Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 juli 2021

Soudal vertrekt na 2022 bij Lotto om nieuwe hoofdsponsor van Patrick Lefevere te worden

HLN
Soudal vertrekt na 2022 bij Lotto om nieuwe hoofdsponsor van Patrick Lefevere te worden
Wielersponsor Soudal ruilt in 2023 Lotto voor de ploeg van Patrick Lefevere. Het team zal dan officieel Soudal-Quick.Step heten. Lefevere moest na het afhaken van Deceuninck naar een nieuwe hoofdsponsor op zoek. Die haalt hij nu bij Lotto, de oudste Belgische WorldTour-ploeg, weg. Soudal vertrekt bij Lotto, maar niet voor het einde van 2022, wanneer het huidige sponsorcontract afloopt.
Lees verder

Sergio Herman verklapt familierecept: "Mensen kwamen van ver om de mosselen in witte wijn van mijn vader te proeven"
Deze zomer serveert Sergio Herman (51) in het pop-uprestaurant 'Moules Frites' zes weken lang kraakverse mosselen op het strand van Zeebrugge. De sterrenchef bedacht voor de gelegenheid een driegangenmenu: verse garnaalkroketten, mosselen en de ultieme dame blanche. Exclusief op HLN zal Sergio deze week elke dag één gerecht voorstellen en uitleggen hoe je het maakt. Vandaag op het menu: Zeeuwse mosselen in wittewijnsaus naar een familierecept van Sergio.
Lees verder

Experts geven groen licht voor vaccinatie 12- tot 15-jarigen, maar raden het niet systematisch aan bij gezonde tieners
De Hoge Gezondheidsraad, het onafhankelijk orgaan dat de overheid adviseert, staat toe dat na de volwas­senen en de 16- tot 17-jarigen ook de 12- tot 15-jarigen worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat staat in een rapport van de Raad dat aan de federale en regionale ministers van Zorg is bezorgd en dat De Tijd kon inkijken. De experts van de Hoge Gezondheidsraad raden geen systematische vaccinatie aan bij gezonde tieners binnen deze leeftijdscategorie. Zij mogen wel op eigen initiatief ingeënt worden als hun ouders het daarmee eens zijn.
Lees verder

Zanger Wim Ravell, vader van Andy Peelman, op 59-jarige leeftijd overleden
Wim Ravell, de eerste winnaar van 'De Soundmixshow' en vader van acteur Andy Peelman, is op 59-jarige leeftijd overleden. Dat wordt bevestigd door zijn zoon.
Lees verder

Silo valt op vrachtwagen in Buizingen: chauffeur vermist
De hulpdiensten rukten dinsdagochtend uit naar de terreinen van kabelproducent Nexans in Buizingen. Daar is een vrachtwagen gekanteld toen een silo omviel. De chauffeur raakte daarbij vermist.
Lees verder

Lichaam gevonden van Emmanuel (62) die werd meegesleurd door kolkende water
Het lichaam van de vermiste man (62) die zondagavond na de hevige regenval in een kolkende beek in het Waals-Brabantse Itter terechtkwam en meegesleurd werd in de riolering, is gevonden. Dat meldt de Franstalige krant La Dernière Heure.
Lees verder

Lichaam van Waals-Brabantse man (62) die werd meegesleurd door kolkende water is gevonden
Het lichaam van de vermiste man (62) die zondagavond na de hevige regenval in een kolkende beek in het Waals-Brabantse Itter terechtkwam en meegesleurd werd in de riolering, is gevonden. Dat meldt de Franstalige krant La Dernière Heure.
Lees verder

Vijf redenen waarom je nu écht wel 'A Plague Tale: Innocence' moet spelen
Twee jaar geleden was A Plague Tale: Innocence de beste videogame die niemand heeft gespeeld dat jaar. En dat is jammer, want het is een verrekt krachtig middeleeuws videogamedrama. Omdat de 4K-versie van de game vandaag verschijnt op de consoles: vijf redenen waarom je hem nu écht wel eens moet gespeeld hebben.
Lees verder

Trucker die gestolen container met ananas terugbrengt, riskeert vier jaar celstraf
Een 50-jarige trucker riskeert vier jaar cel omdat hij net voor nieuwjaar een gestolen container met ananas terug afleverde aan de Fruitkaai 188 in de Antwerpse haven. Volgens de procureur was er een lading cocaïne uitgehaald. De trucker is zich van geen kwaad bewust en heeft ook een originele uitleg voor de foto's van luxe-vastgoed in Dubai die op zijn smartphone stonden.
Lees verder

Een terugblik op (mogelijk) de beste grandslamfinale ooit: "Ik speelde de hele match met een slapende voet"
Er zijn boeken over geschreven, documentaires over gemaakt en Roger Federer en Rafael Nadal zijn er al eindeloos over uitgehoord. Hun epische eindstrijd om de titel op Wimbledon in 2008 kreeg een droomscenario. Een historische finale die dag op dag 13 jaar geleden plaatsvond.
Lees verder

6.843 geboorten in Antwerpen, Sara en Moham(m)ed populairste voornamen
Het voorbije jaar (2020) zijn er in de stad Antwerpen 6.843 kinderen geboren. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang opvroeg bij schepen Nabilla Ait Daoud (N-VA). Driekwart van de pasgeborenen heeft de Belgische nationaliteit, maar 64 procent van de moeders is vreemdeling. Populairste jongensnaam blijft Moham(m)ed, bij de meisjes is dat Sara.
Lees verder

PORTRET. Het grote gelijk van Gigio Donnarumma, boeman van de Rode Duivels: "Hij is top vijf in de wereld"
Boze Milanfans brengen hem niet meer aan het huilen met dollarbiljetten en kwetsende spandoeken over zijn broer. Zijn schouders zijn eindelijk breed genoeg om elke letter van zijn achter naam te dragen. Gigio Donnarumma (23) is op EURO 2020 het veiligheidsslot van de Italianen. Portret van de boeman van de Rode Duivels: een toptalent met vleugels, maar ook een doelman die liever niet vliegt.
Lees verder

Van gezinswagen tot tweede wagen: dit is de ideale plug-in hybride voor jou
In de aanloop naar elektrische wagens, wordt een plug-in hybride wel eens als de ideale tussenstap gezien. Je leert omgaan met laadkabels en laadpalen, maar zonder autonomiestress. Want wanneer de batterij leeg is, kan je nog altijd gebruik maken van de verbrandingsmotor. HLN Drive selecteerde een ideale plug-in hybrides voor ieder rijprofiel.
Lees verder

Voormalige Oostenrijkse vicekanselier Strache staat terecht voor corruptie: "Welke wetswijziging wenst u?"
Heinz-Christian Strache, de voormalige Oostenrijkse vicekanselier namens de extreemrechtse FPÖ (december 2017 - mei 2019), staat vanaf vandaag in Wenen terecht voor corruptie in een zaak in de nasleep van het Ibizagate-schandaal van twee jaar geleden. Strache zou destijds hebben ingegrepen in de wetgeving om ervoor te zorgen dat een Weense privékliniek zich kon laten erkennen door de sociale zekerheid.
Lees verder

Meer dan 12,3 miljoen vaccindosissen geleverd aan ons land
Tot en met zondag 4 juli werden aan ons land in totaal al 12.317.315 dosissen van coronavaccins geleverd. Het grootste deel daarvan bestaat uit dosissen van het vaccin van Pfizer/BioNTech. Dat blijkt uit gegevens van de FOD Volksgezondheid.
Lees verder

Het is vandaag internationale kusdag: "De perfecte zoen is een combinatie van geur, aanraking, opwinding en verbondenheid"
Van een adembenemende tongzoen met je lief tot de natte smakkerd van een tante: de kus kent vele vormen. Wat doet die met je? En kussen dieren ook? Ter ere van de internationale kusdag zetten wij alles wat je wilt weten over deze uiting van liefde nog eens voor je op een rijtje. "De eerste zoen is het moment van de waarheid en kan heel goed de laatste zijn."
Lees verder

Pep Guardiola dient La Liga-chef van repliek in verhitte discussie rond geldstromen: "Je kan nog wat van ons leren"
Het zit er bovenarms op tussen City-coach Pep Guardiola en La Liga-chef Javier Tebas. Die laatste hekelt de continue financiële toestroom aan en dus koopkracht van de Engelse clubs. Peps reactie: "De heer Tebas kan nog wat van ons leren."
Lees verder

De mama van Louique (13) heeft terminale kanker, nu verkoopt hij sleutelhangers voor het goede doel: "Ik heb eerst gehuild, maar zo denk ik minder aan haar ziekte"
"Waarom moet dit nu net mijn mama overkomen?" Dat dacht Louique Vermeersch (13) uit Kuurne toen begin dit jaar longkanker werd vastgesteld bij zijn mama. Verdriet werd boosheid, tot de jongen besliste om er iets positief aan te koppelen. "300 sleutelhangers heb ik intussen gemaakt, die ik nu wil verkopen voor Kom Op Tegen Kanker", vertelt de moedige jongeman.
Lees verder

"Grote cyberaanval raakte tot 1.500 bedrijven wereldwijd"
Wereldwijd zijn tot 1.500 bedrijven getroffen door de cyberaanval met ransomware via de ICT-beheersoftware VSA. Dat zegt Kaseya, de Amerikaanse ontwikkelaar van de software. Het gaat vooral om kleine bedrijven waarvan het ICT-netwerk beheerd wordt door Kaseya-klanten, luidt het.
Lees verder

Frankrijk controleert op negatieve coronatesten bij grensovergang, maar wat als je volledig gevaccineerd bent?
De Franse politie controleert streng of toeristen beschikken over de nodige toegangsvoorwaarden om het land te betreden. Zelfs bij een doorreis moeten reizigers aan alle voorwaarden voldoen. Dat bleek gisteren uit een reportage van VTM NIEUWS. Reizigers moeten in het bezit zijn van een negatieve PCR-test, antigeentest of een vaccinatiebewijs, ook een herstelcertificaat kan dienen.
Lees verder