Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 juli 2021

Te luide auto’s worden voortaan onmiddellijk in beslag genomen in Gent: “Gedaan met knalpotterreur”

HLN
Te luide auto's worden voortaan onmiddellijk in beslag genomen in Gent: "Gedaan met knalpotterreur"
De stad krijgt zoveel klachten over 'knalpotterreur', dat er ingegrepen wordt. Wie voortaan nog met een veel te luide auto rondrijdt - of veel te luide muziek laat spelen in de auto - en betrapt wordt, is zijn wagen meteen voor 72 uur kwijt. Deze nieuwe regel geldt vanaf vandaag, en wordt na 31 december geëvalueerd.
Lees verder

Binnen en buiten worden één in deze unieke renovatie
Zowel de afmetingen als de materialen bezorgen deze rijwoning uit de jaren 1950 een weelderig karakter. De oorspronkelijke indeling van de ruimtes had echter een negatieve invloed op de lichtinval en de verbinding met de tuin, wat de sfeer niet ten goede kwam. Het architectencollectief metamorphOse wist raad, en hoe! Bouwsite Livios laat je mee binnen kijken.
Lees verder

Biostatisticus Tom Wenseleers: "Deltavariant is besmettelijker dan we eerst hadden voorspeld"
Zo goed als alle besmettingen in ons land zijn nu deltagevallen. In ons land blijkt die variant zelfs nog iets besmettelijker dan wat experts op basis van de cijfers in andere landen hadden berekend. Vier vragen aan biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven).
Lees verder

"Ik vond niet dat ze naar rehab moest": hoe Mitch Winehouse tien jaar na de dood van Amy nog steeds miljoenen opstrijkt
Precies tien jaar geleden trof een bodyguard het levenloze lichaam van de 27-jarige Amy Winehouse aan in haar flat in Londen, omringd door enkele lege flessen wodka. Net zoals Britney Spears (39) moest ze het doen met een vader die maar wat graag de controle over haar leven hield en van haar succes profiteerde. Ook nu nog blijft Mitch (70) miljoenen binnenrijven - al deed hij volgens omstaanders veel te weinig om zijn dochter van haar droeve lot - en vele verslavingen - te redden. Had hij haar niet beter toch naar rehab gestuurd?
Lees verder

"Mensen gaan er te vaak vanuit dat met een brandverzekering de inboedel ook is verzekerd." Onze geldexpert geeft advies
Een leven mag dan al zoveel waardevoller zijn dan bezittingen, de materiële en financiële schade bij wateroverlast of brand leidt voor heel wat gezinnen ongetwijfeld ook tot kopzorgen. Een goede verzekering zorgt dan voor gemoedsrust. Een inboedelverzekering, bijvoorbeeld. Maar die heeft niet iedereen. De huisraad blijkt vaak niet of onderverzekerd. Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit hoe je je wapent tegen een verlies aan inboedel door overstroming, maar ook brand en/of inbraak.
Lees verder

INTEGRAAL. Pukkelpop over beslissing om te annuleren: "Ons hart bloedt, vooral voor de jongeren"
Pukkelpop gooit de handdoek in de ring: het festival zal ook dit jaar niet doorgaan. Hieronder het integrale statement van de organisatie, waarin de beslissing wordt toegelicht.
Lees verder

Italiaanse alpinist komt om na val van bijna 4000 meter in Mont Blanc-massief
Een Italiaanse bergbeklimmer is gisteren overleden toen hij van een top van het bergmassief Mont Blanc afdaalde. Het 66-jarige slachtoffer, een man uit de regio Lombardije, zou een fatale val van maar liefst 3850 meter hebben gemaakt.
Lees verder

Italiaanse alpinist komt om na val in Mont Blanc-massief
Een Italiaanse bergbeklimmer is gisteren overleden toen hij van een top van het bergmassief Mont Blanc afdaalde. Het 66-jarige slachtoffer, een man uit de regio Lombardije, zou een fatale val hebben gemaakt nadat zijn touw loskwam.
Lees verder

Jambon geeft elke minister vier boeken vakantielectuur
Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) stuurt zijn collega-ministers op vakantie met een stapeltje vakantielectuur. Elke minister krijgt een stapel van vier boeken mee naar zijn of haar vakantiebestemming. Met de boeken wil Jambon niet alleen zijn ministers aanzetten om te lezen tijdens hun vakantie, hij hoopt ook dat de lijst andere mensen stimuleert om een bezoek te brengen aan de bibliotheek of boekhandel.
Lees verder

Pukkelpop geannuleerd: wat met je ticket en wanneer vindt de volgende editie plaats?
De organisatie van Pukkelpop heeft zonet gemeld dat het festival dit jaar niet doorgaat. Het is onhaalbaar om het jonge publiek te testen op corona, klinkt het. Veel mensen hadden evenwel al een ticket op zak. Hoe gaat het nu verder?
Lees verder

Pornhub gaat de kunsttour op... maar wordt nu aangeklaagd door het Louvre
Vorige week lanceerde Pornhub haar nieuw project 'Classic Nudes' dat klassieke kunstwerken van over de hele wereld nabootst met pornoacteurs. Een inventieve, laagdrempelige manier om een groot aantal mensen in contact te brengen met kunst, zou je denken. Maar daar is het wereldbekende museum het Louvre in Parijs het niet mee eens.
Lees verder

Ook 'Grote Bevrijdingsfeest' van zoon Pierre Van Damme afgelast: "We hadden het graag anders gezien"
Het Grote Bevrijdingsfeest van Tom Van Damme (25), de zoon van 's lands bekendste vaccinoloog Pierre Van Damme, zal dan toch niet plaatsvinden op vrijdag 30 juli. Eerst werd nog samen met de stad Deinze, waar het evenement voor 5.000 jongeren zou doorgaan, gekeken voor een nieuwe datum, maar in een mededeling laat Tom Van Damme weten dat het evenement wordt afgelast. "Voor ons had het gekund, maar we begrijpen de beslissing van de organisator", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).
Lees verder

Eerste reacties op annulatie Pukkelpop 2021: van "zeer verstandige beslissing" tot "bandieten"
Onnodig te zeggen dat de annulatie van Pukkelpop 2021 veel reacties uitlokt. In de eerste boodschappen op sociale media klinkt bij ouderen begrip voor de beslissing, bij jongeren overheerst teleurstelling en boosheid. UGent-rector Rik Van de Walle spreekt "van een zeer verstandige beslissing."
Lees verder

Zoals in de film: man wordt dagenlang aangevallen door grizzlybeer in Alaska, tot helikopter SOS-signaal opmerkt
Het doet denken aan een Hollywood-kaskraker: een man die alleen kampeert in de wildernis van Alaska, raakt gewond na een aanval van een grizzlybeer. Het dier blijft hem bovendien dagenlang achtervolgen. Dankzij een SOS-bord bovenop zijn afgelegen hut wordt de Amerikaan uiteindelijk opgemerkt door een toevallig passerende helikopter van de kustwacht én gered.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Metalfestival Alcatraz gooit handdoek niet: "Grootste deel van ons publiek volledig gevaccineerd"
Pukkelpop is geannuleerd. Alcatraz volgt niet. Het driedaags metalfestival vindt zoals gepland midden augustus op Hoog Kortrijk plaats.
Lees verder

Theo Bongonda is naar eigen zeggen te lang in Genk: "Ik voel me hier goed, maar ik wil mezelf ook blijven uitdagen"
Een verbaal spelletje tafeltennis met Théo Bongonda (25). Pingpong, pingpong. Het interview beëindigen deed met hij met een welgemikte smash. "Ik zit al té lang in België."
Lees verder

Vanaf wanneer begint termijn van PCR- en sneltesten te lopen? Van Gucht verduidelijkt op laatste persconferentie Crisiscentrum
Op de de laatste persconferentie van het Crisiscentrum heeft Steven Van Gucht uitgelegd hoelang PCR- en sneltesten precies geldig blijven. De PCR-test mag voortaan nog maar twee in plaats van drie dagen gebruikt worden, de sneltest is zelfs nog maar 24 uur geldig. Maar vanaf wanneer begint die termijn nu te lopen?
Lees verder

Panne op reis met je elektrische auto? Check de voorwaarden voor pechverhelping
Wie op vakantie gaat met de wagen, checkt best op welke pechverhelping hij recht heeft. Dat geldt zowel voor bestuurders van auto's met een verbrandingsmotor als voor zij die met een elektrische wagen op pad gaan. En de verschillen daartussen zijn niet zo groot, blijkt na onderzoek van HLN Drive.
Lees verder

Besmette triatleet Jelle Geens leefde afgelopen dagen in rollercoaster: "Ik had medailleambities, maar kan de situatie ook relativeren"
Triatleet Jelle Geens verkeerde tot nu toe in een rollercoaster na zijn coronabesmetting. Zijn ambities waren hoog, maar Covid-19 trekt dus een streep door de individuele triatlon. "Het is spijtig, maar ik kan het relativeren. Er zijn ergere dingen in het leven." Nu hoopt hij tweemaal negatief te testen om toch te kunnen afreizen en zijn bloedvorm in de Mixed Relay te verzilveren.
Lees verder