Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 juli 2021

Steeds meer mensen krijgen een nieuwe knie, maar chirurg waarschuwt: "Stel operatie zo lang mogelijk uit”

HLN
Steeds meer mensen krijgen een nieuwe knie, maar chirurg waarschuwt: "Stel operatie zo lang mogelijk uit"
Een 'nieuwe knie' krijgen is een routine-ingreep geworden en almaar nieuwere en betere knieprotheses en operatietechnieken zien het licht. "Toch stel je zo'n knieprothese beter uit tot rond je zeventigste", zegt dr. Peter Verdonk, voorzitter van de Belgian Knee Society. Naast de nieuwste snufjes van knieprothesen raadt hij ook andere pistes aan en legt hij uit wat je zelf kan doen om problemen te voorkomen.
Lees verder

Formule 1-superster Lewis Hamilton draagt Belgische sneakers van Les Hommes: "Al een nieuwe lading besteld"
Belgische mode is wereldmode. Dat denkt de Britse Formule 1-coureur Lewis Hamilton ook. De wereldster koos voor zijn verschijning op de coutureweek in Parijs voor sneakers van Les Hommes, het merk van Tongenaar Bart Vandebosch en Oost-Vlaming Tom Notte. "Hij vroeg ons om specifiek dié sneaker. En dat is onze signatuurschoen, dé Les Hommes-sneaker. Wat een eer."
Lees verder

Disneyland Paris zorgt dit jaar opnieuw voor heel veel halloween- en kerstsfeer
Goed nieuws voor wie verzot is op Halloween en Kerstmis in Disneyland Paris. Het Franse park kondigde vandaag aan dat beide seizoenen dit najaar zullen terugkeren nadat corona vorig jaar roet in het eten gooide. Met opnieuw een exclusieve halloweenparty en onvergetelijk oudejaarsfeest.
Lees verder

Marc Coucke verkoopt Ceres Pharma
Ondernemer Marc Coucke verkoopt het farmabedrijf Ceres Pharma aan een Frans investeringsfonds. Dat hebben de betrokken bedrijven bekendgemaakt.
Lees verder

Beklaagde test auto uit van broer en rijdt met 240 kilometer per uur op E40: "Was een vergissing"
Een hallucinante snelheidsovertreding in de politierechtbank van Aalst maandagochtend. Y. reed er met de BMW van zijn broer maar liefst met een snelheid van 240 kilometer per uur over de E40 toen de politie hem betrapte. "Ik wou zien wat de wagen in zijn mars had, maar het was een vergissing van mij om zo snel te rijden", klonk het.
Lees verder

"Verplichte pre-testing niet de heilige graal van een coronavrije jeugdwerkzomer"
De Vlaamse Jeugdraad en de jeugdsector gaan niet akkoord met het voorstel van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) voor verplichte pre-testing op zomerkampen en jeugdactiviteiten. "Dit is onmogelijk en onwenselijk", aldus de Ambrassade, de ondersteuner van het jeugdwerk in Vlaanderen, in een persbericht.
Lees verder

Lefevere bevestigt: Quick.Step wordt hoofdsponsor in 2022, ploeg wordt Quick.Step Alpha Vinyl gedoopt
Quick.Step wordt de hoofdsponsor van de wielerploeg van Patrick Lefevere in 2022. Dat heeft Lefevere bevestigd op de persconferentie tijdens de rustdag van de Tour de France. Het team zal vanaf dan met de naam 'Quick.Step Alpha Vinyl' door het leven gaan. Het contract met geldschieter Quick.Step wordt zoals reeds aangekondigd met zes jaar verlengd.
Lees verder

Lefevere bevestigt: Quick Step wordt hoofdsponsor in 2022, ploeg wordt een jaartje Quick.Step Alpha Vinyl gedoopt
Quick.Step wordt de hoofdsponsor van de wielerploeg van Patrick Lefevere in 2022. Dat heeft Lefevere bevestigd op de persconferentie tijdens de rustdag van de Tour de France. Het team zal vanaf dan met de naam 'Quick.Step Alpha Vinyl' door het leven gaan. Het contract met Quick.Step wordt met zes jaar verlengd. Vanaf 2023 komt ook Soudal aan boord van de ploeg, dat werd vorige week aangekondigd.
Lees verder

Puzzel is af: Lefevere heeft met Alpha Vinyl ook voor 2022 nieuwe sponsor
Quick.Step wordt de hoofdsponsor van de wielerploeg van Patrick Lefevere in 2022. Dat heeft Lefevere bevestigd op de persconferentie tijdens de rustdag van de Tour de France. Het team zal vanaf dan met de naam 'Quick.Step Alpha Vinyl' door het leven gaan. Het contract met geldschieter Quick.Step wordt zoals reeds aangekondigd met zes jaar verlengd.
Lees verder

KUSTGESPREKKEN. Sandra Bekkari en Peter Craeymeersch praten openhartig in en over hun Oostende: "We komen naar hier om te ontspannen"
We treffen Peter Craeymeersch (55) en Sandra Bekkari (48) op de vooravond van hun tweede net niet-huwelijksverjaardag. Voor het tweede jaar op rij moesten ze hun huwelijk dat ze in Italië willen vieren met familie en vrienden, uitstellen. Dan maar een etentje in de Marina op de Oosteroever. Sowieso één van hun lievelingsplekken in Oostende. Ze hadden plannen om naar de kuststad te komen wonen, maar ze ontdekten hun droompand in een stukje natuur in Wingene. "Nu komen we vooral naar zee om te ontspannen." Lees onze volledige zomerreeks Kustgesprekken hier.
Lees verder

Gedaan met Gangnam Style: Zuid-Korea verbiedt snelle muziek in de fitness
Ieder liedje dat meer dan 120 beats per minuut (bpm) bevat, is vanaf nu illegaal tijdens groepsoefeningen in Zuid-Koreaanse sportscholen. De overheid wil zo de ergste corona-uitbraak ooit in het land tegengaan. Te hard sporten zou er namelijk voor kunnen zorgen dat zweetdruppels en bijgevolg het coronavirus zich makkelijker kunnen verspreiden.
Lees verder

Gedode loodgieter Johan was suikeroom van verdachte gruwelmoord
In Nederland moeten vier verdachten zich verantwoorden voor de moord op loodgieter Johan Van der Heyden uit Lint, de zogenoemde Steenbergse speciekuipmoord in 2019, ook 'kettingzaagmoord' genoemd. Het gaat om Nicky S. uit Bergen op Zoom, moeder en dochter Edna en Cheyenne V. uit Steenbergen en de voormalige postituee Wanda van R. uit Zoersel.
Lees verder

Opgegroeid in ballingschap, nu favoriete gaste op mondaine feestjes: dit is prinses Noor van Iran
Ze is een modebewuste jonge vrouw, graag gezien op societyfeestjes in de Verenigde Staten. Maar prinses Noor Pahlavi van Iran (29) groeide samen met haar familie in ballingschap op. Zich bewust van haar titels en haar positie, maar ook niet te beroerd om haar stem te gebruiken tegen het onrecht in haar land van herkomst. "Openbare geseling, economische uitsluiting, sociale stigmatisering: dat is dagelijkse kost voor de vrouwen van mijn land." Een portret.
Lees verder

REPORTAGE. Rust keert terug in centrum van Genk na overwinning van Italië op EK Voetbal: "Sfeer was zalig"
Italië heeft zich zondagavond tot Europees kampioen in het voetbal gekroond, en dat heeft Genk geweten. Duizenden Italo-Belgen vierden de overwinning in het centrum van Genk, en dat feestgedruis laat ook vandaag nog sporen na. Een blik in de binnenstad verklapt alvast dat de rust stilaan is wedergekeerd. Maar nagenieten doen de Italo-Belgen met volle teugen. "We zijn supertrots op de ploeg."
Lees verder

Zijn dit de nieuwe presentatoren van 'De Warmste Week'?
Het lijkt erop dat de presentatoren van 'De Warmste Week' dit jaar bekend zijn. Eén postte namelijk een foto online van Kawtar Ehlalouch (MNM), Stéphan Tanganagba ('Op kot') en Gloria Monserez (Ketnet, Studio Brussel) met de tekst: "Zij hebben nieuws over De Warmste Week."
Lees verder

Portugal en grootste deel van Spanje kleuren rood sinds vrijdag, Kreta en Praag krijgen oranje kleurcode
De kaart met reisbestemmingen die de FOD Buitenlandse Zaken wekelijks updatet, telt weer wat meer oranje gebieden. Onder meer Kreta (Griekenland), Praag (Tsjechië) en Groningen (Nederland) kleuren opnieuw oranje. Portugal en het grootste deel van Spanje kregen uitzonderlijk afgelopen vrijdag (9 juli) al een rode kleurcode.
Lees verder

Opgelet voor wie komend weekend naar Frankrijk reist: het wordt weer heel druk op de weg
Wie vakantieplannen heeft, houdt ook komend weekend het best rekening met drukte op de weg. Frankrijk kleurt komende zaterdag opnieuw rood, en ook in België wordt druk verkeer richting de kust en de Ardennen verwacht. Dat blijkt maandag uit de vakantieprognose van mobiliteitsorganisatie VAB.
Lees verder

"Eerst wilde ik je nog wegduwen, maar al snel bleek de passie te groot." Lezeres Kaat schrijft een brief aan haar sexy collega
Wij vroegen jullie om in je pen te kruipen, en heel wat lezers goten hun gevoelens in woorden. De hele zomer lang lees je hier hun brieven aan een (on)bekende. Deze week richt Kaat* zich tot haar sexy collega, met wie ze een stomende affaire op het werk beleefde. "Een kwartier later stapten we weer naar ons bureau, een gelukzalige glimlach verstopt achter onze mondmaskers. Maar goed dat wie die hadden."
Lees verder

Amazon mag slaapgewoonten van consument met radar in kaart brengen
Techbedrijf Amazon mag de slaapgewoonten van consumenten met een nieuw gadget in kaart gaan brengen. De onderneming heeft toestemming gekregen van de Amerikaanse toezichthouder om met een radarsensor beweging te detecteren en de slaap met grote precisie te volgen.
Lees verder

Schip dat Suezkanaal blokkeerde, zet koers naar Rotterdam
Het containerschip Ever Given is op weg naar Rotterdam. Volgens de website Vesselfinder vaart het schip, dat in maart bijna een week het belangrijke Suezkanaal blokkeerde, weg vanuit Port Saïd. Vorige week woensdag voltooide de Ever Given zijn tocht door het Suezkanaal waarna het schip voor de havenstad voor anker ging.
Lees verder