Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Stefan Boxy en zijn vrouw Carine lieten hun huis renoveren door Maarten Van Severen: “Hij heeft het nooit kunnen af...

HLN
Stefan Boxy en zijn vrouw Carine lieten hun huis renoveren door Maarten Van Severen: "Hij heeft het nooit kunnen afronden"
Elke week kijkt onze woonexpert Björn Cocquyt binnen in een bijzonder huis. Stefan Boxy (60) is beroemd in België als kok en tv-figuur, zijn vrouw Carine vooral in het buitenland, als ontwerpster van schapenhuiden en objecten. Hun creatieve breinen hebben lak aan regeltjes, wat zich ook toont in het interieur van hun landhuis in Deurle. "Een huis mag zijn eigenheid niet verliezen en moet tegelijk de stempel dragen van zijn bewoners. Hier levert dat een mix op die wij mooi vinden. Dat anderen daar anders over denken, maakt ons niets uit."
Lees verder

Uit industrieel staal of één met de muur: dit zijn de huidige deurtrends
In moderne interieurs kiezen we steeds vaker voor soberheid en puurheid. Ook deuren, scharnieren, grepen en sloten krijgen een minder opvallende rol. En maken meer deel uit van één groter geheel: de wand. Soms lijken ze wel uit het zicht verdwenen, of worden ze net prominent bij het interieur betrokken. Bouwsite Livios zet de trends op een rij.
Lees verder

Noors parlement verplicht influencers en adverteerders label te plaatsen bij bewerkte foto's
Het Noorse parlement heeft vorige maand een wet goedgekeurd waardoor influencers en adverteerders verplicht zijn om bij bewerkte foto's te vermelden dat het beeld werd geretoucheerd of dat een filter werd toegevoegd. Met de nieuwe wet hoopt de regering meer bewustzijn te creëren over lichaamsbeeld, vooral bij kinderen en jongeren.
Lees verder

Scheidsrechters moeten minder tussenkomen dan anders op dit EK
Er zijn tijdens de groepsfase van het EK voetbal minder overtredingen gemaakt in vergelijking met de vorige eindtoernooien. Dat bracht de UEFA vrijdag naar buiten. Ook hebben scheidsrechters minder kaarten uitgedeeld en is de bal langer in het spel geweest.
Lees verder

Drempel van 400.000 coronasterfgevallen overschreden in India
De gevreesde Deltavariant zorgt wereldwijd voor steeds meer onrust. Maar hoe is de situatie nu in India zelf, waar de besmettelijkere variant eerst werd ontdekt? Het land blijkt vrijdag voorbij de trieste kaap van 400.000 coronadoden gedenderd te zijn. De toestand is momenteel veel beter dan in mei, maar het einde van de Covid-ellende is nog niet in zicht. Integendeel, er wordt gevreesd voor een nieuwe golf.
Lees verder

Meer dan 11 miljoen vaccins toegediend: volg hier de vaccinatiecampagne in binnen- en buitenland op de voet
De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 16- en 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Aert én Van der Poel vallen aan, grijpen vluchters hun kans in langste etappe?
Genoeg gesprint, vandaag gaat het in de zevende etappe van de Tour de France weer meer bergop. De renners krijgen tussen Vierzon en Le Creusot - met zo'n 250 kilometer de langste rit - vijf beklimmingen voorgeschoteld. Zorgt een uitschieter van tweede categorie voor een spektakelrijke finale? En grijpen de (Belgische?) vluchters hun kans? U kan de hele etappe volgen in deze liveblog!
Lees verder

Brand in Nationale Bank in Antwerpen: "Beperkte brandhaard, was vrijwel onmiddellijk onder controle."
De brandweer is uitgerukt voor een brand in de Nationale Bank. Dat meldt de Brandweer Zone Antwerpen op Twitter. Er is hinder voor het verkeer op de Frankrijklei. Er wordt dus aangeraden om de omgeving zoveel mogelijk vrij te houden en ramen en deuren te sluiten. Ondertussen is het vuur al onder controle.
Lees verder

Brand in Nationale Bank onder controle: "3 mensen naar ziekenhuis gebracht voor rookinhalatie."
De brandweer is uitgerukt voor een brand in de Nationale Bank. Dat meldt de Brandweer Zone Antwerpen op Twitter. Er is hinder voor het verkeer op de Frankrijklei. Ondertussen is het vuur al onder controle, maar de politie waarschuwt dat het ventileren nog zo'n anderhalf uur kan duren.
Lees verder

Zware uitslaande brand treft Bredense camping, vrouw (70) met ernstige brandwonden naar ziekenhuis
Op camping Metsu in de Koningin Elisabethlaan in Bredene woedde donderdagnacht een zware, verwoestende brand. Een 70-jarige vrouw uit Vilvoorde, een toeriste, liep zware verwondingen op en is naar het UZ Gent overgebracht. Haar toestand is stabiel. De brand ontstond allicht door een kortsluiting aan de batterij van een elektrische rollator, die aan het opladen was. Er werden ook een vijftigtal mensen geëvacueerd.
Lees verder

TikTok laat video's van drie minuten toe en verwijdert meer dan 7 miljoen accounts van minderjarigen
Liefhebbers kunnen voortaan video's met een lengte tot drie minuten op TikTok posten. De limiet was tot nu toe maar een minuutje. Het Chinese bedrijf achter de video-app geeft voor het eerst ook cijfers van verwijderde accounts mee. Dat waren er, in het eerste kwartaal van dit jaar, meer dan zeven miljoen van kinderen jonger dan dertien en in totaal zelfs meer dan elf miljoen.
Lees verder

Gigantisch graffitiportret van Messi onthuld in zijn geboortestad Rosario
In het Argentijnse Rosario, de geboortestad van Lionel Messi (34), is een gigantisch graffitiportret onthuld van de Argentijnse voetbalster. "Van een ander melkwegstelsel ... en van mijn wijk", staat op de muurschildering te lezen.
Lees verder

Football Talk. Mike Trésor nieuwste aanwinst Racing Genk - Cercle haalt Waldo Rubio naar Brugge
Racing Genk versterkt zich met de linkervleugelaanvaller, Mike Trésor Ndayishimiye. De 22-jarige Belg verruilt Willem II voor de vice-kampioen van België. Trésor kreeg zijn jeugdopleiding bij Anderlecht, maar vertrok daar in 2018 naar NEC. Een jaar later verhuurde de club uit Nijmegen Trésor aan Willem II, dat hem na de uitleenbeurt definitief overnam. Afgelopen seizoen scoorde hij vier doelpunten en gaf hij elf assists in 34 wedstrijden in de Eredivisie. Trésor moet bij Genk op links de concurrentie aangaan met Théo Bongonda, als die in de Luminus Arena blijft. Trésor legt de komende dagen nog zijn medische tests af, nadien kan de deal officieel worden aangekondigd. (KDZ)
Lees verder

Wallonië kleurt oranje op Europese coronakaart door maanden oude besmettingen
Het Waals gewest krijgt in de nieuwste update van de coronakaart van het Europese Centrum voor Ziektebestrijding (ECDC) nog steeds een oranje kleur, in tegenstelling tot Vlaanderen dat wel groen is. Vlamingen hoeven zich daardoor bijvoorbeeld niet meer te laten testen als ze naar Spanje willen reizen, Walen wel. Maar die indeling is gebaseerd op een foutieve interpretatie van de data van Sciensano, blijkt uit een analyse van onze redactie. Ook Wallonië zou op de kaart die door alle overheidsdiensten in de EU wordt gebruikt, groen moeten kleuren.
Lees verder

Club Brugge komt voor een kwart in buitenlandse handen terecht: wat verandert er voor blauw-zwart?
Club Brugge komt (deels) in buitenlandse handen terecht. Wie is Orkila Capital, het bedrijf dat in blauw-zwart investeert en welke rol zullen ze er spelen? Passeren Verhaeghe en Mannaert langs de kassa? En heeft de mislukte beursgang van de landskampioen iets met deze zet te maken? Vind hier een antwoord op al uw vragen.
Lees verder

Na antisemitische gezangen op titelviering: Noa Lang moet Dossin-kazerne bezoeken
Noa Lang kent zijn straf voor het zingen van een antisemitisch lied op de titelviering. De aanvaller van Club Brugge krijgt van het Bondsparket geen geldboete of schorsing, maar een alternatieve straf. Lang moet verplicht de Dossin-kazerne in Mechelen bezoeken.
Lees verder

Hoe Martínez al dagenlang onder de huid van Mancini probeert te kruipen: "Spelletjes? No, no"
Il segreto. Het geheim. Tot in het extreme bewaard – alleen hun vertrek naar München werd bewust gefilmd. Start De Bruyne? En is Eden fit genoeg om in te vallen? Ziehier hoe Martínez al dagenlang onder de huid van Mancini probeert te kruipen.
Lees verder

Helft van de journalisten slachtoffer van agressie (VVJ-enquête)
Ruim vier op de vijf journalisten merken een verruwing van de omgang met de pers de voorbije jaren. Zowat de helft werd al persoonlijk slachtoffer van agressie. Dat blijkt vrijdag uit een enquête van de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) bij ruim 200 deelnemers.
Lees verder

Steekpartij in Carnotstraat: slachtoffer in levensgevaar naar ziekenhuis gebracht en verdachte opgepakt
In de Carnotstraat is vrijdagochtend iemand neergestoken. Het slachtoffer liep zware verwondingen op en is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Een verdachte is niet lang na de feiten aangehouden. "Hij had een wapen dat gebruikt zou kunnen zijn bij de steekpartij."
Lees verder