Doorgaan naar hoofdcontent

Studio 100 in de rode cijfers. CEO Hans Bourlon: “Hopelijk kunnen theatershows in augustus hervatten, anders wordt ...

HLN
Studio 100 in de rode cijfers. CEO Hans Bourlon: "Hopelijk kunnen theatershows in augustus hervatten, anders wordt het écht rampzalig"
Kabouter Plop, Bumba en Samson op zoek naar centjes. Het zou de titel van een nieuwe Studio 100-productie kunnen zijn. Helaas is het keiharde realiteit voor de bekende Belgische entertainmentgroep die in het coronajaar 30,1 miljoen euro verlies leed en bij de bank moet gaan aankloppen. "Hopelijk kunnen theatershows in augustus hervatten, anders wordt het écht rampzalig", aldus CEO Hans Bourlon.
Lees verder

Kust bereidt zich voor op eerste zonnig zomerweekend
De kust is klaar voor het eerste weekend van de zomervakantie met mooi weer. Dat blijkt uit een rondvraag van Belga. Verschillende badsteden hebben de nodige maatregelen getroffen om alles coronaproof te laten verlopen. Ook het verblijfstoerisme aan zee verwacht een topweekend.
Lees verder

OVERZICHT. Ook gemiddeld aantal dagelijkse ziekenhuisopnames stijgt nu licht
De coronabesmettingen blijven fors de hoogte ingaan. Ook het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag neemt nu licht toe. Het aantal overlijdens aan Covid-19 blijft dalen. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Na 3.500 Tourkilometers... 9.700 vliegkilometers en úren wachten: "Eigenlijk zouden renners moeten doen zoals bejaarden in een rusthuis"
Wout van Aert (26) is de Pyreneeën prima door gekomen — uitstekend nieuws richting Olympische Spelen. Of juichen we te vroeg? Meteen na de Tour wacht hem een lange en vermoeiende trip naar Japan. Kan dat nefast zijn voor zijn conditie?
Lees verder

Renners moeten meteen na Tour een etmaal reizen, nefast voor de conditie? "Eigenlijk zouden ze moeten doen zoals bejaarden in een rusthuis"
Wout van Aert (26) is de Pyreneeën prima door gekomen — uitstekend nieuws richting Olympische Spelen. Of juichen we te vroeg? Meteen na de Tour wacht hem een lange en vermoeiende trip naar Japan. Kan dat nefast zijn voor zijn conditie?
Lees verder

Franse justitieminister voor rechter om belangenvermenging
De Franse minister van Justitie Eric Dupond-Moretti moet vandaag voor de rechtbank van de Republiek (CJR) in Parijs verschijnen voor een hoorzitting, die tot een aanklacht van belangenvemenging kan leiden. De CJR behandelt gevallen van vermeend wangedrag door zittende ministers.
Lees verder

Overwegend droog vandaag
Het is vandaag meestal droog in het westen en het centrum van het land, met opklaringen die in de namiddag geleidelijk breder worden. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het zwaarbewolkt met soms nog wat regen of enkele buien. De maxima schommelen tussen 18 graden op de Ardense hoogten en aan de kust en 22 of 23 graden in de rest van België, zo verwacht het KMI.
Lees verder

Anderlecht vanavond mét fans tegen Ajax: laat Kompany in z'n kaarten kijken richting Union?
Vanavond is het zover: dan ontvangt Anderlecht voor het eerst sinds half september weer supporters in het eigen Lotto Park. Paars-wit viert de terugkeer van de fans in stijl met een galamatch tegen Nederlands kampioen Ajax.
Lees verder

Tom Boonen gelooft dat Jasper Philipsen nog een rit wint in deze Tour: "Op de Champs Elysées kan het"
Twee keer tweede, drie keer derde: Jasper Philipsen (23) is de meest regelmatige sprinter in de Tour de France. Maar wat koopt hij daarmee? Op zijn minst al het respect van onze analist Tom Boonen. "Jasper is niet minder dan Cavendish."
Lees verder

Filmfestival Cannes: jonge Belg wint eerste prijs voor kortfilm in Cinéfondation-selectie
De kortfilm 'L'enfant salamandre' van de Belg Théo Degen is donderdag op het filmfestival van Cannes bekroond met de hoofdprijs in de selectie van Cinéfondation. In die selectie komen kortfilms van filmscholen wereldwijd aan bod.
Lees verder

Tweede plofkraak in drie dagen: daders viseren opnieuw bankautomaat op grens met Nederland
Drie gemaskerde verdachten hebben vrijdagochtend een plofkraak gepleegd in het postkantoor van bpost aan de Vierselbaan in Zandhoven. Dat bevestigt de politie van zone ZARA. Of er sprake is van een buit is nog onbekend, maar de daders konden wegvluchten. De schade aan het kantoor is aanzienlijk.
Lees verder

Brugse EK-gangers missen competitiestart tegen Eupen
Niet alleen zullen Hans Vanaken en Eduard Sobol morgen ontbreken in de Supercup, ook blijven ze volgende weekend tegen Eupen zo goed als zeker opzij op speeldag 1. Het duo kreeg uiteindelijk drie weken vakantie na het EK en sluit pas op vrijdag aan in het Belfius Basecamp. De kans is bijgevolg miniem dat ze volgende zondag deel zullen uitmaken van de wedstrijdselectie. Ook Simon Mignolet, die dit weekend individueel hervat in Westkapelle na zijn knieblessure, ontbreekt wellicht nog tegen Eupen.
Lees verder

Football Talk. Voorzitter Benfica weg door onderzoek naar belastingfraude
De voorzitter van voetbalclub Benfica, die vorige week zijn taken bij de club al neerlegde nadat hij was gearresteerd in een onderzoek naar belastingfraude en witwassen, is opgestapt.
Lees verder

Agent omgekomen bij schietpartij in Texas
Na een schietpartij in de Amerikaanse staat Texas is donderdag een politieagent overleden aan zijn verwondingen. Drie andere agenten raakten gewond. Dat melden lokale media.
Lees verder

Ashton Kutcher mag niet naar de ruimte van echtgenote Mila Kunis: "Je hebt wel kinderen, he"
Pech voor Ashton Kutcher (43): van zijn echtgenote Mila Kunis mag hij geen pleziertrip naar de ruimte maken. De acteur had een ticket voor de volgende vlucht van Virgin Galactic op de kop getikt, maar hij heeft het intussen al doorverkocht.
Lees verder

Noodweer eist al minstens 12 doden: dit weten we over de slachtoffers
Al minstens twaalf mensen zijn omgekomen bij het extreme noodweer in Wallonië. In Philippeville stierf een vijftiger toen hij zijn buren wilde helpen nadat een afvoerpijp geblokkeerd was geraakt. In Eupen sprong een 22-jarige jongeman met een zwemband in het kolkende water en overleefde het niet.
Lees verder

Kris en Werner bouwen voor de tweede keer: "Zo weet je welke fouten je moet vermijden"
Bouwen doe je meestal maar één keer in je leven. Toch hoor je wel eens zeggen dat je het beter twee keer doet om het goed te doen. Dat vonden ook Kris en haar echtgenoot Werner. Dertig jaar na hun eerste bouwavontuur bouwden ze aan een tweede woning, in Sint-Idesbald, op 400 meter van het strand. Bouwsite Livios mocht binnen kijken in deze energiezuinige houtskeletbouw met bed and breakfast.
Lees verder

PORTRET. Van beruchte stunt met de megafoon tot chouchou in Duitsland: Benito Raman, rebel met snufje Duitse gründlichkeit
Benito Raman (26) moet Anderlecht naar glorie leiden de komende drie seizoenen. De eeuwige rebel die tot rust kwam in Duitsland.
Lees verder

Bijna onmogelijk voor jonge gezinnen om nog vastgoed te kopen. Geldexpert geeft advies: "Durf tegen de stroom in te gaan"
De vastgoedprijzen stijgen in Vlaanderen ongemeen snel, niettegenstaande de coronacrisis en het afschaffen van de woonbonus. We zien een zeepbel ontstaan: te hoge prijzen. Maar helaas is het een gewilde zeepbel, of alleszins een met de medewerking van de centrale banken. Onze geldexpert Geert Noels geeft tips om geen huizenkater op te lopen. "Huizenprijzen volgen de mode en de massa. Denk eraan het tegenovergestelde te doen."
Lees verder

'Vergeten' foto André Hazes senior is nieuwe hype onder fans
Fans kunnen niet genoeg krijgen van André Hazes. Na een film, een musical, herdenkingsalbums, events en zelfs slippers en een badlaken komt de nieuwste rage van de Nederlandse fotograaf Govert de Roos. Die ontdekte vorig jaar, tijdens de lockdown, in zijn archief een 'vergeten' Hazes-foto die iedereen nu iedereen wil hebben.
Lees verder