Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 juli 2021

Producent Marlboro wil binnen tien jaar stoppen met sigarettenverkoop in Verenigd Koninkrijk

HLN
Producent Marlboro wil binnen tien jaar stoppen met sigarettenverkoop in Verenigd Koninkrijk
Tabaksgigant Philip Morris, bekend van het merk Marlboro, zou binnen tien jaar stoppen met de verkoop van sigaretten in het Verenigd Koninkrijk. Dat zegt de CEO van het bedrijf, Jacek Olczak, in een interview met Daily Mail.
Lees verder

Schoonspringer Tom Daley duikt naar goud en inspireert na moeilijke jeugd: "Ik ben een homoseksuele man en een Olympisch kampioen"
Bekend schoonspringer Tom Daley behaalde vandaag samen met zijn partner Matty Lee goud in het synchroonduiken vanaf het tienmeterplatform. Na de Chinese topfavorieten Chen Aisen en Cao Yuan te verslaan, maakte de Britse mediafiguur nog een sterk statement in verband met zijn geaardheid.
Lees verder

Opels volksheld komt terug, maar niet zoals je denkt
Automerk Opel brengt de beroemde Manta weer tot leven. Alleen keert het model ditmaal niet terug als lage sportcoupé zoals in de jaren '70 en '80, maar als een hogere elektrische familieauto. Of liefhebbers van de Duitse volksheld van weleer daar heel blij mee zijn, is de vraag.
Lees verder

Beroemde Opel Manta komt terug, maar niet zoals je denkt
Automerk Opel brengt de beroemde Manta weer tot leven. Alleen keert het model ditmaal niet terug als lage sportcoupé zoals in de jaren '70 en '80, maar als een hogere elektrische familieauto. Of liefhebbers van de Duitse volksheld van weleer daar heel blij mee zijn, is de vraag.
Lees verder

Dodentol stijgt tot 192 na moessonregens India, 25 mensen zijn nog vermist
Nadat meer lichamen zijn teruggevonden is de dodentol na de zware moessonregens in het westen van India gestegen tot 192. Dat melden de autoriteiten. Nog 25 mensen zijn vermist.
Lees verder

New York City verplicht coronavaccin- of test voor politieagenten, leerkrachten en andere ambtenaren
De stad New York verplicht alle ambtenaren om zich te laten vaccineren. Als ze dat niet doen, moeten ze wekelijks getest worden op het coronavirus. Dat kondigde burgemeester Bill de Blasio maandag aan.
Lees verder

LIVE om 19u: play-offs Belgian League starten met 'juggernautmatch'
In de Belgische League of Legends-competitie starten de play-offs met twee belangrijke matches in een 'Best of 5'-format. Dat wil zeggen dat er maximaal vijf games tussen beide teams zijn, waarna het team dat als eerste drie keer wint, doorstroomt naar de volgende ronde.
Lees verder

Wie heeft Ragna, de ontsnapte Amerikaanse Zeearend gezien ? : "Neen, gevaarlijk is hij niet maar probeer hem niet zelf te vangen"
De zoektocht naar Ragna, de Amerikaanse Zeearend die een maand geleden ontsnapte tijdens een demonstratie in Ronneburg in Duitsland, leverde helaas nog niets op. Vorige week dook het dier plots op in Orsmaal (Linter) en woensdag en donderdag werd het gespot in Landen. De eigenaar van het dier schakelde een valkenier in om Ragna op te sporen en terug te halen. Al is dat geen makkelijke opdracht als je niet precies weet waar het dier zit. Intussen is valkenier Ralf Rallinger terug thuis, de man hoopt alsnog op nuttige tips om Ragna terug thuis te krijgen.
Lees verder

Heeft u Ragna, de ontsnapte Amerikaanse zeearend, gezien? "Probeer hem zeker niet zelf te vangen"
De zoektocht naar Ragna, de Amerikaanse zeearend die een maand geleden ontsnapte tijdens een demonstratie in Ronneburg in Duitsland, heeft helaas nog niets opgeleverd. Vorige week dook de roofvogel plots op in Orsmaal bij Linter en woensdag en donderdag werd hij gespot in Landen. De eigenaar schakelde valkenier Ralf Rallinger in om het dier op te sporen en terug te halen. Ralf roept nu op zijn beurt de hulp van onze lezers in. "Maar drijf Ragna zeker niet in het nauw."
Lees verder

3x3 Belgian Lions charmeren, zelfs NBA-ster vindt het cool om hen te zien spelen: "Dat we diep gaan? Na 45 seconden wil elke speler al gewisseld worden"
Lopen, zweten en ballen maar. De Belgische 3x3 basketbalploeg doet het uitstekend op de Olympische Spelen. Terwijl heel wat andere ploegen professioneel met de sport bezig zijn, trainden onze landgenoten de voorbije maanden zeven op zeven na hun job. Speler-coach en notaris Nick Celis (32) vertelt waarom de Belgian Lions charmeren: "Tactisch gezien zijn we een van de betere ploegen op deze Spelen."
Lees verder

Therapeute Lieve schreef boek over seksverslaving van haar man: "Hij beloofde mij eeuwige trouw, met op de eerste rij twee minnaressen"
Ze is coachend therapeute en helpt mensen bij wie het leven niet soepel loopt. Maar dan ontdekte Lieve Van Weddingen (47) dat haar man háár bedroog. Niet met één vrouw, maar met tientallen. Lieve praat in dit interview over haar ex, zonder wrok of haat, maar wel heel eerlijk. "Ik vond honderden mails, filmpjes en foto's. Die staan voor eeuwig op mijn netvlies gebrand."
Lees verder

BioNTech wil malariavaccin ontwikkelen
Het Duitse farmabedrijf BioNTech wil de komende jaren een mRNA-vaccin tegen malaria ontwikkelen. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat het van plan is om tegen eind 2022 een klinische proef te starten. Een mRNA-vaccin bevat de blauwdruk van een deel van de ziekteverwekker, zodat het lichaam een bescherming kan opbouwen.
Lees verder

Netflix deelt nieuwe teaser van laatste seizoen 'La Casa de Papel'
Fans van 'La Casa de Papel' wachten momenteel vol ongeduld op het vijfde en laatste seizoen van de populaire Netflixreeks. Iets wat op zich al erg genoeg is, want het laatste deel laat nu al een tijdje op zich wachten. Al trekken ze zich bij het streamingplatform daar niet veel van aan. En om het allemaal nog een beetje erger te maken, deelde Netflix nog een nieuwe teaser van het allerlaatste seizoen van de Spaanse serie.
Lees verder

Elk zijn uitleg: waarom het voor de zes topclubs al fout liep op de eerste speeldag
Elk zijn uitleg. Geen enkele van de zes topclubs wist op de openingsspeeldag te winnen. Hun resultaten zijn gelijkaardig - zes keer geen volle buit -, maar de redenen waarom het nog niet top was, verschillen per ploeg. Hoe valt dit te verklaren? Een stand van zaken.
Lees verder

Kritiek op hulpverlening in zwaar getroffen provincie Luik neemt toe: "Nog niemand van het Croix Rouge gezien in Pepinster"
In de provincie Luik, die zwaar getroffen werd door de hevige overstromingen intussen ruim tien dagen geleden, neemt de kritiek op de hulpverlening toe. Onder meer in de gemeente Pepinster blijft hulpverlening door het Croix Rouge voorlopig uit. Inwoners zijn er afhankelijk van voedselbedeling georganiseerd door losse vrijwilligers, zo stelde VTM Nieuws vast.
Lees verder

Belgian Cats in 4 – nu ja, 5 – jaar van nobodies tot olympiërs: "Wij, óp de Spelen? 'Goed zot', dachten we"
Historisch was het, hoe de Belgian Cats in februari 2020 voor het eerst een ticket voor de Olympische Spelen grepen. Met een jaartje vertraging beginnen ze er vandaag aan, tegen vicewereldkampioen Australië. In Tokio vuurden we snel nog een rondje vragen af op de vijf basisspeelsters en hun kapitein. "Van de twaalf landen zijn er tien ploegen die een medaillekans hebben. Laat ons eerst maar uit de poule raken met een goede uitgangspositie, zodat we niet tegen Team USA in de kwartfinale uitkomen."
Lees verder

Slachtoffers explosie Paardenmarkt moeten langer wachten op geld: Verzekeraar gaat in beroep. "Sommige stukken van het vonnis zijn onvoldoende gemotiveerd."
De slachtoffers van de zware explosie aan de Paardenmarkt 3 jaar geleden zullen nog wat langer geduld moeten hebben voor ze een schadevergoeding uitbetaald krijgen. De Antwerpse correctionele rechtbank veroordeelde huurder Hamdi C. op 22 juni tot 18 maanden cel, waarvan de helft met uitstel, omdat volgens de rechter de explosie, die 2 mensen het leven kostte, kon gebeuren door zijn nalatigheid. Nu gaan verschillende partijen, waaronder C.'s verzekeraar AXA Verzekeringen in beroep tegen die uitspraak.
Lees verder

Geestelijke vader (102) avonturenheld Bob Morane overleden
Auteur Henri Vernes, de Belgische bedenker van het personage Bob Morane, is zondag op 102-jarige leeftijd overleden. Dat heeft uitgeverij Lombard vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Laatste maaltijd van bekende 'veenlijk' in details ontrafeld
'De man van Tollund', een van 's werelds best bewaarde en meest bekende natuurlijke mummies, werd in 1950 in Denemarken gevonden. Het lichaam was meer dan 2.300 jaar oud en fascineerde wetenschappers mateloos. Nadat ze uitzochten hoe de man precies gestorven is, hebben ze nu ook ontrafeld wat zijn laatste maaltijd was. Deze werd omschreven ze in het vaktijdschrift Antiquity.
Lees verder

Wateroverlast treft nu ook de kust: "Eerst corona, nu dit. Wat een slag"
Héél even hielden ze gisterenmorgen ook aan de kust hun hart vast. Het zou toch niet...? Scenario's zoals in de Ardennen nog vers in het achterhoofd. Onder meer in Nieuwpoort en Knokke gutste het water op sommige plaatsen uit het toilet, riolen konden het water niet slikken en straten stonden op een kwartier tijd compleet blank. "Je kan alleen maar toekijken."
Lees verder