Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 juli 2021

Restant ingestort flatgebouw Miami gesloopt met oog op mogelijke komst tropische storm

HLN
Restant ingestort flatgebouw Miami gesloopt met oog op mogelijke komst tropische storm
Het deel van het ingestorte appartementencomplex in Florida dat nog overeind stond, is zondagavond (lokale tijd) gesloopt. Dat moest omdat gevreesd werd dat ook dit gedeelte anders in zou storten. Naar verwachting zullen arbeiders tot ongeveer 3 uur 's nachts (9 uur 's morgens Belgische tijd) bezig zijn met de afronding van de sloopwerkzaamheden. Dat meldt Daniella Levine Cava, de burgemeester van Miami-Dade County.
Lees verder

Koningskinderen Elisabeth en Gabriël staan voor studiekeuze: "Naar het buitenland om discussies te vermijden"
Prinses Elisabeth (19) is bijna soldaat af. Volgende week is ze nog op kamp en op 21 juli doet ze mee aan het nationale defilé, daarna begint haar zomervakantie. Maar wat gaat de kroonprinses in september studeren? En welke studiekeuze maakt haar broer, prins Gabriël (17)? Monarchiekenner Mark Van den Wijngaert laat zijn licht op de toekomst schijnen. "Als ze kiest voor een katholieke school, dan gaan de vrijzinnigen niet tevreden zijn."
Lees verder

Ooit één en al zwoele sensualiteit, nu teruggetrokken activiste: Brigitte Bardot is de levende mythe van Saint-Tropez
Wie Saint-Tropez zegt, zegt Brigitte Bardot. Het voormalige Franse sekssymbool zette het dorp in de jaren '50 en '60 op de internationale kaart. Toen ze halfweg de jaren '70 het gezelschap van dieren verkoos boven dat van mensen, trok ze zich terug op La Madrague, haar domein langs de kust. Daar leeft ze vandaag, op haar 86ste, nog steeds. Samen met tien honden, twintig katten en haar vierde echtgenoot. Portret van een icoon.
Lees verder

Vijf duo's ontdekken hun te renoveren chalet in 'Vakantiehuis for Life'
Op maandag 5 juli start bij VTM het nieuwe programma 'Vakantiehuis for Life'. Vijf duo's staan voor een quasi onmogelijke opdracht: ze moeten én een pittoreske chalet in de Ardennen restaureren én een groot deel van hun materiaal verdienen met survival-opdrachten in de nabijgelegen natuur. De inzet is groot: het winnende duo mag gedurende 20 jaar zijn vakantie doorbrengen in hun volledig gerenoveerde vakantiewoning. Presentatrice Julie Van den Steen leidt alles in goede banen.
Lees verder

'De Stoel' gaat weer van start
Alles valt weer bijna in zijn plooi en dus mogen we deze zomer opnieuw op zoek naar 'De Stoel'. We keren terug naar de originele formule: spot 'De Stoel' op televisie, rep je ernaar toe, breng het juiste voorwerp mee en win een mooie prijs.
Lees verder

Mark Ruffalo en Baywatch-actrices zijn klant: Vlaamse fotograaf werd verliefd op de kleuren van Saint-Tropez
"Saint-Tropez is als Sint-Denijs bij Zwevegem, waar ik vandaan kom. Een kleine gemeente, iedereen kent iedereen." Maak kennis met Tom Vandenhende (51), een Vlaming die naam heeft gemaakt als zwartwitfotograaf in Saint-Tropez. Opmerkelijk, want toen hij jaren geleden verliefd werd op de mondaine badplaats, kwam dat… "door de prachtige kleuren van de huizen en de natuur."
Lees verder

Mark Ruffalo en Baywatch-actrices zijn klant: Vlaamse zwartwitfotograaf Tom Vandenhende werd verliefd op de kleuren van Saint-Tropez
Bienvenue à Saint-Tropez! Waar niemand opkijkt van een knaloranje Ferrari of een azuurblauwe Bentley. Waar je per dag 3.000 euro liggeld betaalt voor je plezierboot in de jachthaven. En waar nu ook de Verhulstjes een fraai dak boven hun hoofd hebben. Reporter DIETERT BERNAERS en fotograaf JOEL HOYLAERTS gingen op zoek naar de magie van het meest mondaine vissersdorp ter wereld. "Saint-Tropez is als Sint-Denijs bij Zwevegem, waar ik vandaan kom. Een kleine gemeente, iedereen kent iedereen." Maak kennis met Tom Vandenhende (51), een Vlaming die naam heeft gemaakt als zwartwitfotograaf in Saint-Tropez. Opmerkelijk, want toen hij jaren geleden verliefd werd op de mondaine badplaats, kwam dat… "door de prachtige kleuren van de huizen en de natuur."
Lees verder

Mark Ruffalo en Baywatch-actrices zijn klant: Vlaamse zwartwitfotograaf werd verliefd op de kleuren van Saint-Tropez
"Saint-Tropez is als Sint-Denijs bij Zwevegem, waar ik vandaan kom. Een kleine gemeente, iedereen kent iedereen." Maak kennis met Tom Vandenhende (51), een Vlaming die naam heeft gemaakt als zwartwitfotograaf in Saint-Tropez. Opmerkelijk, want toen hij jaren geleden verliefd werd op de mondaine badplaats, kwam dat… "door de prachtige kleuren van de huizen en de natuur."
Lees verder

Miljardair Jeff Bezos (57) zwaait vandaag af als CEO van Amazon
Amazon-topman Jeff Bezos (57) vertrekt vandaag als directeur van het techbedrijf dat hij exact 27 jaar eerder oprichtte. Met een lening van zijn ouders begon de toen 30-jarige Bezos een online boekenwinkel. Inmiddels verkoopt Amazon vrijwel alles wat je kunt bedenken, verzorgt het zelf de distributie daarvoor, levert het clouddiensten, biedt het streamingdiensten voor muziek en video en maakt het een eigen slimme assistent met bijbehorende slimme speakers. Daarbij is Bezos ook de rijkste man ter wereld.
Lees verder

Venezuela eist Covax-vaccins of wil geld terug
De Venezolaanse president Nicolas Maduro klaagt dat zijn land betaald heeft voor coronavaccins, maar die niet krijgt. Hij viseert het Covax-programma.
Lees verder

Week start zwaarbewolkt met regen: 21 graden, kans op lokaal onweer
De nieuwe week start opnieuw met weer dat niet aan de zomer doet denken. Het is weer uitkijken voor lokaal onweer, zegt het KMI. Morgen komt er ook nog eens een stevige wind bij.
Lees verder

Uitnodiging lag klaar, maar ze is pineut van onbuigzame regeltjes: waarom beloftevolle zwemster niet naar Spelen mag van BOIC
Trots kondigde het BOIC aan dat ze 122 Belgische atleten naar Tokio stuurt. Eigenlijk is dat er eentje te weinig. Want voor zwemster Valentine Dumont lag een uitnodiging voor de Spelen klaar. Maar het BOIC toonde zich van z'n meest bureaucratische kant.
Lees verder

Selectie en parcours vergeleken met Rode Duivels: waarom Engeland wél opnieuw in halve finale staat
'Football's coming home'. Engeland droomt luidop dat de trofee straks huiswaarts komt. Zijn aanstormende generatie doet waar de bronzen Rode Duivels niet in slaagden: twee halve finales op rij. Is dat een speling van het lot? Geluk? Of toch weelde? We gooien de selecties en hun parcours in de balans: Duivels versus Drie Leeuwen.
Lees verder

Meer dan 3.800 studenten nemen vandaag deel aan ijkingstoetsen
Vandaag vindt in Vlaanderen de eerste zitting plaats van de ijkingstoetsen voor onder meer de bacheloropleidingen burgerlijk en industrieel ingenieur. Volgens de KU Leuven nemen er vandaag in heel Vlaanderen 3.863 studenten deel.
Lees verder

Matthias Schoenaerts gaat opnieuw samenwerken met Charlize Theron
Goed nieuws voor Matthias Schoenaerts: hij mag opnieuw samen acteren met Charlize Theron. De acteur is gecast in het vervolg op superheldenthriller 'The Old Guard', die afgelopen juli in première ging op Netflix en erg goed werd onthaald.
Lees verder

Ronaldo geniet op zijn luxejacht van 6 miljoen euro van vakantie en hoopt er nog op titel van EK-topschutter
Een week nadat de Duivels Portugal uit het EK voetbal knikkerden, is het tijd voor Cristiano Ronaldo om samen met zijn partner Georgina en de vier kinderen te ontspannen. Waar beter kan hij dat doen, dan op zijn eigen boot. Vorig jaar legde CR7 maar wat graag 6 miljoen euro neer voor de 'Azimut Grande'.
Lees verder

Niels Destadsbader betrokken bij verkeersongeval
Slecht nieuws voor Niels Destadsbader (32). De zanger was zondagnamiddag betrokken bij een verkeersongeval in Bornem. Niels was onderweg naar Londerzeel voor televisieopnames toen het tot een kop-staartbotsing kwam.
Lees verder

Engelsman 26 keer geflitst door zelfde snelheidscamera in amper drie maanden tijd
De 63-jarige Phillip Dodd uit Manchester heeft 78 strafpunten op zijn rijbewijs gekregen nadat hij in amper drie maanden tijd 26 keer was betrapt door dezelfde flitspaal voor te hard rijden.
Lees verder

Engelsman 26 keer geflitst door dezelfde snelheidscamera in amper drie maanden tijd
De 63-jarige Phillip Dodd uit Manchester heeft 78 strafpunten op zijn rijbewijs gekregen nadat hij in amper drie maanden tijd 26 keer was betrapt door dezelfde flitspaal voor te hard rijden.
Lees verder

Treinverkeer in Buizingen alweer onderbroken door wateroverlast
Door een overstroming vlak bij de sporen ter hoogte van Buizingen is er hinder voor het spoorverkeer tussen Brussel en Halle. Dat meldt de NMBS op Twitter. Er stoppen geen S-treinen in Buizingen en tussen Lot en Halle rijden er vervangbussen.
Lees verder