Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 juli 2021

Transfer Talk. Club Brugge denkt aan Idrissi, die voor 12 miljoen naar Sevilla ging - Antwerp rond met Noorse interna...

HLN
Transfer Talk. Club Brugge denkt aan Idrissi, die voor 12 miljoen naar Sevilla ging - Antwerp rond met Noorse international
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Het vakantie­geld van Kathleen Aerts (43): "We zijn een erg ondernemende familie als we op vakantie gaan"
Kathleen Aerts (43), ex-K3'tje met een eigen reisbureau in Zuid-Afrika, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten, die voor de gelegenheid een zomers tintje kreeg, vertelt ze honderduit over waar ze haar vakantiegeld aan uitgeeft. "Avontuur is voor mij belangrijker dan souvenirs of een chic hotel."
Lees verder

Summer Bash haalt 350 jongeren vroegtijdig terug naar huis van vakantie in Spanje: "Intussen al 24 besmettingen, we willen geen enkel risico lopen"
Jongerenreisorganisatie Summer Bash heeft beslist om alle 350 jongeren die momenteel op vakantie zijn aan de Costa Brava, vroegtijdig terug naar huis te brengen. "Er zijn intussen al 24 jongeren positief getest op corona, we willen geen risico's nemen", zegt woordvoerder van Summer Bash Jordy S'Jongers.
Lees verder

Afgestudeerd? Zo vind je snel dé job die bij je past
Sommige schoolverlaters hebben al een contract op zak wanneer zij hun diploma in ontvangst nemen. Omdat ze op hun stageplaats aan de slag mogen bijvoorbeeld, of omdat ze al hebben gesolliciteerd via een jobbeurs in de loop van het academiejaar. Heb jij nog géén idee wat je professionele toekomst brengt? Geen paniek. Als je onderstaande adviezen van Jobat.be in het achterhoofd houdt, zal dat niet lang meer duren.
Lees verder

Les Mouettes, laatste hotel op de zeedijk van Wenduine, viert 75ste verjaardag: "Er is al veel veranderd sinds 1946, maar de ongedwongen sfeer is gebleven"
Mama Pascale en haar kinderen Joeri en Joyce vierden deze week de 75ste verjaardag van hotel Les Mouettes op de zeedijk van Wenduine. Ondertussen is dit al de vierde generatie die in de zaak gestapt is. Les Mouettes is het laatste overgebleven hotel op de zeedijk van Wenduine.
Lees verder

China voert gezichtsherkenning in om gameverslaving bij kinderen tegen te gaan
De Chinese spelletjesgigant Tencent voert gezichtsherkenning in om te voorkomen dat kinderen 's nachts gamen. Het moet gameverslaving tegengaan.
Lees verder

30 jaar cel voor viervoudige moord na familieruzie over kist met goudstaven
In het westen van Frankrijk is een man die op koelbloedige wijze vier familieleden vermoordde tot 30 jaar cel veroordeeld. Hij dacht dat ze goudstaven verborgen hielden voor de rest van de familie, een gerucht dat zijn schoonmoeder verspreid had. Zijn echtgenote kreeg drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. Zij hielp de lijken verstoppen.
Lees verder

Dertig jaar cel voor viervoudige moord na familieruzie over kist met goudstaven
In het westen van Frankrijk is een man tot 30 jaar cel veroordeeld die op koelbloedige wijze vier familieleden vermoordde. Hij dacht dat ze goudstaven verborgen hielden voor andere familieleden. Zijn echtgenote kreeg drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. Zij hielp de lijken ververstoppen.
Lees verder

"Dictator Kim Jong-un gezond, ondanks gewichtsverlies"
De vermagerde Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft vermoedelijk geen ernstige gezondheidsproblemen. Wel schat de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst volgens een parlementariër dat de dictator zo'n 10 tot 20 kilo is kwijtgeraakt. Op videobeelden was al te zien dat hij flink is afgevallen.
Lees verder

Thijs Zonneveld wil in hoofd kruipen van Wout van Aert: "Wout had zijn klimmersbenen ondergeschroefd, hij was weer half mens-half brommer"
Natuurlijk genoot Thijs Zonneveld van Wouts glansprestatie in de Tour de France. De columnist had medelijden met de vluchtgenoten - als lammetjes naar de slachtbank. Maar Zonneveld is ook onder de indruk van hoe Van Aert na een verloren massasprint meteen de klik kon maken: dan maar op de Ventoux. "Ik durf me geen voorstelling te maken hoe het werkt in zijn hoofd."
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt mensen die last hebben van gênante zomerkwaaltjes
Eindelijk is het zomer! Dat betekent meer zon, meer buitenkomen en dus ook jezelf meer blootgeven. Maar wat als je last hebt van een vervelend probleempje dat elk jaar opnieuw de kop opsteekt? Laat het jouw zomer niet verpesten: wij willen er graag over horen en gaan samen met jou op zoek naar nieuwe oplossingen.
Lees verder

Angelina Jolie wil haar deel van de wijngaard met Brad Pitt verkopen
Angelina Jolie (46) wil dolgraag alle nog bestaande banden met ex Brad Pitt (57) verbreken. Zo wil ze graag haar aandeel in hun gezamenlijke wijngaard in Frankrijk verkopen, maar daar heeft ze de hulp van een rechter voor nodig. Dat schrijft TMZ.
Lees verder

Angelina Jolie wil haar deel van wijngaard met Brad Pitt verkopen
Angelina Jolie (46) wil dolgraag alle nog bestaande banden met ex Brad Pitt (57) verbreken. Zo wil ze graag haar aandeel in hun gezamenlijke wijngaard in Frankrijk verkopen, maar daar heeft ze de hulp van een rechter voor nodig. Dat schrijft TMZ.
Lees verder

Wanneer is een reisbijstandsverzekering nuttig?
Een reisbijstandsverzekering schept gemoedsrust op vakantie. Maar om beschermd op reis te vertrekken, hoef je niet altijd een bijkomende polis af te sluiten. De verzekering via jouw mutualiteit of kredietkaart kan mogelijk al volstaan. Of een extra verzekering aangewezen is, hangt sterk af van jouw bestemming en reisplannen. Spaargids.be legt uit waar je rekening mee moet houden.
Lees verder

Koning Willem-Alexander en Máxima blij dat hun dochters zich laten vaccineren tegen corona
De Nederlandse prinsessen Amalia (17), Alexia (16) en Ariane (14) willen zich alle drie laten vaccineren tegen het coronavirus. Koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) zijn blij dat hun dochters hun bijdrage leveren tegen het 'verschrikkelijke' virus. Amalia, die in december 18 jaar wordt, heeft haar oproep voor de prik zelfs al ontvangen. Dat vertelden koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan het einde van hun driedaagse staatsbezoek aan Duitsland, op de Nederlandse ambassade in Berlijn.
Lees verder

Beelden opgedoken van inval in huis verdachte van aanslag op Peter R. de Vries
Er zijn beelden opgedoken van de politie-inval in het huis van een van de verdachten van de liquidatiepoging op misdaadjournalist Peter R. de Vries. Agenten in kogelwerende vesten gingen in de nacht van dinsdag op woensdag even na drie uur in het dorp Maurik (provincie Gelderland) de woning binnen van de 35-jarige Pool die mogelijk de schutter in zijn auto vervoerde.
Lees verder

Argentijnse golfer die US Open won twee jaar naar cel voor mishandelen ex-vriendin
De Argentijnse golfer Angel Cabrera, tweevoudig winnaar van een major, moet twee jaar de gevangenis in voor het mishandelen van zijn ex-vriendin. Cabrera (51) werd begin dit jaar opgepakt in Brazilië op verdenking van huiselijk geweld.
Lees verder

Dj Diplo beschuldigd van seksueel misbruik
De Amerikaanse dj Diplo, wiens echte naam Thomas Wesley Pentz (42) is, wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Hij zou een dronken vrouw gedwongen hebben om orale seks met hem te hebben. Bovendien zou hij het hele gebeuren gefilmd hebben. Dat schrijft TMZ.
Lees verder

WeChat verwijdert tientallen accounts van studentenverenigingen die zich inzetten voor de LGBTQ+-community
De Chinese berichtendienst WeChat heeft tientallen accounts van LGBTQ+-accounts van Chinese studenten verwijderd. Volgens eigenaar Tencent waren zij in overtreding met de "regels inzake het beheer van accounts die openbare informatiediensten aanbieden op het internet". De groepen, veelal beheerd door studentenverenigingen, vrezen echter dat ze het slachtoffer zijn van een hard anti-homobeleid.
Lees verder

Indrukwekkend cameraschild in Knokke-Heist werpt vruchten af en lost nu ook reeks diefstallen van luxewagens op: "Kunnen gericht achtervolging inzetten"
Het uitgebreide cameranetwerk van de lokale politie Damme/Knokke-Heist werpt z'n vruchten af. Dat blijkt uit de resultaten die de politiezone bekendmaakte. Het politieteam rukte vorig jaar 498 keer uit voor incidenten die een cameraoperator live vaststelde en onderschepte 164 wagens dankzij de nummerplaatlezers. "Enkele weken geleden losten we dankzij de camera's ook een reeks diefstallen van luxewagens op", zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe.
Lees verder