Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 juli 2021

Prinses Delphine verkoopt draagbare kunst van 1.550 euro per stuk: “Ik heb nu weer de energie om creatief te zijn”

HLN
Prinses Delphine verkoopt draagbare kunst van 1.550 euro per stuk: "Ik heb nu weer de energie om creatief te zijn"
Een kunstwerk van Delphine van Saksen-Coburg kan je nu ook dragen. De prinses ontwierp drie jurken en een blouse met felle kleuren en geschreven woorden. Ze hebben opmerkelijke namen, zoals de "Never Give Up Life" Dress en de "Love Goes Around" Blouse. Maar: "Noem het geen mode", zegt Delphine, die ook vertelt hoe het nu met haar gaat. "Mensen denken dat ik nu alleen nog in de zetel zit en bonbons eet, maar ik werk meer dan vroeger."
Lees verder

Delphine van Saksen-Coburg verkoopt draagbare kunst van 1.550 euro per stuk: "Ik hoop dat mijn jurken zelfvertrouwen geven"
Een kunstwerk van Delphine van Saksen-Coburg kan je nu ook dragen. De prinses ontwierp drie jurken en een blouse met felle kleuren en geschreven woorden. Ze hebben opmerkelijke namen: "Never Give Up Life" Dress, "No More BlaBla" Dress, "WTFH Bubble" Dress en "Love Goes Around" Blouse. "Noem het geen mode", zegt Delphine. "Het is draagbare kunst. De kleuren en de graffiti zorgen dat je zeker opgemerkt wordt".
Lees verder

Refaelov praat voor het eerst na zijn tumultueuze overgang: "Anderlecht heeft het spel correct gespeeld"
Na de soap: dit is de waarheid van Lior Refaelov (35). "Antwerp maakte de foute beslissing." Dat deed hij zelf niet, is hij overtuigd: "Anderlecht zal goed zijn." Een lang gesprek met de Gouden Schoen, beginnend bij... Georges Leekens.
Lees verder

Broertjes Danté (13) en Mylow (8) hebben allebei genetische afwijking: vrienden starten crowdfunding zodat ouders kosten kunnen dragen
Vrienden van de ouders van Danté (13) en Mylow (8), twee broertjes die allebei een genetische afwijking hebben en daardoor met ernstige fysieke en mentale beperkingen kampen, zijn een crowdfunding gestart om hen te steunen. De afwijking is levensbedreigend. "We staan ermee op en gaan ermee slapen. We leven alleen nog voor onze kinderen", vertellen hun ouders.
Lees verder

'Boer zkt Vrouw' moet op zoek naar nieuwe vrijgezelle boer: "Hij werd verliefd op het meisje van de bloemenwinkel"
Verrassend nieuws bij 'Boer zkt vrouw'. Tomas, de 25-jarige groenteboer en liefhebber van Vlaamse schlagers die een partner zocht, is nog voor de start van het VTM-programma van straat. "Hij is zomaar op de liefde van zijn leven gestoten", bevestigt presentatrice Dina Tersago. Zij is nu op zoek naar een nieuwe boer of boerin.
Lees verder

'Boer zkt Vrouw' moet op zoek naar nieuwe boer: "Tomas is halsoverkop verliefd geworden"
Verrassend nieuws bij 'Boer zkt vrouw'. Tomas, de 25-jarige groenteboer en liefhebber van Vlaamse schlagers die een partner zocht, is nog voor de start van het VTM-programma van 't straat. "Hij is zomaar op de liefde van zijn leven gestoten", bevestigt presentatrice Dina Tersago. Zij legt haarfijn uit wat er precies gebeurde en waar Tomas zijn vriendin leerde kennen. En doet meteen een oproep naar een nieuwe boer of boerin.
Lees verder

Reddingsboei voor wie sport en herhalingen beu is: onze streamingsfavorieten voor juli
We wachten nog op zomerse temperaturen, maar het tv-aanbod smelt alvast weg tot sportwedstrijden en de zoveelste herhalingen van 'De Pfaffs' en 'F.C. De Kampioenen'. Gelukkig zijn er ook nog de streamingdiensten, die deze maand uitpakken met de crème de la crème van series en films. Op Netflix, Disney+ en Streamz is er voor ieder wat wils: of je nu fan bent van actie, romantiek of van stille kinderen die met volle aandacht naar een tekenfilm kijken.
Lees verder

Nicole en Hugo blijven Saint-Tropez al 40 jaar trouw: "Zelfs Kevin De Bruyne wilde hier met ons op de foto"
Al sinds de jaren '70 trekken Nicole en Hugo minstens één keer per jaar voor een week naar Saint-Tropez. Altijd in hetzelfde hotel, liefst zelfs in dezelfde kamer, nummer 32 om precies te zijn. "Telkens weer voelt het als thuiskomen", zeggen ze terwijl ze ons een rondleiding door de mondaine badplaats geven. "Op ons geliefkoosde terrasje op de Place des Lices staan de kir en de pastis al klaar nog voor we iets kunnen bestellen."
Lees verder

Nicole en Hugo blijven Saint-Tropez al 40 jaar trouw: "We hebben Joan Collins al vaak gezien op de markt"
Al sinds de jaren '70 trekken Nicole en Hugo minstens één keer per jaar voor een week naar Saint-Tropez. Altijd in hetzelfde hotel, liefst zelfs in dezelfde kamer, nummer 32 om precies te zijn. "Telkens weer voelt het als thuiskomen", zeggen ze. "Op ons geliefkoosde terrasje op de Place des Lices staan de kir en de pastis al klaar nog voor we iets kunnen bestellen."
Lees verder

Nicole en Hugo gaan al ruim 40 jaar naar hetzelfde hotel: "Zo trouw we elkaar zijn, zo trouw blijven we Saint-Tropez"
Al sinds de jaren '70 trekken Nicole en Hugo minstens één keer per jaar voor een week naar Saint-Tropez. Altijd in hetzelfde hotel, liefst zelfs in dezelfde kamer, nummer 32 om precies te zijn. "Telkens weer voelt het als thuiskomen", zeggen ze. "Op ons geliefkoosde terrasje op de Place des Lices staan de kir en de pastis al klaar nog voor we iets kunnen bestellen."
Lees verder

Zakenman Stephan Detry woont de helft van het jaar in Saint-Tropez: "Business meetings met de voetjes in het zand"
Toen Stephan Detry in 2015 een pop-up schoenenwinkel opende in Saint-Tropez en daardoor veel contact had met de lokale bevolking, raakte hij zo verliefd op het dorp en zijn inwoners dat hij prompt op zoek ging naar een tweede verblijf. "Ik nodig mijn zakenrelaties nu in Saint-Tropez uit. Business meetings met onze voeten in het zand: héérlijk."
Lees verder

"Objectief gezien is Van Aert de meest complete van het peloton" - "'Zwaargewicht' degradeert klimmers": Wout van Aert oogst lof over grenzen heen
Belgisch wielerfeestje in Malaucène en dat bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. In de tricolore trui won Wout van Aert een bergrit in de Tour de France waar het woord iconisch voor is uitgevonden. Niet één maar twee keer de Mont Ventoux op. Vooral de polyvalentie van Van Aert steekt de buitenlandse wielercommentatoren de ogen uit. "Van Aert hield alle klimmers voor de gek."
Lees verder

Natalia staat na lange pauze opnieuw op het podium vanavond: "Vijf maanden zwanger, maar in topvorm"
Zet u schrap want dat doet zij ook. Vanavond bestijgt Natalia (40) na twee jaar weer het podium voor een grote show in Middelkerke. Eerst met haar eigen band, dan met een symfonisch orkest, maar bij elk nummer met een muzikantje aan boord. "Ik ben nu vijf maanden ver en het is nog maar een 'bumpke'. Maar ik heb de voorbije dagen stevig gesport en veel gerust om in topvorm te zijn."
Lees verder

Eerst droog, dan lokaal onweerachtige buien mogelijk
Het is eerst overwegend droog met wolken en opklaringen. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken en plaatselijke buien, die in de namiddag in het binnenland onweerachtig kunnen worden, eventueel met wat hagel. Aan zee wordt het in de loop van de namiddag vaak zonnig. De maxima schommelen tussen 18 à 19 graden in de Hoge Ardennen en 23 of 24 graden in de Kempen, meldt het KMI.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal bevestigde coronabesmettingen stijgt met 70 procent, voor het eerst sinds september minder dan 100 patiënten op intensieve
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft fors stijgen, nu met 70 procent. De R-waarde zit ook weer net boven de 1, wat betekent dat de epidemie aan kracht toeneemt. Tegelijkertijd blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel en liggen er voor het eerst sinds september vorig jaar minder dan 100 coronapatiënten op intensieve verzorging. Dat blijkt uit de statistieken van het gezondheidsinstituut Sciensano
Lees verder

Meer dan 14,6 miljoen euro: Eden Hazard op één in de lijst van topspelers die je net niet wil aanvoeren
Je zou haast medelijden krijgen met Real Madrid. Club die het voorbije jaar de meeste euro's (38,2 miljoen) in rook zag opgaan omwille van gekwetste spelers. Niet verwonderlijk met Eden Hazard als grootste 'slokop'. Op één in het lijstje dat geen voetballer wil aanvoeren.
Lees verder

Transfer Talk. KV Kortrijk haalt jonge spits bij Wolfsburg
De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is volop bezig, dus draait ook de transfermolen op volle toeren. Welke smaakmakers vertrekken uit de Jupiler Pro League? Wie gooit met de miljoenen? En wat met Lionel Messi, blijft hij of blijft hij niet bij Barcelona? Alle transferontwikkelingen in binnen- én buitenland volgt u dagelijks in onze Transfer Talk.
Lees verder

Jeep vier keer geraakt door bliksem: lekke banden en geroosterde elektronica
Een dashcam heeft in de Verenigde Staten het moment vastgelegd waarop een Jeep Grand Cherokee maar liefst vier keer door de bliksem wordt geraakt. Alle inzittenden bleven ongedeerd.
Lees verder

Federale ombudsman wil toegang tot internet verankeren in Grondwet
Toegang tot het internet moet als grondrecht in de Grondwet worden opgenomen. Dat staat in een aanbeveling die de federale ombudsman aan de Kamer heeft overgemaakt. De achterliggende redenering is dat iedereen gelijke toegang moet hebben tot openbare diensten.
Lees verder

Ondanks finaleplaats is Marc Degryse scherp voor Engels bondscoach Southgate: "Hij toonde geen durf"
Engeland is in extase, want 'The Three Lions' staan na 55 jaar eindelijk nog eens in de finale op een groot toernooi. Onze huisanalist Marc Degryse wordt minder wild van de Engelsen, en al helemaal niet van bondscoach Gareth Southgate. "Dat ze bevoordeeld zijn met al die thuismatchen kunnen ze niets aan doen, maar ze doen er te weinig mee. En dat verwijt ik vooral Southgate."
Lees verder