige Duitse technologieconcern ooit binnenhaalde in Noord-Amerika.
Lees verder

Nine-darter voor Dancing Dimi! Van den Bergh pakt uit met perfecte leg tegen Premier League-winnaar Clayton
Van een straffe start gesproken! Dimitri Van den Bergh (PDC-9) heeft nog eens van zich laten horen op het negentiende toernooi van het Players Championship in Coventry. De Belg moest in de achtste finales voorbij Jonny Clayton. In zijn eerste leg pakte hij meteen uit met een nine-darter, op weg naar de overwinning.
Lees verder

Schoonmaakster van Chris Brown klaagt de rapper aan na aanval van zijn hond
Chris Brown (32) heeft opnieuw een proces aan zijn been. Zijn voormalige schoonmaakster sleept hem voor de rechter nadat ze in december aangevallen werd door een van zijn honden. Volgens de vrouw was Brown op het moment van het incident gewoon thuis, maar kwam hij haar niet te hulp geschoten. Om alles nog erger te maken, probeerde hij nadien de aanval te verdoezelen.
Lees verder

22.865 werkzoekenden bij VDAB op lange termijn niet inzetbaar op arbeidsmarkt
22.865 werkzoekenden die bij de VDAB ingeschreven zijn, kunnen op lange termijn niet ingezet worden op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit het vernieuwde rapport voor de maand juni.
Lees verder

Monumentale Wout van Aert kroont zich tot koning van de Mont Ventoux, Tadej Pogacar toont eerste teken van zwakte
Bingo voor Wout van Aert! De Belg heeft de prestigieuze elfde etappe in de Tour de France, met onderweg tweemaal de Mont Ventoux, gewonnen. 'WvA' reed op de tweede beklimming van de mythische col weg van zijn medevluchters.
Lees verder

Van Aert emotioneel bij aankomst: "Dit is misschien mijn mooiste overwinning ooit"
Als eerste boven op de Mont Ventoux en winst in Malaucène, wat een stoot van Wout van Aert in de Tour de France. Onze landgenoot zorgde in de tricolore voor de derde Belgische ritzege. En wat voor één: "Stom om te zeggen, maar ik heb er geen woorden voor."
Lees verder

De Suns blazen de Milwaukee Bucks van het parket in hun allereerste Finals-wedstrijd sinds 1993
Het klikt in Phoenix. In hun allereerste Finals-wedstrijd sinds 1993 bliezen ze de Suns de Milwaukee Bucks van het parket: 118-105. De toon is gezet. En ze zijn niet van zin nu te stoppen.
Lees verder

Cavendish in de voetsporen van Merckx: Brit neemt helm van het hoofd op Ventoux en brengt hommage aan Tom Simpson
Mark Cavendish kent zijn pappenheimers. De Brit nam bij zijn eerste doorkomst aan het herdenkingsmonument voor landgenoot Tom Simpson op de Mont Ventoux even zijn helm af.
Lees verder

Foute man gelinkt aan aanslag Peter R. de Vries: "Het begon als een grap, maar het liep een beetje uit de hand"
Gisterenavond werd 24-jarige Alex rond 21 uur door de politie van een pleintje in Nieuwegein geplukt voor een mogelijke link met de aanslag op onderzoeksjournalist Peter R. de Vries (64). "Mijn vrienden zagen het signalement van de dader en die leek op mij, daarom zetten ze een foto van mij als grap online", vertelt Alex aan NOS Stories.
Lees verder

Ongenaakbare Van Aert op de Ventoux en Pogacar die eerste teken van zwakte vertoont: bekijk hier de hoogtepunten van de elfde etappe
België boven in de Ronde van Frankrijk, want Wout van Aert heeft de koninginnenrit met twee beklimmingen van de Mont Ventoux gewonnen. Dat was niet de enige reden tot juichen bij Jumbo-Visma, want Jonas Vingegaard liet daarnaast op de Ventoux zien dat Tadej Pogacar dan toch ook maar een mens is. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de etappe.
Lees verder

PORTRET. Hoe een Marokkaans jongetje uitgroeide tot de Nederlandse 'Pablo Escobar': "Wie praat, die gaat"
Ridouan Taghi (43) alias de 'Neus' is een man die je liever niet wil kruisen, volgens het Openbaar Ministerie bestelde hij tal van liquidaties via sms. Ook misdaadjournalist Peter R. de Vries wist dat, hij kreeg in 2019 al te horen dat hij op Taghi's dodenlijst stond. Gek genoeg was de drugsbaron nauwelijks bekend bij de politie, tot zijn naam tijdens een politieverhoor over de tong gaat van een drugsdealer die vreest voor zijn leven. Het verhaal van de 'Pablo Escobar' van de Lage Landen, die jarenlang dood en verderf zaaide in Nederland.
Lees verder

PORTRET. Hoe een Marokkaans jongentje uitgroeide tot de Nederlandse 'Pablo Escobar': "Wie praat, die gaat"
Ridouan Taghi (43) alias de 'Neus' is een man die je liever niet wil kruisen, volgens het Openbaar Ministerie bestelde hij tal van liquidaties via sms. Ook misdaadjournalist Peter R. de Vries wist dat, hij kreeg in 2019 al te horen dat hij op Taghi's dodenlijst stond. Gek genoeg was de drugsbaron nauwelijks bekend bij de politie, tot zijn naam tijdens een politieverhoor over de lippen valt van een drugsdealer die vreest voor zijn leven. Het verhaal van de 'Pablo Escobar' van de Lage Landen, die jarenlang dood en verderf zaaide in Nederland.
Lees verder

Kleur in het interieur: penthouse van 5,83 miljoen euro haalt inspiratie uit de omliggende natuur
Het appartement van 483 m² was tot zijn overlijden vorig jaar in handen van een steenrijke Zuid-Afrikaan die de grootste hotelconcerns van zijn land oprichtte. Hij nam enkel vrede met het allerbeste, wat ook af te leiden valt uit het prijskaartje waaraan het penthouse nu te koop staat: 5,83 miljoen euro.
Lees verder

"Mijn papa is mijn held": zoontje Georges en vrouw Sarah genieten van overwinning Van Aert
Wout van Aert heeft zijn eerste zege in deze Tour de France beet. En wat voor een. De Belg won de prestigieuze elfde etappe, met onderweg twee keer de beklimming van de Mont Ventoux. Vrouw Sarah en zoontje Georges zagen hoe Van Aert naar de overwinning soleerde.
Lees verder

Truckers mogen langer de baan op door tekort in Verenigd Koninkrijk
De Britse regering verlengt tijdelijk de rijtijden van vrachtwagenchauffeurs. Daarmee wil ze een oplossing bieden voor het tekort aan truckers in het land.
Lees verder

Druk dagje voor Jumbo-Visma draait goed uit: "Een fantastische prestatie op die mythische berg"
Tony Martin die viel en moest opgeven, Jonas Vingegaard die Tadej Pogacar even achter zich liet en uiteindelijk de ritzege voor Wout van Aert. Het was een emotioneel dagje voor Jumbo-Visma in de Tour de France. Sportief directeur Merijn Zeeman is vol lof over zijn Belgisch kampioen: "Hij heeft het geweldig gedaan."
Lees verder