Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 juli 2021

Trix heeft meer dan 35 tattoos: “Enkel mijn gezicht en hals wil ik vrij houden, net als mijn borsten.” Zo verzorg...

HLN
Trix heeft meer dan 35 tattoos: "Enkel mijn gezicht en hals wil ik vrij houden, net als mijn borsten." Zo verzorg je 'inked skin' het best
"Ze zijn een onderdeel van mezelf, ze hebben me gemaakt tot het unieke wezentje dat ik ben." Trix (24) heeft tattoos, véél tattoos. Hoeveel exact, dat weet ze niet, maar ze gokt dat het er meer zijn dan 35. In onze reeks 'Mijn huid, mijn canvas' vertelt ze waarom ze haar huid (bijna) volledig wilt beschilderen met inkt. Ook al kost haar dat soms bloed, zweet en tranen. Letterlijk: "Ik moest huilen, was bijna flauwgevallen en moest bijna overgeven." Een dermatoloog en tatoeage-artiest leggen uit hoe je een velletje à la Trix moet verzorgen.
Lees verder

Club verkoopt Kossounou aan Leverkusen voor bijna 30 miljoen en haalt vervanger bij OGC Nice
De kassa rinkelt op Jan Breydel, luider dan ooit tevoren. Odilon Kossounou (20) vertrekt naar het Duitse Leverkusen, dat net geen 30 miljoen euro neertelt voor de verdediger. Een absoluut recordbedrag voor een verdediger in onze competitie. Club Brugge hoopt met Nice-verdediger Stanley Nsoki snel een vervanger te strikken.
Lees verder

IN BEELD. Koning Filip en zijn gezin wonen 'coronaveilig' Te Deum bij in Brussel
Vanochtend heeft het traditionele Te Deum plaatsgevonden in de Brusselse Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal. Dat gebeurde in aanwezigheid van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth (18), prins Gabriel (17), prins Emmanuel (15) en prinses Eléonore (12). Door de coronacrisis werd dit jaar gesleuteld aan de opzet: er was minder publiek aanwezig en er werd ruime afstand gehouden tussen de aanwezigen.
Lees verder

Belgisch topmodel Hannelore Knuts haalt uit naar modewereld: "Wij zijn 'mooi' en mogen dus nooit klagen"
Belgisch topmodel Hannelore Knuts (43) trekt stevig van leer op sociale media. Hannelore, die in Hasselt werd geboren en destijds haar studies fotografie opgaf om haar dromen als model na te jagen, is na meer dan 20 jaar in de modewereld gefrustreerd door wat ze allemaal rondom haar ziet gebeuren. Haar relaas postte ze op haar Instagrampagina.
Lees verder

Tien lichtgewonden bij schietpartij in Italiaanse discotheek
Een man heeft afgelopen nacht het vuur geopend in een discotheek in het zuiden van Italië. Tien aanwezigen raakten lichtgewond, zo berichten de media.
Lees verder

Opgeleid bij Arsenal, Europees beloftenkampioen en hersteld van kuitbeenbreuk: wie is Kristoffer Olsson, de nieuwste aanwinst van RSCA?
Anderlecht heeft Kristoffer Olsson (26) aangetrokken. De Zweedse EK-ganger is de opvolger van Sambi Lokonga, maar voorlopig een onbekende voor het grote publiek. Wij stellen Olsson voor aan de hand van vijf weetjes.
Lees verder

Kroonprins Frederik sluit tijd bij Olympisch Comité af
Kroonprins Frederik van Denemarken (53) neemt woensdag na twaalf jaar afscheid als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De oudste zoon van koningin Margrethe (81) woonde woensdagochtend digitaal zijn laatste algemene vergadering bij, in aanloop naar de Olympische Spelen.
Lees verder

"Ik leef niet in angst om besmet te raken": Nina Derwael en andere gymnasten namen intrek in olympisch dorp
Nina Derwael telt de dagen af. Nog vier keer slapen en dan begint ze aan de kwalificaties in de artistieke gymnastiek. Intussen kan ze op de Olympische Spelen wennen aan het leven in het olympisch dorp: "Ik leef niet in angst om besmet te raken, ik houd me aan de regels." Ook de andere Belgische atleten in Tokio maken zich geen grote zorgen: "We letten goed op."
Lees verder

Onze Olympiërs voorgesteld (#8). Broer en zus, verloofde koppels en kanshebbers op een medaille: deze atleten hopen zich in Tokio als een vis in het water te voelen
66 mannen. 55 vrouwen. Verspreid over 25 sporten. Team Belgium zakt met maar liefst 121 atleten af naar Tokio, met maar één doel: eeuwige glorie op de Olympische Spelen. Van wielrennen over kajak tot boogschieten: in een tiendelige reeks stellen wij ze allemaal aan u voor. Vandaag deel 8, waarin we een duik nemen in de watersporten.
Lees verder

Dat families nu al afscheid kunnen nemen van dierbaren hebben ze mee te danken aan DVI-team van federale politie: "Na pakweg een week is een gezicht onherkenbaar"
Van de 31 lijken die al teruggevonden werden na de overstromingen zijn er twee nog niet geïdentificeerd. De specialisten van het DVI-team stellen alles in het werk om na de 29 andere dode lichamen ook deze een naam te geven. "We hebben maar één tijdsdruk: elk slachtoffer zo snel mogelijk terugbezorgen aan de familie."
Lees verder

Wrevel en twijfels in cultuursector over verplichte vaccinaties: "We leven toch niet in een dictatuur?"
Komt het in de cultuurwereld tot een botsing over vaccins? Velen willen namelijk enkel gevaccineerden toelaten tot de set, om grote problemen bij een besmetting te voorkomen. "Want verzekeringen weigeren de vertraging te vergoeden", klinkt het bij regisseur Marc Punt (59). Al is niet iedereen in de sector voor een verplichte vaccinatie te vinden. "Er wordt misbruik gemaakt van de situatie."
Lees verder

Duik deze zomer in de literatuur: 5 boekenpakketten voor heerlijk luie dagen
De zomer betekent voor veel mensen eindelijk tijd om te lezen! Met een boekenpakket koop je je lectuur aan voordelige prijs en kan je er meteen voor lange tijd tegenaan. Dat is dus dubbel gewonnen. Of je nu houdt van thrillers, liefdesromans of zweert bij klassiekers: wij vonden een boekenpakket op jouw maat.
Lees verder

DVI-team van federale politie geeft lijken opnieuw een naam: "Het meeste succes boeken we met gebitgegevens"
Van de 31 lijken die al teruggevonden werden na de overstromingen zijn er twee nog niet geïdentificeerd. De specialisten van het DVI-team stellen alles in het werk om na de 29 andere dode lichamen ook deze een naam te geven. "We hebben maar één tijdsdruk: elk slachtoffer zo snel mogelijk terugbezorgen aan de familie."
Lees verder

Meisje (3) dood aangetroffen in auto van buurman in Vogezen
Een driejarige peuter is maandag levenloos aangetroffen in een auto in de Vogezen in Frankrijk. De politie vond het kind in de wagen van een buurman nadat het als vermist was opgegeven.
Lees verder

Nederlander (28) verdacht van hulp bij zelfdoding, meerdere slachtoffers
Een 28-jarige man uit Eindhoven wordt verdacht van hulp bij zelfdoding bij meerdere mensen. De verdachte is geen arts of apotheker. Hij verstrekte een middel tegen betaling.
Lees verder

Deze zomer mag je opvallen aan het zwembad, bewijzen deze 3 trends in badpakken- en bikinimode
De zon schijnt, vakantie lonkt. En bij zomer hoort natuurlijk een badpak of bikini. Mag het wat meer zijn dan alweer datzelfde zwarte setje? Top, want dat is dit jaar exact de filosofie achter drie grote trends in badmode. Extra kleurrijk, extra vrouwelijk of extra exotisch: take your pick.
Lees verder

Waanzinnige taferelen: spelers van Argentijnse topclub Boca gooien met hekken en brandblussers naar politie
Wat een taferelen. Boca Juniors kon de uitschakeling in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, maar moeilijk verteren. Nadat Atlético Mineiro na penalty's te sterk was, gooiden de Boca spelers met alles wat los en vast zat. De politie antwoordde met traangas.
Lees verder

Dit resultaat krijg je als een modedesigner een huis ontwerpt
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa op het Indonesische eiland Bali.
Lees verder

Rode Kruis gaat wekenlang maaltijden uitdelen aan tienduizend gezinnen in rampgebied: "De mensen appreciëren dit enorm"
Het Rode Kruis is een gigantische operatie aan het voorbereiden om naar schatting tienduizend gezinnen in het rampgebied twee warme maaltijden per dag te bezorgen. De hulporganisatie is al op kleinere schaal gestart in de gemeente Trooz. "We hebben gisteren al 700 warme maaltijden bedeeld en dat wordt enorm geapprecieerd door de mensen daar", vertelt Jan Poté, woordvoerder van Rode Kruis Vlaanderen, aan onze redactie.
Lees verder

Gent betaalt de slachtkosten voor het Offerfeest terug. "Wordt de factuur voor mijn kerstkalkoen dan ook terugbetaald?"
Consternatie in Gent. Het stadsbestuur betaalt - via de vzw InGent - dit jaar de slachtkosten terug voor moslims die een schaap ritueel laten slachten. Gent heeft al enkele jaren geen eigen slachtvloer meer, dus de moslims moeten uitwijken naar pakweg Eeklo of Zottegem. De Gentse oppositie steigert. "De scheiding tussen kerk en staat - of eerder moskee en staat - is weer ver te zoeken. Waar mogen wij de bonnetjes voor ons communiefeest indienen?"
Lees verder