Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 juli 2021

Silo valt op vrachtwagen in Buizingen: chauffeur dood terug gevonden

HLN
Silo valt op vrachtwagen in Buizingen: chauffeur dood terug gevonden
Een vrachtwagenchauffeur is dinsdagochtend op de terreinen van Nexans in Buizingen om het leven gekomen nadat een silo omkantelde op zijn vrachtwagen.
Lees verder

IN KAART. Waar regent en onweert het het meest? En hoe komt dat? Weerman David Dehenauw legt het uit
Zoals we dit weekend gemerkt hebben, kunnen felle regen- en onweersbuien heel lokaal zijn. Dat is niet altijd een toeval. Op sommige plekken regent en onweert het wel degelijk meer dan op andere. Wij hebben het onweer in België in kaart gebracht: zo onweert het vaker in Antwerpen dan in Oostende. David Dehenauw, hoofd van de wetenschappelijke dienst weersvoorspellingen bij het KMI, legt uit hoe dat komt. Check hier hoe vaak het in uw regio onweert en hoeveel regen er gemiddeld valt.
Lees verder

Met het glamoureuze toiletpapier van Kruidvat ga je deze zomer zorgeloos de camping of festivalweide op
Het festival- en kampeerseizoen is aangebroken! Niks beter dan slapen in de open lucht en gezellig de wei of camping afstruinen. Het enige probleempje: de openbare toiletten ter plaatse. Want die ruiken niet altijd even fris en zijn ook lang niet altijd voorzien van wc-papier. Lastig, en met een witte rol over de site flaneren is niet bepaald ... elegant. Kruidvat to the rescue: dankzij hun limited edition toiletpapier hoef je je niet langer te schamen (en wordt naar de wc gaan misschien zelfs leuk!).
Lees verder

Met glamoureus toiletpapier ga je deze zomer zorgeloos de camping of festivalweide op
Het festival- en kampeerseizoen is aangebroken! Niks beter dan slapen in de open lucht en gezellig de wei of camping afstruinen. Het enige probleempje: de openbare toiletten ter plaatse. Want die ruiken niet altijd even fris en zijn ook lang niet altijd voorzien van wc-papier. Lastig, en met een witte rol over de site flaneren is niet bepaald ... elegant. Geen zorgen: er bestaat nu chic, 'limited edition' toiletpapier waar je je niet voor hoeft te schamen.
Lees verder

Nederlands meisje belandt in ziekenhuis na TikTok-truc met alcohol in Capri-Sunpakjes
Een leerling van het Gomarus College in het Nederlandse Assen is in het ziekenhuis beland nadat ze tijdens een schoolactiviteit alcohol had gedronken. Dat meldt Dagblad van het Noorden. Samen met andere scholieren deed het meisje een opmerkelijk filmpje op TikTok na waarbij alcohol in Capri-Sunpakjes wordt verstopt. Ze dronk daarna te veel alcohol en werd onwel. Ouders die hun jonge tieners plots de bekende sapjes zien drinken, zijn bij deze gewaarschuwd.
Lees verder

Sta jij binnenkort samen met Regi in het Sportpaleis? De Regi Academy kan daar voor zorgen
Regi heeft grote plannen en jij kan daar deel van uitmaken. Dit najaar gaat de dj tijdens zijn 'Regi Academy' namelijk op zoek naar de beste stem voor zijn nieuwste hit. De zoektocht wordt uitgezonden op VTM2 en de uiteindelijke winnaar mag samen met hem optreden in het Sportpaleis.
Lees verder

Schots spookdorp staat te koop, inclusief privéstrand en geest
Griezelliefhebbers opgelet: in Schotland staat sinds kort een spookdorp te koop. Kostprijs is amper 146.000 euro. Wel moet je er de geest van een 17de-eeuwse waarzegster bijnemen.
Lees verder

TUI merkt weinig van verslechterde coronasituatie in Spanje: "Blijft populairste bestemming"
Touroperator TUI ondervindt op dit moment "niet echt" een impact van de verslechterende coronasituatie in Spanje op de boekingen. "Spanje blijft de populairste bestemming in juli en augustus", zegt woordvoerster Sarah Saucin.
Lees verder

Pastoor Pol Dehullu was beste vriend van Pieter Aspe: "Op zijn sterfbed heb ik hem zijn laatste Omer geserveerd"
Twee maanden geleden overleed misdaadauteur Pieter Aspe na een lang ziekbed. Het gemis blijft enorm, zeker voor zijn boezemvriend Pol Dehullu (54). "Vooral die ondeugende blik in zijn ogen, die hij zelfs in zijn laatste momenten nog had, zal mij altijd bijblijven", zegt de priester, die Pieters eerste boek op papier zette en tijdens de laatste maanden aan zijn zij stond. "Tijdens de zomer had hij goeie momenten, maar nadien ging het snel bergaf."
Lees verder

Toby Alderweireld, die niemand ziet afhaken voor het WK: "Gouden Generatie niet mislukt zonder prijs"
In een interview met Sport/Voetbalmagazine vindt Toby Alderweireld niet dat we van een mislukking mogen spreken als de 'Gouden Generatie' van Rode Duivels geen prijs pakt. "We gaan onszelf niks kunnen verwijten." In Qatar dan maar een nieuwe kans, want hij denkt dat iedereen doorgaat tot het WK.
Lees verder

Reisorganisatie Jongerentravel overspoeld met boze telefoons na annulaties van jongerenreizen
Reisorganisatie Jongerentravel schrapt alle reizen naar Spanje tot het einde van de maand. Dat doet de organisatie na besmettingen bij acht jongeren en twee monitoren die op vakantie zijn in Lloret de Mar en Calella. De telefoon bij het callcenter staat rondgloeiend na de beslissing: "We krijgen heel veel boze telefoons. Zowel van de jongeren als van hun ouders."
Lees verder

Duitse wetenschapper verdacht van spionage voor China
Een Duitse politieke wetenschapper wordt verdacht van jarenlange spionage voor de Chinese inlichtingendiensten. Dat melden federale aanklagers in Duitsland. Hij zou daarvoor gebruik hebben gemaakt van politieke contacten die hij had als hoofd van een denktank.
Lees verder

Football Talk. KV Kortrijk verliest met het kleinste verschil van Valenciennes
KV Kortrijk heeft met 0-1 verloren - achter gesloten deuren - tegen de Franse tweedeklasser Valenciennes. Kristof D'Haene kwam terug uit blessure, maar de linksachter viel in de opwarming opnieuw uit. De jonge Verkerken kreeg zo andermaal zijn kans. Na amper vijf minuten spelen, kreeg Chevalier een reuzenkans op de openingsgoal, maar hij profiteerde niet van het mistasten in de Franse verdediging. Uit het niets kwam Valenciennes op voorsprong. Fixelles verspeelde knullig de bal en Boutoutaou nam het cadeautje met plezier aan. Chevalier kreeg net voor de rust een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker - na een heerlijk balletje van Fixelles -, maar de spits van KVK kon andermaal niet voldoende afdrukken.
Lees verder

AXA Bank schrapt verplichte kantoordagen: "Niet de bedoeling dat werknemers voltijds gaan telewerken"
Werknemers van AXA Bank zullen dagelijks vrij kunnen kiezen of ze van thuis of op kantoor werken. Vakbonden en directie hebben daarover een akkoord bereikt.
Lees verder

De Gendt duidt uitspraken: "Wilde niet insinueren dat anderen met verkeerde dingen bezig zijn"
Thomas De Gendt bracht met enkele uitspraken ongewild een klein stormpje op gang. De Gendt liet duidelijk blijken dat het algemene niveau in het Tourpeloton dit jaar fel gestegen is. Dopinginsinuaties staken al snel de kop op, maar dat is helemaal niet wat de renner van Lotto Soudal bedoelde. Dat zei hij voor de start van de tiende rit aan VTM Nieuws.
Lees verder

Sint-Truiden zoekt nog voor 5 gezinnen van rottend appartementencomplex onderdak: "Zullen het wel zelf moeten betalen"
Nog 5 van de 25 Truiense gezinnen die afgelopen week op straat belandden, nadat hun gloednieuw appartementsgebouw onbewoonbaar werd verklaard, zoeken samen met het stadsbestuur naar een nieuw (tijdelijk) dak boven hun hoofd. Drie van die gezinnen zullen waarschijnlijk onderdak krijgen bij Triamant in Velm. De twee overige gezinnen komen elk wellicht terecht in een huurwoning, die ze tot op heden zelf moeten financieren.
Lees verder

Stad zoekt nog voor 5 Truiense gezinnen van rot appartementencomplex onderdak: "Geld moet wel uit hun eigen portefeuille komen"
Nog 5 van de 25 Truiense gezinnen die afgelopen week door rotting van hun nieuwbouw appartementencomplex op straat belandden, zoeken samen met het stadsbestuur naar een nieuw (tijdelijk) dak boven hun hoofd. Drie van deze gezinnen zullen waarschijnlijk onderdak krijgen bij Triamant in Velm. De twee overige gezinnen komen elk wellicht terecht in een huurwoning, die ze tot op heden zelf moeten financieren. "Dat financiële aspect blijft een verhaal van verzekeringskwesties", aldus waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA).
Lees verder

Langste proefproject ooit rond verkorte werkweek "overweldigend succes" in IJsland
De resultaten van het langste experiment tot nu toe rond een kortere werkweek zijn gepubliceerd. Het proefproject vond plaats in IJsland en overspande de periode van 2015 tot 2019. "Een overweldigend succes", noemt onderzoeksdirecteur van de onafhankelijke Britse denktank Autonomy de verkorte werkweek.
Lees verder

Volgens assistent-coach FC Barcelona wacht de wereldtop voor EK-revelatie Pedri: "Een mix tussen Iniesta en De Bruyne"
De voetballiefhebber maakt kennis met Pedro González López (18) – kortweg Pedri. Heden en toekomst van het Spaanse voetbal verenigd in één speler van Barcelona. "De Bruyne is wereldtop, maar Pedri heeft hetzelfde potentieel", zegt Alfred Schreuder, assistent-coach van Barça.
Lees verder

Hoeveel verbruikt een oplader of microgolfoven die altijd in het stopcontact zit? En wat kost dat?
Wat hebben je smartphonelader, microgolfoven en koffiezetapparaat gemeen? Ze verbruiken energie wanneer je ze niet actief gebruikt. Per toestel kost dat sluimerverbruik niet zo veel. Maar iedere woning heeft al snel 20 stille verbruikers waardoor hun aandeel al snel aandikt tot enkele tientallen euro's. Kortom: kostbare centen die je beter ergens anders aan kunt besteden. Mijnenergie.be legt uit wat sluipverbruik is en hoe je het kan lokaliseren.
Lees verder