Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 juli 2021

Stad Poperinge: Breng leven in het station

Stad Poperinge
Breng leven in het station
NMBS wil, samen met het stadsbestuur, nieuw leven in het station brengen. Daarom gaan we op zoek naar geïnteresseerde handelaars of verenigingen die van deze plek een bruisende plaats vol leven willen maken.
Lees verder

Dorpenplan definitief goedgekeurd
In het in december 2019 goedgekeurde meerjarenplan 2020 - 2025 van de stad Poperinge is in heel wat actieplannen en acties sprake van een versterking en verbetering van de infrastructuur en gebouwen in de Poperingse deelgemeenten, dorpen en woonkernen. Die acties werden uitgewerkt in een dorpenplan.
Lees verder

Autodelen nu ook via Peugeot Duran
Het stadsbestuur en Peugeot Duran slaan de handen in elkaar voor een autodeelproject met vijf elektrische deelwagens. De deelwagens worden bij publieke laadpalen geplaatst, waar inwoners ze kunnen lenen.
Lees verder

Plannen voor nieuwe parkeerstrook in Watou
Poperinge heeft plannen voor een parkeerstrook in de Oude-Poperingestraat in Watou. Het stadsbestuur koopt hiervoor grond aan en creëert plaats voor 24 wagens.
Lees verder

Provinciale klimaatsubsidie voor windproject op Poperingse sportzone
Het Autonoom Gemeentebedrijf De Kouter en Stad Poperinge dienden dit voorjaar een subsidieaanvraag in voor een klimaatproject op de sportzone in Poperinge. De Provincie West-Vlaanderen keurde voor dit project 100.000 euro subsidie goed.
Lees verder

Kerkgebouwen krijgen rook- en branddetectiesysteem
Talrijke grote branden in historische gebouwen tonen aan dat kerkgebouwen extra gevoelig zijn voor snelle branduitbreiding. Het is daarom extra belangrijk om rook en brand snel te detecteren. Poperinge investeert in rook- en branddetectie voor alle kerkgebouwen.
Lees verder

Opfrissingswerken in zaal Maeke-Blyde
Het sanitair in zaal Maeke-Blyde wordt volledig vernieuwd. Er komen ook nieuwe nooddeuren. In een volgende fase wordt er geïnvesteerd in de inkom en toogzone.
Lees verder

Meld je aan voor een Johnson & Johnson vaccin
Intussen kregen alle 18-jarigen regio Poperinge een uitnodiging voor een COVID-19-vaccin. Wil je alsnog liever een Johnson & Johnson prik, dan kan je je registreren voor het prikmoment op 15 juli.
Lees verder

Je tweede AstraZeneca-prik vervroegen?
Wie 12 weken moest wachten op een tweede dosis van AstraZeneca kan zijn afspraak voor een tweede dosis vervroegen. Probeer je afspraak eerst zelf te verplaatsen.
Lees verder

Herkansing voor wie zich niet liet vaccineren
Ben je niet ingegaan op de uitnodiging voor vaccinatie of heb je geweigerd? Dan krijg je nu een tweede kans om je te laten vaccineren. Meld je zelf terug aan via QVAX.
Lees verder