Doorgaan naar hoofdcontent

Reddingsschip Ocean Viking pikt 21 migranten op in Middellandse Zee

HLN
Reddingsschip Ocean Viking pikt 21 migranten op in Middellandse Zee
Reddingsschip Ocean Viking heeft 21 opvarenden van een boot in nood opgepikt in de Middellandse Zee. Dat meldde de ngo zaterdagavond. Het vaartuig van glasvezel kwam in de problemen in het centrale deel van de Middellandse Zee. Vier van de 21 zijn niet-begeleide minderjarigen.
Lees verder

Voegt Max Verstappen zich vandaag in rijtje van allergrootsten? "Die hattrick? Geef mij maar de titel''
Jagend op zijn eerste wereldkampioenschap raapt Max Verstappen al fraaie records op. Een volmaakte triple header is aanstaande, net als de kroon van succesvolste Formule 1-coureur in Oostenrijk.
Lees verder

LIVE TOUR. Kan iemand Pogacar het vuur aan de schenen leggen in eerste aankomst bergop.
Opnieuw klimmen geblazen in de Tour de France. De renners leggen een tocht van 145 kilometer af tussen Cluses en Tignes. Het wordt een hele dag klimmen en dalen op vijf bekende Alpencols. Pakt Pogacar opnieuw uit met een nummertje of kan iemand de Sloveen het vuur aan de schenen leggen? De tegenstand zal alvast niet van zijn landgenoot Primoz Roglic komen. De renner van Jumbo-Visma heeft de Tour verlaten. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Engelse tabloids weten met superlatieven geen blijf na knalprestatie tegen Oekraïne: "Jullie wreven over Harry's ballen, en hij ontplofte!"
'Football is coming home'. In Engeland wanen ze zich al Europees kampioen. De Britse tabloids zijn dan ook lyrisch over de manier waarop Oekraïne voor de bijl ging op het EK 2021, en dat brengt de meest waanzinnige krantenkoppen teweeg. Van "halfgoden" tot "We Kane, we saw, we conquered". O ja, het ging ook over de ballen van hun aanvoerder. Een overzicht.
Lees verder

Met een gerust hart op reis: deze slimme sloten, videodeurbellen, lampen en sirenes houden inbrekers op afstand
Domme inbrekers zijn geen partij voor een smart home. Met loerende deurbellen, loeiende camera's en automatische deursloten hou je ongewenst bezoek buiten de deur. En daar hoef je niet eens veel geld voor neer te tellen: tegenwoordig kan je zelfs bij de supermarkt een beveiligingscamera op de kop tikken die een melding geeft bij verdachte bewegingen, zodat je live via je telefoon kan checken wat er rond je huis gebeurt. Welke handige waakhonden zijn er op de markt? Een overzicht.
Lees verder

Belgisch koppel na 1,5 jaar sluiting van hun Ierse B&B: "Gelukkig kúnnen wij deze zomer nog opengaan"
De coronacrisis trof de toeristische sector vorig jaar midscheeps. Maar hoe zal het deze zomer zijn? Kris Claes (39) en Ireen Boydens (32) moesten bijna anderhalf jaar de deuren sluiten van hun B&B Slieve Elva in het Ierse Lisdoonvarna. "We zijn net weer open en hopen dat vanaf 19 juli de grenzen opengaan voor toeristen."
Lees verder

ROYAL BITS. Woeste Canadezen vernielen beelden van de Queen en Zweedse royals weldra weer compleet
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes en verhalen van de week.
Lees verder

SHOWBITS. Evi Hanssen gaat op vakantie met de trein en Ellen Callebout geniet van de Franse zon
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Oliekartel OPEC+ wankelt door opstelling Verenigde Arabische Emiraten
De toekomst van oliekartel OPEC en diens bondgenoten als Rusland (OPEC+) staat onder druk nu de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) weigerden hun handtekening te zetten over een nieuwe deal over productiebeperkingen. De diplomatieke strijd die wordt gevoerd zal niet alleen de olieprijs voor volgend jaar bepalen, maar ook de toekomst van de wereldwijde energie-industrie, aldus kenners in de markt.
Lees verder

LIVE TOUR. Pakt Pogacar opnieuw uit op eerste aankomst bergop?
Opnieuw klimmen geblazen in de Tour de France. Tussen Cluses en Tignes moet het peloton vijf Alpencols over. Pakt Pogacar opnieuw uit met een nummertje of kan iemand de Sloveen het vuur aan de schenen leggen? De tegenstand zal alvast niet van zijn landgenoot Primoz Roglic komen. De kopman van Jumbo-Visma gaat vandaag niet meer van start. Volg alle actie hier LIVE.
Lees verder

Kat Kerkhofs is ontgoocheld na uitschakeling Rode Duivels op EK: "Dit is echt mega kut"
In de laatste aflevering van 'Katje Voor De Sfeer' zien we hoe er bij iedereen een teleurgesteld gevoel heerst na de wedstrijd tegen Italië. Kat (33) was er bij in München en reageert na de match op de exit van de Rode Duivels.
Lees verder

Marine Le Pen herkozen als partijleidster extreemrechtse Rassemblement National
Marine Le Pen is zondag herkozen als partijleidster van de Franse extreemrechtse partij Rassemblement National. Dat ze een nieuw mandaat krijgt aan het hoofd van het vroegere Front National was verwacht. Le Pen was de enige kandidate. Ze leidt de partij al zowat 10 jaar.
Lees verder

De vergeten vedetten van 'Tien Om Te Zien' blikken terug: "Gestopt omdat ik niet uit de kast mocht komen"
Sterren komen, sterren gaan. Dat geldt ook onverbiddelijk voor Vlaamse artiesten, zo mochten vele vedetten van het VTM-muziekprogramma 'Tien Om Te Zien' ondervinden. Waar zangers als Dana Winner, Bart Kaëll en Christoff er een bloeiende carrière aan overhielden, kwamen anderen nadien veel minder aan de bak. Wij gingen polsen hoe het vandaag met 'vergeten sterren' als Salim Seghers en Tina Bride gaat, en hoe ze terugblikken op die glorieperiode . "Ik kreeg geregeld te maken met vandalisme: een baksteen door mijn voorruit, krassen in m'n auto... Op de duur werd ik bang."
Lees verder

Op eerste grote reis met je (corona)lief: experte licht toe hoe je die relatietest overleeft. "Spaar je irritaties niet op voor thuis"
Deze zomer mag het eindelijk weer: reizen. Spannend, vooral als je het voor het eerst met je grote (nieuwe) liefde doet. Noem het gerust een pittige relatietest. "Op zo'n eerste lange vakantie samen ontdek je heel snel of jullie wel echt compatibel zijn", zegt relatietherapeute Chloé De Bie. Ze formuleert antwoorden op de grootste 'wat als'-vragen. Wat als jullie andere dingen willen? Wat als er op reis irritaties zijn? Wat als jullie tijdens al dat samenzijn niks te zeggen hebben tegen elkaar? "Samen reizen kan rode vlaggen blootleggen die thuis ook belangrijk zullen zijn."
Lees verder

Expert: "Niet-gevaccineerde mensen zijn variantenfabriekjes"
Wie weigert zich te laten vaccineren tegen het coronavirus brengt niet alleen zijn eigen gezondheid in gevaar, maar ook die van anderen. Dat komt omdat varianten zich alleen kunnen ontwikkelen in het lichaam van besmette personen, een risico dat uiteraard verhoogt als je je niet laat vaccineren. "Niet-gevaccineerde mensen zijn potentiële variantenfabriekjes", zegt William Schaffner, professor infectieziekten.
Lees verder

Exact zeventien jaar geleden won Griekenland tot ieders verbazing het Europees kampioenschap voetbal
Dag op dag zeventien jaar geleden verbaasde Griekenland vriend en vijand. De ploeg onder leiding van de Duitser Otto Rehhagel kroonde zich tot Europees kampioen. De Grieken versloegen in de finale van het EK 2004 Portugal - met de piepjonge Cristiano Ronaldo tussen de lijnen - met 0-1. Angelos Charisteas scoorde de enige goal van de partij. De meest verrassende winnaar van een Europees kampioenschap aller tijden?
Lees verder

Britten mogen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze mondmasker dragen
In Groot-Brittanië mogen mensen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze een mondmasker dragen of niet. Dat meldt persbureau Reuters na een uitspraak van de Britse minister van Wonen, Robert Jenrick. Tegen Sky News vertelde hij dat er wellicht meer versoepelingen op komst zijn. Mogelijk kunnen Britten binnenkort zelfs weer 'tooghangen' op café. De coronacijfers gaan momenteel snel de hoogte in.
Lees verder

Van der Poel verschijnt vandaag niet meer aan de start: "Heel moeilijke beslissing"
Mathieu van der Poel verschijnt vandaag niet aan de start van de negende etappe. De Nederlander van Alpecin-Fenix stapt niet geheel onverwacht vroeger af om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen in Tokio, waar Van der Poel op goud mikt in het mountainbiken.
Lees verder

Vrouw overleden bij verkeersongeval in Luik
Bij een verkeersongeval in Luik is zondagochtend een vrouw om het leven gekomen. Dat melden de ordediensten.
Lees verder

Stijn Vlaeminck verwacht opnieuw een mooie Alpenrit: "Benieuwd of Pogacar zich een beetje kalm kan houden"
Stijn Vlaeminck zit net als de Tour de France in de Franse Alpen. Na de exploten van Dylan Teuns en Tadej Pogacar gisteren, blikte hij vanochtend bij Joe vooruit op de rit van vandaag. "Ik verwacht opnieuw een mooie etappe."
Lees verder