Doorgaan naar hoofdcontent

Saartje Vandendriessche heeft bovenmenselijk contact met hond Lasse: “Ik droomde dat hij aan het stikken was”

HLN
Saartje Vandendriessche heeft bovenmenselijk contact met hond Lasse: "Ik droomde dat hij aan het stikken was"
Presentatrice Saartje Vandendriessche praat deze week in Planet Lolo over haar band met hond Lasse. De twee voelen elkaar perfect aan. Saartje heeft zelfs al bovenmenselijk contact gehad met Lasse toen ze hem in de koffer van de auto vergeten was. Saartje had een droom dat haar hond aan het stikken was. "Plots word ik wakker en realiseer me dat Lasse nog in de koffer zit. Ik ben in mijn blootje op straat gelopen om hem eruit te halen."
Lees verder

Zeven idyllische Vespa-routes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn de Westhoek:
Wie onze provincie eens op een originele manier wil verkennen, kan dat misschien eens met de Vespa doen. De Italiaanse tweewieler is in onze contreien aan een opmars bezig en is het ideale vervoermiddel voor wie de natuur of enkele toeristische trekpleisters eens vanuit een andere hoek wil leren kennen. Heel wat plekken pakken dan ook uit met uitgestippelde Vesparoutes en wie er zelf geen heeft, kan er op enkele West-Vlaamse adresjes één huren.
Lees verder

Souvenirwinkeltjes onder Brugse belfort moeten na 40 jaar weg van stadsbestuur: "Compleet onverwacht, ik ben er het hart van in"
Verbazing alom in de winkeltjes onder het Brugse belfort: het stadsbestuur heeft de huurovereenkomst opgezegd. De zelfstandige uitbaters krijgen nog tot 1 januari 2023 om hun boel op te kramen. "Ik ben hier grootgebracht, onze familie zit hier 50 jaar", zucht Lieve Pickery. Maar de stad is duidelijk: "Verhuren aan souvenirwinkeltjes is niet onze taak", zegt schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld).
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt
Tussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames stijgt, al 5 miljoen Vlamingen minstens deels gevaccineerd
Tussen 24 en 30 juli werden per dag gemiddeld 32,9 Covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging met 22 procent ten opzichte van de voorgaande 7 dagen. Dat blijkt zaterdag uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Drie dagen lockdown in Australische stad Brisbane na zeven positieve coronagevallen
In Brisbane, de op twee na grootste stad van Australië, en delen van de staat Queensland is sinds zaterdagmiddag een strikte lockdown van drie dagen ingegaan, in een poging om de opmars van de deltavariant van het coronavirus in te dijken. Dat hebben de autoriteiten gemeld.
Lees verder

LIVE OS. Belgisch record voor Couckuyt - Pieters rukt weer op in het golfen - Dressel alfamannetje met nieuw wereldrecord
• Dag 8 sinds de openingsceremonie van de Olympische Spelen
Lees verder

'Better Call Saul'-acteur Bob Odenkirk reageert: "Had kleine hartaanval, maar kom snel terug"
Bob Odenkirk had een 'kleine hartaanval', maar is nu onderweg naar herstel, zo laat de acteur weten op Twitter. Odenkirk werd dinsdag met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden op de set van de serie 'Better Call Saul' in de Amerikaanse staat New Mexico.
Lees verder

Nigeriaanse spurtster Okagbare test als eerste positief op doping en verlaat Spelen in Tokio
De Nigeriaanse sprintster Blessing Okagbare is uitgesloten van de Olympische Spelen in Tokio. Ze testte op 19 juli bij een dopingcontrole buiten competitie positief op een groeihormoon.
Lees verder

Scarlett Johansson verliest geld door mindere ticketverkoop 'Black Widow'. Hoe zit dat voor Belgische acteurs?
Scarlett Johansson klaagt Disney aan omdat de film 'Black Widow' zowel in de bioscoop als op hun streamingdienst te zien is. De actrice wordt deels betaald op basis van het aantal cinemabezoekers. "Acteurs vragen er bijna nooit naar, want zij zien ook dat films niet veel winst draaien", aldus regisseur Jan Verheyen.
Lees verder

Klaasje emotioneel tijdens eerste afscheidsshow: "Die állerlaatste show gaat heftig worden"
Het afscheid van Klaasje (26) is ingezet. Drie maanden lang touren Hanne en Marthe nog een laatste keer met 'hun blonde'. Goed voor tachtig shows in totaal, drie per dag en een veelvoud aan tranen bij de kinderen in de zaal. "Een meisje dat in haar afscheidsbrief schrijft dat er zonder mij geen K3 meer zal zijn, dat komt binnen", slikt de Nederlandse.
Lees verder

Finneas O'Connell, het muzikale genie achter zus Billie Eilish: "Ik rust niet tot we het resultaat hebben dat zij wil"
Lovende commentaren voor de nieuwe plaat van Billie Eilish (19), dat zijn ook complimenten voor haar broer Finneas O'Connell (24). De meest succesvolle songwriter van 2020, producer van het jaar en muzikant is de stille kracht achter de tienerster. Maar vooral: hij voelt zich helemaal op z'n gemak in de schaduw van zijn wereldberoemde zus. "Ik heb met haar te doen."
Lees verder

"Om de finale te halen, moet ik mijn Belgisch record verbeteren": Zagré spurt naar halve finale 100m horden, Broeders overleeft kwalificaties polsstokspringen niet
Terwijl de Olympische Spelen voor polsstokspringer Ben Broeders een jaar te laat komen, bleek het uitstel van Tokio 2020 dan weer een zegen voor hordeloopster Anne Zagré. De Brusselse knalde op de 100m horden naar haar beste tijd sinds 2016 - goed voor de halve finale - terwijl Broeders er in de kwalificaties uitging met een sprong over 5m65.
Lees verder

LIVE OS. Belgisch record voor Couckuyt - topdag voor Pieters in het golfen - Djokovic strijdt om brons
• Dag 8 sinds de openingsceremonie van de Olympische Spelen
Lees verder

Sterrenchef Luc Bellings keurt sliptongetjes aan de kust en deelt een 10 en een 0 uit: "Niets rechtvaardigt de prijs van 27 euro"
Als het weer wat meezit, wordt de Belgische kust ook deze zomer de populairste vakantiebestemming. Is de kusthoreca klaar voor die overrompeling? Sterrenchef Luc Bellings en onze journalist Stefan Vanderstraeten zoeken het uit. Zeven zaterdagen, 35 restaurants, zeven oerklassieke gerechten. Vandaag: sliptongetjes meunière.
Lees verder

Annie Geeraerts - 'de Bomma' uit 'Familie' - is vijf jaar samen met Paul: "Lichamelijk komt er niet veel meer bij kijken"
"Ik kan niet ontkennen dat ik ervan geniet, al die aandacht van een man. Ik voel mij opnieuw meer vrouw." Ontroerend mooi is het, als je die woorden mag optekenen uit de mond van iemand die maandag haar 95ste verjaardag viert. Het liefdesgeluk is Annie Geeraerts dan ook aan te zien. Intussen is ze vijf jaar samen met Paul (90). "Ik heb nu eindelijk het gevoel dat ik een échte familie heb."
Lees verder

Fans verbijsterd over nieuwe look van Limp Bizkit-frontman Fred Durst
Rapper Fred Durst (50), bekend als frontman van de Amerikaanse band Limp Bizkit, heeft met zijn nieuwe look voor verbijstering gezorgd bij fans. Die kunnen hem uittekenen met een petje, een kaal hoofd en een baardje, maar de artiest ziet er tegenwoordig heel anders uit.
Lees verder

Transfer Talk. Yaremchuk heeft toptransfer beet: Oekraïner trekt naar Benfica - Laatste match in Antwerp-shirt van Lamkel Zé?
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Transfer Talk. Yaremchuk heeft toptransfer bijna beet: Oekraïner trekt naar Benfica - Laatste match in Antwerp-shirt van Lamkel Zé?
Het nieuwe voetbalseizoen ging intussen van start, maar de transfermolen draait nog steeds op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Hans Vanaken terug bij Club na ontgoochelend EK: "Laten zien dat ik de beste ben"
Het EK draaide voor hem uit op een sisser, nu is hij klaar om terug te slaan. Hans Vanaken (28), aan de vooravond van zijn zevende seizoen Club Brugge, over zijn EK, zijn toekomst en overwinteren in de Champions League: "Door er vorig seizoen zo dicht bij te komen, is dat gevoel wel gaan leven. En geloof me, het leeft hier écht."
Lees verder