Doorgaan naar hoofdcontent

Reuzegommers wilden gesprek om "leed te verzachten" maar mochten niet

HLN
Reuzegommers wilden gesprek om "leed te verzachten" maar mochten niet
"Wij zouden heel graag een gesprek met jullie aangaan om zo al jullie vragen te beantwoorden." Dat schreef studentenclub Reuzegom volgens De Morgen na de dood van Sanda Dia aan diens familie. Maar na tussenkomst van enkele ouders en advocaten werd de brief nooit verstuurd. Vandaag buigt de raadkamer zich opnieuw over de zaak.
Lees verder

"Dat ik dit met mijn lief mag doen, maakt het alleen nog maar beter": maak kennis met de zes hoofdrolspelers uit 'De Redders'
Op de start van 'De Redders' is het nog wachten tot 2 augustus, maar gisteren werd de gloednieuwe Play4-serie wel al officieel voorgesteld in Oostende. Een soort 'Baywatch aan de Noordzee', met Julie Vermeire als publiekstrekker. "Camera-ervaring of niet: debuteren in deze reeks is héél spannend."
Lees verder

"Dat ik dit met mijn lief mag doen, maakt het alleen nog maar beter": maak kennis met de hoofdrolspelers uit 'De Redders'
Op de start van 'De Redders' is het nog wachten tot 2 augustus, maar gisteren werd de gloednieuwe Play4-serie wel al officieel voorgesteld in Oostende. Een soort 'Baywatch aan de Noordzee', met Julie Vermeire als publiekstrekker. "Camera-ervaring of niet: debuteren in deze reeks is héél spannend."
Lees verder

Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma's met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
Lees verder

Influencer Yentl Keuppens vormt een koppel met Jori Martens uit 'The Sky Is The Limit'
"Ik had nooit verwacht dat ik bij de aankoop van mijn bed ook een lief mee naar huis zou krijgen." Yentl Keuppens (29), bekend van Pink Ambition en als influencer, heeft haar hart verloren aan Jori Martens (26), de beddenverkoper uit 'The Sky is the Limit'. Twee realitysterren, één romance, nul twijfels. "Ik kan me geen leven zonder Jori meer voorstellen."
Lees verder

LIVE OS. Belgische atleten houden minuut stilte op dag van nationale rouw - 9 extra coronagevallen, waarvan één atleet
De Olympische Spelen staan voor de deur. De meeste atleten zijn afgereisd naar Japan, van 23 juli tot 8 augustus strijden ze daar om goud. Volg de dagelijkse nieuwtjes uit Tokio in deze LIVEBLOG.
Lees verder

Jeff Bezos (57) wordt straks ook rijkste mens in de ruimte: dit is het vluchtverloop, zij vliegen ook mee
Indien alles volgens plan verloopt, kent de ruimtevaart vandaag een reeks primeurs. Om 15 uur (Belgische tijd) moet van op een afgelegen site in het westen van de Amerikaanse staat Texas de New Shepard-draagraket vertrekken van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos (57), de rijkste man ter wereld. De raket vloog reeds vijftien keer onbemand, maar dit keer is het menens.
Lees verder

VRT haalt promofilmpje van '#LikeMe'-parcours in Durbuy van de buis
Heel wat VRT-kijkers reageerden zondag verrast toen ze op tv een promofilmpje zagen passeren voor '#LikeMe adventure', een parcours met activiteiten rond de populaire Ketnet-reeks in Adventure Valley in Durbuy. De Luxemburgse stad likte op dat moment namelijk nog volop z'n wonden na de waterramp van afgelopen week. Intussen heeft de openbare omroep het filmpje van antenne gehaald.
Lees verder

Willow Smith liet zich een bros scheren: deze 2 Vlaamse vrouwen deden het haar voor. "Niemand kan me nu ooit nog zeggen dat ik onzeker ben"
"Op monumentale momenten in mijn leven scheer ik mijn hoofd." En dus zette zangeres Willow Smith (20) tijdens een performance van haar hit 'Whip My Hair' de tondeuze in haar haren. De Belgische Gladys Ferro (32) en Irmy Coeckelbergs (25) deden het haar vorig jaar voor: zij gaan nu met een 'broske' door het leven. En ondanks de soms kwetsende reacties, doet zo'n radicale buzz cut wonderen voor je zelfvertrouwen, vertellen de vrouwen. "Zolang ik me nog iets aantrek van wat anderen van me vinden, blijf ik het afscheren."
Lees verder

Wout van Aert en co werken eerste trainingsrit af op Japanse bodem: meteen kennismaking met hitte en hoge luchtvochtigheid
Wout van Aert, Greg Van Avermaet en Tiesj Benoot hebben vandaag hun eerste trainingsritje op Japanse bodem afgewerkt als voorbereiding op de wegrit van de Olympische Spelen. Deze ochtend (plaatselijke tijd) reden ze 70 kilometer, met 800 hoogtemeters, aan een gemiddeld van bijna 30 km/u.
Lees verder

Eigen zwembad: dit is wat het kost aan energie en hoe je die prijs kan drukken
Wie een zwembad aanschaft, moet naast de materiaal- en plaatsingskosten ook een budget voor het verbruik en onderhoud voorzien. Maar hoe hoog lopen die kosten gemiddeld op en wat kan je doen om je energiefactuur binnen de perken te houden? Mijnenergie.be stak het licht op bij Joeri Dils, voorzitter van BSPA, de vereniging van zwembadbouwers, fabrikanten en toeleveranciers van zwembadmateriaal.
Lees verder

Britse koningshuis was vermoedelijk niet op de hoogte van prins Harry's boekdeal: "Het was complete chaos"
Gisteren raakte het nieuws bekend dat prins Harry (36) volgend jaar zijn memoires over zijn leven als royal uitbrengt. Een aankondiging die uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaat, want volgens een insider zijn ze er bij het Britse koningshuis niet gerust in. "Ze wisten van niets", klinkt het onder meer.
Lees verder

Kunnen de streekgenoten meedoen voor de felbegeerde top acht? De hamvragen en smaakmakers bij KV Kortrijk en Zulte Waregem
KV Kortrijk kende een troosteloos seizoen, terwijl Zulte Waregem lange tijd meedeed voor een plaats in de Europe play-offs. Beide ploegen hopen dit jaar de top acht te halen. Bij KVK is het uitkijken naar aanvallers Herrmann en Moreno. Zulte Waregem heeft met Lasse Vigen een mogelijke smaakmaker binnengehaald.
Lees verder

Prinses Delphine wil morgen stevig statement maken op nationale feestdag
Nadat ze in oktober vorig jaar officieel als dochter van koning Albert (87) werd erkend, zal prinses Delphine (53) op de nationale feestdag voor het eerst verschijnen op het traditionele defilé aan het koninklijk paleis. De kersverse royal zal daar via haar outfit een bijzonder statement maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
Lees verder

PS-voorzitter Magnette ziet geen regeringscrisis na dreigement om hongerstakende sans-papiers: "Wij vragen geen massale regularisatie"
"Ik denk niet dat er een crisis binnen de regering is." Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette verklaard op de RTBF-radio, daags nadat zijn partij ermee had gedreigd de regering te verlaten als er één hongerstaker zou overlijden. Volgens de socialistische voorzitter is het dossier de afgelopen uren geëvolueerd.
Lees verder

Publiek afscheid van Peter R. de Vries woensdag in Amsterdamse schouwburg Carré, donderdag uitvaart in besloten kring
Het afscheid van de vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries is morgen en donderdag in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, de grootste schouwburg van Nederland. Op donderdag zijn alleen familie, dierbaren, vrienden en kennissen uitgenodigd. Op woensdag kan het publiek afscheid nemen van De Vries (1956-2021), die donderdag aan de gevolgen van de schietpartij van vorige week overleed.
Lees verder

Zes Poolse zwemmers moeten meteen vertrekken uit Tokio na administratieve blunder van federatie: "Incompetente mensen"
Wat een blunder. Zes Poolse zwemmers die de komende weken zouden aantreden op de Olympische Spelen, moesten bij hun aankomst in Tokio alweer meteen vertrekken. Reden daarvoor: een administratieve fout van de Poolse Zwemfederatie PZP, die de atleten niet correct had ingeschreven. De zwemmers zijn furieus. "Ik hoop dat ik eindelijk uit deze nachtmerrie ontwaak."
Lees verder

Dit waren de favoriete beautyproducten van prinses Diana (en je kan ze nog steeds kopen)
Bijna een kwarteeuw na haar dood is prinses Diana nog steeds een stijlicoon. Haar kapsel wordt gretig gekopieerd, net als haar naturelle make-uplook. Visagist Mary Greenwell - die ook goed bevriend was met Lady Di - verklapt wat haar schoonheidsrituelen waren. En nog leuker: welke favoriete producten je nu nog kunt kopen.
Lees verder

Zorgt Wout voor eerste goud? Sportstatistiekenbureau voorspelt tien medailles voor Team Belgium in Tokio
Tien medailles, dat is volgens het sportstatistiekenbureau Gracenote de olympische buit waar Team Belgium op de Olympische Spelen in Tokio van kan uitgaan. Vier van die tien zouden wel eens van goud kunnen zijn: zet renner Wout van Aert zaterdag tijdens de wegrit de toon?
Lees verder

Onze expert over voorspelde nieuwe regenval dit weekend terwijl wachtbekkens vol zitten: "Waakzaamheid geboden"
We hebben nog tot vrijdag rustig en mooi weer te goed, maar vanaf het weekend zijn er opnieuw buien op komst. Dat baart zorgen met in het achterhoofd de voorbije zondvloed, die de wachtbekkens op vele plaatsen deed vollopen. Onze wetenschapsexpert Martijn Peters zegt dat "waakzaamheid geboden is", maar verwacht geen zware regenval met desastreuze gevolgen zoals vorige week.
Lees verder