Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 juli 2021

Trucker knalt op achtergela­ten Peugeot op E17 in Harelbeke: twee doden. Getuige zag twee inzittenden met fles drank...

HLN
Trucker knalt op achtergela­ten Peugeot op E17 in Harelbeke: twee doden. Getuige zag twee inzittenden met fles drank wegvluchten
De E17 richting Frankrijk is na ongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag urenlang versperd geweest ter hoogte van Harelbeke. Oorzaak was een verkeersongeval met een gekantelde vrachtwagen. De trucker was nietsvermoedend op een auto geknald die kort daarvoor midden op de snelweg achtergelaten werd. Bij het ongeval vielen twee doden, de trucker en een bijzitter. De inzittenden van de wagen die achtergelaten werd, zijn nog steeds spoorloos.
Lees verder

Engeland historisch gezien in het nadeel tegen Italië, Schotse krant pakt uit met opmerkelijke frontpagina: "Red ons, Roberto!"
De spanning stijgt. Morgen nemen Engeland en Italië het tegen elkaar op in de finale van het EK. Een historische match, zeker voor de 'Three Lions'. Voor hen is het al 55 jaar geleden dat ze nog een finale speelden (ze wonnen het WK 1966). Alleen zal Engeland wel komaf moeten maken met hun negatieve reeks tegen Italië.
Lees verder

Vanhaezebrouck zoekt zekerheid: AA Gent niet zonder zorgen naar eerste wedstrijd om de knikkers
Een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht leerde Hein Vanhaezebrouck dat AA Gent nog meer zekerheid nodig heeft in de twee boxen. Vooral de zoektocht naar een vervanger van Roman Yaremchuk baart de Gentse coach zorgen.
Lees verder

Washington voorlopig niet van plan troepen naar Haïti te sturen na moord op president
De Verenigde Staten hebben op dit moment geen plannen om militair tussen te komen in Haïti. Dat zegt een hooggeplaatste bron binnen de regering-Biden aan de New York Times. Port-au-Prince had de vroegere bezetter gevraagd om tussen te komen om, in de chaos na de moord op president Jovenel Moïse, te helpen bij de beveiliging van strategische locaties. De Verenigde Naties kregen dezelfde vraag.
Lees verder

Bart Verhaeghe: "Eerlijk? Ik ben blij dat de beursgang niet is doorgegaan, Club is nu meer dan 200 miljoen euro waard"
Eerst nog de finale van het EK voetbal en dan is het nieuwe voetbalseizoen in aantocht. Club Brugge gaat daarbij voor een derde titel op rij. De landskampioen beschikt door de investeringen van Orkila Capital bovendien over meer middelen. Voorzitter Bart Verhaeghe in De Tijd: "Een enorme boost voor Club Brugge. Eerlijk? Ik ben blij dat die beursgang niet is doorgegaan."
Lees verder

Siska Schoeters presenteert deze zomer twee grote muziekshows op Eén: "Ik zie mezelf niet als de leading lady van de VRT"
'Vlaanderen feest' en 'De Zomerhit' op Eén, 'De vijver van Siska' op Radio 2 en tussendoor ook nog opnames voor een nieuw seizoen van 'Durf te vragen'. De agenda van Siska Schoeters (39) zit bomvol deze zomer. "Maar die twee weken vakantie heb ik echt geblokkeerd voor mijn gezin."
Lees verder

REPORTAGE. Een vijfsterrenevent zonder publiek? Daarvoor moet je in Knokke zijn: "Een verlies van 300.000 euro, maar we doen dit uit liefde voor de sport"
Het is één van de belangrijkste paardenconcoursen ter wereld, Knokke Hippique. De voorbije 3 weken verzamelden meer dan 1.000 paarden en honderden ruiters op de site van de toekomstige tweede golfclub. Een investering van zo'n 4 miljoen euro, waarvan organisator Stephan Conter (56) nú al weet dat ze met een verlies van enkele honderdduizenden euro's zullen achterblijven. De reden? De concours vindt grotendeels plaats zonder publiek. "Maar is dat verlies problematisch? Neen, we doen dit uit liefde voor de paardensport." Een blik achter de schermen, waar de grandeur nog steeds aanwezig is.
Lees verder

Brand in fabriek Bangladesh: fabriekseigenaar gearresteerd wegens opzettelijke moord
In Bangladesh heeft de politie de eigenaar van de fabriek Hashem Food and Beverage gearresteerd voor moord. In het fabrieksgebouw ontstond donderdag een grote brand, waarbij 52 personen het leven lieten. Onder de slachtoffers waren kindarbeiders jonger dan 11 jaar. Volgens Jayedul Alam, het hoofd van de lokale politie, was de ingang van de fabriek op het moment van de brand afgesloten en maakte de fabriekseigenaar inbreuk op meerdere brand- en veiligheidsnormen.
Lees verder

LIVE TOUR. Meteen oorlog in overgangsrit, Van Aert: "Als ik in de vlucht zit, maak ik kans om te winnen"
De veertiende etappe in de Tour de France is een kolfje naar de hand van de aanvallers. De rit van Carcassonne naar Quillan omvat 183,7 km, 2.900 hoogtemeters en is door veel renners aangeduid met stip. Zo ook door meerdere landgenoten. Krijgen we straks een vierde Belgische ritzege? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Fans van het hippe schoenenmerk Komrads kunnen co-owner worden
Voor sneakerfans is Komrads geen onbekende. Ze zijn van oudsher geliefd festivalschoeisel en veroveren nu ook wereldwijd harten door duurzaam appelleer te gebruiken. De internationale groei gaat zelfs zo hard dat de eigenaars op zoek zijn naar consumenten die willen investeren in het merk. Onder het mom 'sharing is caring': iemand die zich geroepen voelt om een nieuwe co-owner te worden?
Lees verder

Voorbarige tattoos, nieuwe straatnamen en dreigen met pizza Hawaï: dolenthousiaste Engelsen leven zonder rem toe naar EK-finale
55 jaar moeten ze in Engeland al wachten op een Europese toernooizege. Nu ze morgen de finale spelen in het eigen Wembley, komt dat plots wel heel dichtbij. De Engelse fans steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken, met soms bizarre stunts tot gevolg. We pikten de opvallendste initiatieven er voor u uit.
Lees verder

Half miljard vaccins geleverd aan Europa: voldoende om 70 procent van volwassen EU-bevolking volledig in te enten
De EU-landen hebben genoeg coronavaccins geleverd gekregen om 70 procent van hun volwassen bevolking volledig in te enten. Daarmee heeft de Europese Unie haar woord gehouden, zei voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie.
Lees verder

Nieuwe maatregelen gooien roet in eten voor festivals in Nederland: deze feesten gaan niet door
Alsof je een hond een snoepje voorhoudt en het vervolgens wegtrekt. Zo voelt het voor organisatoren en veel liefhebbers van festivals in Nederland. Met 1,5 meter, zitplekken en een beperkt bezoekersaantal kan een groot deel van de evenementen zeker een maand niet doorgaan bij onze noorderburen, zo werd pijnlijk duidelijk na de persconferentie van premier Mark Rutte gisteravond. AD.nl goot de feesten die wederom gecanceld zijn in een overzicht.
Lees verder

Een van laatste overlevenden van vrouwenorkest Auschwitz overleden
In de nacht van vrijdag op zaterdag is de Duitse muzikante Esther Bejarano op 96-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Meron Mendel, directeur van de Bildungsstätte Anne Frank, op Twitter. Bejarano maakte deel uit van het vrouwenorkest van het concentratiekamp Auschwitz en was een van de laatste overlevenden van dat orkest.
Lees verder

Football is coming home: maar hoe home is home? De mijlpalen van voetbalgidsland Engeland
Is voetbal echt een Engelse uitvinding? Met andere woorden is "It's coming home" puur pretentie begon het echt allemaal in Engeland? De antwoorden vindt u hier.
Lees verder

RECENSIE. 'Gossip Girl': "Een tv-icoon die haar eigen schoenen niet kan vullen"
Negen jaar geleden werd het lopend vuurtje van 'Gossip Girl' met een historische anticlimax uitgeplast. De digitale restanten van de iconische roddelblog hebben echter terug vuur gevat en bestoken nu een nieuwe generatie rijkeluiskinderen. Maar houden we nog wel van 'gossip girl'? Of is het gewoon de zoveelste internettrol die wil niet snel genoeg kunnen blokkeren? Evelien Delgouffe zoekt in onze Kijkgids voor u uit of u deze reeks op Streamz moet streamen of skippen.
Lees verder

Mooi beeld: Cavendish maakt pitstop bij ex-ploeg Ineos, groene trui krijgt felicitaties van collega-sprinter Greipel
Tussen de startinterviews door maakte Mark Cavendish even tijd voor een pitstop bij de ploegwagen van Ineos. Daar kent de Brit uiteraard nog mensen, hij reed in 2012 in dienst van het toenmalige Team Sky. Cavendish was nog op de sukkel met het plaatje onder zijn schoen, en kreeg de nodige materialen toegestoken van Ineos. Het probleem leek snel opgelost, klaar voor een dagje in het peloton?
Lees verder

Besmette jongeren na rit van 18 uur weer thuis uit Lloret de Mar: "We zijn vrij zeker: een groepje Duitsers heeft ons aangestoken"
Ze zijn weer thuis, de 350 jongeren die met Summer Bash aan de Spaanse Costa Brava op vakantie waren. Maar niet allemaal verkeren ze in even goede conditie: liefst 124 tieners werden de voorbije week ziek nadat ze het coronavirus opliepen. De bussen met de positieve gevallen arriveerden zaterdagochtend – na een rit van 18 uur - aan het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen. Wij wachtten hen op, samen met hun ouders. "Met mijn besmette dochter en haar vriendin in één auto? Toch maar even de dokter gebeld voor goede raad."
Lees verder

Spaanse politie arresteert vierde verdachte in zaak homofobe aanval op 24-jarige Samuel Luiz
De Spaanse politie heeft een vierde verdachte gearresteerd in de zaak van de fatale en mogelijk homofobe aanval op Samuel Luiz Muñiz. De 24-jarige verpleger werd vorig weekend in elkaar geslagen door een groep van minstens zeven mensen, waarna hij in het ziekenhuis overleed. Het incident ontketende in Spanje een golf van protesten door LGBTQ+-groepen.
Lees verder

Technisch defect aan bagagesysteem veroorzaakt hinder op luchthaven
Op de luchthaven in Zaventem hebben verschillende vluchten vertraging opgelopen. Oorzaak is een technisch defect aan het bagagesysteem. Dat probleem is ondertussen opgelost, maar er zal nog enige tijd hinder blijven.
Lees verder