Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 19 juli 2021

Transfer Talk. Memphis Depay na vakantieperiode aangekomen in FC Barcelona - AEK Athene kondigt Vranjes aan

HLN
Transfer Talk. Memphis Depay na vakantieperiode aangekomen in FC Barcelona - AEK Athene kondigt Vranjes aan
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

INTERVIEW. Rousseau over dreigement PS-ministers: "Op basis van chantage voor een bepaalde groep de regels aanpassen, ligt voor ons ook moeilijk"
Hoogspanning in de federale regering. De PS-ministers dreigen met ontslag als één van de hongerstakende sans-papiers komt te overlijden. Die bom dropte PS-vicepremier Pierre-Yves Dermagne net voor de middag, en Ecolo sloot zich er al bij aan. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, Dermagnes partner aan Vlaamse kant, bewandelt een andere lijn. "Zij kiezen voor de schijnwerpers, wij werken achter de schermen aan een oplossing."
Lees verder

Zoekactie naar overlevenden in Vesdervallei stopgezet: "We moeten realistisch zijn"
Vijf dagen na de overstromingen van 14 juli zijn de zoekacties naar overlevenden in de vallei van de Vesder afgelopen. Dat heeft korpschef Alain Barbier van de politiezone Vesder gezegd in Pepinster.
Lees verder

Elke volwassen Nederlander kan tweede prik AstraZeneca inruilen voor Pfizer
Alle Nederlandse volwassenen die een eerste prik met het coronavaccin van AstraZeneca hebben gehad, kunnen vanaf vandaag een afspraak maken voor een tweede prik met het vaccin van Pfizer. Het omboeken begon vrijdag voor mensen die in 1956 of daarvoor zijn geboren. Op zaterdag kwam die mogelijkheid er voor mensen uit 1957. Het was de bedoeling dat deze week andere groepen aan de beurt zouden komen, om de beurt, maar daarvan wordt afgezien. In plaats daarvan kan iedereen die in 1958 of daarna is geboren vanaf nu omruilen.
Lees verder

Kunnen ze een snertseizoen afwenden? De hamvragen en smaakmakers bij Eupen en STVV
Eupen en STVV waren beide nog niet echt actief op de transfermarkt. Beide ploegen lijken af te stevenen op een moeilijk seizoen. Bij STVV rekenen ze op de snelheid en doeltreffendheid van de enige nieuwkomer tot nog toe Aboubakary Koita. Eupen haalde Jérôme Déom terug naar België. "Ik hoop bij Eupen de verwachtingen in te lossen", klinkt het.
Lees verder

Mahdi na dreigement PS: "Met grote uitspraken komen we geen stap dichter, nu vermijden dat er mensen sterven"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zegt dat er geen collectieve regularisatie van de hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk zal komen. Wel zullen individuele dossiers "prioritair behandeld worden en zal er rekening worden gehouden met alle mogelijke humanitaire redenen" voor eventuele regularisatie. Dat de regering zou vallen over het dossier, zou Mahdi "minder belangrijk vinden dan dat er iemand komt te sterven: dat moeten we te allen prijze vermijden", zo zei hij deze namiddag bij HLN Live.
Lees verder

Mahdi na dreigement PS: "Met grote uitspraken komen we geen stap dichter", De Croo behoudt vertrouwen in staatssecretaris
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zegt dat er geen collectieve regularisatie van de hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk zal komen. Wel zullen individuele dossiers "prioritair behandeld worden en zal er rekening worden gehouden met alle mogelijke humanitaire redenen" voor eventuele regularisatie. Dat de regering zou vallen over het dossier, zou Mahdi "minder belangrijk vinden dan dat er iemand komt te sterven: dat moeten we te allen prijze vermijden", zo zei hij deze namiddag bij HLN Live. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zegt intussen het volste vertrouwen te behouden in Mahdi. "Het laatste waar mensen nood aan hebben is een nieuwe politieke crisis."
Lees verder

Mahdi na dreigement PS: "Met grote uitspraken komen we geen stap dichter, er komt geen collectieve regularisatie"
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) zegt dat er geen collectieve regularisatie van de hongerstakers in de Brusselse Begijnhofkerk zal komen. Wel zullen individuele dossiers "prioritair behandeld worden en zal er rekening worden gehouden met alle mogelijke humanitaire redenen" voor eventuele regularisatie. Dat de regering zou vallen over het dossier, zou Mahdi "minder belangrijk vinden dan dat er iemand komt te sterven: dat moeten we te allen prijze vermijden", zo zei hij deze namiddag bij HLN Live.
Lees verder

CELEBS 24/7. Dwayne Johnson haalt zijn innerlijke kind boven en Gal Gadot viert een speciale feestdag
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

'De Redders' en 'Het Rad' vanaf begin augustus op tv
Augustus belooft een entertainende maand te worden voor de Play4-kijkers. Vanaf 2 augustus begint de nieuwe serie 'De Redders', met onder meer Julie Vermeire (23) in de hoofdrol. Daarnaast gaat ook 'Het Rad' die dag terug van start, met onder meer Sam Gooris als letterzetter.
Lees verder

VAB verwacht druk verkeersweekend: zaterdag wordt rode dag
Komend weekend wordt het zeer druk op de Franse wegen, waarschuwt de mobiliteitsorganisatie VAB. Aanstaande zaterdag wordt er veel verkeer verwacht, en ook de Duitse, Italiaanse, Oostenrijkse en Zwitserse wegen kleuren rood.
Lees verder

Sambi spreekt Arsenal-fans eerste keer toe: "Wat jullie mogen verwachten? Oordeel daar zelf maar over"
Na lang wachten is de kogel door de kerk: Albert Sambi Lokonga verhuist naar Noord-Londen. Op de website van Arsenal geeft Sambi zijn eerste interview. De Luikenaar geeft toe dat hij geen seconde twijfelde toen Arsenal kwam aankloppen. "Ik kan niet wachten om in het Emirates Stadium te spelen."
Lees verder

HELPENDE HANDEN. Rode Kruis zamelt bijna 4 miljoen euro in voor slachtoffers noodweer
Het Rode Kruis heeft sinds vrijdag 3,9 miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers van het noodweer in ons land. Dat meldt de hulporganisatie in een persbericht. Ook hebben 10.700 Belgen zich al aangemeld om als vrijwilliger te helpen.
Lees verder

Uitgespuwd door het volk: zus van de Spaanse koning leeft in ballingschap na fraudeschandaal
Iñaki Urdangarin (53), de schoonbroer van koning Felipe VI (53) van Spanje, is na de helft van zijn celstraf de facto weer op vrije voeten. Een nieuw hoofdstuk voor prinses Cristina (56) en haar man begint, maar niet per se één dat rooskleurig zal zijn: ze worden uitgespuwd door het volk én door Felipe en z'n echtgenote Letizia (48), en Iñaki's opsluiting heeft een zware tol geëist van hun vier kinderen. Gelukkig vindt de prinses wel steun in Abu Dhabi, bij... haar eveneens verbannen vader.
Lees verder

RECENSIE. 'Why Women Kill 2': "Vertrouwde lichtvoetigheid in een naoorlogs kleedje"
Marc Cherry, de man die de wereld acht seizoenen van 'Desperate Housewives' offreerde, heeft met 'Why Women Kill' een nieuwe dramakomedie beet waarin hij z'n voorliefde voor vrouwen op de rand van een zenuwinzinking beschildert. Na het succesvolle eerste seizoen op Streamz is hij nu terug met een vervolg. Maar kan die ons nogmaals dezelfde verslavende cocktail vol moord, verraad en visuele schoonheid serveren? Evelien Delgouffe zoekt in onze Kijkgids voor u uit of u deze reeks moet streamen of skippen.
Lees verder

Colombia rouwt om de dood van Julián Esteban Gómez, de jongen die wereldberoemd werd na de overwinning van Egan Bernal in de Tour
De dertienjarige Julián Esteban Gómez is in Colombia met zijn fiets aangereden door een auto en overleed ter plaatse. De dader pleegde vluchtmisdrijf en liet het jongetje aan zijn lot over. Gómez werd wereldberoemd toen hij weende van geluk bij de eindoverwinning van zijn landgenoot Egan Bernal in de Tour de France van 2019. De winnaar van de afgelopen Ronde van Italië was zijn grote voorbeeld.
Lees verder

UEFA maakt kanshebbers op Goal van het Seizoen bekend (en daar zitten ook twee Belgische kwelduivels tussen)
De UEFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor het Goal van het Seizoen, de verkiezing voor het mooiste doelpunt van het afgelopen seizoen uit de verschillende internationale competities van Europa. Aan twee van die genomineerde treffers hebben de Belgische voetballiefhebbers geen al te beste herinneringen.
Lees verder

Akkoord OPEC+ en corona duwen olieprijzen omlaag
De olieprijzen zijn maandag gezakt naar hun laagste peil in anderhalve maand. Dat gebeurde daags nadat de OPEC+ (het oliekartel OPEC en zijn partnerlanden) een akkoord had bereikt over een productieverhoging, en dat op een moment dat een heropflakkering van de coronabesmettingen dreigt te wegen op de wereldwijde vraag.
Lees verder

Nieuwe cijfers Statbel: gezondheidssector gevoeligst voor gezondheidsrisico's, mannen meer kans op arbeidsongevallen
Het statistiekbureau Statbel publiceerde vandaag cijfers over gezondheidsrisico's op het werk. De interessante resultaten: mensen met een job in de gezondheidszorg blijken het gevoeligst voor gezondheidsrisico's en mannen hebben meer kans op arbeidsongevallen dan vrouwen.
Lees verder

Zon? Smeer je kat in met zonnebrandcrème: "Het voorkomt permanente huidschade"
Mooi weer betekent voor velen automatisch zonnecrème. Maar wist je dat je ook je kat moet insmeren? Vooral hun oren zijn erg gevoelig, en kunnen zelfs zodanig verbanden dat er onomkeerbare schade ontstaat. Een dierenarts licht toe.
Lees verder