Doorgaan naar hoofdcontent

“Snikhete Tour zou ideaal geweest zijn”: zo gaan Van Aert en Evenepoel de strijd aan met de extreme Japanse hitte

HLN
"Snikhete Tour zou ideaal geweest zijn": zo gaan Van Aert en Evenepoel de strijd aan met de extreme Japanse hitte
Olympische Spelen in juli-augustus, dat is Tokio op z'n heetst en z'n vochtigst. Zware omstandigheden waaraan de wielrenners in het openingsweekend als eerste atleten langdurig worden blootgesteld. Bondsdokter Kris Van Der Mieren legt aan de hand van 5 vragen uit hoe Van Aert, Evenepoel en co de strijd aangaan met het ongenadige gematigd zeeklimaat. "Het zou ideaal geweest zijn als het van in het begin van de Ronde van Frankrijk snikheet was."
Lees verder

Michel Vlap terug bij Anderlecht om te blijven: "Het iets andere systeem moet Michel nóg beter liggen"
Sterker terug na een Duits avontuur. Ondanks transfergeruchten wil Michel Vlap (24) dit seizoen écht zijn stempel drukken bij Anderlecht. Strijdvaardiger dan ooit zal hij knokken voor zijn plaats. "Zware concurrentie? Michel haalt er net energie uit."
Lees verder

Johan Bruyneel ziet dat er een nieuwe dynastie begonnen is: "Pogacar is geen laboratoriumproduct, maar een renner die de koers aanvoelt"
Tadej Pogacar (22) zit onwrikbaar op zijn troon. En dat zou wel eens het beeld voor de komende jaren kunnen zijn, denkt Johan Bruyneel (56). De man die als ploegleider alles heeft meegemaakt in de koers laat zijn licht schijnen over deze Tour en die van de komende jaren. Met uitdagers als Jonas Vingegaard, Egan Bernal en... Remco Evenepoel. "De voorbije Giro is geen reden om te denken dat hij het niet kan."
Lees verder

Chinese economie groeit met net geen 8 procent
De Chinese economie is in het tweede kwartaal opnieuw duidelijk gegroeid. Van april tot juni steeg het bruto binnenlands product (bbp) op jaarbasis met 7,9 procent, zo maakte het Chinese statistiekbureau vandaag bekend.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal besmettingen blijft fors toenemen, ziekenhuisopnames stijgen niet
De coronabesmettingen blijven fors de hoogte ingaan. De incidentie van het coronavirus, die het aantal bevestigde besmettingen per 100.000 inwoners in de voorbije veertien dagen weergeeft, is in België weer boven de 100 gestegen. Tegelijkertijd neemt het aantal ziekenhuisopnames niet toe. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. Intussen is in ons land de kaap van 5 miljoen volledig gevaccineerde mensen gerond en in Vlaanderen die van 3 miljoen.
Lees verder

Nieuwe wereldkeeper en stevige kwaliteitsinjectie: met dit indrukwekkend team wil PSG eindelijk Champions League winnen
De Franse pers noemt deze transferperiode van Paris Saint-Germain een 'mercato XXL'. Geheel terecht. De ploeg van voorzitter Nasser Al-Khelaifi ziet er nu al indrukwekkend uit, met nieuwkomers als Sergio Ramos Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum en Achraf Hakimi. Daarmee hopen de Qatari eindelijk die felbegeerde Champions League te winnen, maar de waardevolste kern heeft PSG niet.
Lees verder

AA Gent wint oefenmatch tegen Lille, maar afwezigheid Bolat blijft een mysterie
AA Gent heeft in Noord-Frankrijk z'n oefenmatch tegen de Franse landskampioen Lille winnend kunnen afsluiten. Een goal van Gianni Bruno in de allereerste minuut volstond voor de zege. Bij de Buffalo's was er wel nog steeds geen spoor van Sinan Bolat.
Lees verder

Hoe de Europese klimaattransitie een impact heeft op elke burger: dit betekent de inhoud van de Green Deal voor uw portefeuille
De Europese Commissie presenteerde gisteren een ongeziene set aan maatregelen om de klimaatdoelstellingen voor 2030 te realiseren. Die ingrijpende plannen voor de groene omwenteling raken iedereen, maar wat zijn precies de concrete gevolgen? "Hoe langer we de inspanningen uitstellen, hoe meer het alternatief ons zal kosten."
Lees verder

Vaccinaties bij jonge kinderen bleven in 2020 op peil in Vlaanderen
Ondanks de coronapandemie is het vaccinatiebereik bij jonge kinderen in Vlaanderen vorig jaar erg hoog gebleven voor de basisvaccins. Ook de gehoorscreening bleef op peil. Dat deelt Kind en Gezin mee.
Lees verder

Harry en Meghan maken animatieserie voor Netflix
De hertog en hertogin van Sussex gaan een animatieserie voor Netflix maken en produceren. Harry (36) en Meghan (39) doen dat namens hun bedrijf Archewell Productions. Ook David Furnish, de echtgenoot van Elton John, is één van de producers.
Lees verder

Andy Peelman overkop met wagen tijdens ritje op racecircuit
Andy Peelman (37) is op een racecircuit overkop gegaan met de wagen waar hij op dat moment mee aan het rijden was. Dat liet de acteur op woensdag weten op zijn Instagram Stories.
Lees verder

Non-stop regen vandaag in oosten en centrum, in het weekend droog
De regenzone blijft vandaag stationair slepen over het oosten en het centrum van het land met soms langdurige regen of buien met kans op onweer. In het westen van het land zou het meestal droog moeten blijven met enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden. De wind is matig tot soms vrij krachtig uit noord tot noordwest met rukwinden tot 50 of 60 kilometer per uur, zegt het KMI.
Lees verder

KOERS KORT. Rijdt Van der Sande straks voor Van Aert?
Tosh Van der Sande (30) verlaat Lotto-Soudal op het einde van dit seizoen. Het nieuwe voorstel dat hij kreeg, is te mager. De naar Spanje uitgeweken Antwerpenaar staat volgens Wielerflits dicht bij een transfer naar Jumbo-Visma. Er is ook interesse van Cofidis, maar de aanbieding van Jumbo is interessant. Van der Sande zou er een rol krijgen in de sprinttrein en de klassiekers in dienst van Wout van Aert rijden. Eerder haalde de Nederlandse ploeg al Christophe Laporte (Cofidis) binnen met dezelfde bedoelingen. Ook met Rohan Dennis (Ineos Grenadiers) zou er een akkoord zijn.
Lees verder

Transfer Talk. Barcelona en Atlético onderhandelen over opmerkelijke ruildeal - Nice haalt Calvin Stengs weg bij AZ
Er is een opmerkelijke transfer op til. Barcelona en Atlético Madrid zijn in verregaande onderhandelingen over een ruildeal met Antoine Griezmann en Saúl Ñíguez als hoofdrolspelers, zo schrijven verschillende Spaanse media. Nu Barça het contract van Lionel Messi zal verlengen, hoopt het nog ruimte te maken in het loonbudget door Griezmann te laten gaan. De Franse international, die in 2019 nog voor 120 miljoen naar Barcelona vertrok, zou een terugkeer naar zijn ex-club Atlético wel zien zitten. Barça onderhandelt nu met de Madrilenen om een ruildeal, want zij willen in plaats van Griezmann middenvelder Saúl plus een geldsom binnen halen.
Lees verder

Kleine prins George gepest door voetbalfans: "William en Kate willen hem voorlopig uit de spotlights houden"
Na het anonieme 'huilende Duitse meisje' op de tribune tijdens de match tussen Engeland en Duitsland, is er nog een ander jong slachtoffer van pestende voetbalfans opgedoken. Deze keer gaat het om een veel bekender gezicht: dat van de kleine prins George. Hij ging tijdens de EK-finale samen met zijn ouders de Engelse ploeg aanmoedigen. Dat moest hij bekopen met een hoop nare opmerkingen van hun tegenstanders.
Lees verder

Man van 22 springt met zwemband in het water en verdrinkt in Eupen, meisje van 15 nog altijd vermist in Rendeux
Het noodweer slaat hard toe. In Eupen in de Oostkantons heeft de hevige regenval gisteren het leven gekost aan een 22-jarige man. In Rendeux in de provincie Luxemburg werd een meisje van vijftien meegesleurd door de Ourthe. Zij is nog altijd vermist.
Lees verder

Backstreet Boy AJ McLean herinnert zich zijn laatste ontmoeting met Britney Spears nog goed: "Het brak mijn hart"
AJ McLean (43), bekend van de Backstreet Boys, had in het verleden een redelijk gênante ontmoeting met Britney Spears (39). De twee wonen redelijk dicht bij elkaar in de buurt, maar toen ze elkaar een tijdje geleden tegen het lijf liepen, herkende de zangeres hem niet meteen.
Lees verder

Duitse scheidsrechter Brych: "EK was mijn laatste toernooi"
De Duitse topscheidsrechter Felix Brych ontbreekt volgend jaar op het WK in Qatar. De 45-jarige Brych heeft besloten dat het afgelopen EK zijn laatste eindtoernooi is geweest. De Duitser floot vijf wedstrijden op de Europese eindronde, waaronder de eerste groepswedstrijd van Oranje tegen Oekraïne (3-2) en de halve finale tussen Italië en Spanje (1-1, Italië won na strafschoppen).
Lees verder

Felix Brych, lakse ref tijdens België-Portugal, fluit geen grote toernooien meer: "Mijn carrière voelt perfect"
De Duitse topscheidsrechter Felix Brych ontbreekt volgend jaar op het WK in Qatar. De 45-jarige Brych heeft besloten dat het voorbije EK zijn laatste groot toernooi is geweest. De Duitser floot vijf wedstrijden op het EK, waaronder de achtste finale van de Rode Duivels tegen Portugal (1-0) en de halve finale tussen Italië en Spanje (1-1, Italië won na strafschoppen).
Lees verder

Het vakantiegeld van Belle Perez (45): "Vakantie is niet het moment om te besparen"
Zangeres Belle Perez (45), die met haar eerste Nederlandse-Spaanse single 'Contigo' garant staat voor frisse zomerse beats, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten, die voor de gelegenheid een zomers tintje kreeg, vertelt ze honderduit over waar ze haar vakantiegeld aan uitgeeft. "Als je tien dagen lang gierig moet zijn, blijf ik liever thuis. Vakantie moet een feest zijn, geen marteling."
Lees verder