Doorgaan naar hoofdcontent

Tot bijna 500 euro welkomstkorting bij energieleveranciers: waar moet je op letten?

HLN
Tot bijna 500 euro welkomstkorting bij energieleveranciers: waar moet je op letten?
Tot 476 euro per jaar, zo hoog kunnen welkomstkortingen oplopen. Energieleveranciers proberen er nieuwe klanten mee te lokken en consumenten kunnen er veel voordeel uit halen. Maar wat staat er in de kleine lettertjes? Mijnenergie.be legt uit waar je op moet letten.
Lees verder

Een hoop gescheld en een trap in het ijle, Conor McGregor hangt het haantje uit voor gevecht met Poirier: "Hij eindigt op een brancard"
Wat Conor McGregor betreft is zijn gevecht met Dustin Poirier van komende zaterdag al begonnen. De Ierse MMA-vedette liet zich afgelopen nacht in Las Vegas helemaal gaan tijdens de persconferentie voorafgaand aan de clash. Hij schold zijn tegenstander verrot en deelde zelfs al een trap uit. "Ik ga deze man vermoorden.''
Lees verder

Citytrip bij de bovenburen: deze 5 Nederlandse steden moet je eens bezocht hebben
Wil je er even tussenuit deze zomer? Nederland is de perfecte bestemming voor een snelle citytrip. Volgende steden liggen vlak bij de deur, maar hebben toch heel wat verrassingen in petto. Wedden dat je batterijen weer helemaal zijn opgeladen na een blitzbezoek?
Lees verder

Morkov kan Cavendish vandaag naar record van Eddy Merckx gidsen: "Evenveel adrenaline als Mark"
Tom Boonen noemt hem de sleutel tot het succes van Cavendish in de Tour de France. Als de Brit vandaag het 36 jaar oude record van Eddy Merckx weet te evenaren in Carcassonne, dan heeft hij dat wat de laatste vier stuks betreft in elk geval voor een groot deel aan zijn Deense lead-out te danken. Michael Morkov, voor één keer niet in de schaduw van Cav: "Ik geef de richtlijnen, de rest volgt."
Lees verder

Volvo-personeel legt voor tweede dag op rij werk neer: 40-urenweek stuit op protest
De onrusten bij Volvo Cars houden aan. Nadat de nachtploeg had geweigerd om aan de slag te gaan, legde vrijdag ook een groot deel van de ochtendploeg het werk neer. Het bedrijf in de Gentse haven wil volgend jaar een 40-urenwerkweek invoeren. Maar dat stuit op protest.
Lees verder

Professor Devroey: "Terugkerende jongeren uit Spanje zouden samen twee weken op kamp moeten, niet naar hun gezin"
Dat de ouders de uit Spanje terugkerende jongeren in ons land zullen opvangen, vindt professor huisartsgeneeskunde Dirk Devroey geen goed idee. "Eigenlijk zouden ze nu twee weken op een soort van kamp moeten", zei Devroey op Radio 2. Hij wil zo verdere verspreiding vermijden. "De meeste mensen raken besmet binnen het gezin."
Lees verder

Piloot en acht parachutisten dood bij crash vliegtuigje in Zweden
Door een vliegtuigcrash in Zweden zijn volgens de politie alle negen inzittenden om het leven gekomen. Het toestel dat werd gebruikt voor skydiven stortte donderdag neer bij het vliegveld bij Örebro, 200 kilometer ten westen van de hoofdstad Stockholm.
Lees verder

Y2K fashion is helemaal terug. Moderedacteur en trendwatcher leggen uit hoe dat komt: "We willen weer terug naar alles wat bling bling was"
De modewereld wordt momenteel gedomineerd door nostalgie. Het tijdperk waar volop uit geput wordt? De millenniumwisseling, beter gekend als 'Y2K'. Velours trainingspakken (met diamantjes op het achterste), lage broeken (met zichtbare string), gekleurde zonnebrillen (inclusief opzichtige merknaam aan de zijkant), ... Trends waar we zo'n tien jaar geleden nog van gruwden, worden momenteel gretig gerecycleerd. Trendwatcher Herman Konings en onze moderedacteur David Devriendt leggen uit hoe dat komt. "Er is een verschuiving in ons limbisch systeem."
Lees verder

Nillies fashion is helemaal terug. Moderedacteur en trendwatcher leggen uit hoe dat komt: "We willen weer terug naar alles wat bling bling was"
De modewereld wordt momenteel gedomineerd door nostalgie. Het tijdperk waar volop uit geput wordt? De millenniumwisseling, beter gekend als 'Y2K'. Velours trainingspakken (met diamantjes op het achterste), lage broeken (met zichtbare string), gekleurde zonnebrillen (inclusief opzichtige merknaam aan de zijkant), ... Trends waar we zo'n tien jaar geleden nog van gruwden, worden momenteel gretig gerecycleerd. Trendwatcher Herman Konings en onze moderedacteur David Devriendt leggen uit hoe dat komt. "Er is een verschuiving in ons limbisch systeem."
Lees verder

LIVE. Volg hier de aankomst in België van de 'coronabussen' met besmette jongeren uit Spanje
De 110 jongeren die met Jongerentravel op vakantie waren in de regio van Lloret de Mar en daar besmet zijn geraakt met het coronavirus, komen vandaag aan in ons land. Summerbash, die andere jongerenreisorganisatie, is vandaag met nog eens 350 jongeren aan de rit naar huis begonnen. Daarvan testten tot nu toe een dertigtal jongeren positief.
Lees verder

Marilyn Manson geeft zichzelf aan bij de politie na 'snotincident'
Marilyn Manson (52), de beruchte Amerikaanse zanger die van meerdere seksuele misdrijven beschuldigd wordt, heeft zichzelf aangegeven bij de politie. Al heeft dat niets met het vermeende misbruik te maken, maar wel met een spuugincident met een cameravrouw.
Lees verder

Spelwonder Zaila (14) is eerste Afro-Amerikaanse winnaar van bekende spelwedstrijd in VS
In de Verenigde Staten heeft de 14-jarige Zaila Avant-garde de bekende spelwedstrijd Scripps National Spelling Bee gewonnen. Daarmee is ze de eerste Afro-Amerikaanse winnaar in het 93-jarige bestaan van de wedstrijd.
Lees verder

José Mourinho steelt de show tijdens eerste persconferentie als Roma-coach: "Kunnen we vertrekken?"
José blijft José. Ook in Italië trekt Mourinho alle aandacht naar zich toe. De Portugees stal de show tijdens zijn eerste persconferentie als AS Roma-coach.
Lees verder

Opnames nieuwe film Lukas Dhont zijn gestart
Regisseur Lukas Dhont is aan de opnames van zijn tweede langspeelfilm gestart. 'Close' belooft een mix van jong talent en gevestigde waarden te worden. "Het is een verhaal dat mij zeer nauw aan het hart ligt", vertelt Dhont.
Lees verder

Zien we Wout van Aert vandaag opnieuw schitteren in de Tour? "Dit zou écht wel iets voor hem kunnen zijn"
Rit dertien alweer in de Tour de France. Het peloton trekt van Nîmes naar Carcassonne - 't wordt met 220 kilometer de op één na langste etappe van deze editie. Wat mogen we verwachten? Onze man in Frankrijk, Stijn Vlaeminck, blikte zonet al even vooruit.
Lees verder

Wereldprimeur: deze kever kan ondersteboven onder water lopen
In Australië is voor de eerste keer ooit een kever waargenomen die ondersteboven onder het water kan lopen. Het was een wetenschapper die het beestje per toeval ontdekte. Mogelijk wil de kever met deze unieke manier van lopen, ontkomen aan roofdieren.
Lees verder

Maak van je voortuin een blikvanger met deze tips
De ruimte vóór je woning is te waardevol om alleen maar resttuin te zijn. Maak er liever een heuse voortuin van: een buitenruimte die meer is dan een parking voor je fiets of auto en die je voor meer gebruikt dan om je woning te betreden of te verlaten. Bouwsite Livios helpt je op weg.
Lees verder

Onze huissommelier proeft en beoordeelt 20 roséwijnen uit de supermarkt: "Superlekkere rosé voor maar 4,99 euro bij Aldi"
Niet alleen in België maar ook in de rest van wereld wordt steeds meer rosé gedronken. Zelfs als de weergoden ons niet goed gezind zijn, genieten we graag van een glaasje rosé. Het goede nieuws is, dat je daar deze zomer niet diep voor in de geldbuidel hoeft te tasten. "2020 was een warm jaar, waardoor er meer geproduceerd is en er een grotere voorraad aan roséwijnen is met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor amper 5 euro kan je al van een superlekkere rosé genieten", zegt onze huissommelier Sepideh Sedaghatnia, die 20 roséwijnen uit de supermarkt proeft en beoordeelt.
Lees verder

Tom Boonen belicht Cavs spurttrein, met gedroomde machinist: "Schaken op hoog niveau"
Hoe simpel kan het leven van een topsprinter zijn met een sneltrein voor zich uit? Onze analist Tom Boonen weet hoe het voelt. De geweldige lead-out voor Mark Cavendish in de Tour doet hem terugdenken aan zijn eigen gloriedagen. "Zo'n Michael Morkov: dat is een droom."
Lees verder

"Goed om in een café te hangen" of "Hier zou ik geen geld aan besteden": kenners geven hun ongezouten mening over BV-kunstwerken
"Als ik schilder, ben ik echt weg van de wereld", zegt ex-'Thuis'-actrice Moora Vander Veken (29). Ook Axel Daeseleire (52), Manou Kersting (59) en Rob Vanoudenhoven (52) willen een plekje veroveren in de kunstwereld. Maar is hun werk ook goed? Galeriehoudster Sofie Van de Velde (49), bekend van 'Stukken Van Mensen', en ex-galeriehouder/curator Jan Hoet Jr. (51) geven hun eerlijke mening. "Ze weten dat hun werk verkoopt vanwege de naam."
Lees verder