Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 juli 2021

Sterren woest over vrijlaten Cosby: “Hof moest zich doodschamen”

HLN
Sterren woest over vrijlaten Cosby: "Hof moest zich doodschamen"
Veel sterren hebben vandaag woedend gereageerd op het nieuws dat acteur Bill Cosby, die was veroordeeld voor seksueel misbruik, plotseling vrijkomt. De rechter oordeelde dat de man geen eerlijk proces had gekregen, maar verschillende beroemdheden vinden dat onzin. "Ik ken sommige van die vrouwen persoonlijk", klinkt het onder meer.
Lees verder

Sterren woest over vrijlaten Cosby: "Hof moet zich doodschamen"
Veel sterren hebben vandaag woedend gereageerd op het nieuws dat acteur Bill Cosby, die was veroordeeld voor seksueel misbruik, plotseling vrijkomt. De rechter oordeelde dat de man geen eerlijk proces had gekregen, maar verschillende beroemdheden vinden dat onzin. "Ik ken sommige van die vrouwen persoonlijk", klinkt het onder meer.
Lees verder

Amazon maakt reeks over diamantroof in Antwerpen
In 2003 vond in ons land de diamantroof van de eeuw plaats in Antwerpen en maar liefst twintig jaar later krijgt de overval een plaats op het kleine scherm. Bij Amazon zijn ze momenteel namelijk druk bezig met de gebeurtenissen van toen te verwerken in de reeks 'Everybody Loves Diamonds'.
Lees verder

"William en Harry hebben al een gesprek gehad voor de herdenking van Diana"
De twee prinsen hebben hun stilte doorbroken: William (39) en Harry (36) zouden al een gesprek met elkaar hebben gehad voor de herdenkingsceremonie van hun moeder Diana. Die vindt vandaag plaats.
Lees verder

Football talk. Jadon Sancho voor 85 miljoen op weg naar Manchester United - Business & Communication Manager verlaat Antwerp
't Is een transfer die al heel lang in de pijplijn zit. Jadon Sancho heeft een princiepsakkoord met Manchester United. De flankaanvaller komt over van Borussia Dortmund, waar hij sinds 2017 het mooie weer maakte. Er zou een bedrag van 85 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn.
Lees verder

Princiepsakkoord: Jadon Sancho voor 85 miljoen op weg naar Manchester United
't Is een transfer die al heel lang in de pijplijn zit. Jadon Sancho heeft een princiepsakkoord met Manchester United. De flankaanvaller komt over van Borussia Dortmund, waar hij sinds 2017 het mooie weer maakte. Er zou een bedrag van 85 miljoen euro met de transfer gemoeid zijn.
Lees verder

Ngo's dreigen met juridische stappen tegen Belgische wapenexport naar Turkije
In een aangetekende brief aan de Vlaamse, Waalse en Brusselse gewestregeringen dringen vijf vredes- en mensenrechtenorganisaties aan op het stopzetten van de export van militaire onderdelen naar Turkije. De Turkse luchtmacht schendt volgens de ngo's het wapenembargo op Libië met Belgische wapentechnologie. De ngo's dreigen met juridische stappen indien de gewestelijke overheden geen adequate maatregelen nemen.
Lees verder

Belgisch bedrijf Recticel levert materiaal voor eerste ruimtevlucht Jeff Bezos
Schuimrubberproducent Recticel mag enkele producten leveren voor ruimtevaarttuigen van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos. Dat heeft Recticel donderdag aangekondigd.
Lees verder

LIVE. Rode Duivels werken laatste training af in Tubeke voor duel tegen Italië, deze namiddag vertrek richting München
De spanning stijgt. Morgen nemen de Rode Duivels het op tegen Italië in de kwartfinales van het EK. Met of zonder Kevin de Bruyne en Eden Hazard? Hen klaarstomen, belooft nog een race tegen de klok te worden. Om 11u trainen de Belgen een laatste keer in Tubeke, om 16u30 stappen ze op het vliegtuig richting München. Vanavond staan Martínez en Witsel de pers nog te woord. Alle ontwikkelingen over de Rode Duivels volgt u hier in deze liveblog!
Lees verder

Duolegaat vanaf vandaag niet meer fiscaal voordelig in Vlaanderen: wat betekent dat voor jouw portemonnee?
Vanaf vandaag 1 juli levert het duolegaat, een vorm van successieplanning via een testament, in Vlaanderen geen fiscaal voordeel meer op. Wat is het precies? En wat voor invloed heeft het op je portemonnee? Onze fiscaal expert Michel Maus geeft uitleg aan de hand van een duidelijk voorbeeld.
Lees verder

Na 200 jaar (!) einde verhaal voor één van de oudste bakkerijen van het land: "We hebben wel kinderen. Maar hebben ze nooit gepusht om bakker te worden"
Zeven generaties overleefde bakkerij Janssen in Lille in de Antwerpse Kempen. Maar omdat de kinderen van de huidige zaakvoerders Staf Janssen (62) en zijn vrouw Sonja (61) geen interesse in een overname tonen, houdt een van de oudste bakkerijen van het land op te bestaan. En dat na – hou u vast – 200 jaar. Volgens sectorfederatie Bakkers Vlaanderen is het verhaal van bakkerij Janssen geen alleenstaand geval. "Het aantal jongeren dat voor een eigen bakkerij kiest, is zéér beperkt. Nochtans doen onze bakkerijscholen het goed."
Lees verder

7 op de 10 Vlaamse gezinnen kiezen voor autovakantie: VAB verwacht hete zomer op alarmcentrale
Mobiliteitsclub VAB verwacht een hete zomer voor zijn alarmcentrale. VAB-Reisbijstand ziet een ideale cocktail voor autopech: een combinatie van hitte, een zwaar beladen wagen, een lange rit met files en een gebrek aan voorbereiding. Dat meldt VAB donderdag op basis van een bevraging bij 2.000 Vlamingen midden juni.
Lees verder

Trump bezoekt grensmuur Mexico: "Ze moeten hem zwart verven"
De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft tijdens een bezoek aan de grens met Mexico forse kritiek geuit op zijn opvolger. "Biden verwoest ons land", concludeerde Trump, die werd vergezeld door de Texaanse gouverneur Greg Abbott en tientallen andere prominente Republikeinen. Ook opmerkelijk: hij vindt dat ze de grensmuur zwart moeten verven.
Lees verder

Twee hanen op één erf: het moeilijke evenwicht van topsprinters Philipsen en Merlier
Alpecin-Fenix heeft twee topsprinters op z'n erf. Voor de derde keer is de vraag: wie mag sprinten, Philipsen of Merlier? Kiezen is een beetje verliezen. Zelfs als er één wint.
Lees verder

Zorgt Diana vandaag voor verzoening tussen Harry en William? "Meghan zou dit als verraad beschouwen"
Alle ogen in het Verenigd Koninkrijk zijn gericht op de Britse prinsen Harry (36) en William (39). Broederlijk naast elkaar onthullen ze straks een standbeeld ter ere van hun overleden moeder prinses Diana, die vandaag 60 jaar geworden zou zijn. Achter de schermen zitten de twee echter verwikkeld in een bitse ruzie. Wat kunnen we vandaag verwachten? Hoe zullen de prinsen zich gedragen? En hoe groot is de kans op een verzoening? Royaltykenners Kathy Pauwels, Brigitte Balfoort en Jo De Poorter blikken vooruit. "Harry heeft de impact van zijn woorden serieus onderschat."
Lees verder

Bijna vergeten olympiërs blikken terug op hun Spelen. Succesvol of niet, het blijft een unieke herinnering
Van vrijdag tot en met de start van de Spelen in Tokyo op 23 juli blikken meer dan honderd (bijna vergeten) olympiërs terug op hun Spelen. Over één zaak zijn ze het roerend eens: succesvol of niet, het blijft een unieke herinnering.
Lees verder

Alles wat je moet weten over de herdenking van Diana: "Zelfs de bloemen werden in haar naam geplant"
Een tragisch ongeluk in Parijs besliste er in 1997 anders over, maar normaal gezien vierden Engeland én de wereld vandaag de zestig lentes van Diana. Ter ere van hun mama onthullen zonen William en Harry een standbeeld voor de prinses van Wales, in de tuin van Kensington Palace. Het wordt hun eerste privé-ontmoeting sinds Harry naar de VS verhuisde en dat de vete nog steeds zindert, mag blijken uit hun eis om apart te mogen speechen. Al leeft de hoop dat beide Prinsen, in de schaduw van hun moeder, eindelijk de strijdbijl zullen begraven op de plek die ze volledig opnieuw lieten aanleggen ter ere van Lady Di.
Lees verder

Binnenkort strengere regels voor wie terugkeert uit Portugal? Adviesgroepen spreken van 'hoogrisicoland voor zorgwekkende varianten'
Het gaat de verkeerde kant op in Portugal en dat is voornamelijk te wijten aan de circulatie van de Deltavariant. Om te vermijden dat deze variant massaal geïmporteerd wordt door toeristen, ligt er een voorstel op tafel om Portugal aan te duiden als 'hoogrisicoland voor gevaarlijke varianten'. Belgische reizigers zouden dan bij terugkeer aan strengere regels worden onderworpen. Dat schrijft de Standaard.
Lees verder

Phoenix Suns voor het eerst sinds 1993 in NBA-finale, Milwaukee Bucks of Atlanta Hawks tegenstander?
De Phoenix Suns hebben zich woensdagavond ten koste van de Los Angeles Clippers als eerste team gekwalificeerd voor de finale van de Noord-Amerikaanse basketcompetitie NBA. De ploeg uit Arizona won met 103-130 in het Staples Center, de thuishaven van de Clippers, en kwam zo op een onoverkomelijke 4-2 voorsprong in de finale van de Western Conference.
Lees verder

Het mosselseizoen is geopend: op deze plekken eet je overheerlijke mosselen
In juli wordt doorgaans het startschot gegeven voor het mosselseizoen. Dat betekent dat we weer aan tafel kunnen schuiven bij heel wat restaurants, voor een dampende pot met smakelijke schelpen. Loopt het water je al in de mond? We pikken er tien populaire plekken uit.
Lees verder