Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 juli 2021

RTL-baas: Peter R. de Vries vecht nog steeds voor zijn leven

HLN
RTL-baas: Peter R. de Vries vecht nog steeds voor zijn leven
Peter R. de Vries vecht in het ziekenhuis nog altijd voor zijn leven. Dat heeft Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland, deze avond gezegd in de uitzending van het programma Humberto, dat uitgezonden wordt op de zender RTL4.
Lees verder

Kane bezorgt Wembley delirium, Engeland klopt Denemarken en staat in finale
Een land wordt zowaar nog zotter. Het voetbal kwam woensdag wat later thuis, na een thriller in de verlengingen. Na 55 jaar wachten staat Engeland opnieuw in een finale van een groot toernooi. "It's coming home", zong Wembley uit volle borst. Zou het?
Lees verder

Lufthansa haalt miljard euro op
Lufthansa heeft 1 miljard euro opgehaald via de uitgifte van obligaties. Dat meldt het Duitse moederbedrijf van Brussels Airlines vanavond.
Lees verder

Vlaams Parlement keurt begrotingscontrole goed
Het Vlaams Parlement heeft gisteren het licht op groen gezet voor de begrotingscontrole 2021. De stemming verliep meerderheid tegen oppositie. Na een tekort van 6 miljard in 2020 stevent de begroting voor 2021 af op een tekort van 5,3 miljard euro. Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) wil zo snel als mogelijk aanknopen met een "gezond financieel beleid". In september volgt daarom een belangrijke volgende stap. Dan buigt de regering zich over de begroting 2022 en over de ambitie om tegen 2024 het tekort te halveren.
Lees verder

Zuid-Afrikaanse ex-president Zuma heeft zichzelf aangemeld aan gevangenis
De Zuid-Afrikaanse ex-president Jacob Zuma (79), die tot een celstraf van vijftien maanden is veroordeeld, heeft zichzelf woensdag dan toch aangemeld aan de gevangenis. Dat heeft zijn stichting bekendgemaakt.
Lees verder

Zoekactie naar overlevenden ingestort flatgebouw Miami stopgezet
Twee weken na de instorting van een appartementencomplex in Surfside bij Miami, in de Amerikaanse staat Florida, wordt de zoekactie naar mogelijke overlevenden stopgezet. Aangenomen wordt dat er niemand meer leven uit het puin kan worden gehaald.
Lees verder

Oud-raadsman Trump Rudy Giuliani mag ook niet meer als advocaat werken in Washington
Een Amerikaans hof van beroep heeft de vergunning van Rudy Guiliani opgeschort. Hij mag niet langer als advocaat in Washington werken. Giuliani is de voormalig raadsman van ex-president Donald Trump en was van 1994 tot 2002 burgemeester van New York.
Lees verder

Studie: hittegolf in Noord-Amerika zo goed als ondenkbaar zonder klimaatverandering
De extreme hitte die zich voordeed in het westen van Noord-Amerika, met temperaturen die opliepen tot bijna 50 graden, was zonder klimaatverandering zo goed als onmogelijk geweest. Dat blijkt uit een studie van een internationale groep van klimaatonderzoekers. De klimaatverandering heeft de hittegolf in Canada en de VS 150 keer waarschijnlijker gemaakt. Dat meldt het onderzoeksproject World Weather Attribution (WWA).
Lees verder

Politie Haïti doodt vier vermoedelijke moordenaars Haïtiaanse president, twee arrestaties
De Haïtiaanse politie heeft vier "huurlingen" gedood die betrokken waren bij de moord op de Haïtiaanse president Jovenel Moïse. Er werden ook twee verdachten gearresteerd. Dat heeft het hoofd van de nationale politie van Haïti, Léon Charles, woensdagavond lokale tijd bekendgemaakt. Bij de actie werden ook drie gegijzelde politieagenten bevrijd, zo deelde de politiechef nog mee in een tv-toespraak.
Lees verder

Meer dan 70 Belgen krijgen vorm van bescherming vanwege bedreigingen, dubbel zoveel als drie jaar geleden
Het aantal politici, magistraten en journalisten dat bescherming krijgt, is in drie jaar tijd verdubbeld. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag.
Lees verder

Onze Opinie. Politieke recuperatie? Absoluut. Onkies? Neen, het is slimme politieke communicatie voor een groot probleem dat de spotlights verdient
In het centrum van Amsterdam, op klaarlichte dag en in een omgeving vol camera's, krijgt een journalist schoten door het hoofd. Brutaler wordt een moordaanslag niet. Het is niet alleen een aanslag op het leven van Peter R. de Vries. Ook op de vrije journalistiek. Kan dat geweld ook hier tegen journalisten, tegen politici en het gerecht? De vraag stellen, is ze beantwoorden, vindt Bart De Wever. Hij heeft gelijk.
Lees verder

Succes van Buienradar zorgde voor onweer tussen oprichters
Buienradar bestaat 15 jaar, en tijdens deze druilerige zomer lijkt het internetplatform nuttiger dan ooit. Het succesverhaal van de website, die in 2006 werd ontwikkeld door de Nederlandse broers Edwin, Wijnand en Stefan Rijkaart, zorgde echter al snel voor donderwolken bij de oprichters. Van het oorspronkelijke familiebedrijf blijft vandaag niets over.
Lees verder

Kwart van hypotheekleningen gaat naar tweede woning
Een op de vier hypothecaire woonkredieten die BNP Paribas Fortis vorig jaar verstrekte, was bestemd voor de aankoop van een bijkomend pand boven op de gezinswoning. Dat kon zowel een tweede verblijf zijn, als een woning of appartement om te verhuren.
Lees verder

ReNUveren of wachten? Wat doe je best met je geld nu prijzen voor isolatie, hout en andere renovatiematerialen door het dak gaan?
Nú is het tijd om te renoveren — toch als we nieuwe tv-campagne van de Vlaamse overheid moeten geloven. Maar wie kan wachten, renoveert beter volgend jaar. De prijzen van de belangrijkste materialen — hout, staal en isolatie — zijn tot dubbel zo hoog als vorige zomer.
Lees verder

PORTRET. Icoon met grote mond had evengoed misdadiger kunnen worden
Het was een opmerkelijk beeld in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, vlak nadat Peter R. de Vries (64) daar was neergeschoten. Sommige mensen stonden te huilen, anderen waren in shock, maar enkelen stonden ook te juichen, blij dat hij "eindelijk was opgeruimd". Een portret van hét icoon van de Nederlandse misdaadverslaggeving.
Lees verder

Zaak-Julie Van Espen wordt vandaag doorverwezen: "Bakelmans weet wat hem op assisen te wachten staat"
De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen verwijst vandaag verdachte Steve Bakelmans door naar het hof van assisen voor de moord op de 23-jarige studente Julie Van Espen. Bakelmans werd twee dagen na de feiten gearresteerd en zit sindsdien in de cel. De advocaten weten dat er een zwaar assisenproces aankomt, wellicht begin 2022. "Onze cliënt beseft dat ook. Maar hij zal zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen."
Lees verder

Bart De Wever vreest Amsterdamse toestanden in Antwerpen: "De bedreigingen zijn er al"
"Wanneer gaat we de strijd tegen de drugsmaffia écht serieus nemen?" Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever (N-VA) was er woensdag snel bij om te reageren op de aanslag op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. De Vries. Enkele uren later legde hij op een persconferentie een tienpuntenplan voor om de drugscriminaliteit aan te pakken. "Wat in Nederland vandaag gebeurt, zal morgen hier gebeuren."
Lees verder

Delphine van Saksen-Coburg verkoopt draagbare kunst van 1.550 euro per stuk: "Ik hoop dat mijn jurken vrouwen zelfvertrouwen geven"
Een kunstwerk van Delphine van Saksen-Coburg kan je nu ook dragen. De prinses ontwierp drie jurken en een blouse met felle kleuren en geschreven woorden. Ze hebben opmerkelijke namen: "Never Give Up Life" Dress, "No More BlaBla" Dress, "WTFH Bubble" Dress en "Love Goes Around" Blouse. "Noem het geen mode", zegt Delphine. "Het is draagbare kunst. De kleuren en de graffiti zorgen dat je zeker opgemerkt wordt".
Lees verder

Belgische rechter bevriest half miljard van Kazachse overheid
In een gevecht over een olie­raffinaderij in Kazachstan staat meer dan een half miljard euro van de Kazachse overheid bevroren op een Belgische rekening. Een poging om dat geld via het hof van beroep in Brussel vrij te krijgen is eind vorige maand mislukt. Dat melden De Tijd en L'Echo vandaag.
Lees verder

Romelu Lukaku met onbekende vrouw op vakantie in Sardinië gespot
Een rustige vakantie zit er niet in voor Romelu Lukaku. Zo gaat dat met een voetballer van zijn niveau. Fotografen kiekten hem in Sardinië, in Porto Cervo, samen met een onbekende vrouw (niet ex-vriendin Julia Vandenweghe zoals ze in Italië schrijven). Op de luchthaven in Olbia was hij maandag al een eerste keer gespot door supporters - hij zette handtekeningen op Inter-shirts en poseerde er voor foto's. Ook zijn agent Federico Pastorello is in de buurt - ze namen samen een duik.
Lees verder