Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 juli 2021

Pukkelpop legt opbouw en ticketverkoop stil: “We vragen opheldering aan federale overheid”

HLN
Pukkelpop legt opbouw en ticketverkoop stil: "We vragen opheldering aan federale overheid"
De organisatie van Pukkelpop heeft tijdelijk de stekker uit de opbouw én de ticketverkoop getrokken. In een mededeling geeft de organisatie aan dat "onverwachte wijzigingen na het overlegcomité van afgelopen maandag grote gevolgen hebben voor de organisatie." Het is nu dus afwachten op duidelijkheid van hogerop.
Lees verder

TikTok krijgt boete van 750.000 euro voor schenden van privacy kinderen
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens heeft een boete van 750.000 euro opgelegd aan TikTok. De populaire video-app zou de privacy van Nederlandse gebruikers hebben geschonden door de privacyverklaring alleen in het Engels aan te bieden. Dat schrijft Tweakers.
Lees verder

Kunnen ze weer boven zichzelf uitstijgen? De hamvragen en smaakmakers bij KV Oostende en Charleroi
KV Oostende en Sporting Charleroi zijn twee subtoppers met een gezonde dosis ambitie. Allebei wisten ze de voorbije seizoenen al eens boven zichzelf uit te stijgen, al ging dat daarna vaak gepaard met een terugval. De Kustboys haalden met Kenny Rocha Santos een nieuwe spelverdeler, terwijl Charleroi zijn vertrouwen dan weer in de onervaren hoofdtrainer Edward Still plaatst. Zal dat voldoende blijken om opnieuw met de grote jongens mee te spelen?
Lees verder

Voor het tiende jaar op rij minder baby's geboren in België
Er werden in België 113.739 baby's geboren in 2020. Dat waren er 2,9 procent minder dan in 2019, zo bleek vandaag uit voorlopige cijfers van het statistiekbureau Statbel. Het aantal geboortes daalt nu al tien jaar op rij en is beland op het laagste niveau sinds 2003.
Lees verder

Een wallaby of vogelspin als huisdier? Expert dierenwelzijn legt uit: "Een dier illegaal in huis houden kan een boete opleveren die kan oplopen tot 16.000 euro"
Ze hebben vaak niet de aaibaarheidsfactor van trouwe gezelschapsgenoten kat en hond. Toch zijn heel wat mensen dol op hun 'exotisch' huisdier. Van luipaardgekko's en wallaby's tot axolotls en koningspythons. Wat zegt de wetgeving? Hoeveel kosten zulke dieren? En hoe verzorg je ze? Eric Van Tilburgh, hoofd beleid van de Vlaamse dienst Dierenwelzijn, brengt orde in deze beestenboel.
Lees verder

Droom je van een nieuwe SUV? Dit is het ideale model voor jouw rijprofiel
Bijna één verkochte wagen op twee is een SUV. Geen wonder dus dat heel wat constructeurs een waar arsenaal aan wagens met een grotere bodemvrijheid lanceren. Maar welke wagen past bij jouw rijprofiel? HLN Drive geeft een overzicht.
Lees verder

SHOWBITS. Evy Gruyaert voor de tweede keer gevaccineerd en Kate Ryan is jarig
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Rechter vertrouwt het niet: Belgische (21) blijft onder huisarrest na dodelijk bootongeval op Comomeer
De Belgische vrouw (21) die eind juni met een speedboot over een ander vaartuig heen voer op het Comomeer in Italië, blijft onder huisarrest. Haar advocaat had beroep aangetekend tegen de beslissing om haar vast te houden in een woning van een familielid in de buurt, maar vond geen gehoor. Volgens de rechtbank zou het risico op een herhaling van de feiten te groot zijn.
Lees verder

OVERZICHT. Hoe goed beschermt het vaccin dat jij kreeg je tegen de verschillende virusvarianten? En wat is verschil tussen eerste en tweede prik?
Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de deltavariant. Maar hoeveel minder effectief en hoe zit het eigenlijk met de andere vaccins? Hoe hoog is de beschermingsgraad bij Pfizer, Moderna en AstraZeneca tegen de dominante deltavariant? En hoe zit het met de alfavariant (Britse variant)? Wij bundelden enkele grote en betrouwbare studies die tot zover zijn uitgevoerd. Een gedetailleerd overzicht, vaccin per vaccin voor alle belangrijke varianten.
Lees verder

OVERZICHT. Welk vaccin beschermt ons het beste tegen welke (dominante) virusvariant?
Het vaccin van Johnson & Johnson zou minder effectief zijn tegen de deltavariant. Maar hoeveel minder effectief en hoe zit het eigenlijk met de andere vaccins? Hoe hoog is de beschermingsgraad bij Pfizer, Moderna en AstraZeneca tegen de dominante deltavariant? En hoe zit het met de alfavariant (Britse variant)? Wij bundelden enkele grote en betrouwbare studies die tot zover zijn uitgevoerd. Een overzicht.
Lees verder

België zet Europese regels rond internationale werknemers om na 5 jaar
België versoepelt het verblijf van buitenlands personeel van internationale bedrijven in ons land. Dat laat staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) weten. De regels zijn het gevolg van een Europese richtlijn uit 2014 en hadden eigenlijk al in 2016 van kracht moeten zijn, maar de vereiste samenwerking tussen het federale niveau en de deelstaten bemoeilijkte de zaak.
Lees verder

Al bijna miljoen zelftests verkocht in de apotheek
Tot en met afgelopen weekend (18 juli) werden in ons land al 951.633 zelftesten op naam verkocht in de apotheek. Dat meldt de Algemene Pharmaceutische Bond (APB), de Belgische federatie van zelfstandige apothekers. De jongste dagen stijgt de verkoop opnieuw, gezien naar aanleiding van onder meer jeugdkampen vaak een zelftest wordt gevraagd, of ouders na terugkomst van hun kroost zelf een test willen doen bij hun kind.
Lees verder

Anderlecht maakt werk van de toekomst: drie jeugdspelers tekenen eerste profcontract bij paars-wit
Na de vijftienjarige Aurelio Leo Virisario hebben ook de jeugdtalenten Sullyan Amisso (18) en Tristan Degreef (16) hun eerste profcontract bij RSC Anderlecht ondertekend, zo maakte de club donderdag bekend.
Lees verder

Israëlisch bedrijf wil 'pil-coronavaccin' gaan testen
Israël staat volgens de krant Jerusalem Post op het punt het eerste land te worden waar een oraal coronavaccin wordt getest. Het bedrijf Oravax Medical wacht nog op toestemming van het ministerie van Volksgezondheid. Die wordt binnen enkele weken verwacht.
Lees verder

Grondwettelijk Hof verwerpt vordering Katholiek Onderwijs: nieuwe eindtermen secundair onderwijs blijven voorlopig bestaan
Het Grondwettelijk Hof heeft de vorderingen tot schorsing van de nieuwe eindtermen van de Vlaamse Gemeenschap voor tweede en derde graad secundair onderwijs verworpen.
Lees verder

John van den Brom heeft niet de indruk dat Onuachu en co. azen op transfer: "Niemand gooit er zijn pet naar"
De 3-2-nederlaag tegen Club Brugge in de Supercup is doorgeslikt. Racing Genk voelt zich klaar voor de openingsmatch van de nieuwe competitie, morgen op Standard. "We kunnen beginnen met een quasi volledige groep en ik stel vast dat we momenteel sterker zijn dan vorig jaar", aldus Genks trainer John van den Brom.
Lees verder

QUIZ. Amy Winehouse (1983-2011) 10 jaar overleden, test je kennis over de Londense zangeres
Vrijdag 23/7 is het precies tien jaar geleden dat Amy Winehouse (1983-2011) overleed. De Britse soulzangeres die ten tijde van haar dood in de UK alleen al bijna 4 miljoen albums had verkocht, stierf veel te jong op 27-jarige leeftijd. Ze bleek overleden aan een alcoholvergiftiging.
Lees verder

Nazomeren in de tuin: vier stylingideeën
De dagen beginnen weliswaar weer te korten, maar dat wil niet zeggen dat we al afscheid moeten nemen van de zomer. Integendeel! Heb je zin om nog maximaal te genieten van je eigen tuin? Vtwonen geeft vier budgetvriendelijke stylingideeën die dat mogelijk maken.
Lees verder

Gewelddadig huwelijk met Sinatra, stiekeme romances met vrouwen: het tumultueuze liefdesleven van Ava Gardner
Er waren weinig actrices die zo tot de verbeelding spraken in de jaren 50 en 60 als filmicoon Ava Gardner. Met haar charismatische uitstraling pakte ze iedereen in en haar bewogen liefdesleven sierde de voorpagina's van de toenmalige "boekskes". Nu er in Londen binnenkort een toneelstuk over haar leven in première gaat, met 'Downton Abbey'-actrice Elizabeth McGovern (59) in de hoofdrol, blikken we terug op de amoureuze escapades van de godin van het witte doek en de geruchten over haar seksualiteit. "Ik heb al m'n echtgenoten graag gezien, maar enkel vrouwen konden me seksueel bevredigen."
Lees verder

Helft Belgen volledig gevaccineerd
Zowat 5,8 miljoen Belgen, goed voor 50,3 procent, zijn nu volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit de recentste cijfers van wetenschappelijk instituut Sciensano.
Lees verder