Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 juli 2021

Stormloop op appartementen in iconisch gebouw langs Zeedijk: “Als mijn vrouw het licht op groen zet, tekenen we nog...

HLN
Stormloop op appartementen in iconisch gebouw langs Zeedijk: "Als mijn vrouw het licht op groen zet, tekenen we nog deze week"
Dat heet dan 'grandeur'. Nu Le Grand Hôtel/White Residence, één van de meest iconische gebouwen van Nieuwpoort, in ere hersteld wordt en omgetoverd in luxeflatgebouw The Grand, is ook de interesse torenhoog. 1.500 kandidaat-kopers azen op 70 appartementen, op de eerste verkoopdag raakten er gisteren meteen negen verkocht. "Onze duurste torenflats, tot 2,7 miljoen euro, zijn allemaal al weg."
Lees verder

"Ik zal me nooit verontschuldigen voor wie ik ben": Rashford zorgt voor krop in de keel met zeer emotionele boodschap na penalty-fiasco
Marcus Rashford (23) heeft via zijn social media voor het eerst gereageerd na de EK-finale, die Engeland verloor van Italië. De spits van Manchester United miste zijn penalty in de strafschoppenreeks en was in de nasleep online het slachtoffer van racisme. "Die strafschop moest beter. Maar ik zal me nooit excuseren voor wie ik ben of waar ik vandaan kom."
Lees verder

"Het is hier geen gevangenis": blik achter de schermen van Hotel 123 Mercury in Maebashi, uitvalsbasis van Remco Evenepoel in Japan
De eerste horde is genomen: Remco Evenepoel (21) is veilig en wel aangekomen in Japan. Maar geduld en begrip blijken daar de codewoorden. Gewoon over straat lopen, een keer een wandeling maken, of een koffie gaan drinken, zit er niet in. De sleur zal snel om de hoek loeren. "Dit is een cultuur met regels en daar kan je je beter aan aanpassen of je geraakt gefrustreerd." Blik achter de schermen van Hotel 123 Mercury in Maebashi.
Lees verder

Piepjong trio voor Warmste Week wel erg vroeg bekend: "Ze zeggen wel eens: 'zorgen voor later', maar wij zíjn later"
Zo jong, zo ambitieus en zodanig met de juiste stem. De VRT stuurt Kawtar Ehlalouch (MNM), Gloria Monserez (Ketnet en Studio Brussel) en Stéphan Tanganagba ('Iedereen Beroemd') de ether in om eind dit jaar De Warmste Week te coveren. Drie prille twintigers en voor het eerst niet enkel afkomstig van Studio Brussel. Gisteren hintte de openbare omroep totaal onaangekondigd en in het midden van de zomer - opvallend vroeg - naar hun solidariteitsactie, vandaag volgt een officiële mededeling. Wij stellen u het nieuwe Warmste Trio nu al kort voor.
Lees verder

Zangeres Naima Joris en reporter Ine Beyen schitteren naast Karl Vannieuwkerke: "Tentjes gekocht om op een col te overnachten"
Zondagnacht knipte Karl Vannieuwkerke (50) het licht definitief uit van zijn 'Villa Sporza' aan de Brusselse Reyerslaan. Nog geen twaalf uur later maakte hij, ruim 1.200 kilometer zuidelijker, kennis met zijn nieuwe 'Vive le Vélo'-tafel. Idyllisch geplaatst aan het Château de Merville, op een boogscheut van Toulouse. In zijn slipstream zangeres Naima Joris (39) en reporter Ine Beyen (34), de echtgenote van ex-coureur Serge Pauwels, dames die een week lang zullen schitteren.
Lees verder

Johan Boskamp voorspelde van in het begin dat Italië EK ging winnen: "Wie Donnarumma nu pas een topkeeper vindt, volgt het internationale voetbal niet"
Ere wie ere toekomt. Johan Boskamp (72) heeft het altijd gezegd: Italië zou dit EK winnen. "Mijn bedoeling was om hen overal te volgen. Maar door die waardeloze corona…" Een halfuurtje jubelen dan maar. "Die Chiellini en Bonucci zijn zo verschrikkelijk mooi om bezig te zien."
Lees verder

3-jarige Stormi, dochter van Kylie Jenner, krijgt haar eigen merk
Fans van Kylie Jenner hebben geluk, want volgers van de 23-jarige realityster krijgen in een nieuwe YouTube-video nog eens een blik achter de schermen bij Kylie Cosmetics. Daarnaast had Kylie nog een nieuwtje te vertellen, want haar 3-jarige dochter Stormi krijgt binnenkort haar eigen merk.
Lees verder

Ook tennisster Bianca Andreescu uit angst voor corona niet naar Spelen
De Canadese tennisster Bianca Andreescu ziet af van deelname aan de Olympische Spelen. De nummer vijf van de wereld, in 2019 winnares van het US Open, wil door het coronavirus het risico niet nemen naar Tokio af te reizen.
Lees verder

Bus met Vlaamse jongeren vat vuur in Frankrijk, geen gewonden
Een touringcar met 49 jongeren uit Vlaanderen heeft afgelopen nacht in Frankrijk een klapband gekregen en vuur gevat. Niemand is daarbij gewond geraakt. Een deel van de bagage is in de vlammen opgegaan, meldt jeugdorganisatie Sporta deze ochtend.
Lees verder

Bus met Vlaamse jongeren vat vuur in Frankrijk en brandt helemaal uit, geen gewonden
Een touringcar met 49 jongeren uit Vlaanderen heeft afgelopen nacht in Frankrijk een klapband gekregen en vuur gevat. Niemand is daarbij gewond geraakt. De bus is compleet uitgebrand, zo is te zien op foto's van lokale media. De bagage is in vlammen opgegaan.
Lees verder

Angelina Jolie nu al voor een derde keer gespot met The Weeknd
Angelina Jolie (46) en The Weeknd (31) kunnen het duidelijk erg goed met elkaar vinden. De twee werden namelijk al voor een derde keer samen gespot en dat op amper een week tijd. Zo zijn er enkele foto's opgedoken waarop te zien is hoe het duo een privéconcert van Mustafa bijwoont.
Lees verder

F1-coureur Lando Norris na EK-finale overvallen op weg naar auto, dieven nemen peperduur horloge mee
Een dag om snel te vergeten voor Lando Norris. Niet alleen verloor Engeland zondag de finale van het EK voetbal, na de match werd de Formule 1-coureur beroofd van zijn peperduur horloge. Norris was in shock maar geraakte niet gewond.
Lees verder

"Dubbel zoveel verlof in onderwijs dan in horeca is absurd": in welke sectoren krijg je de meeste vakantiedagen?
Moet jij ook elk jaar weer puzzelen met je verlofdagen? Zoveel plannen, maar te weinig vrije dagen om ze waar te maken? Dan is de kans groot dat je voor de verkeerde sector, het verkeerde beroep of de verkeerde werkgever gekozen hebt. Onze werkexpert Stijn Baert vertelt waar je het meest en het minst vakantiedagen krijgt. "Sommige bedrijven bieden cafetariaplannen aan, waarbij een deel van het loonpakket kan ingezet worden voor extra verlofdagen."
Lees verder

"Dubbel zoveel verlof in onderwijs als in horeca is absurd": in welke sectoren krijg je de meeste vakantiedagen?
Moet jij ook elk jaar weer puzzelen met je verlofdagen? Zoveel plannen, maar te weinig vrije dagen om ze waar te maken? Dan is de kans groot dat je voor de verkeerde sector, het verkeerde beroep of de verkeerde werkgever gekozen hebt. Onze werkexpert Stijn Baert vertelt waar je de meeste en het minste vakantiedagen krijgt. "Sommige bedrijven bieden cafetariaplannen aan, waarbij een deel van het loonpakket kan ingezet worden voor extra verlofdagen."
Lees verder

Onze chef wielrennen, nu Lefevere het lief van 'de Loterij' heeft afgepakt: "Dit Lotto-Soudal mist sexappeal en internationale uitstraling"
Hoe moet het verder de met de Lotto-ploeg? In 2023 wordt Soudal de nieuwe hoofdsponsor van het team van Patrick Lefevere en eind 2022 verliest 'de Loterij' dus de helft van zijn sponsorgeld. "Met jonge renners, minder geld en weinig resultaten zal het niet verbazen dat Lotto in 2023 de WorldTour de rug toekeert", schrijft onze chef wielrennen Marc Ghyselinck hieronder in zijn commentaarstuk.
Lees verder

Hotel in China ingestort: minstens 8 doden, tiental gewonden
Bij de instorting van een hotelgebouw in het oosten van China zijn zeker acht mensen omgekomen. Negen anderen zouden nog onder het puin liggen. Dat meldt het stadsbestuur van Suzhou in de provincie Jiangsu.
Lees verder

Molenberghs: "Stijgende besmettingscijfers vooral te wijten aan terugkerende reizigers"
We zitten alweer aan een gemiddelde van meer dan 900 nieuwe coronabesmettingen per dag, een aantal dat nu om de acht dagen verdubbelt. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) wijt de forse stijging vooral aan de terugkerende reizigers. "De import van besmettingen is hoog", zegt hij aan HLN LIVE. Hij verwacht een toename van de hospitalisaties, maar wel minder hard dankzij de vaccinaties.
Lees verder

Centje bijverdienen? Deze sectoren zijn populair voor een bijverdienste
Ben je tijdelijk werkloos geweest door corona en wil je graag de financiële schade herstellen? Of ben je het gewoon beu om in je kot te zitten en overweeg je een bijverdienste om meer onder de mensen te komen? Wat de reden ook mag zijn, je bent niet de enige die hier oren naar heeft. Momenteel hebben 206.000 Belgen (4,3 procent) een tweede job. Jobat.be presenteert een greep uit de mogelijkheden.
Lees verder

Passagier wil vliegtuigdeur open tijdens vlucht. Personeel plakt haar aan stoel met ducttape
In de Verenigde Staten ging een vrouw door het lint op een vliegtuig van American Airlines. Ze probeerde de cabinedeur te openen en werd uiteindelijk vastgebonden aan haar stoel. Het incident gebeurde op 6 juli tijdens een ongeveer twee uur lange vlucht van Dallas-Fort Worth (Texas) naar Charlotte (North Carolina). Aan boord van vlucht 1774 zaten 190 mensen.
Lees verder

Ook Cloet wil zorgpersoneel verplicht laten vaccineren: "Dit moet opgenomen in wet Welzijn op het Werk"
Daags na de aankondiging van de Franse regering om coronavaccinaties te verplichten voor zorgmedewerkers, gaan opnieuw ook hier stemmen op om hetzelfde te doen. Margot Cloet van Zorgnet Icuro is al langer voorstander. Zij wil dit opgenomen zien in de wet Welzijn op het Werk, verklaarde ze op Radio 1.
Lees verder