Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 2 juli 2021

Redactrice Marie drinkt veel nu de horeca weer open is. Ze interviewt een detoxcoach: “Je hebt als drinker geen bes...

HLN
Redactrice Marie drinkt veel nu de horeca weer open is. Ze interviewt een detoxcoach: "Je hebt als drinker geen besef van de voordelen van een alcoholvrij leven"
Nu we opnieuw op café mogen, genieten we - letterlijk - met volle teugen. Maar daar schuilt meer gevaar in dan we denken, of aan onszelf willen toegeven, zegt detoxcoach Jacqueline Van Lieshout. Vijf jaar geleden stopte ze met drinken en schreef ze er een bestseller over, 'Ontwijnen'. Prediken wil ze niet, wel is het haar missie om mensen te informeren over de voordelen van een alcoholvrij leven. "Pas toen ik een aantal maanden gestopt was met drinken, besefte ik dat ik me in de business class van het leven bevond." Redactrice Marie stelt haar de vragen waarmee ze zelf worstelt.
Lees verder

Bashir Abdi past voor de tien kilometer in Tokio en zet alles op de marathon
Bashir Abdi past voor de 10.000 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Hij zet alles op de marathon.
Lees verder

Ryanair ziet passagiersaantallen weer stijgen
Door het toenemende vertrouwen in reizen en versoepelingen van de coronarestricties, ziet budgetvlieger Ryanair zijn passagiersaantallen weer stijgen.
Lees verder

Spaanse werkloosheid kent grootste maandelijkse daling in 25 jaar
De Spaanse werkloosheid registreerde in juni de grootste daling in 25 jaar tijd. Dat blijkt uit gegevens van het ministerie van Arbeid. "Een verder teken van economisch herstel na de pandemie", klinkt het.
Lees verder

Rode Duivels-killer Haris Seferovic (29): van zondebok tot nationale held
Jarenlang werd-ie uitgespuwd door het Zwitserse volk, vandaag wordt hij na zijn 'doublette' tegen Frankrijk op handen gedragen: Haris Seferovic, hattrickheld tegen de Rode Duivels in 2018, talisman van Zwitserland op het EK voetbal.
Lees verder

Je pauzes inplannen aan de hand van de vermoeidheidsdetectie van je wagen? Geen goed idee
Auto's hebben vandaag allerlei sensoren en hulpsystemen: ze helpen je de juiste snelheid aan te houden (cruise control), binnen de lijnen van je rijvak te blijven (lane keeping assist) en juist te parkeren (park assist). Sommige auto's vertellen zelfs wanneer je best een pauze neemt tijdens het rijden. Maar hoe correct is die vermoeidheidsdetectie? En kan je erop vertrouwen wanneer je naar het zuiden rijdt? HLN Drive ging op onderzoek.
Lees verder

It's Devil Time: deze echtgenotes, vriendinnen en kindjes supporteren vanavond voor hun Rode Duivel
Binnen enkele uren is het zover en spelen onze Rode Duivels tijdens de kwartfinales van het EK tegen Italië. Langzaam kleurt ons land dus opnieuw zwart, geel en rood, en ook de partners en kinderen van het nationale elftal zetten zich schrap voor een nieuwe en ongetwijfeld erg spannende wedstrijd. In afwachting van de match laten wij jou zien hoe zij het EK beleven. En dat levert een lading amusante, schattige en pakkende beelden op.
Lees verder

Football Talk. Toni Kroos stopt als international - Avenatti trekt naar promovendus Union - Ex-STVV'er concurrent voor Alderweireld?
Toni Kroos heeft vrijdag aangekondigd te stoppen als international. De 31-jarige Duitser maakte zijn beslissing bekend in zijn eigen podcast 'Einfach mal Luppen'. Duitsland ging er dinsdag in de achtste finales van het EK voetbal uit na een 2-0 nederlaag tegen Engeland.
Lees verder

Meer dan 5 miljoen EU-burgers krijgen verblijfsstatus na Brexit
De Britse autoriteiten hebben meer dan 6 miljoen aanvragen gekregen van Europese burgers die na de brexit in het Verenigd Koninkrijk willen blijven. 5,1 miljoen daarvan zijn goedgekeurd, zei het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag, dat spreekt van een "succes".
Lees verder

Moschino doet het weer. Loop jij straks rond in een hotdogjurk, hamburgerrok of een ijsjeshoed uit hun nieuwe collectie?
Het Italiaanse modehuis Moschino neemt zichzelf niet graag té serieus. De lente-zomercollectie 2022 is daar het bewijs van. Jeremy Scott (45), de creatieve directeur van het merk, maakte een musicalvideo om zijn nieuwe kledinglijn voor te stellen en liet zich daarbij inspireren door klassieke maaltijden uit Amerikaanse diners. Een hotdogjurk? Een rok die lijkt op een hamburger? Of een outfit met twee uitstekende ijshorentjes op de buste? Waarom ook niet.
Lees verder

Orban wil uitvoer bouwmaterialen beperken
De Hongaarse premier Viktor Orban wil de uitvoer van sommige bouwmaterialen uit Hongarije beperken nu die wereldwijd duurder worden. Dat heeft hij gezegd in een radio-interview. "Volgens de werking van de EU kan je de uitvoer van zulke basismaterialen niet verbieden of ernstig beperken van de ene dag op de andere", erkende Orban. "Maar we zullen het proces in gang zetten en wellicht uitvoerbeperkingen opleggen in oktober."
Lees verder

Sporteconoom Thomas Peeters laat licht schijnen over aandelenverkoop Club Brugge: "Verhaeghe kan investeringen eindelijk te gelde maken"
Wat is de bedoeling van Bart Verhaeghe en de aandeelhouders van Club Brugge? Sporteconoom Thomas Peeters neemt de verkoop van 23 procent van de aandelen aan Orkila Capital onder de loep.
Lees verder

Kersvers Antwerps schepen Els van Doesburg (N-VA): "Ik heb een hekel aan het hele 'woke'-verhaal met al die zelfcensuur"
Conservatief, assertief én complexloos. Met de 32-jarige Els van Doesburg (N-VA) lijkt het stadsbestuur een politiek rastalent rijker. Een maand geleden volgde ze Fons Duchateau als schepen op. Tijd voor een indringende babbel. "Eigenlijk ben ik een beetje een seutemie. Maar ik word regelmatig meegevraagd op café, dus ongezellig zal ik dan toch niet zijn."
Lees verder

Balikwisha spreekt voor het eerst na verbreken contract: "Ik hoef me niet te schamen, ik heb niets illegaals gedaan"
Michel-Ange Balikwisha heeft in Sudpresse voor het eerst gereageerd op de hetze rond zijn transfersoap. Hij gebruikte de wet van '78 om zijn contract bij Standard te verbreken en een transfer naar Antwerp te forceren. "Ik heb het recht om over mijn eigen carrière te beslissen."
Lees verder

Lange wachtrijen op Brussels Airport: "Alle controles duren langer dan normaal"
Nu de zomervakantie echt is begonnen, was het vandaag erg druk op de luchthaven Brussels Airport. Daags voor het eerste afreisweekend worden 23.000 vertrekkende passagiers verwacht.
Lees verder

LIVE TOUR. Van Moer voorop met Mohoric, ook Van Aert én Van der Poel in het offensief
Genoeg gesprint, vandaag gaat het in de zevende etappe van de Tour de France weer meer bergop. De renners krijgen tussen Vierzon en Le Creusot - met zo'n 250 kilometer de langste rit - vijf beklimmingen voorgeschoteld. Zorgt een uitschieter van tweede categorie voor een spektakelrijke finale? En grijpen de (Belgische?) vluchters hun kans? U kan de hele etappe volgen in deze liveblog!
Lees verder

Willy Sommers en Natalia over hun zomer en de toekomst na corona: "Men dwíngt ons het vaccin te nemen. Da's niet oké"
Hij voerde een zware strijd met het virus, zij ging voor een tweede zwangerschap. Willy Sommers (68) en Natalia (40) beleefden corona op een heel ándere manier. En nu het eind van de tunnel in zicht is, hebben ze ook elk hun mening over de prijs die we voor onze hernieuwde vrijheid moeten betalen en de vaccinatiestrategie. In dit dubbelgesprek vertellen de twee over corona, hun plannen, het herstelproces van de ene en de zwangerschap van de andere. "Ik heb beslist om minder te gaan optreden."
Lees verder

Volgens Nederland is de nederige Belgische fan verdwenen: "Ze zijn echt vol Hollands gegaan"
Nederlanders kijken met verbazing - en jaloezie - naar hoe ons land massaal achter de Rode Duivels staat, en rekent op een overwinning vanavond in de kwartfinale tegen Italië. "Het zelfbewustzijn is 'on-Belgisch' groot", schrijft het Algemeen Dagblad. "Van overdreven nederigheid, een eigenschap die de zuiderburen nogal eens hinderde, is geen sprake meer."
Lees verder

Vierde coronagolf verwacht vanaf september: hoe bezorgd moeten we daarover zijn? Experten leggen uit
In het najaar zal een vierde coronagolf over ons land en over de rest van Europa rollen. Dat is wat alle modellen voorspellen. Hoe erg zou zo'n nieuwe golf zijn? Zullen onze ziekenhuizen opnieuw kreunen onder de druk na een zomer waarin we de teugels laten vieren, of zal het allemaal wel meevallen? "Er is een belangrijk verschil tussen wat officieel en wettelijk is toegelaten en wat slim is", klinkt het alvast bij infectioloog Erika Vlieghe.
Lees verder

Re=Bel by Belfius, de nieuwe Belgische broker met een rebels kantje: onze beursexpert legt uit wat de voordelen zijn en hoe het werkt
Belfius pakt uit met een nieuw platform waarop klanten via de smartphone of de PC zelf rechtstreeks aandelen kunnen verhandelen op de beurs. Daarmee speelt de overheidsbank in op een steeds grotere vraag van almaar meer beleggers die zelf hun beleggingen willen regelen. Hoe scoort dit platform in vergelijking met andere, gelijkaardige aanbieders? Zijn klanten beter of slechter af? Onze beursexpert Pascal Paepen zocht het uit. "Vooral goed voor wie regelmatig relatief kleine orders ingeeft."
Lees verder