Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 juli 2021

Retie: Je tweede prik voor AstraZeneca vervroegen? Verschuif online je afspraak naar 12 of 16 juli

Je tweede prik voor AstraZeneca vervroegen? Verschuif online je afspraak naar 12 of 16 juli
Dankzij een vervroegde levering van extra vaccins AstraZeneca, kunnen inwoners die dit wensen hun afspraak voor een tweede prik vervroegen naar maandag 12 of vrijdag 16 juli. Vervroegen is alleen mogelijk voor één van deze twee data.
Lees verder

Herkansen voor een coronavaccin? Welkom op VAXLIST
Heb je om de een of andere reden de Vlaamse vaccinatie-uitnodiging laten voorbijgaan? Geen probleem, je hebt nog recht op een herkansing. Schrijf je hiervoor zo snel mogelijk in op VAXLIST. Let op: bij een herkansing krijg je – ook al ben je ouder – géén voorrang op de jongeren en jongvolwassenen!
Lees verder

Energiefactuur te hoog? Verhoogde energiepremies voor beschermde afnemers.
Veel gezinnen hebben het door de coronacrisis extra moeilijk om hun energiefactuur te betalen. Daarom wordt het sociaal energiebeleid in Vlaanderen uitgebreid en aangescherpt. Naast verhoogde energiepremies voor beschermde afnemers, kunnen meer gezinnen rekenen op extra steunmaatregelen.
Lees verder

Gezocht: vrijwilliger om Retiese schoolkinderen veilig naar school te begeleiden
Kan jij goed omgaan met kinderen? Heb je verantwoordelijkheidszin? Ben je bereid om in weer en wind te werken om de veiligheid van schoolkinderen te garanderen? Kan jij je elke ochtend ongeveer een uurtje vrijmaken? Meld je dan als vrijwilliger voor gemachtigd opzichter.
Lees verder