Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 juli 2021

Retie: Inzamelpunt oude laptops

Inzamelpunt oude laptops
Heb je een laptop van maximaal tien jaar oud die je niet meer gebruikt? Breng hem binnen in de bib en de laptopdokters van De Frakstok maken hem helemaal leeg en geven hem een tweede leven. Schakel Retie zorgt er dan weer voor dat de laptop goed terechtkomt bij gezinnen die het moeilijk hebben!
Lees verder

Vacature Stuifzand: Projectmedewerker LeesLAB
Voor ons bibcollectief Stuifzand, het partnerschap van 7 bibliotheken, zoeken we een projectmedewerker leesbevordering. Een projectmedewerker die het project LeesLAB – een 'Lezen op school'-project van de Vlaamse overheid – mee tot een goed einde brengt.
Lees verder

LEADER-project 'De Koninklijke Kempen' vertelt het opmerkelijke verhaal van de Kempen en de koning
Onderzoek naar het koninklijke verleden van het Kempisch Domein - Wat deden de Belgische koningen in de Kempen? Tot in de jaren '50 van de vorige eeuw waren grote delen de Kempen nog in bezit van het Koningshuis. Waar bevonden zich die zogenaamde royale gronden?
Lees verder

Als 12- tot en met 15-jarige sneller een Pfizer-vaccin? Zet je nu op VAXLIST!
Wil je als 12 tot en met 15-jarige (geboortejaren 2009 tot 2006) sneller in aanmerking komen voor vaccinatie met Pfizer? Zet je dan nu op VAXLIST (www.vaxlist.be) of laat dit door je ouders doen! Dagelijks vertrekken er vanuit VAXLIST enkele tientallen uitnodigingen per sms.
Lees verder