Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 juli 2021

Proces 'kettinzaagmoord': "Vermoorde Johan Van der Heyden is opgestookt met hout uit eigen bestelwagen”

HLN
Proces 'kettinzaagmoord': "Vermoorde Johan Van der Heyden is opgestookt met hout uit eigen bestelwagen"
Loodgieter Johan Van der Heyden (56) uit Lint heeft zijn jarenlange, blinde liefde voor de Nederlandse prostituee Wanda van R. met een gruwelijke dood bekocht. De rechters in Breda reconstrueerden met respect voor de familie op de eerste procesdag hoe Johan Van der Heyden werd vermoord, aan stukken gezaagd en opgestookt. Slechts één derde van het lichaam is teruggevonden. Hoofdverdachte Nicky S. (32) schuift alle schuld in de schoenen van Wanda Van R., de vrouw op wie hij destijds 'hoteldebotel' verliefd was.
Lees verder

RECENSIE. 'Monsters aan het Werk': "Niet wat we van Pixar gewend zijn, maar er is groeipotentieel"
Twintig jaar nadat de film 'Monsters en co.' een plek in onze harten veroverde, kruipen de wollige wezens weer uit de kast. Al is grappen nu het nieuwe grommen geworden en moeten de monsters zich willens nillens aanpassen aan die nieuwe bedrijfscultuur. Is 'Monsters aan het Werk' op Disney+ een streampje waard? Of bedanken we voor deze voortzetting? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Het trauma is groot, zijn toekomst nog veel groter: een kennismaking met 'unicorn' Saka
Bukayo Saka (19) - de Ontroostbare, na zijn beslissende penaltymisser in de EK-finale. Toptalent met een grote zin voor verantwoordelijkheid. Toekomstig uithangbord van de Engelse nationale ploeg. De haters ten spijt. Een kennismaking.
Lees verder

Elon Musk moet zich voor de rechter verantwoorden voor overname SolarCity
Tesla-CEO Elon Musk moet zich maandag voor een Amerikaanse rechtbank verantwoorden voor zijn rol in de controversiële aankoop van zonnepanelenfabrikant SolarCity. Op het moment van de overname was Musk ook voorzitter van SolarCity. Investeerders trokken naar de rechter omdat ze vonden dat Musk tekort is geschoten toen hij in 2016 besloot om SolarCity voor 2,6 miljard dollar (2,2 miljard euro) over te nemen.
Lees verder

119 vluchtelingen dringen Spaanse exclave Melilla binnen
Een groep van 119 vluchtelingen uit landen ten zuiden van de Sahara is er vandaag in geslaagd de Spaanse exclave Melilla binnen te dringen. In totaal waagden circa 200 mensen hun kans om de drie metalen hekkens op de grens met Marokko over te steken.
Lees verder

'Familie'-acteur Maxime De Winne belandde in ziekenhuis na ongelukkige val met fiets
Een ontspannende middag op de fiets kende vorige week een pijnlijk einde voor Maxime De Winne (44). De 'Familie'-acteur kwam ongelukkig ten val en belandde daardoor in het ziekenhuis. Dat heeft hij zelf laten weten op Instagram.
Lees verder

Tweede coronaprik voor 12- tot 15-jarigen al na drie weken in plaats van vijf om tieners volledig te beschermen tegen start schooljaar
Het Agentschap Zorg en Gezondheid brengt de tussentijd tussen twee Pfizer-prikken vanaf vanavond terug van vijf naar drie weken voor alle nog uit te nodigen Vlamingen. Doordat Vlaanderen tienduizenden dosissen heeft gekregen van de andere regio's en we aan het einde van de eersteprikronde zitten, zijn er genoeg vaccins beschikbaar. De inkorting moet tieners volledige bescherming bieden tegen de start van het nieuwe schooljaar. Morgen gaan de eerste uitnodigingen voor de 12- tot 15-jarigen de deur uit, en zullen zij zich ook op de reservelijst Qvax kunnen inschrijven.
Lees verder

Tennisster Naomi Osaka vindt dat iedereen recht heeft op een 'mental health day' op het werk. "Geen slecht idee", zegt carrièrecoach
Naomi Osaka (23) is goed bezig het taboe rond mentale gezondheid te slopen. Eerst gaf ze forfait voor Roland Garros en Wimbledon, nu schrijft de Japanse tennisster een opiniestuk in Time Magazine over het belang van mentale rust en pleit ze voor een mentale 'health day' voor iedereen. Ook carrièrecoach Marieke Genard is voorstander, "want zelfzorg is belangrijker dan ooit op de werkvloer." Ze legt uit hoe je zo'n baaldag kunt vragen aan je eigen baas.
Lees verder

Vijf keer meer besmettingen in Nederland op week tijd
Tussen zondag- en maandagochtend hebben in Nederland 8.522 mensen een positief resultaat gekregen op een coronatest. Dat zijn er meer dan vijf keer zoveel als vorige week maandag. Toen was de huidige stijgende lijn al ingezet en noteerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 1.521 meldingen van positieve tests.
Lees verder

Daar zit muziek in: IKEA en Sonos lanceren wandspeakers met decoratieve panelen
Na de tafellamp- en boekenlampspeaker die ze in 2019 op de markt brachten, lanceren IKEA en Sonos samen een nieuwe telg binnen het Symfonisk-assortiment: een wandspeaker met wifi die afgewerkt is met verwisselbare decoratieve panelen. Zo kan je de speaker aanpassen als je interieur van look verandert. De speaker is vanaf 15 juli beschikbaar in een standaardversie in het wit en het zwart en kost 179 euro. Vanaf september zijn de overige twaalf panelen te koop.
Lees verder

Jongeren die coronaregels overtraden, brachten gedwongen bezoek aan (lege) covid-afdeling: "Na een paar minuten kwam al het besef dat die pakken toch enorm warm zijn"
Vier jongeren die een taakstraf kregen van het parket omdat ze zich niet aan de coronamaatregelen hielden, hebben vandaag een lege covid-afdeling van AZ Groeninge in Kortrijk bezocht.
Lees verder

Eerste ontwerp voor nieuwe strategie tegen alarmerend verlies aan biodiversiteit bekendgemaakt
Vandaag werd het eerste ontwerp van het Biodiversiteitsakkoord van Kunming bekendgemaakt. Het stelt voorop om tegen 2030 minstens 30 procent van de voor de biodiversiteit belangrijke landmassa's en zeeën te beschermen. Het doel van de strategie is om tegen 2050 "in overeenstemming met de natuur te leven".
Lees verder

1 jaar cel voor man die rondreisde met vervalste PCR-test: "Gekocht voor 30 euro om van administratieve rompslomp af te zijn"
Een man die geprobeerd had het vliegtuig te nemen met een valse PCR-test is veroordeeld tot 1 jaar cel. Het is de tweede dergelijke veroordeling, nadat het parket op 27 april had aangekondigd dat het streng zou optreden tegen dergelijke feiten. Tussen 19 april en 11 juni mei werden op de luchthaven 576 mensen betrapt met een dergelijke vervalste PCR-test.
Lees verder

Maandenlang hing er waas van mysterie rond concurrente van Thiam, maar Johnson-Thompson geeft nu toch update: "Ik scheurde m'n achillespees"
Wat was het de voorbije maanden stil rond meerkampster Katarina Johnson-Thompson, concurrente van Nafi Thiam. Maar vandaag kwam de Britse, die Thiam klopte op het WK van 2019, dan toch met een update over haar fysieke toestand. Johnson-Thompson bevestigde dat ze eind vorig jaar haar achillespees heeft gescheurd, maar wel volledig fit is voor de Spelen in Tokio. "Mijn doel? Een medaille."
Lees verder

Tomorrowland houdt dit weekend digitale editie 'Around The World', F1-piloten zullen lezing geven
Tomorrowland kan dit jaar voor het tweede jaar op rij niet fysiek doorgaan, maar op 16 en 17 juli is er wel de tweede editie van het virtuele 'Tomorrowland Around The World'. De bezoekers van het vlindervormige digitale 3D-eiland vinden er zes podia met zowat alle genres uit de elektronische muziek en bekende Tomorrowlandnamen als Armin van Buuren, Fedde Le Grand, Afrojack, Robin Schulz en Kölsch. De openingsuren zijn aangepast aan de verschillende tijdzones wereldwijd.
Lees verder

KIJK LIVE. Versoepelingen in Engeland vanaf aanstaande maandag
De versoepelingen van de coronamaatregelen in Engeland gaan wel degelijk op 19 juli in. Dat bevestigde minister van Gezondheid Sajid Javid in het Britse parlement. Volgens de Britse regering is de situatie goed genoeg om effectief het grootste deel van de coronamaatregelen op te heffen in Engeland. Noord-Ierland, Schotland en Wales wachten nog met de versoepelingen. Volg hier premier Johnsons persconferentie.
Lees verder

KIJK LIVE. Boris Johnson geeft toespraak over versoepelingen in Engeland
De versoepelingen van de coronamaatregelen in Engeland gaan wel degelijk op 19 juli in. Dat bevestigde minister van Gezondheid Sajid Javid in het Britse parlement. Noord-Ierland, Schotland en Wales wachten nog met de versoepelingen. Vandaag moest de Britse regering de knoop doorhakken of de situatie goed genoeg is om effectief het grootste deel van de coronamaatregelen op te heffen in Engeland. Volg hier premier Johnsons persconferentie om 18 uur.
Lees verder

KOERS KORT. Benoot kan naar de Spelen
Tiesj Benoot (DSM) is voldoende hersteld van de blessures die hij opliep tijdens de Tour de France. "Ik heb vandaag een goede training afgewerkt, ik vertrek gewoon naar Tokio", zegt de Gentenaar. Benoot gaf vorige week op in de Touretappe naar de Mont Ventoux. De renner kampte met de naweeën van de drie valpartijen waar hij in betrokken raakte in de Tour de France en kon zijn tocht niet voorzetten. "Als ik vier dagen rust neem en me goed laat behandelen, moet het probleem van de baan zijn", sprak hij toen.
Lees verder

Jo De Poorter blikt vooruit op eerste Nationale Feestdag met prinses Delphine: "We moeten dit zien als een symbolische gebeurtenis"
Verrassend nieuws uit Laken. Prinses Delphine (53) viert samen met de rest van 'onze' koninklijke familie op 21 juli de Nationale Feestdag mee. De dochter van koning Albert (87) zal zich volgens het paleis bij de plechtigheid op het Paleizenplein in Brussel voegen. Maar staan de rest van de koninklijke leden wel op haar te wachten? Wordt het één groot en gezellig feest, of dreigen alle spanningen de sfeer te verstoren? Royaltykenner Jo De Poorter (54) laat zijn licht schijnen op de zaak: "Koning Filip en de andere leden zijn getraind om met ongemakken om te gaan."
Lees verder

Flahaut vraagt bijeenkomst begeleidingscommissie Comités I en P in zaak Ihsane Haouach
PS-Kamerlid André Flahaut heeft Kamervoorzitster Eliane Tillieux in een brief gevraagd om de parlementaire begeleidingscommissie bijeen te roepen in de zaak rond de intussen ex-regeringscommissaris Ihsane Haouach. Concreet gaat het om de Comités I en P, die toezicht houden op respectievelijk de politie en de inlichtingendiensten.
Lees verder